Dodaj do ulubionych

Hotel Lymberia na Rodos

IP: 83.168.91.* 26.04.13, 07:57
Witam, planuje w tym roku urlop w tym hotelu, wiem,że jest kilka opinii o tym hotelu na tym forum, ale raczej starszych. Czy ktoś z państwa może mi napisać jakieś aktualne recenzje o tym hotelu, czy warto, jakie są realnie warunki?jadeęsama z dwójką dzieci i zależy mi żeby wszystko było ok, Pozdrawiam, Ewa
Obserwuj wątek
    • wiem_gdzie_jade Re: Hotel Lymberia na Rodos 26.04.13, 08:12
      Witam,

Ja ten hotel znałam bardzo dobrze będąc na Rodos dwa lata temu na rezydenturze, miałam go "w swojej opiece".
      Jedzenie owszem - bardzo dobre, zwłaszcza jak na 3gwiazdki, jednak cała reszta na nie. Bardzo często brakowało pokoi, goście byli kwaterowani w innych miejscach bez wiedzy rezydenta, zdarzało się, że kwaterowani byli też w najniższych "partiach" hotelu, nazywanych przez nich...piwnicą. Bardzo często w hotelu wybijało szambo, przez co zapach (?) był przez długi czas delikatnie mówiąc odrażający, all kiepski.
      Na plus może być odległość do centrum Faliraki, animacje 6razy w tygodniu.
      Wiadomo, część osób była zadowolona, jednak reklamacji było bardzo wiele. Ja osobiście Lymberii nie poleciłabym.
      W razie pytań proszę pisać.

pozdrawiam,
      Iwona
      • kubadominiak Re: Hotel Lymberia na Rodos 26.04.13, 08:40
        Dziękuję za informację, jestem teraz w kropce bo nie ukrywam,że ten hotel jest najatrakcyjniejszy cenowo w tej chwili, a to dla mnie jest istotne. Pomyślę jeszcze i dziękuje za informacje.
        • wiem_gdzie_jade Re: Hotel Lymberia na Rodos 26.04.13, 08:52
          Powiem szczerze, że nie wiem,czy w dalszym ciągu tak jest, może coś się zmieniło od dwóch lat... Może też akurat Państwu się spodoba, ważne, żeby nie nastawiać się na "nie wiadomo co", jak to mówią. Niedaleko, też w Faliraki jest też hotel Evi, ja powiem szczerze, że go nie znam, ale może warto też o niego popytać.

pozdrawiam,
          Iwona
          • operetka Re: Hotel Lymberia na Rodos 26.04.13, 13:44
            my własnie mieliśmy dylemat Lymberia czy Evi. stanęło na Lymberii bo Evi nie jest dostępny w ofercie dużych touroperatorów. o piwnicach i szambie nie czytałam wcześniej na żadnym forum 0_0
            kilka miesięcy temu mieliśmy wątpliwości takie jak autorka wątku. ale każdy hotel, zwłaszcza *** ma jakieś mankamenty. u nas priorytetem była cena a Lymberia jest cenowo bezkonkurencyjna. będzie co jeść (podobno jedzenie ok), gdzie spać a dla dzieci (młodszych) najistotniejsza według mnie jest piaszczysta plaża a taka tam podobno jest więc nastawiamy się pozytywnie :)
            • kubadominiak Re: Hotel Lymberia na Rodos 26.04.13, 13:48
              Witaj, ja tez chyba zdecyduje na Lybmerie bo ma najlepszą cenę a jednoczesnie niezłe opinie na holidaychecku. Jeżeli jest czysto i niezłe jedzenie, to najważniejsze. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.Ewa
              • operetka Re: Hotel Lymberia na Rodos 26.04.13, 14:14
                to ja jeszcze dodam, że jeśli chodzi o czystość to nie nastawiamy się na "sterylność". mam wrażenie, że im starszy hotel tym gorzej z czystością bo po prostu ciężko doczyścić brud jaki się odkłada przez lata. my nastawiamy się na plażowanie i zwiedzanie więc jaki będzie taki będzie :)
          • Gość: gosia Re: Hotel Lymberia na Rodos IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.04.13, 21:15
            A może jakieś uwagi co do hotelu sunshine w Lalyssos ? brak aktialnych ocen , pozdrawiam
    • Gość: mala Re: Hotel Lymberia na Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.13, 13:57
      bylam w ub.roku,osobiscie nie polecam,lepiej czasem dolozyc kilka zl by potem nie narzekac...ja bylam zawiedziona a wybredna nie jestem...:(
      • operetka Re: Hotel Lymberia na Rodos 26.04.13, 14:15
        ale czym się zawiodłaś i czy byłaś już w Grecji w *** hotelu?
      • kubadominiak Re: Hotel Lymberia na Rodos 26.04.13, 14:18
        Prosze o wyjasnienie, skąd ten zawód? mialam go rezerwowac a teraz znowu nie wiem....hotel ogólne opinie n H ma dobre, 80% go poleca i ma 4,7 punkty na 6 więc taki tragiczny chyba nie może być? poza tym ma animacje a to podobno rzadkośc w Grecji w 3* hotelach
        • Gość: mala Re: Hotel Lymberia na Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.13, 16:36
          Mam porownanie ,bo kilka razy bylam w Grecji w hotelach***

pokoj malenki,wiem,w pokoju nie siedzi sie ale rano i wieczorem jest to nieuniknione...

w pokoju brod,nie oczekiwalam niewiadomo czego,ale w takim stanie pokoju jeszcze nie widzialam...animacje owszem byly,ale w innych hotelach w ktorych balam,takze byly...

jedzenie nie swieze,obsuga niesympatyczan,ogolnie ja nie polecam....
    • Gość: mala Re: Hotel Lymberia na Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.13, 16:40
      Kolymbia Sky---tez tam bylam

hotel rowniez na Rodos,rowniez 3 gwiazdki

a porównujac oba hotele;niebo a ziemia
      • operetka Re: Hotel Lymberia na Rodos 26.04.13, 19:29
        tak czy inaczej my wakacje w Lymberii mamy już wykupione i tego nie zmienimy. pod koniec czerwca sama będę mogła wypowiedzieć się na temat tego hotelu. budżet wakacyjny mamy ściśle określony, priorytetem jest zwiedzanie i nie zrezygnuje z zaplanowanych tras na rzecz lepszego hotelu.

ale dobrze znać takie opinie. wiem na co się nastawić i jedyne co mi grozi to miłe zaskoczenie :)
        • Gość: milton Re: Hotel Lymberia na Rodos IP: *.kalisz.mm.pl 27.04.13, 08:08
          Hotel ok.Jedzenie bardzo dobre,pokoje male,ale w pokooju sie malo przebywa.Do plazy kawalek drogi oklo15min spacerkiem.Hotel na uboczu.Maly sklepik w poblizu,prowadzi go sympatyczna bulgarka.Niedaleko hotelu mozna spotkac pawie.W nocy niekiedy je slychac. Nastawcie sie pozytywnie i smialo leccie .Udanych wakacji
        • tscharni Re: Hotel Lymberia na Rodos 19.08.13, 19:32
          i jakie opinie o hotelu?
    • Gość: xxx Re: Hotel Lymberia na Rodos IP: 46.187.157.* 07.05.13, 09:44
      Witam, byłem w tym hotelu w drugiej połowie maja 2012r. Jak na trzy gwiazdki byliśmy zadowoleni, nie ma luksusów, ale jedzenie w tamtym okresie było dobre, może nie było jakiegoś wielkiego wyboru, lecz wszystko świeże - starali się urozmaicać na miarę swoich możliwości. Pokoje - w budynku głównym, w lepszym stanie, wyremontowane (przynajmniej takie widzieliśmy u znajomych), natomiast w budynku po drugiej stronie ulicy (gdzie byliśmy zakwaterowani) znacznie obszerniejsze z własną kuchnią (coś w stylu studio z własną kuchnią) ale przed remontem. Nam to jednak nie przeszkadzało. Obsługa miła, drinki dobre - barman przy basenie nie żałował alkoholu (mieliśmy all). Obsługa miła - większoć z europy wschodniej - słowacy. W recepcji jedna kobieta mówiła po polsku - z niczym nie mieliśmy problemów. Do plaży trochę się idzie - albo normalną drogą spacerkiem jakieś 15 min., albo na skróty przez krzaki, trochę krócej. Blisko duża ilość sklepów i centrum Faliraki. Polecam spacer na plaże Anthony Quina - trzeba się kierować drogą w stronę przeciwną do Faliraki - cudna! W hotelu można wynająć autko - polecam zwiedzać wyspę na własną rękę, Lindos, fajna plaża Chabika.
      Hotel wspominam miło, choć o jego wyborze również decydowała cena:) Nadmieniam że byłem w tym hotelu w maju, nie wiem jakie warunki są w pełni sezonu.Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka