Dodaj do ulubionych

Opinie:Mare Blue Cosmopolitan, Oceanis, Pegasos

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.13, 13:24
Witam,
szukam opinii na temat tych hoteli na Rodos, ktoś był/widział,poleca/odradza?
Proszę o opinie:)po wstępnej selekcji do wyboru zostały te 3,każdy ma swoje plusy i minusy,będe wdzięczny za każdy głos:)
Obserwuj wątek
    • anusia78pl Re: Opinie:Mare Blue Cosmopolitan, Oceanis, Pegas 05.05.13, 14:05
      Ja widziałam tylko Mareblue. Mnie się ogólnie północ Rodos nie za bardzo podobała, ale to zależy w jakim celu tam jedziecie i kiedy.
      Fajna lokalizacja, bo blisko do miasta Rodos i ludzie bardzo z tego hotelu zadowoleni. Mnie nie podobało się przejście do plaży przez ruchliwą ulicę i kamienista plaża bez ładnych widoków. Ale z pewnością coś się ludziom bardzo w tym hotelu podoba, bo opinie ma bardzo dobre.
      Przy Pegasosie plaża też nie była dużo lepsza i stąd było bliżej do Faliraki, ale do hotelu nie wchodziłam.
      Pozdrawiam,
      Anka
    • Gość: blue_monday Re: Opinie:Mare Blue Cosmopolitan, Oceanis, Pegas IP: *.centertel.pl 06.05.13, 20:32
      Cześć

byłem w Pegasos 2 lata temu. Generalnie hotel jak na 4* bez szalu, ale też nic poważniejszego nie można zarzucić. W miarę czysto, pokoje przestronne, jedzenie jak na hotel, naprawdę dobre, basen przyzwoity. Na plus zdecydowanie lokalizacja - plaża tuz za hotelem, i to chyba najfajniejszy odcinek w Faliraki. Hotel nieco oddalony od centrum dzięki czemu jest w miarę spokojnie i kameralnie, a z drugiej strony spokojnie na nogach można dojść do centrum. Przystanek autobusowy tuz obok hotelu - 20-30 min i jesteś w Rodos, a tam już jest co robić wieczorami i nie tylko.

Jeżeli będziesz miał jakieś konkretne pytania - pisz śmiało.
    • azetka100 Opinia - Mare Blue Cosmopolitan 06.05.13, 21:36
      Byłam w czerwcu 2012:
      plusy: blisko miasta Rodos (kilka minut autobusem, przystanek pod oknami hotelu), dobra baza wypadowa, jedzenie całkiem dobre, fajne baseny,
      minusy: pokój z widokiem na morze wychodził wprost na ulicę, hałas, spać nie można, wiatr łby chciał na balkonie urwać :-), w restauracji nie nadążali sprzątać po gościach, często na mokrej podłodze można było nogi połamać, owoce znikały w pół godziny, drinki wydzielane i dłuuuga kolejka za nimi w barze, plaża kamienista nieciekawa, niemiła obsługa w barze przy basenie, wokół hotelu nie było gdzie pospacerować, chyba, że ulicami lub plażą.

Ogólnie - hotel kołchoz nastawiony na szybką rotację anonimowych turystów:-)

Wyjazd z Grecos, najpierw dali pokój bez widoku na morze, musiałam wracać i pokazywać papiery z rezerwacją, bo recepcjonistka nie miała zaznaczonej tej opcji, był lekki problem.
      Gdybym jechała drugi raz na Rodos, nie wybrałabym nigdy więcej tego hotelu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka