Dodaj do ulubionych

samochód na Korfu

IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 08:03
Wracamy do Grecji po 15 latach i mam pytanie ile kosztuje wypożyczenie autka na Korfu bo ceny internetowe nie pokrywają się z tymi rzeczywistymi (przynajmniej na kanarach).
Lecimy w czerwcu i chcemy wypożyczyć autko na 3-5 dni I jeszcze jedno lecimy z dziećmi 7 lat i bąblem 4 miesiące czy będą mieli fotelik dla niemowlaka czy lepiej zabrać ze sobą zamiast spacerówki ?
Obserwuj wątek
    • Gość: evulevu Re: samochód na Korfu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.13, 13:29
      Niestety o cenach tj na Kanarkach można zapomnieć :(
      Jak zwykle wszystko zależy kiedy lecicie, w której miejscowości będziecie, którą wypożyczalnię wybierzecie i jakie auto i na ile dni. Z mojego doświadczenia - nie brać najtańszych jeździdełek, muszą mieć moc- drogi na Korfu są masakryczne, najgorsze po których jeździliśmy, nie ma sensu oszczędzać kilku euro, a potem się sresować, że auto np. nie da rady wjechać pod górę.
      W zeszłym roku w Sidari w czerwcu na tydzień płaciliśmy ok. 35 E. /dz. z pełnym ubezpieczeniem, trzeba sprawdzać warunki umowy, ponieważ wiele wypożyczalni nie ubezpiecza np kół. Fotelik dla młodego był w cenie.
      • Gość: sisi Re: samochód na Korfu IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.13, 08:20
        Od l;at korzystam z Autoway. Jest Ok. Teraz tez już wynajęłam-lece na Kefalonię. To wychodzi ok 35 euro. Wszystko zalatwiam jeszcze w Polsce i po polsku. Foteliki tez są. Najchetniej korzystam z fiata Pandy-wysokie zawieszenie a przy tym nieduży, gładko mieści sie na waskich drogach. A na Teneryfie popłynęłam-80 euro za 1 dzień!!
        • Gość: Franek Re: samochód na Korfu IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.13, 16:48
          Ja zawsze korzystam z lokalnych ( a dopiero gdy ich brak to z sieciowych) wypożyczalni.
          W 2010 na Korfu w Acharavi ceny za 3 dni byly w granicach 70-100€ za auto typu Panda, Polo, mały Hyundai, foteliki w gratisie.
          Drogi wcale nie są takie straszne tylko trzeba gdzieniegdzie uważać na dziury i zakręty, bo często jest miejsce tylko na szer. 1 auta.
          A w tym roku na Teneryfie płaciłem 95€/3 dni za Fusiona z pełnym ubezpieczeniem i mocniejszym silnikiem.

Zawsze można znaleźć coś fajnego na miejscu.
          Pozdrawiam
        • Gość: Piotr Re: samochód na Korfu IP: *.play-internet.pl 24.05.13, 15:38
          80 euro/dzień za Pandę na Teneryfie ??? Ta Panda ze złota była ??? Ja za 8 dni jazdy Oplem Corsa zapłaciłem 136 euro (17 euro za dzień).
          Pozdrawiam
          Piotr
    • wojtek33 Re: samochód na Korfu 19.05.13, 16:55
      Jedno ale - z tymi fotelikami z wypożyczalni, to zwykle mieli jeden rozmiar, ew. buster. Wątpię, że dostaniesz "łupinkę" dla 4 mies. bąbla.
      A jak się chwalimy Teneryfą, to przebijam - 110€ za 7 dni za nie najnowszego AX ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka