Dodaj do ulubionych

autotrip - umowa

IP: 213.158.223.* 21.05.13, 14:48
Widze na forum ze kilka osob korzystalo z tej wypozyczalni - jak wygladała umowa (tzn czy bylo w niej wszystko dokladnie opisane - warunki ubezp, wyłączenia itp - czy byl to tylko prosty formularz).
I chyba najważniejsze - czy bylo gdzies jasno napisane ze udział wlasny w szkodzie wynosi 0 ?

Do tej pory bedac w okolicach Chanii decydowalem sie na samochod w miejscowej wyp. dopiero po przeczytaniu wnikliwie umowy. Rezerwujac przez net niestety jej nie widze, a nie chcialbym na miejscu, jezeli okaze sie ze w umoiwie brak wlasciwego wpisu, tracic czas na szukanie innej , biorac pod uwage ze ceny maja niezle (130e/7d/panda porownujac do 90e/3d/okolice Chanii z zeszlych lat)

Niestety ma maile odpowiadają zdawkowo, niezbyt konkretnie,ze niby "WITHOUT EXCESS" ale nie maja skanu umowy do przeslania i tak wlasciwie to nie wiadomo do konca co to oznacza... tak typowo po "grecku"...
Obserwuj wątek
    • wiem_gdzie_jade Re: autotrip - umowa 21.05.13, 14:55
      Ja w opisanym ubezpieczenu nie widzę ubezpieczenia podwozia, kół i opon oraz TPLI (Third part liability insurance) - ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej.

pozdrawiam,
      Iwona
      • Gość: Marek Re: autotrip - umowa IP: 213.158.223.* 21.05.13, 15:14
        Dzieki za zwrocenie uwagi.
        Third part mają, opon niestety nie widze

pozwolilem sobie wkleic z inch strony:

...100% Fully Comprehensive Insurance With NO EXCESS NO DEPOSIT. (C.D.W F.D.W)
        Customer is fully relieved from the responsibilty of any damage. No excess
        ... Special Full insurance for Broken glasses, Mirrors. Third part insurance. No excess
        ... TPI - Theft / Fire Protection Insurance. No excess
        ... PAI - Personal Accident Insurance (for driver and passengers) No excess

• wiem_gdzie_jade Re: autotrip - umowa 21.05.13, 15:17
          Może być różnie.
          Zapraszam w razie czego do nas, mamy pełne ubezpieczenie.

pozdrawiam,
          Iwona
          • Gość: Marek Re: autotrip - umowa IP: 213.158.223.* 22.05.13, 13:20
            Podbijam - moze jednak ktos cos wie...
            • Gość: maja Re: autotrip - umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.13, 21:26
              ja zrobiłam wydruk z ich maila i zabrałam ze sobą, nie blokują nic na karcie, w ogóle jej nie żądają , wszystko płatne gotówką,
              mam umowę mogę przesłać skan, ale umowę zawierał inny podmiot autohire-chania.gr i szczerze jest wyjątkowo lakoniczna
              • Gość: Jacek Re: autotrip - umowa IP: 62.87.176.* 19.08.13, 12:55
                witam,

mogę prosić o skan umowy, też wstępnie zarezerwowałem auto w autotrip - 14 dni - 320€ fiat grande punto

jb81@o2.pl

dziękuję
              • Gość: ASIA Re: autotrip - umowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.08.13, 20:36
                witam
                wybieram się na Kretę i chciałabym wypożyczyć auto w autotrip, czy może mi Pani przesłać scana umowy - będę bardzo wdzięczna , dziękuję i pozdrawiam
                • Gość: ASIA Re: autotrip - umowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.08.13, 20:41
                  zapomniałam podać adres email - asiekpi@o2.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka