Dodaj do ulubionych

SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos

27.07.04, 20:59

(cyt. Gość: Anula 16.07.2004 12:00)

Właśnie wrócilismy z Krety, byliśmy w tym hotelu i nam bardzo się podobał.
Hotel rodzinny, dużo zieleni, dwa baseny, dwa brodziki+ zjeżdżalnia dla dzieci,
sklep na terenie hotelu dobrze zaopatrzony. Hotel składa się z budynku głównego
i bungalowów, jest położony wśród zieleni. Pokoje w porządku, nie mieliśmy
zastrzeżeń. Sprzatane codziennie.W pokoju lodówka, TV i oczywiście klima.
Łazienki albo z wanną, albo z natryskiem. Do najbliższej plaży ok. 300-400 m.
Plaże nie są takie jak nad naszym Bałtykiem, ale nie było źle, chociaż częściej
siedzieliśmy przy basenie. Okolica spokojna, obok hotelu pare tawern, ale
raczej nie ma gdzie pochodzić, lepej jechać do Chanii (5 Euro TAxi w jedną
stronę).Posiłki w hotelu, to śniadanie wydawane od 8-10 i kolacja od 19-21.
Stół szwedzki, całkiem przyzwoity. My jesteśmy bardzo zadowloni z pobytu w tym
hotelu. Pozdrawiam.Anula
Pozdrawiam.Anula
Obserwuj wątek
    • mca Re: SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos 26.08.04, 14:47
      Z jakim biurem Byłaś?
      • grecja-hotele Re: SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos 14.07.05, 19:19
        dojście do plaży bywa klopotliwe - trzeba przejść ok 500 m pokonując bardzo
        ruchliwą ulicę. Jednoczesny brak chodników stwarza duże niebezpieczeństwo
        szczególnie dla dzieci. Plaż jest kilka, bardzo ładne, piaszczyste, woda czysta.
        Hotel naprawdę bardzo ładny i zadbany - polecam.

Autor: Piotr
        • doramrok Re: SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos 15.07.05, 12:40
          Podbijam temat bo interesujący.
        • olivvka85 Re: SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos 31.07.05, 22:49
          JESTEM POD WRAZENIEM !! POLECAM !!!
          • grecja-hotele Re: SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos 24.01.06, 13:58
            SIRIOS VILLAGE ***+ Kreta /4 km od Hanii/
            olivvka85 31.07.05, 23:01 + odpowiedz

Wczoraj wrocilam z Krety,zatrzymalam sie w tym wlasnie hotelu i z calego
            serca POLECAM go! Moje oczekiwania przeszly siebie!! jedzenie baradzo dobre!
            na sniadanie dania na cieplo,kolacja wysmienita,urozmaicona. duzo zieleni,
            bardzo czysto ,baseny dosc duze ,czyszczone codziennie,pokoje dobrze
            wyposazone(klima,lodowka ,suszarka,balkon lub taras),reczniki i posciel
            zmieniana codziennie,dwa baseny dla dzieciakow,zjezdzalnia!dojscie na plaze -
            przez ruchliwa ulice! GORACO POLECAM

P.S Jesli lecicie z biura RAINBOW TOURS to dodatkowo gratuluje wyboru ,ze
            wzgledu na obrotnego i niezastapionego rezydenta<co jest mało spotykane>! Pan
            Radek wszytko zalatwi ,pomoze ,nic nie jest dla niego problemem ! sam
            towarzyszy tez w kilku wycieczkach ,ktore dzieki jego obecnosc sa
            przyjemnoscia<potrafi sprzedac wszelkie informacje na temat danego miejsca>!

• grecja-hotele Re: SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos 24.01.06, 13:59
              • Re: SIRIOS VILLAGE ***+ Kreta /4 km od Han
              afer3 02.08.05, 22:05 + odpowiedz

witaj jedziemy do sirios w sobote mam pytanie czy wynajmowalas auto, jesli tak
              to gdzie, co z wycieczkami mam jeszcze pare pytan ale moze jesli mozesz to mój
              gg 9065829 z góry dziekuje

• grecja-hotele Re: SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos 24.01.06, 13:59
              auto braliśmy w :
              autoway-polska.com
              • grecja-hotele Re: SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos 24.01.06, 14:00
                ella35 03.08.05, 18:38 + odpowiedz

Ja natomiast w tamtym roku miałam styczność z rezydentem, panem Radkiem,
                właśnie. Może i jest sympatyczny, ale... Naciąga na wycieczki fakultatywne,
                które są od 50 do 100% droższe niż w lokalnych biurach. Ostrzega też, że Grecy
                chcą tylko i wyłącznie oszukać turystów, co jest bzdurą. Wciska wpożyczalnię
                samochodów, która ma horrendalne ceny, mówiąc, że w innych wypożyczalniach
                oszukują. Informacji udziela bardzo chętnie tylko wtedy jeżeli nie kolidują z
                jego interesami. Gdy pytałam, czy na Gramvousse plywa jakiś statek, stwierdził,
                że nie wie, a ten co pływa, to zabiera turystów tylko z biur podróży. Bzdura!!!
                Pojechaliśmy sami za 10 euro, a nie za 46,50 za osobę. Nie dajcie się też zwieść
                25% rabatu, który obowiązuje pierwszego dnia. To wszystko naciaganie i tyle.

kaja.kj 04.08.05, 10:36 + odpowiedz

Taka to już praca tego pana i zresztą każdego rezydenta. Jest to usługą
                dodatkową biur podróży i normą, że wycieczki takie są droższe. Wiadomomą rzeczą
                jest, że rezydent nie może działać sprzecznie z polityką firmy i ich odradzać,
                bo za to mu płacą. Najwyższy czas to zrozumieć i ewentualnie działać na własną rękę.

dziunia322 15.09.05, 23:39 + odpowiedz

Proszę napisz coś o plaży. Jakie jest zejście do morza, czy dzieci mogą wejść?

m0nk 18.09.05, 17:05 + odpowiedz

wprawdzie nie mieszkalem w sirios ale pare razy widzielismy ten hotel. Chyba
                dosc daleko od morza. Pana rezydenta
                widzielismy wczoraj na lotnisku - mily facet, widac ze sie stara . My lecielismy
                z open travel wiec nic wiecej o nim nie
                moge powiedziec. Prawda jest natomiast, ze wiekszosc rezydentow naciaga na
                drogie wycieczki. Wg. open travel wycieczka na
                santorini to 100 euro od osoby

• grecja-hotele Re: SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos 24.01.06, 14:01
                olivvka85 02.10.05, 17:48 + odpowiedz

w razie pytan ;prosze pisac na e-maila : olivvka85@tlen.pl - szybciej odpowiem
                • neronka Re: SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos 24.01.06, 14:02
                  cytat:

• sirios village kreta
                  domi121 22.01.06, 14:04 + odpowiedz

jesli ktos byl w tym hotelu na wakacjach prosze o opinie jaki hotel, pokoje,
                  jedzenie, jak daleko do plazy i jaka plaza,jakie atrakcje dla dziecka...
                  • mivy Re: SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos 19.02.06, 23:28
                    Byłem tam w czerwcu 2004 z żoną i dójką dzieci 1,5
                    Plusy (czyli powyżej oczekiwań):
                    - baseny !!
                    - jedzenie ( jadalne co jak na Grecję jest +)
                    - ładny ogród (ale praktycznie brak trawników - dużo krzaków itp)
                    - blisko i łatwo można się dostać do Chanii
                    - czysto
                    - cicho ( oprócz okolicy recepcji - im od niej dalej tym lepiej)
                    - fajna knajpka na miejscu
                    Minusy
                    - dość kiepskie i małe pokoje (maly minus), klimatyzacja to atrapa
                    - mało miejsca - brak trawki i dość duże upakowanie domków, dokuczliwe dla
                    dzieci które tam nie bardzo mają miejsce do zabaw
                    - kiepskie dojście do plaży - bardzo zresztą średniej- ok 500-600m - do dobrej
                    polecam!- 1.5 km na nogach lub autobus.
                    - marna okolica - wtedy budowa domów naokoło ale i tak będzie to podmiejska
                    okolica Chanii a nie kurort
                    - tragiczne coś co nazywają placem zabaw dla dzieci - piach, pety i rozwalająca
                    się konstrukcja tego czegoś
                    • jusienka Re: sirios village - Kreta - Kato Doratsos 21.02.06, 17:33
                      Bylismy pod koniec naszego lata 2005 dwa tygodnie z czternastomiesieczna corka.
                      Chcialam sie troche ustosunkowac...

> Plusy (czyli powyżej oczekiwań):
                      > - baseny !!

+brodziki dla dzieci i zjezdzalnie. sprzatane codziennie.

> - jedzenie ( jadalne co jak na Grecję jest +)

jedzenie nie jest zle, spokojnie mozna sie najesc, gdy cos znika to sa
                      natychmiast dokladki.

> - ładny ogród (ale praktycznie brak trawników - dużo krzaków itp)

duzo drzew, sa trawniki, jak dla mnie to tam bylo malo krzakow, a wiecej
                      ciekawych roslinek i drzewek.

> - cicho ( oprócz okolicy recepcji - im od niej dalej tym lepiej)

eee, mieszkalismy z czternastomiesieczna corka w domku obok basenu, chodzilismy
                      czesto odwiedzac pana z wypozyczalni samochodow kolo recepcji (bo corka pana
                      polubila...) - wcale nie jest tam glosno.

> Minusy
                      > - dość kiepskie i małe pokoje (maly minus), klimatyzacja to atrapa

pokoje sprzatane codziennie, czesta wymiana poscieli i recznikow, z lazienkami
                      i lodowkami, suszarkami, z tarasmi. wcale nie kiepskie, normalne; jak na Krete
                      to nawet super.
                      kliamtyzacja bezplatna i dziala bez zarzutu.

> - mało miejsca - brak trawki i dość duże upakowanie domków, dokuczliwe dla
                      > dzieci które tam nie bardzo mają miejsce do zabaw

?! teren rozlegly, sporo miejsca, sa czyste trawniki, laweczki, stoliki, duzo
                      cienia, ladne roslinki. wszystko wypielegnowane. spory taras kolo budynku
                      glownego, na dole w budynku glownym cos jakby pusty otwarty pokoj, gdzie dzieci
                      rowniez moga sie bawic, a takze sala ze stolem do ping-ponga, miejsce na
                      bilard.

> - kiepskie dojście do plaży - bardzo zresztą średniej- ok 500-600m - do
                      dobrej

dojscie jak to na Krecie - stan chodnikow pozostawia wiele do zyczenia, idzie
                      sie bokiem, przecianajac ruchliwa ulice (jest przejscie dla pieszych ze
                      swiatlami, co nie oznacza, ze samochody zatrzymaja sie swietle czerwonym). my z
                      wozkiem typu bujajaca sie parasolka nie mielismy klopotow, ale wierze, ze moze
                      komus dostarczyc to powodow do marudzenia. plaz kilka, rzeczywiscie sredniej
                      jakosci.

> - tragiczne coś co nazywają placem zabaw dla dzieci

tak, chociaz w miare odswiezone, to nie zacheca do zabaw.

Ogolnie miejsce warte pobytu, chetnie bym tam wrocila :O)
          • grecja-hotele Re: SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos 03.07.06, 14:18
            www.ocenyhoteli.pl/index.php/hotele/zobacz/sirios_village
    • ddorcia Re: SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos 18.05.06, 13:42
      Ja z rodzinką wybieram sie do tego hotelu 28 czerwca.. Moze ktos jescze?? :))

A moze ktos mi napisac jakie są gniazdka, bo chce wziac pogrzewacz do butelek.
      I czy lepiej gdzies byc blizej basenu czy dalje, mam dwójke dzieciaków i
      bedziemy hcecieli wieczorami poisedziec przy barze, (mamy nianie elektroniczna)
      jak by było z zasiegiem??
      Moze ktos ma takie doswiadczenia...
      • anabella19 Re: SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos 20.05.06, 22:42
        Witaj,

Teren hotelu jest dosc rozlegly, wiec od Was zalezy co wybierzecie. Pamietam,
        ze jak bylam w Siriosie, to sporo ludzi spedzalo wieczory nad basenem i do 22
        bylo dosc glosno /ale bez przesady/.
        Co do gniazdek - tak jak w wielu hotelach europejskich nie wcisniesz w nie
        okraglych wtyczek starego typu. Ale podejrzewam, ze juz niewiele ich w obiegu.
        Na wszelki wypadek wez rozgaleziacz z plaska wtyczka.
        pozdrawiam i zycze udanego urlopu
        a
      • daria.1 Re: SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos 03.07.06, 23:43
        Byłam we wrześniu ubiegłego roku. Miałam grzałkę z okrągłą wtyczką, cudem pasowała. Mieliśmy nianię elektroniczną Canpol, zasięg był aż do basenu. Wiekszość bungalowów nie znajduje się nad samym basenem tylko w cudnym ogrodzie. Jest tylko jeden problem. Gniazdka nie mają prądu gdy wychodzisz z pokoju z kluczem więc niania nie działa. Klucz ma taki magnez, który odblokowuje kontakty . My w recepcji załatwiliśmy sobie dodatkowy magnez. Udanych wakacji, hotel jest super.
        • neronka Re: SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos 18.03.07, 13:45
          up - dla szukających
          opis miejsc wartych zobaczenia możemy przesłąć na priv.
          • dyzurna Re: SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos 29.05.07, 21:26
            wrocilam z tego hotelu 3 dni temu, i rowniez spokojnie moge go polecic
            szczegolnie dla rodzin z dziecmi. pokoje rzeczywiscei troche male ale ok.
            jedzenie tez dobre. jestesmy bardzo zadowoleni. sama Kreta tez nas nie
            zawiodla :) jechalam z biurem TUI spisali sie na medal.
            • vicky97 Re: SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos 22.06.07, 09:19
              Witam!!!!

Mam pytanie o wodę w basenie. Czy jest słodka czy słona? MOże ktoś pamięta?

Z góry dziękuję za szybką ospowiedź.
              Pozdrawiam
      • jolaa23 Re: SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos 07.05.08, 16:49
        Ja też z rodzinka jadę może nawet własnie do tego hotelu a powiedz
        mi z jakiego biura jedziecie?
        • zzzytkaaa Re: SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos 25.05.08, 21:04
          my tez rozwazamy ten hotel na 2.polowe czerwca, czekam na tegoroczne
          opinie:)
    • tymianek21 Re: SIRIOS VILLAGE - Kreta - Kato Doratsos 22.06.07, 12:45
      Cześć! Polecam hotel każdemu-palmy w ogrodzie 3 godziny samolotem z Poznania!!!
      Plusy: bardzo blisko do Chani- dojazd autobusem(0,80 e -wózek i maluchy do 2
      lat za darmo),
      pyszne jedzenie-wróciliśmy z męzem tonę grubsi! Każdy znajdzie coś dla siebie
      (choć jedna pani powiedziała ze na Majorce to był nawet bigos i biała
      kiełbasa!!!) Na kolacje jest bar z zimnymi sałatkami, warzywami i dania na
      gorąco. Na śniadanie-różne rodzaje pieczywa, sery, wędliny, ciasteczka i
      ciasta w stylu biszkopty.Codziennie są naleśniki robione na widoku!!!Różne
      platki i owoce. Do kolacji trzeba zapłacić za napoje( mala woda-0,50e, małe red
      winko-2,50e).Zawsze byl makaron-moj jadł go codziennie+arbuzy i melony. Mały
      jadł wszystko i nie miał zadnych problemów żołądkowych ani żadne dziecko które
      poznalismy.
      Wspaniały plac zabaw który stoi ukryty pod drzewami. Jest cały w cieniu więc
      można tam się ukryc przed słońcem.
      Duża ilośc dzieci więc wasze bedzie mialo z kim sie bawić. Dzieci byly w
      róznym wieku.Najmłodsze-2 miesiące!!!-pewnie mi nie uwierzycie a
      najliczniejsza była rodzina ze Szwecji z 5 dzieci( majmłodsze 5 mies
      najstarsze 11 lat)
      Teraz kilka rad i spostrzeżeń dla mam:
      Wózka nie trzeba oddawać z bagażem-oddaje sie go przed samym wejsciem do
      samolotu. Do samolotu nie mogliśmy wnieśc zadnego picia(tylko buteleczkę
      synka-musiałam spróbowac). Picie można kupić już po odprawie. Lecielismy
      Centralwings i nie bylo jedzenia. Ludzie mieli kanapki- mozna tez kupic
      przekąski w samolocie.
      SŁOŃCE!!! Zar z nieba a to dopiero początek sezonu!!!Mielismy krem Nivea-
      faktor 50 ale niestety byly problemy z nałozeniem. Synek-19 mies. był zaraz
      cały w piachu-więc wybralismy opcje ubrankową. Mielismy kilka cieniutkich
      bawełnianych koszulek z długim r. i spodenki-koniecznie długie. W pierwszy
      dzień jak biegał w krótkich to miał czerwone nózki. Dzieci na plazy byly-albo
      cale gołe, niektóre miały coś jak pizamki lub pajacyki lub majteczki. Czyli
      najlepiej wziąć coś bo kremy moga nie wystarczyć!W sklepach H&M można kupić
      czapeczki z materiałem który okrywa cały kark!!!Widziałam tylko tam a
      szukałam wszędzie!
      Proponuję wziąć tetrowe pieluszki+klamerki. Jak dziecko usnie w wózku to
      można przypiąć zeby słońce nie raziło w twarz. Niektórzy mieli prześcieradła!
      Słoiczkowe jedzenie- opisy tylko po grecku(tak jak u nas tylko po polsku). I
      najdziwniejsze co widziałam kupilam synkowi deserek Nestle etap 1-od 4 mies.
      a tam biszkopty+pomarańcze i banany. U nas zaleca sie zeby podawać to dopiero
      po 10 mies!
      Było przepieknie-choc nie zwiedzilismy tego co zaplanowalismy! Dużo
      nabiegaliśmy sie za synkiem-czasami wleklśmy sie-bo chciał pchac wózek itd.
      Na Falasarne i Elafonisi pojechalismy razem z Bartkiem z Cafe Vafe. I polecam
      taki sposób! Wiem że mozna wynając samochód, ale Bartek prowadzil, mąż
      wszystko filmował po drodze a ja oglądałam lub zabawiałam synka. O nic sie
      nie martwiliśmy a teraz mamy super filmy-po lewej stronie skały po prawej
      przepaść i morze! Polecam tez wizyte w przepieknym parku w centrum miasta na
      ul. Tzanakai. Przy wejściu olbrzymi fikus wielkosći dębu!!! a w zagrodzie
      kozy, paw i kurki. Obok super plac zabaw
      A więc pakujcie manatki i bawcie sie dobrze! Kreta to nie koniec świata więc
      nie słuchajcie tych co mówią że to niebezpieczne dla dziecka! Najbardziej
      wypoczeli rodzice maluchów niechodzących -my rodzice prawie dwulatkow troche
      mniej, ale u babci na działce też muszę wszędzie chodzic za synkiem.
      Pozdrawiamy
    • bondyrka Re: Tymianek21 odezwij sie!!!! 12.07.07, 17:06
      Napisalam juz meila,2 wiadomosci na forum Grecja i nic,juz chyba nie wchodzisz na to forum :( A ja jade do siriosa jestem z Poznania i mam tyyyyle pytan :( odezwij sie prosze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka