Dodaj do ulubionych

MARAVEL SKY (***+) - Kreta - Adelianos Kampos

31.07.04, 21:01

(cyt. Gość: blue 21.04.2004 13:19)
Właśnie - wygląda całkiem sympatycznie, ale po przeczytaniu jednej z opinii na
formum już zaczynam co do tego wątpić. Podobno "hałas i smród". No i jeszcze
Niemcy strasznie kiepsko go oceniają na swoich forach turystycznych, ale może
dlatego, że wolą standardy powyżej 4N? Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku w
czerwcu.
Obserwuj wątek
    • neronka Re: MARAVEL SKY (***+) - Kreta - Adelianos Kampos 31.07.04, 21:02

(cyt. Gość: Grażyna 07.07.2004 10:09)

Ja znalazłam taką opinię o tym hotelu.
      >Byłam w tym hotelu na początku sezonu, w maju br. i szczerze mówiąc trochę
      obawiałam się tego co tam zastanę po przeczytaniu opinii na jego temat. Na
      szczęście zostałam pozytywnie zaskoczona. Pokoje takie jak w katalogu: klima,
      lodówka, telewizor, suszarka. Czystość obiektu bez zarzutu. Jedzenie bardzo
      dobre i urozmaicone: kuchnia międzynarodowa i grecka, a menu m.in. w języku
      polskim! Co do innych walorów: na terenie hotelu znajdują się 2 baseny ze
      słodką wodą, kort tenisowy, 2 kawiarnie: jedna w budynku recepcyjnym, a druga
      przy basenie. Jedynym minusem może być położona na tyłach hotelu w niewielkim
      oddaleniu od niego - trasa szybkiego ruchu. Hałas może być odczuwalny zwłaszcza
      dla osób zakwaterowanych w nowo wybudowanej części apartamentowej. Ja
      mieszkałam w centralnej części obiektu i było OK. Poza tym dodatkowym plusem
      jest bezproblematyczny dojazd do Rethymnonu i znajdująca się w pobliżu hotelu
      wypożyczalnia samochodów firmy Eurocars.
      Załączam link ze stronką hotelu, w której zaprezentowane są poszczególne
      obiekty na jego terenie.
      Pozdrawiam<
    • neronka Re: MARAVEL SKY (***+) - Kreta - Adelianos Kampos 31.07.04, 21:02

(cyt. Gość: Ewa 07.07.2004 14:04)

bylismy trzy lata temu. Dobry hotel, czysto, klimatyzacja, TV w pokoju.
      Odbieralismy 1 polski kanal. Miejscowosc w zasadzie nazywa di Adele. Do
      Rethymnonu pare min autokarem. Przystanek kolo hotelu. W hotelu ladny basen,
      dosyc duzy, z plytsza czescia dla dzieci. Plaza bardzo blisko,
      piaszczysto-kamienista, ale wiecej piachu. Jedzenie b. dobre.
    • neronka Re: MARAVEL SKY (***+) - Kreta - Adelianos Kampos 31.07.04, 21:04

(cyt. blue_smoky 17.06.2004 12:55)

Byłam w tym hotelu na początku sezonu, w maju br. i szczerze mówiąc trochę
      obawiałam się tego co tam zastanę po przeczytaniu opinii na jego temat. Na
      szczęście zostałam pozytywnie zaskoczona. Pokoje takie jak w katalogu: klima,
      lodówka, telewizor, suszarka. Czystość obiektu bez zarzutu. Jedzenie bardzo
      dobre i urozmaicone: kuchnia międzynarodowa i grecka, a menu m.in. w języku
      polskim! Co do innych walorów: na terenie hotelu znajdują się 2 baseny ze
      słodką wodą, kort tenisowy, 2 kawiarnie: jedna w budynku recepcyjnym, a druga
      przy basenie. Jedynym minusem może być położona na tyłach hotelu w niewielkim
      oddaleniu od niego - trasa szybkiego ruchu. Hałas może być odczuwalny zwłaszcza
      dla osób zakwaterowanych w nowo wybudowanej części apartamentowej. Ja
      mieszkałam w centralnej części obiektu i było OK. Poza tym dodatkowym plusem
      jest bezproblematyczny dojazd do Rethymnonu i znajdująca się w pobliżu hotelu
      wypożyczalnia samochodów firmy Eurocars.
      Załączam link ze stronką hotelu, w której zaprezentowane są poszczególne
      obiekty na jego terenie.
      Pozdrawiam

www.thehotel.gr/default.php?hotel_front=98
    • neronka Re: MARAVEL SKY (***+) - Kreta - Adelianos Kampos 31.07.04, 21:05

(cyt. Gość: ELA 23.06.2004 21:59)

PROSZE NAPISZ CZY MARAWEL SKY TO DOBRY HOTEL DLA DZIECI CZY SA TAM JAKIES
      ANIMACJE

• Re: Maravel sky Rethymnon
      (cyt. blue_smoky 24.06.2004 09:21)

Animacji niestety nie było. W hotelu wypoczywało kilka małżeństw z małymi
      dziećmi, spędzających swój czas głównie na basenie. Jeżeli chodzi o plac zabaw,
      czy coś w tym stylu to niestety ten hotel tego nie zapewni. Trzeba brać pod
      uwagę, że to kategoria NNN+, a nie wyższa.
    • miaryl Re: MARAVEL SKY (***+) - Kreta - Adelianos Kampos 01.09.04, 22:47
      Własnie nie tak dawno, bo w okresie ostatnich dwóch tygodni sierpnia br,
      miałam "przyjemność" skorzystania z oferty Neckermanna w wersjii all
      incllusive z tego hotelu.Nie podzielam opinii,że hotel jest taki dobry. jak na
      taką cenę i 3 gwiazdki z plusem, jedzenie ohydne, wyboru żadnego, owoce tylko
      winogrona (raz w tygodmiu), arbuz albo melon zielony.Tsadziki (jak na Grecję)
      dwa razy w ciagu dwóch tygodni, a filet rybny 10 razy.All incllusive obsłudze
      hotelowej kojarzył się tylko z jednym napojem w wieczorowej porze, gdyby nie
      nasza dobra znajomość j.angielskiego i greckiego, traktowanoby nas tam jak
      intruzów - nasza interwencja skończyła się przeprosinami menagera hotelu.Polacy
      traktowani są o wiele dalej za Niemcami (jest ich tam najwięcej) dostają
      najgorsze pokoje i dopiero po interwencjach zamienia się je na lepsze. Nie
      uprzedza się w katalogu, że hotel położony jest pomiędzy dwoma ruchliwymi
      ulicami, a w najstarszej części hotelu dodatkowo jeszcze przeszkadza okropnie
      warcząca klimatyzacja. Ostrzegam również przed komarami! Ogród zaniedbany,
      obsługa owszem miła, ale kelnerów zbyt mało, aby klient mógł się czuć
      gościem.Ponieważ byłam od wielu lat klientką Neckermanna, dziwię się, że to
      biuro oferuje za taką cenę ten hotel.Proponuję, aby rezydent tego biura podróży
      wybrał się tam na kolację lub na sniadanie.Kort tenisowy nie nadający się do
      gry za 6 euro za godzinę (krótki, wyboisty, z rozerwaną siatką). Mam
      porównanie z inymi hotelami na wyspach greckich w podobnej cenie i szczerze nie
      polecam tego hotelu Maravel Sky.
    • grecja-hotele Re: MARAVEL SKY (***+) - Kreta - Adelianos Kampos 08.09.04, 11:30
      Spędziłam w tym hotelu dwa tygodnie w sierpniu tego roku, oto moje wrażenia:
      1. sam hotel przyjemny, pokoje jasne, znośnie umeblowane (mieszkałam w nowszej
      części), chociaż łazienka standard miała bardzo niski.
      2. klimatyzacja tylko w określonych godzinach (późno-wieczornych)
      3. dwa baseny, oblegane przez rodziny z dziećmi, ale raczej nie zauważyłam żeby
      wszystkie leżaki były zajęte, my nie korzystaliśmy z basenu, więc nie wiem jak
      z czystością wody
      4. plaża ładna, piaszczysta, długa, 2leżaki+parasol = 6 eur więc średniodrogo
      jak na Kretę
      5. w okolicy kilka tawern, do centrum miasteczka około 10 min spacerem - ale
      tawerny w tym centrum miasteczka mało ciekawe, typowo pod turystów i
      rozkrzyczaną młodzież, ale za to tanie (na oko przynajmniej, jedliśmy tam dwa
      razy, więc ocena nie jest miarodajna)
      6. romantyczne tawerny (droższe), port, małe weneckie uliczki - w Rethymnonie,
      autobus 3-7. razy / godz, jeździ do 24.00 spod hotelu
      8. miałam balkon wychodzący na basen, więc nie było hałasu, ale jeżeli ktoś
      trafi na pokój wychodzący na ulicę lub drogę krajową (która jest jednak trochę
      dalej od hotelu niż ulica) to może byc głośno, ale wszystkie hotele w tej
      okolicy położone są między ulicą a drogą, niestety
      9. jedzenie - dla smakosza jak ja - monotonne i niedobre, ale wiem że ludzie
      byli zadowoleni. My - mimo że wykupiliśmy opcję z 2 posiłkami - korzystaliśmy
      praktycznie tylko ze śniadań, kolacje jadaliśmy w tawernach. Kilka razy
      zdecydowaliśmy się wziąć z hotelu lunch-box, ale jego jakość była tragiczna
      (starawy chleb, cały pomidor i kilka plasterków zmaltretowanego sera żółtego,
      jedynie owoce nadawały się do jedzenia), więc niestety lądował w koszu :(
      10. kelnerki przemęczone i baaardzo niesympatyczne, podobnie recepcjonistki,
      poza tym wszystkie dużo lepiej traktowały Niemców, Polacy obsługiwani trochę "z
      łaski". Czas oczekiwania na zainteresowanie się obsługi (restauracja, recepcja,
      bar) czekającym gościem - bardzo długi, przynajmniej jak na standardy do
      których jesteśmy przyzwyczajeni, w związku z czym staraliśmy się mieć z tą
      obsługą jak najmniej do czynienia.
      11. hotel położony w sporym, dosyć zadbanym - , jak na warunki greckie -
      ogrodzie, pokoje sprzątane codziennie, chociaż nie superdokładnie
      Generalnie jak za stosunkowo niewielkie pieniądze (ja płaciłam za 2 os za 2 tyg
      nieco ponad 7 tys, co nie jest bardzo wysoką kwotą jak na Neckermana) i biorąc
      pod uwagę standard greckich hoteli, nie było źle, oczywiście wszystko zależy od
      oczekiwań, ale ja się tam już na pewno nigdy więcej nie wybiorę.
      Osobom z małymi dziećmi raczej odradzam ten hotel, brak jakichkolwiek animacji
      itp. Dla kogoś liczącego na nocne życie typu dyskoteki itp - też niezbyt
      korzystnie. My liczyliśmy na spokój i odpoczynek, no i w sumie to znaleźliśmy,
      chociaż zasługa hotelu w tym niewielka.
    • sly11 Re: MARAVEL SKY (***+) - Kreta - Adelianos Kampos 10.01.05, 21:19
      właśnie zobaczyłam ten hotel w nowej ofercie neckermanna: szkoda, bo zepsułam
      sobie opinię o tym biurze przez ten hotel
      w internecie wygląda ok, ale w rzeczywistości jest tam bardzo mało miejsca,
      jeden basen praktycznie jest przy drodze, drugi nowszy koło stołówki (wyłożony
      płytką, na której ciągle ludzie się przewracali), są raczej małe, część pokoi
      ma okna od strony ruchliwej szosy - hałas okropny, do pokoi w starej części
      zalatują wyziewy kuchenne;
      w starej części jest więcej roślin i są one bujne w porównaniu do nowej, gdzie
      praktycznie jest sama ziemia, nie ma trawników jak widać na zdjęciach, poruszać
      można się tylko po chodniczkach
      plac zabaw dla dzieci - gorzej niż marny: na wyschniętej ziemi, grudach i
      piachu stoi huśtawka, stara zjeżdzalnia, i chyba jakaś bujawka - koszmar,
      dodam, że nie jest to niczym osłonięte, jakimkolwiek drzewem - wystawione na
      słoneczny skwar - aż się prosi aby dzieciom stworzyć jakieś warunki bardziej
      dla nich odpowiednie
      jedzenie - po kilku dniach robi się monotonne i bez smaku: dodam, że właściciel
      stoi na straży i pilnuje aby nie wynosić bodaj kawałka chleba na zewnątrz dla
      innych członków rodziny: zabrano mi kanapkę dla 2letniej córki, która z racji
      tego, że spała nie mogła przyjść na śniadanie, dopiero po kłótni w recepcji
      dostałam jedzenie dla dziecka
      nie polecam, są inne hotele oferujące lepsze warunki niż ***/**** maravel sky

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka