Dodaj do ulubionych

GORTYNA (***) - Kreta - Scaleta

31.07.04, 21:12

(cyt. Autor: Gortyniak 28-07-2004 22:22)

Ogólnie OK. Musisz mieć wykupiona wersję All In.wtedy spoko. Korzystanie z
basenu odradzam(możliwość załapania zapalenia ucha). Jedzenie
super(przynajmniej takie było na początku lipca- ok 11 sałatek na kolacje +
ciepłe dania).Obsługa - dwie bardzo sympatyczne kelnerki z Polski, bardzo
sympatyczna opiekunka dla dzieci -również z Polski, recepcjoniści ok.(pare
usmiechów Greece OK i wsio gra).Barman do dupy ale da się gościa przejść
trzeba tylko zaznaczyć że jest się tam gościem a nie przypadkowym
turystą.Pokoje dobre tylko w nowej części budynku - dlatego trzeba się starać
żeby dostać pokój tylko w tej części.Okolica - wydupie gdzie psy ch.....mi
wode piją ale odpocząć można.Przystanek autobusu do Rethymno obok hotelu ok
25min drogi do centrum.Ogólnie OK okolica fatalna ale wynajem samochodu wskazane.
Obserwuj wątek
    • neronka Re: GORTYNA (***) - Kreta - Scaleta 26.08.04, 21:08

cytat: Gość: gosc 24.08.2004 14:46

hotel mały,
      basen również, na tarasie bezpośrednio przy ruchliwej drodze narodowej,
      Do hałasu można się przyzwyczaić. Przy basenie jest mało miejsca i codziennie
      nalezy się liczyc ze sztafetą do zajęcia jkakiegokolwiek lezaka.Lezy się lezak
      prze lezaku, brak możliwości obrucenia swojego lezaka do słonca, pociąga to za
      sobą ruch kilku leżaków.
      Goscie w 90% pochodzą z polski, a hotel nastawił się na nich.
      Pokoje z TV a w niektórych prysznic znajduje się bezpośrednio w pokoju
      pozałazienką!!! pół metra od łóżka. Klima za dopłatą 5Euro. Weż do kontaktu
      raid na komary unikniesz nieprzespanej pierwszej nocy.
      Do plązy jest ok 200m. Należy przejść pod drogą o której wyżej.
      Ten tunel o którym pewnie czytałaś w katalogu to smierdzące przejście pod
      wiaduktem.
      Jedzenie jak w grecji, bez rewelacji. Trzy posiłki z bufetu.
      Jesli nie masz all inklusive istnieje doplata na miejscu 8Euro.
      W cenie jest piwo, ouzo, wino kawa cola.
      Szklanki dla gosci z all inklusive są mniejsze niż dla klientów płacącch
      A barman (straszny palant) stosuje taktyki wymijające, jak widzi klienta z
      opaską na ręce nie spieszy się z obsługą. Napoje podawane sa z ładnych dużych
      butelek, które npełniają z plastikowych baniaków. Cola to taka miejscowa Hoop
      Cola o nazwie Cola Cola.
      Hotel organizuje animacje przez polskiego animatora, który bardzeiej
      zainteresowany jest robieiem wielkich oczu do polskich turystek.
      Kort tenisiowy jest asfaltowy a rakiety i pilki godne pozalowania. Nalezy
      wziąśc swoj sprzęt. Lotki do darts mają tylko jedno piórko.
      Jaka cena taki hotel, a dla gosci triady są najgorsze pokoje, parter tył hotelu,
      łóżka. Za dopłatą można w miarę mozliwosci wymienić na standartowe.
      Obok hotelu jest sklep, auto wypożyczalnia. Brak jest deptaka z kafejkami i
      tavernami. W tym celu należy się udać ok 7 km w kierunku rethymonu.
      Nie zniechęcaj się hotel nie jest idealny. te kosztują trzy razy tyle.
      Nie będziesz załowac, ale nie licz na najlepszy urlop swego życia.
      • grecja-hotele Re: GORTYNA (***) - Kreta - Scaleta 29.08.04, 22:02
        Gość: Minos 28.08.2004 22:38

Byłem w tym hotelu dwa lata temu we wrześniu właśnie. Nie było źle, przeciwnie,
        dobrze było. Nie miałem opcji AI. Warto samemu wypożyczyć autko i pojeździć po
        wyspie, zamiast kupować wycieczki. Plaża piaskowa, ale dno morskie skaliste,
        śliskie, z początku nieprzyjemne. Ale podobało mi się, że duzo miesjca na
        plaży. Nie to, co we Włoszech, gdzie parasol koło parasola, leżak koło leżaka.
        TYlko nie trzeba się kusić na ładnie utrzymaną plażę koło takiego dużego hotelu
        w pobliżu, tylko od sławetnego tunelu pod drogą pójść nieco w prawo. Jedź, nie
        bój się.
    • szwabacha Re: GORTYNA (***) - Kreta - Scaleta 15.05.05, 13:45
      byliśmy tam w zeszłym roku we wrześniu. nie widzialem tych 11 salatek basen jak
      wieksza kałuża a najbardziej dokuczała ciasnota na basenie ikurz i chalas z
      pobliskiej bardzo ruchliwej drogi. Najgorszy byl brak cieplej wody w prysznicu
      i jaskiniowate pokoje. Za to doskonałe, kompetentne i sympatyczne rezydentki.
      Hotel jednak odradzam
    • anulka3112 Re: GORTYNA (***) - Kreta - Scaleta 02.06.05, 14:37
      Wlasnie wrocilam z Krety 25 maja 2005 (hotel Gortyna w Scaleta),
      jak czytam o tym syfie w pokojach , to mam ochote wyslac Wam moje zdjecia,
      pokoje sa (moj taki byl) czyste, duze a lazienki sprzatane co 2 dzien,
      wybor jedzenia i jego ilosc jest ogromna, nawet dla mojego meza, ktory lubi
      dobrze zjesc. Napoje byly od 11 do 22 bez przerwy, w tym wino - takie samo jak
      w tawernach i piwo. klopot w tym, ze nie bylo polskiej wody i to byl glowny
      zarzut naszych turystow na zebraniu z rezydentka.
      Kilka razy pod nieobecnosc rezydentki sluzylam naszym rodakom za tlumacza w
      recepcji, ale ich zachowanie bylo koszmarne. Taki obciach i kwas jaki potrafia
      zrobic niektorzy nasi "turysci" nastawia zle caly personel hotelu.
      Jesli ktos lubi wypic mocne trunki, to przeciez nie musi jechac na Krete i
      utwierdzac swiat w przekonaniu ze Polacy to pijacy, wódka jest tania u nas, to
      niech u nas ja pija.
      Poza tymi alkoholowymi problemami wyjazd byl super, rezydentka tez nie
      najgorsza,chociaz ja nic od niej nie potrzebowalam, wycieczki i samochod mozna
      zalatwic w biurze podrozy, co jest zaraz za plotem,
      no a jak komus jest za moalo tych 8 salatek i 2 mies na cieplo 2 dodatkow i 1
      jarzyny na 1 posilek , to niech wykupi wczasy nad polskim morzem i porowna
      jedzenie i temperature morza.
      No i jeszcze jedno: tam jest pieknie, cieplo, czysto i pachnie kwiatami.
      pozdro.
      PS. A może bylo nawet 11 tych salatek, ale na raz biore najwyzej 5,
      mięsa zawsze byly 2 - nie do wyboru tylko do jedzenia.
      Co do barmanów to uważam, że nalezy traktowac ich jak barmanów, zbytnie
      przyklejanie sie do nich przez niektore panie skutkuje bezczelnym zachowaniem,
      no coz to po prostu faceci.
      • neronka Re: GORTYNA (***) - Kreta - Scaleta 08.06.05, 13:47
        cytat:
        Autor: ~dorota (dorota.warianek-chrabaszcz@krus.gov.pl) 08-06-2005 13:14

Witam. Ja wróciłam 2.06. z Gortyny. W zupełności się zgadzam z opinią ~Muff-a co
        do wczasów w hotelu Gortyna.
        Triada zafundowała nam 2 tygodnie stresu za nasze pieniądze. All Inclusiv wg
        Triady wygląda następująco: najpodlejsze piwo (w małych szklaneczkach, bo kufle
        są dla Niemców), wino białe i czerwone też z najniższej półki oraz wieczorem 1
        drink za pokwitowanie (do dużego dzbanka barman wlewał ouzo lub raki tyle co
        Niemcowi do szklanki). Niemieckie biuro podróży swoim klientom zafundowało
        normalne All tak jak na całym świecie, tzn. opaska na rękę, lokalne alkohole
        (ouzo, raki, metaxa, brandy), od godz. 16-tej kawa i ciastko. A kochana Triada
        wyszła z założenia, że jak Polaczek dostanie piwa i wina do woli to będzie w
        siódmym niebie. No i pomylili się, bo na moim turnusie byli ludzie, którzy
        wiedzą na czym polega All i w większości już w pierwszych dniach złożyliśmy
        reklamację. Żeby było śmieszniej w ostatnim dniu All należał nam się do godz.
        14, a o 12.30 ogłosili nam, że w barku czekają na nas lokalne napoje alkoholowe,
        bo Triada odblokowała pełny All Inclusiv. Przez półtorej godziny mogliśmy poszaleć.
        Co do samego hotelu, to w 2 gwiazdkowym w Hiszpanii jest lepiej niż w tych 3
        gwiazdkach z plusem w Gortynie. 4 gwiazdkowych nawet nie będę porównywać.
        Przez dwa tygodnie ręczniki nam zmieniono tylko raz.
        Rezydentką u nas była p. Ania. Pojęcie o swej pracy miała jeszcze mniejsze niż
        p. Darek. Jej ambicją była tylko sprzedaż wycieczek (musiała mieć spore profity,
        ponieważ wycieczka na Santorini u niej kosztowała 103 euro za osobę, a za płotem
        w lokalnym biurze 79 euro).
        Reasumując - Triady mam dosyć. Czekam na rozpatrzenie reklamacji, czy biuro
        stanie na wysokości zadania i w jakiś sposów zrekompensuje nam ten niewypał
        z All Inclusiv.

Dorota.
        • karolina19751 Re: GORTYNA (***) - Kreta - Scaleta 13.06.05, 18:12
          W Gortynie byłam 2 lata temu. Nie mieli wtedy w ogóle ALL tylko HB. Jedzenie
          monotonne (szczególnie śniadania), obsługa do kitu, widok z okna pokoju na tyły
          hotelu ( sam pokój do bani śmierdzący stęchlizną). Szczytem była kartka
          wywieszona na drzwiach restauracji, napisana TYLKO w języku polskim aby nie
          wnosić żadnych prywatnych napojów na basen, a cała wycieczka z Czech na oczach
          obsługi wyjmowała z plecaczków wielkie butle z wodą miner. W dniu wyjazdu (był
          ok.19 godz) wszyscy pracownicy hotelu pilnowali nas żeby czasami
          ktoś "bezprawnie" nie skorzystał z obiadokolacji (już nam się nie należała).
          Można by wiele pisać, generalnie NIE POLECAM!!!!
    • grecja-hotele Re: GORTYNA (***) - Kreta - Scaleta 22.06.05, 12:12
      cytat:
      Autor: ~Domin 21-06-2005 22:19

Witam. Kilka dni temu wróciłem z dziewczyną z Krety z hotelu Gortyna. Naszym
      zdaniem hotel jest do bani. Tragedia. Pokoje zasługują na 2 gwiazdki, pakiet all
      inclusive to pomyłka. Jedzenie było straszne( mały wybór, nie samczne, czasami
      podawali na obiad cos co zostało z dnia poprzedniego). Do morza trzeba przejsc
      przez droge. Dla nas to nie był problem. Przechodzilismy przez położony na
      przeciw Gortyny hotel 5 gwiazdkowy. Plaza tez w miare. JAk bedzieci na plazy,
      zawitajcie do pobliskiego baru przy plazy, podaje tam miła polka, która tam
      pracuje. Rezydentka z Triady naszym zdaniem mało komunikatywna, nie
      doinformowana. Posiada wiedze o Krecie ograniczjącą sie do prostych, banalnych
      ulotek. Nic dodac, nic ująć. NIe polecamy ani biura Triada, ani tez hotelu
      Gortyna. Nalepsze co zostało w naszej pamięci to piękna Kreta oraz wspaniałe
      towarzystwo.
      Pozdrawiam
      • grecja-hotele Re: GORTYNA (***) - Kreta - Scaleta 07.07.05, 19:36
        cytat:
        Anulka
        post Jun 1 2005, 11:30 AM

Chce wyjaśnic kilka spraw dot. hotelu Gortyna.
        Wrocilam z tego hotelu 26.05.2005, czyli niedawno.
        Hotel jest OK, czysty, sprzatany, odnowiony - taki by moj pokoj,
        proponowano mi jeszcze inny pokoj (z widokiem na morze) ale zostalam przy swoim.
        jedzenie b. dobre, wybor duzy ilosc jeszcze wieksza.
        Do Retymonu mozna dojechac autobusem co pol godziny cena 1,4 euro
        zamiast taksi mercedes za 10 euro (staly pod pobliskim Kreta Star)
        Wersja All inclusive obejmowala napoje chlodzące, piwo i miejscowe wino.
        Dla mnie super.
    • 1marcell Re: GORTYNA (***) - Kreta - Scaleta 19.07.05, 11:48
      gorąco polecam!!!!
      To najlepsze wakacje od wielu wielu lat.
      Obsługa w hotelu ok, znam angielski i niemiecki wiec zero problemu z
      komunikacją. Grecki barman to ozdoba tego hotelu - zna swój zawód jak mało kto,
      żarcie było cudowne - nie do przejedzenia 4 posiłki (podwieczorek) plus deser
      do objadu.
      Co do basenu to - brodzik dla dzieci, nie jedziemy tam w końcu aby pływać w
      basenie!!!. Piekne widoki, rafa kolarowa w morzu, piaszczysto żwirowa plaża..
      woda cudowna. Wróciłem z Krety tydzien temu i goraco polecam. Rethymno polecam
      nocą - po północy!!! udanej zabawy życzę. Marcin.
      PS jak coś to pytajcie: - 1marcell@gazeta.pl
    • fanta12 Re: GORTYNA (***) - Kreta - Scaleta 28.01.06, 10:58
      Pod koniec sierpnia wybieram się na Kretę do hotelu Gortyna . Imprezę wykupuję
      w Triadzie. Bardzo proszę o opinie na temat hotelu osób, które w zeszłym roku
      korzystały z oferty Triady. Po przeczytaniu kilku postów na temat Gortyny
      wolałabym usłyszeć coś od klientów przebywająych tam w ostatnim roku. Za
      wszystkie informacje i porady serdecznie dziękuję.
      • neronka Re: GORTYNA (***) - Kreta - Scaleta 09.07.06, 20:26
        cytat:

aga_ta_78 07.07.06, 07:19 + odpowiedz

Ja byłam w tamtym roku - przełom września i października.
        Pokoje: zależy jak trafisz, bo są nowe (nam się udało taki dostać) i stare
        (ludzie bardzo narzekali).
        Jeżeli chodzi o jedzenie to bardzo duży wybór i smaczne, natomiast skromny
        wybór na śniadania.
        Basen malutki, bardzo malutki i raczej płytki, od strony ruchliwej drogi. Nam
        akurat to nie przeszkadzało, bo chodziliśmy nad morze. Plaża piaszczysta, we
        wrześniu za parasole i leżaki nikt nie pobierał od nas opłaty.
        Dojście do morza mało ciekawe - tunel (wysoki na ok. 1,8 m i szeroki na 1,2)
        pod tą ruchliwą trasą.
        Miejscowość Scaleta faktycznie mała, kilka sklepów, 3 albo 4 hotele,
        wypożyczalnia samochodów i biuro podróży za płotem.
        Dobry dojazd do Rethymnonu, przystanek po drugiej stronie ulicy (przy tym
        wielkim hotelu), a bilety można kupić w recepcji Gortyny.
        I najważniejsze: niezależnie gdzie się jest na Krecie czy w dużym mieście czy
        wiosce nudzić się nie można. My wypożyczyliśmy samochód na 7 dni i
        zwiedzaliśmy, a te drugie 7 spędziliśmy na plaży. I były to nasze
        najwspanialsze wakacje.
    • grecja-hotele Re: GORTYNA (***) - Kreta - Scaleta 26.03.07, 21:25
      Autor: ~Josephina 22-03-2007 22:59

Byłam w Gortynie trzy lata temu, w trakcie Olimpiady, właśnie z Triadą.

Hotelik na przedmieściach Retymnonu, mały, kameralny, z bardzo miłą obsługą
      (super kelnerki z Polski), fajny barman Fotis... miałam wersją all incl. więc
      jedzenie i picie w każdej ilości. Ale osoby z HB tez były zaodowolone - jedzenie
      bardzo dobrze, różnorodne, dużo owoców, warzyw, jagniecina i inne "ichnie" potrawy.

Nie wynajmowałam samochodu ale sama z mężem jeździłam na wycieczki (do
      Heraklinonu, Chanii, i w wiele innych miejsc)... zamiast wydawać na jedną
      wycieczkę 50 Euro , wszystkie razem wzięte kosztowały może z 70 Euro na osobę. A
      do tego mogliśmy zobaczyć prawdziwą Grecję a nie tylko tę katalogową.

Faktycznie - czystość na Krecie jest pojęciem zwględnym ;) plaża przyzwoita,
      chodzi się do niej pod trasą samochodowę. Niezpotykany jest na niej rezerwat -
      żłobek żółwi :)

W okolicy wiele miejsc spacerowych, boisko do tenisa, sklepiki, budka
      telefoniczna, rezydent na miejscu :)

Nie zniechęcaj się do tegomiejsca - jak chcesz mogę podesłać kilka zdjęć :)

Pozdrawiam

Jose

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka