Dodaj do ulubionych

SERGIOS - Kreta - Hersonissos

01.08.04, 10:06
cytat - Gość: bigo 25.06.2004 21:51

Byłem tam 4 lata temu z żoną.
Fajna miejscowość, plaza kiepska, jeżdziliśmy busem - 10 min - do stalis albo
malia?.
Duzo knajp, dyskotek.
Fajne wycieczki, na górze piekne wioski (nie pamiętam nazwy), warto zobaczyć,
pójść wieczorem do knajp.
Polecam Kretę.
PM
Obserwuj wątek
    • grecja-hotele Re: SERGIOS - Kreta - Hersonissos 01.08.04, 10:06
      cytat- Gość: MMM 19.07.2004 10:58

Wczoraj wieczorem wróciłam z 2 tygodniowego pobytu na Krecie w hotelu Sergios.
      Hotel ma bardzo dobrą lokalizację ( przy głównej drodze w Hersonissos, jesli
      oczywiście oprócz tego że jedziesz się poopalać, jedziesz się tez pobawić i to,
      zę wszędzie jest blisko ma być atutem, a nie wadą:-)). Jednak są to typowe 3
      gwiazdki i nic więcej się nie spodziewaj. Pokoje małe, w stylu lat 80-tych,
      oprócz łóżek, albo łóżka niewiele się mieści. Ja miałam pokój z balkonem, ale
      balkon praktycznie nie był do użytku. Balkon to było wyjście na dach, z czego
      na samym środku stał wielki betonowy komin! Basen ładny, spokojny, bardzo miła
      obsługa w hotelu, ale jedzenie tragiczne, szczególnie obiadokolacje. Na
      śniadanie codziennie jest to samo - bez wyjątku, menu obiadokolacji się
      zmienia, ale codziennie jest to jakaś blizej nieokreślona ledwo zjadliwa zupa i
      mieso w sosie, plus gotowane, lub raczej niedogotowane warzywa, i trochę
      sałatek. Owoce, albo melon, albo arbuz, ewentualnie lody. Ogólnie nie jest źle,
      ale dużo czasu w hotelu spędzac nie będziesz:-) Pozdrawiam...
    • grecja-hotele Re: SERGIOS - Kreta - Hersonissos 01.08.04, 10:07
      cytat- Gość: MMM 20.07.2004 16:33

Łazienki sa małe, "nadszarpnięte" zębem czasu, ale w mairę czyste. Pokój jest
      codziennie sprzątany, ręczniki codziennie nowe, a pościel zmieniają raz na
      tydzień. Klapki pod prysznic (my byliśmy w pokoju w którym nie ma wanny i nie
      sądzę, zeby w którymkolwiek była) lepiej zabrać...zawsze bezpieczniej:-)
      • grecja-hotele Re: SERGIOS - Kreta - Hersonissos 12.09.05, 13:37
        Autor: ~Sylvia 11-09-2005 20:00 wyślij odpowiedź

Z Krety wrócilismy 4 września, właśnie z hotelu Sergios i jesteśmy bardzo
        zadowoleni z pobytu. Mieliśmy skromny, czysty pokój z
        dużym balkonem, z widokiem z jednej strony na morze, z drugiej na góry. Każdego
        ranka witał nas przesympatyczny właściciel z
        uroczym psem pekińczykiem "gremlinem", a wieczorem barman (do złudzenia
        przypominający Sylwestra Stallone) częstował nas rakiją i
        fantazyjnymi drinkami. Jedzenie bardzo dobre zwłaszcza obiadokolacje (podawane
        między 19.00 a 21.00), śniadania trochę monotonne
        (stale takie same czyli: wędlina, ser żółty, feta, jajecznica, dzemy, czekolada,
        miód, jogurt naturalny, musli)ale zawsze można
        coś wybrać :) Basen czysty, trochę mało leżaków, dlatego warto już rano zająć
        sobie leżak :) Dokuczały nam trochę dosyć hałaśliwe
        cykady ;) Hotel w samym centrum Hersonissos, wszedzie jest blisko, kilka metrów
        dalej przystanek autobusowy :) Plaze w Hersonisos
        nie sa zbyt czyste, dlatego warto za 1 Euro pojechac autobusem do miejscowosci
        Malia (autobusem 10 minut) Lezaki na plazy płatne
        2-3 euro za dzień, najdrożej w Hersonissos w Star Beach, nawet 4 euro ! Jeśli
        chcecie wybrac sie na jakies dodatkowe wycieczki np.
        do Santorini to radzimy wykupic ja w greckim biurze :) Koszt jednodniowej
        wycieczki do SAntorini wodolotem (czas podrózy 1h45min
        )to około 70 euro (z przejazdami, z polskim przewodnikim, ale bez wyzywienia),
        koszt takiej wycieczki luksusowym statkiem u
        polskiego rezydenta to 99 euro (z wyzywieniem, czas podrozy to około 5 h). Zjesc
        mozna w Santorni, przykładowo cena gyrosa w
        stolicy Firze to 1,75).
        Zamiast kupowac wycieczki, można wypożyczyc auto i zwiedzic cala Krete. Koszt
        wypozyczenia samochodu to około 120-130 euro na 3 dni.
    • nowak8 Re: SERGIOS - Kreta - Hersonissos 19.02.05, 13:21
      Witam mam prosbe czy moglby mi ktos wyslac zdjecia tego hotelu na maila ale nie
      te z internetu bo sa kiepskie. Wyjezdzam tam w czerwu i chcialbym sie
      dowiedziec jeszcze czy dobry hotel. z gory dzieki moj mail.
      new_hiphop@interia.pl
      • grecja-hotele Re: SERGIOS - Kreta - Hersonissos 06.08.05, 20:39
        Autor: agaaa 29-07-2005 14:42 wyślij odpowiedź

Wrociliśmy w niedziele i jestesmy bardzo zadowoleni. Hotel położony w samym
        centrum, wszedzie blisko - jednak odradzam pokoje od strony ulicy ze względu na
        hałas. My mielismy od drugiej strony z widokiem na góry (cisza i spokój). Pokoje
        są przyjemne i czyste, codzienne sprzatane, wymieniana pościel i ręczniki.
        Obsługa bardzo mila - zwlaszcza pan w recepcji, a jedzenie dobre. Inni
        narzekali, ze sniadania monotone ale uwazam, ze to rzecz gustu. Nam bardzo
        smakowalo - przeciez nie trzeba codziennie sobie wszystkiego nakładac :) W
        hotelu jest tez basen ale zwykle od rana oblegany przez Niemcow, którzy
        rezerwowali juz przed sniadaniem lezaki.
        • neronka Re: SERGIOS - Kreta - Hersonissos 29.04.06, 19:14
          cytat:

• Re: Hotel Sergios z ECCO holiday IP: *.moratex.lodz.pl
          Gość: Ola 28.04.06, 12:50 + odpowiedz

Byłam tam w zeszłym roku koniec sierpnia/początek września z Neckermannem,
          hotel odpowiada greckiemu standardowi trzech gwiazdek, bo do najnowszych
          niestety nie należy; wyrzywienie w formie bufetu na dobrym poziomie (mi badzo
          smakowało a czasami nawet bardzo bardzo); pokoje małe ale z lodówką (to
          ważne!!! bez dodatkowej opłaty, prosić od strony basenu, bo od ulicy jest
          bardzo głośno ze względu na rozrywkowy i hałaśliwy charakter miejscowości); jak
          na Grecję w *** to czyste, ręcznki wymieniane kilka razy w tygodniu, sprzątane
          codziennie łazienka do przeżycia (kłopoty z odpływem wody z prysznica, ale to
          pikuś); polecam wziąć coś na komary, których w hotelu było sporo w tym okresie
          kiedy ja tam byłam; basen średniej wielkości z brodzikiem dla dzieci; plaża
          blisko ale bardzo mała z kamienistym wejściem do wody najlepiej zaopatrzyć się
          w specjalne buty (polecam dojazd do Malii ok. 1-2 euro); za to właściciel
          cudowny, miły i sympatyczny; kelnerzy grzeczni i dyskretni nie przeszkadzajacy
          w spożywaniu posiłków; Podsumowując spędziłam tam miłe wakacje i proszę mi
          wierzyć za tak niską cenę nie należy spodziewać się standardu 5*, czego
          niektórzy Polacy oczekują a to błąd. Pozdrawiam
          Ps. Polecam zwiedzanie Krety autkiem na właśną rękę z dobrym przewodnikiem i
          mapą a wakacje na pewno bedą niezapomniane
          • grecja-hotele Re: SERGIOS - Kreta - Hersonissos 16.08.06, 18:36
            Autor: ~Khama 16-08-2006 17:03 wyślij odpowiedź

Witam wszystkich,
            Wróciłam z Krety i jeśli ktoś chciałby wiedziec coś o hotelu Sergios to prosze
            pisać na maila: kamilia1986@o2.pl.
            Mogę powiedzieć,że miasto Hersonissos to piękne miejsce,ale dla młodych ludzi
            lubiących dobrą zabawę.Plaż za ciekawych tam nie ma,więc można odpocząc jedynie
            na basenie,ponieważ każdy kawałek dobrej plaży oblega mnóstwo turystów. Ogólnie
            Kreta to piękna wyspa,polecam każdemu.Natomiast hotelu Sergios niestety nie
            polecam. Pokoje są dobrze urządzone,natomiast trafiłam na łazienke bradzo
            obskurną,nie chciało mi się tam wchodzić.Posiłki- okropne.przez dwa tygodnie
            tylko 3 razy była ryba,i to gotowana!Mięso tez tylko gotowane!owoców
            mało,naprawdę kiepsko,byłam rozczarowana.To nie były 3 gwiazdki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka