Dodaj do ulubionych

MOUNT ATHOS - Halkidiki

03.08.04, 14:17

cytat. Gość: aka 02.08.2004 14:02

byłam w tym hotelu na początku lipca.hotel nie nowy ale jedzenie dobre i do
oporu.plaża słaba ale polecam chodzić do Ierissos na plażę.spokój raczej coś
dla osób pragnących spokojnego wypoczynku lub dla osób z inwencją pa

Obserwuj wątek
    • neronka Re: MOUNT ATHOS - Halkidiki 03.08.04, 14:18

cytat. Gość: małgośka 03.08.2004 13:29

nie chcę Cię martwić, ale moje wsponienia z tego hotelu sa jak
      najgorsze, "plaża" kamienista jakieś 50 m na 5 i koło jedenastej juz jest na na
      niej cień, obok przystań kutrów rybackich do miasteczka w którym zupełnie nic
      ciekwego nie ma jakieś ze dwa kilometry zakurzona drogą w upale, po drodze
      sfory bezpańskich psów, kurz i słońce a obok drogi warsztarty remontowe kutrów,
      stosy desek , rozmaitego śmiecia, śmierdzi smołą. Ludzie gdzieś jeździli
      autobusem na plażę, nie wiem gdzie, ja stamtąd uciekłam po dwóch dniach,
      przeniosłam się gdzie indziej.
    • neronka Re: MOUNT ATHOS - Halkidiki 03.08.04, 21:47

cyt. ellini 03.08.2004 19:35

Podzielam zdanie Malgoski. Bylam w tym hotelu 3 lata temu, pobyt wspominam
      tragicznie, gdyz za brama hotelu byla fabryka betonu i juz kilka minut po 7
      rano byl huk. Hotel polozony na strasznym odludziu wszedzie daleko. Najblizsza
      miejscowosc wygladala na strasznie opuszczona - zupelnie nic ciekawego, chyba
      ze przez 3 lata cos sie zmienilo. Osobiscie nie polecam ani tego miejsca, ani
      tego hotelu, jesli masz mozliwosc to zmien miejsce na inne. Ja bylam z Biurem
      Scan Holiday po naszym pobycie w nastepnym roku juz to biuro nie oferowalo
      wyjazdow w tym miejscu.

pozdrawiam,
      • mika_forum Re: MOUNT ATHOS - Halkidiki 10.02.05, 13:52
        Czy ktos ma jakies aktualne informacje o tym hotelu. Wykupilam wczasy, ale po
        przeczytaniu informacji na forum zastanawiam sie czy nie zrezygnowac lub nie
        zamienic na cos innego...
        • neronka Re: MOUNT ATHOS - Halkidiki 17.05.05, 12:16
          cytat:
          Autor: ~heniu (anahs@op.pl) 28-04-2005

bylem w hotelu mont atos 4 lata temu . osrodek ten skladal sie z budynku
          glownego i bungalowow.ja mieszkalem w bungalowie i bylem zadowolony , gdyz byla
          wieksz swoboda niz w budynku hotelowym. bungalowy sa parterowe, posiadaja male
          tarasiki na ktorych sa stoliki i krzesla. bungalowy sa w malym parku tuz obok
          budynku glownego ischodza po malutkim zboczu w kierunku morza.sam osrodek lezy
          na uboczu w poblizu wtedy bylo tylko pole biwakowe.hotel lezy prawie tuz przy
          morzu .posiada dwa baseny . jeden z woda morska drugi z woda slodka .baseny sa
          tuz przy plazy. sama plaza jest dosc waska itroche zwirowata. jest dosc krotka
          okolo 300m iz jednego konca jest zakonczona gora wchodzaca do morza tak ze nie
          mozna tamtedy przejsc.w odleglosci 300-400 mod osrodka znajduje sie maly port
          rybacki zbudynku glownego jest na niego widok.port ten jest dosc cich y i nie
          przeszkadzal ,rybami nie smierdzi .najblizsza miejscowosc to jerisos.male
          miasteczko nic ciekawego.posiadajedynie ladna piaszczysta i duza plaze.w poblizu
          hotelu przystanek autobusowy i proponuje jechac 20 km do Quranopoli.tam wsiasc
          na prom [kursy
          co
          godzina]i poplynac na wyspe amuliani. plynie sie okolo 20 minut.wyspa jest mala
          ale zamieszkala.na tej wyspie jest piekna szeroka plazaz bielutkim drobniutkim
          piaskiem. plaza jest w zatoce morze plytkie dno morza piaseczek.od promu do tej
          plazy 2ominut pieszo.acha w morzu przy hotelu w odleglosci 15m sa na dnie duze
          okragle kamienie na ktorych sa jezowce trzeba plywac w odpowieddnichbutach bo
          sie wbijaja w stopy.blizej brzegu ich nie ma.odpowiem na wasze kolejne pytania.z
          salonik jedzie sie 2do 3 godzin .sama podroz autobusem jest ciekawa gdyz jedzie
          sie przez gory przeplatane morzem.
          • grecja-hotele Re: MOUNT ATHOS - Halkidiki 17.07.05, 15:24
            Autor: ~Monika 12-07-2005 15:15 wyślij odpowiedź

Wlasnie wczoraj w nocy wrocilam z tego hotelu. Ogolna ocena bardzo dobra,
            budynek pieknie polozony, sam w sobie tez b. ladny, basen i brodzik tuz przy
            morzu, plaza ok. 100 dluga i 10 m szeroka, piaszczysto-zwirkowa.
            Ja mialam wykupione 2 posilki (nie all inc) i kolacje byly pyszne: rewelacyjna
            kuchnia! W zyciu tak dobrze nie jadlam. Zreszta wszyscy byli zadowoleni.
            My mielismy okna na morze: piekny widok.
            Jedynym minusem jest odleglosc : do najblizszego malego miasteczka Ierissos 1
            km, polecam odwiedzenie:
            Nea Roda (plaza): 5 km na poludnie
            Stratoniti i ew. Stavros i wybrzeze: 17-35 km na polnoc
            polwysep Sithonia
            My mielismy wypozyczony samochod: C3 na 7 dni kosztowal nas 249 E, ale byly i
            tansze wozy.
            Okolica jest PRZEPIEKNA. Pewnego dnia tuz przy brzegu baraszkowaly delfiny...
            Jak na ta cene ktora dalam (ok. 2 tys na osobe na 2 tygodnie z 2 posilkami) to
            REWELACJA.
            Jesli macie jakies pytanie, to zapraszam.
            Acha: mebelki w pokojach sa staruszkami, uprzedzam, jesli to dla kogos
            istotne...
        • o_hall Re: MOUNT ATHOS - Halkidiki 02.06.05, 08:25
          Nie wiem z jakiego biura jedziesz, ale jeżeli masz możliwość to zamień Mount
          Athos na Akti Ouranopoli. Hotel około 25 km dalej w kierunku miejscowości
          Ouranopoli. Rewelacyjne miejsce z rewelacyjną obsługą. Do uroczego Ouranopoli 5
          minut skuterem lub trzy przystanki autobusem. Przyjemna plaża tuż za drogą
          oddzielającą hotel od morza. Byłem tam w zeszłym roku w sierpniu i gorąco
          polecam- no i konicznie wybierz się na Amouliani- fajna wysepka. Możesz się tam
          dostać promem z Ouranopoli lub z małego portu jadąc z Akti w kierunku Ierrissos
          za hotelem Eagel Palace- choc dobrze nie pamiętam jak daleko i w którym
          miejscu. Zobaczysz znak drogowy do portu z drogi, a i sam port zobaczysz- jedna
          wielka betonowa keja:). Moun Athos to kiepski wybór...
          • antidotumm Re: MOUNT ATHOS - Halkidiki 19.07.05, 13:01
            Przejezdzalam kolo Akti Ouranopoli: uwazam ze Mount Athos jest ladniej polozony.
            Bylam w Mounta Atos w tym roku i bardzo go polecam: pieknie polozony, cichy, do
            miasteczka Ierissos ok. 800 m (chodnikiem, kolo Akti Ouranopoli nie ma
            chodnika, idziesz b. ruchliwa szosa!)
            Jedzenie w M.A. pyszne!
    • antidotumm Re: MOUNT ATHOS - Halkidiki 19.07.05, 13:01
      Polecam ten hotel! Pieknie polozony, wrocilam 2 tygodnie temu!
    • antidotumm Re: MOUNT ATHOS - Halkidiki 03.04.06, 01:04
      Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka