Dodaj do ulubionych

Zimowe buty trekkingowe

11.01.24, 09:25

Czy macie i polecicie coś extra? Zmierzyłam już z 20 par i dramat-albo sztywne albo ciężkie. Moje ukochane buty sie skończyły i muszę coś kupić i to predziutko. Wymagania-Buty generalnie raczej po górach i lasach, niezmiernie rzadko do miasta, podeszwa która się nie ślizga, ciepłe!(czyli od -8 w statyce i -17-19 w ruchu żeby dały radę), nie muszą być wybitnie wysokie bo wiadomo,że jak mega śnieg to i tak trzeba mieć stuptuty no i żeby nie były mega ciężkie.
Byłoby również sympatycznie, gdyby nie wyglądały jak buty na Mount Everest(czyli wielgachne, zwaliste, szerokie chorboły)
Obserwuj wątek
    • madami Re: Zimowe buty trekkingowe 11.01.24, 09:42
      Ale one muszą być sztywne! Po to są trekkinowego wink ciężkie nie muszą ale stopa musi być w nich umieszczona stabilnie. Ja osobiście lubie Adidas Terrex, mam opcję do kostki ( te lubię najbardziej) oraz wysokie i czasem mnie nieco uwierają ale podeszwy mają super i nic a nic nie przemaka, te wysokie mam z 4 lata i do tej pory to właściwie ich nie impregnowałam, chodziłam i po wodzie i po śniegu i zawsze miałam sucho.
      • babsee Re: Zimowe buty trekkingowe 11.01.24, 09:51
        Tak, ja rozumiem ze muszą być sztywne i ja nosze na wiosne po górach Salomony, które sa też sztywne ale mierzyłam jakieś Salewy i w nich noge miałam jak w betonowym bucie.
        • madami Re: Zimowe buty trekkingowe 11.01.24, 10:03
          Też tak miałam przymierzając niektóre wink dla mnie te adidasy mają znośną sztywność
    • abacab.81 Re: Zimowe buty trekkingowe 11.01.24, 10:09
      Vaude Skarvan.
      • babsee Re: Zimowe buty trekkingowe 11.01.24, 10:24
        Nie znam kompletnie. Wygladają obiecująco.
    • chlodne_dlonie Re: Zimowe buty trekkingowe 11.01.24, 10:19
      Mam bardzo zgrabne Merrele, tuż za kastkę - cieplutkie, milutkie, podeszwa daje radę w zimowych warunkach. Nic tylko polecić smile
      • babsee Re: Zimowe buty trekkingowe 11.01.24, 10:21
        A podsza model?albo fotke?
    • joana.mz Re: Zimowe buty trekkingowe 11.01.24, 11:38
      Ja ostatnio kupiłam Jack Wolsfskin. Dośc długo chodziłam za takimi butami i w końcu trafiła sie jakaś promocja w Martes, przymierzyłam, stwierdziłam, że mega wygodne i kupiłam. Chodzę w nich teraz z psem po łąkach ale raczej nie powyżej 1 godziny i stopa absolutnie ciepła. Są lekkie, mega wygodne i jestem w 100% zadowolona z zakupu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka