Dodaj do ulubionych

Cypr z Citron Travel

01.10.13, 23:51
Wróciłam wczoraj z tzw.wczasów z biurem Citron Travel czyli wielka chała!
wylądowaliśmy z 2 godzinnym opóźnieniem czyli o 23-ej w Ercan,na lotnisku pani nam powiedziała,że jedziemy do innego hotelu (wykupiliśmy Oscar Resort) o niższym standardzie
wysadzili nas ok. 24-ej na szosie(nawet nie podwieźli pod hotel)
hotel Ada Beach koszmar:grzyb w łazience i pokoju,zapach pleśni unoszący się i powodujący kaszel
śniadania i obiadokolacje ubogie
Pani rezydentka odpowiedziała nam na nasze sprzeciwy:No to możecie wracać do Polski!
pojechaliśmy do hotelu (wykupionego przez nas) Oscar i tam uzyskaliśmy informacje,iż od miesiąca nie mają wolnych pokoi,informowali o tym biuro,a Citron Travel nadal sprzedawało pokoje w hotelu,których nie posiadało
w naszej grupie tak zmienili hotele 7 osobom
czekałam na ten urlop cały rok a Citron zamiast odpoczynku zaoferował nam rozczarowanie i
stres
na wczasy wyjeżdżałam wiele razy z różnymi biurami,ale to co mnie spotkało z Citron Travel jest nie do przyjęcia
Jeśli ktoś chciałby mimo to wypoczywac z tym biurem niech się nastawi na najgorsze
zdecydowanie odradzam Citron Travel
Obserwuj wątek
    • Gość: Rozczarowana Re: Cypr z Citron Travel IP: *.play-internet.pl 02.10.13, 13:13
      Ja również wróciłam 30.09 z Cypru. Ogólnie jedna wielka porazka z tym biurem. Najpierw pierwsze rozczarowanie na lotnisku, samolot miał 2 godz opóźnienia. Lot długi, postój w Turcji, zero jedzenia, jedynie pół małego kubeczka wody. Jakaś kpina dosłownie. Po przylocie do Ercan, długa kolejka po numer autobusu. Wszytsko zapowiadało się fajnie,ale pani rezydentka nie przeliczyła osób w autobusie i konsekwencją tego było nie zabranie jednej osoby z lotniska. Był nią starszy pan, który na własny koszt dojechał taksówką do hotelu. Sprawa oddania pieniędzy za podróż została nie wyjaśniona. Pani rezydentka nie miała czasu, to wolała zostać z panem sam na sam.Mydlenie oczu starszego człowieka-nic więcej. Następne rozczarowanie- kiedy wraz z narzeczonym weszłam do pokoju,typu bungaloy. Smród, grzyb w prysznicu, plamy na podlodze, mnóstwo mrówek. Jakaś kpina. Mieliśmy dostać pokój w bungaloach,ale tych odnowionych, a nie w jakiś slamsach. Zabraliśmy walizki i poszliśmy do recepcji o zmianę pokoju. Nie obyło się bez "łapówki". Nastepny pokój lepszy,ale bez rewelacji. Karaluchy w łazience-małe i taki jak dłoń. Wanna popękana,brudna kotara, zamiast dwóch kocy do spania, był jeden. Dopiero na drugi dzień dostaliśmy 2 nowe. Kwestia posiłku po przybyciu do hotelu. Nie odstaliśmy nic, nawet suchego prowiantu czy wody. Ludzie głodni czekali do rana na śniadanie, które było wielkim rozczarowaniem.Jeśli chodzi o jedzenie.....dno,monotonia. Ze śniadania na obiad, z obiadu na kolacje itd. Obiad...aż jedno danie do wyboru. Napoje rozcieńczane z wodą, smako zero. Sałaty nie myte. Znalazłam robaka u siebie na talerzu. Ohyda!!!!!!!!! I jeszcze na koniec parę słów o rezydentce. Pania Kasia.Osoba w ogólnie nie kompetentna. Miała w nosie wczasowiczów. Umówiła się na spotkanie w czasie kolacji, spóźniła się na nie,ludzie źli, bo bez kolacji. Totalnie arogancka i chamska osoba, która nic nie wie. Nie zna słów po polsku, bo stwierdziła, że zajmuje się niemieckimi turystami i brakuje jej polskiego słownictwa.; Kpina jakaś. Nie mozna było uzyskać od niej żadnej pomocy. O hotelu, w którym byliśmy nie wiedziała dosłownie nic. Zenująca osoba, która nie powinna pracować jako rezydentka. Animacji w hotelu nie było. No może jeden wieczór śpiewało dwóch turków na zmianę przez jakieś 2 godz i to wszystko. Hotel nudny, zero atrakcji. Baseny z aqua parku właczane jak było wiecej ludzi. A jak turkowi nie chciało sie juz pracować to po mimo wielu osób na terenie, wyłączał zjeżdzalnie i miał w du.... .

Na koniec: nie polecam tego biura. Miało być tak pięknie, a wyszło jak zawsze.
    • archi-polis Re: Cypr z Citron Travel 02.10.13, 18:55
      No i popatrz. Nie słyszałem wcześniej o tym biurze i tu masz. Cholera no współczuję rozczarowanym ale to też wskazówka dla innych.
      • dodekanezowiec Re: Cypr z Citron Travel 04.10.13, 20:53
        Z grecko - cypryjskiego punktu widzenia Cypr północny są to okupanci...
        • Gość: Sid1 Re: Cypr z Citron Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.13, 15:04
          Z Tureckiego punktu widzenia jest dokładnie odwrotnie
          • Gość: Anna Re: Cypr z Citron Travel IP: *.189.79.101.e-plan.pl 16.10.13, 16:00
            ja byłam z Citronem na początku września 02.09 - podróż poślubna- opcja rajska plaża 5+. Polecam wszystkim - wiadomo ze w tej opcji nie było pewności gdzie wylądujemy - ale jedno było pewne : ze w hotelu 5-cio gwiazdkowym. Przed wyjazdem tez czytałam wiele negatywnych opinii i jedno sie potwierdza - rezydentów to mają do du.... reszta jak obiecali: hotel cudowny 5+, jedzenie pycha, cała reszta wspaniała. Z wielu komentarzy jakie czytałam i czytam teraz nie znajduje osób które były niezadowolone wybierajac się z citronem w ,,rajska plaza 5+''.
            Co do lotu i międzylądowania w Turcji - normalny turysta czyta trochę o miejscu do jakiego sie wybiera i wtedy wie jaka jest sytuacja : na cyprze północnym nie ladują zadne samoloty oprócz tych na numerach tureckich. Zdobycie tej informacji przed wyjazdem zajęło mi 10 minut.
            • Gość: Sid1 Re: Cypr z Citron Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.14, 08:42
              ERWIS NIECZYNNY

ZAPRASZAMY WKRÓTCE

www.citrontravel.pl/
              Szkoda zawsze to jakaś konkurencja była

A tu powody

Citron Travel robi sobie przerwę

Warszawskie biuro podróży Citron Travel wystąpiło o wykreślenie z ewidencji organizatorów turystyki. To nie znaczy, że zamierza zaprzestać działalności

Citron Travel, biuro należące do tureckiego przedsiębiorcy turystycznego i hotelarza Ismaila Abidina wystąpiło do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego o wykreślenie go z ewidencji organizatorów turystyki. Biuro działające od trzech lat, specjalizowało się w wysyłaniu turystów na Cypr Północny.

W ostatnich tygodniach miało kłopoty kadrowe, zimą odeszło wielu pracowników, w tym dyrektor Aslihan Ozgur. Właściciel stara się odbudować kadrę, na czele Citron Travel postawił polskiego menedżera Macieja Niechała (czytaj więcej: "Citron Travel - nowa ekipa zapowiada nowe otwarcie").

31 marca skończyła się gwarancja touroperatora. Nie udało mu się przedstawić nowej. W tej sytuacji nie pozostało nic innego, jak wykreślić się z ewidencji.

Jednak, jak zapewnia Niechaj, za kilka tygodni Citron Travel wróci na rynek. Jest bowiem w trakcie załatwiania kolejnej gwarancji w Towarzystwie Ubezpieczeniowym Europa (według informacji rzeczniczki prasowej TU Europa Alicji Hamkało, Citron Travel "nie złożył dotąd wniosku o wydanie nowej gwarancji"). TU Europa wystawiła mu też poprzednie zabezpieczenie. Według Niechaja wysokość nowej gwarancji będzie „podobna do poprzedniej", a poprzednia opiewała na 1,8 mln złotych.

Wykreślenie się z ewidencji rodzi pewne kłopoty. – Firma nie może, ani sprzedawać wyjazdów, ani realizować już sprzedanych – przypomina wicedyrektor wydziału kultury, turystyki i promocji mazowieckiego urzędu marszałkowskiego Izabela Stelmańska. Maciej Niechaj liczy się z tym, zapowiada, że biuro zwróci klientom zaliczki. Ilu ich jest? Nie chce ujawniać, ale zapewnia, że nie będzie z tym kłopotu.

Od strony formalno-prawnej wykreślenie biura podróży z rejestru biur podróży nie jest złym rozwiązaniem. – Później, kiedy będzie już miała gwarancję, taka firma może w każdej chwili wystąpić o ponowne wpisanie do ewidencji – zapewnia Stelmańska. – Tyle, że będzie już traktowane jako nowy podmiot na rynku. Będzie więc podlegać rygorom rozporządzeń do ustawy o usługach turystycznych, które w maju 2013 roku podwyższyły minimalne gwarancje dla nowo rejestrujących się biur podróży.

Najniższa gwarancja dla biura podróży, które zamierza organizować wyjazdy samolotami czarterowymi to 270 tysięcy euro, czyli ponad 1,1 mln złotych.

www.rp.pl/artykul/705167,1098379-Citron-Travel-robi-sobie-przerwe.html
    • Gość: prezesuk Re: Cypr z Citron Travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl.A.115.19.83.in-addr.arpa 27.09.14, 12:09
      Nie mogę czytać tych nieszczęsnych komentarzy. Wszystko zależy od ogarnięcia się w temacie...
      We wrześniu 2012 r. spędziłem z żoną wspaniały tydzień w hotelu dla "emerytów" Green Holiday Village z firmą Citron Travel. Organizacyjnie przyczepić się mogę tylko do jednej rzeczy, po wylądowaniu i przejściu odprawy, na parking przed terminal wywalił się tłum ludzi, których dwóch rezydentów, próbowało przypisać do odpowiedniego autokaru. Cała akcja trwała około 2 godz., głównie ze względu, że wszystkim było bardzo gorąco i jak to Polak musi być wszędzie pierwszy ( stąd ten haos). Po rozwiezieniu naszym autokarem wczasowiczów do kliku hoteli po drodze , dowieziono nas na miejsce i poinformowano, że jutro rano będzie rezydent i wszystkim się zajmie.
      Następnego dnia rano, zanim rezydent zdążył się pojawić w hotelu, zdążyliśmy zjeść śniadanie, wypożyczyć samochód i wyruszyć na 3 dniowy ( przedłużony później do 5 dni) rajd po całym północnym Cyprze. Ostatnie dwa dni były leżakowania ( Camelot Beach)
      Podsumowując, do niczego nie potrzebowaliśmy niczyjej opieki. Znając podstawy anielskiego można samemu się ogarnąć, a nie czekać w hotelu jak święty turecki, żeby mnie ktoś za rączkę poprowadził.
      Pozdrawiam wszystkich nieogarniętych malkontentów.
      Ps. szkoda, że Citron Travel już nie działa, chętnie bym się wybrał z żoną i roczną córeczką na Cypr Północny ponownie .

Zaznaczam, ze jest to moja prywatna opinia i nie mam nic wspólnego Citron Travel.
      • Gość: realista Re: Cypr z Citron Travel IP: *.unknown.vectranet.pl 28.09.14, 13:50
        Ja też żałuję, że Orbis, Triada, Selectours czy GTI juz nie działają :) Ale mialem fuksa że załapałem się na tanie wczasy z tymi biurami zanim padły. Plus załapałem się na Ecco Holiday jak miało tanio ale żeby nie paść - teraz podniosło ceny. Kto jest za tani - musi upasć.
    • Gość: gość Re: Cypr z Citron Travel IP: *.net155.okay.pl 07.10.14, 14:00
      Jezu ludziska jacy wy jesteście ciemni!!!
      Najpierw szukacie jakichś qownianych pseudo biur / no bo taniocha kusi!!! / a potem zdziwieni że zrobili was w balona!!
      Jeżdzi się ze sprawdzonymi, dużymi, odpowiedzialnymi BP.
      I wcale mi was ludziska nie żal...
      Jak się nie ma miedzi to się na d.... siedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka