Dodaj do ulubionych

biedronka na korfu

IP: *.lubawka.org 02.03.14, 11:31
wybieram się na Korfu konkretnie Acharavi z opcją bez posiłków
stąd moje pytanie -czy istnieje na Korfu jakaś sieć sklepów typu nasz biedronka gdzie w miarę tanio można zrobić zakupy
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: biedronka na korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.14, 14:21
      Gdzieś na Korfu widziałam bodaj Lidla, ale tego nie jestem pewna. Zasadniczo miejscowości wypoczynkowe są tam małe, a sklepy należą do mieszkańców, nie dużych sieci. W Korfu Town już prędzej coś się znajdzie.
      • wtopek Re: biedronka na korfu 02.03.14, 19:52
        co to jest "Korfu Town"? jakieś brytyjskie miasto?
        • Gość: Piotr Re: biedronka na korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.14, 18:16
          A dlaczego Wtopku zaczynasz zdania od małej litery?
          • wtopek Re: biedronka na korfu 03.03.14, 20:36
            bo mam taką forumową manierę, we wszelkich wpisach :)))
    • lawia77 Re: biedronka na korfu 03.03.14, 10:11
      byłam w zeszłym roku w acharavi i trochę kicha w tym miasteczku z supermarketem sieciowym,
      • Gość: xxx Re: biedronka na korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.14, 14:15
        Do wtopek: a co to jest Kerkira?
        • Gość: zibi Re: biedronka na korfu IP: *.dynamic.mm.pl 03.03.14, 17:39
          są dwa Lidle ale bliżej Acharavi będzie ten na północnym wschodzie
          około 7 km w górę od stolicy , prawie przy samym morzu.
          • Gość: zibi Re: biedronka na korfu IP: *.dynamic.mm.pl 03.03.14, 17:43
            a tu jeszcze link do filmiku
            www.youtube.com/watch?v=xZhtaPJKiQE
          • Gość: marytka Re: biedronka na korfu IP: *.lubawka.org 03.03.14, 18:45
            Bardzo dziękuję za pomoc :)
            Lidl odpada w przedbiegach bo nie będę drałować 7km po świeże pieczywko z rana
            trochę obawiam się wysokich cen w lokalnych sklepikach typu piekarnia czy rzeżnik ,ale pożyjemy zobaczymy

• wtopek Re: biedronka na korfu 03.03.14, 20:38
          Kerkira, to jest alternatywna nazwa Korfu, także stolica wyspy, o Korfu Town nie slyszałem
    • Gość: vvv Re: biedronka na korfu IP: *.ists.pl 03.03.14, 18:36
      Musisz liczyć na lokalne "supermarkety" albo sklepy typu piekarnia, rzeźnik. Spróbuj, może coś wypatrzysz w mapach gogle. Ja widzę w centrum jeden o dumnej nazwie Salvanos :), obok wypożyczalni skuterów.
      • Gość: xxx Re: biedronka na korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.14, 20:17
        Z tego, co zauważyłam, ceny w sklepach na Korfu nie były szczególnie wygórowane, ale to takie ogólne wrażenie, gdyż większych zakupów nie robiłam. Zawsze jednak trzeba pamiętać, że to strefa euro, zatem wiele towarów codziennego użytku, w tym żywności, będzie droższe jak w Polsce. Ponadto będą różnice w cenach w wioskach turystycznych i tych w górach, dalej od morza.
        • wtopek Re: biedronka na korfu 03.03.14, 20:41
          jest Lidl koło lotniska, chyba też w Kavos

ceny zbliżone do polskich
          • bachula_gr Re: biedronka na korfu 06.03.14, 21:16
            wtopek napisał:

> jest Lidl koło lotniska, chyba też w Kavos

Faktycznie, jest.
            Jest tez na wyspie Carrefour, AB dla smakoszy i mnostwo innych sklepikow.
            • gona31 Re: biedronka na korfu 14.06.16, 05:26
              Gdzie znajdę carrefoura albo AB Market? Będę w Sidari.
    • aalissson Re: biedronka na korfu 14.06.16, 10:44
      W Acharavi nie ma sieci sklepów, ale przecież są sklepy spożywcze,typu nasze SAMy, w których kupisz wszystko,co potrzebujesz do jedzenia. Są też piekarnie.
      • kolpik124 Re: biedronka na korfu 15.06.16, 10:34
        Nieprawda, w Acharavi jest duzy supermarket sieci Diellas, mniej więcej coś takiego jak u nas Intermarche czy Kaufland
        • lawia77 Re: biedronka na korfu 20.06.16, 20:07
          od czasu zadana minęły 2 lata, więc wiadomo ze coś mogło się zmienić w miastczku
          • Gość: gtw Re: biedronka na korfu IP: *.static.sl-net.pl 22.06.16, 08:55
            co się zmieniło można sprawdzić wchodząc na stronę tej sieci, supermarket w Acharavi stoi jak stał....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka