Dodaj do ulubionych

JOAN PALACE - Rethymon - Kreta

20.08.04, 19:50

cytat: Autor: bondasowar 06-08-2004 10:17

Własnie z niego dzisiaj wrocielm, basen na dachu niewielki ale robi ogromne
wrazenie , kilkanascie lezakow i miejsce zadaszone z mieciutkim fotelami,na
basenie rowniez barek.Sam hotel na niezlym poziomie, czysciutko, codzienie
zmiana poscieli i sprzatanie, a teraz najwazniejsze....................
jedzenie, jedzenie po prostu fan-ta-sty-czne, puszne i bardzo
urozmaicone.Polecam ten hotel z czystym sumieniem!!Jesli potrzeba wam wiecej
informacji, sluze pomoca.
Obserwuj wątek
    • neronka Re: JOAN PALACE - Rethymon - Kreta 20.08.04, 19:51

cytat: Autor: Mokika 17-08-2004 16:02

Ja tez wlasnie wrocilam... Na szczescie!!!
      Basen robi wrazenie?? Hmm, no coz chyba ze wzgledu na poziom stezenia w nim
      moczu... Sorry ale takiej syfiastej wody to jeszcze nigdzie nie widzialam.
      Mam pytanie do porzedniczki - czy widzialas lazienke i toalete pod basenem???
      Chyba nie, skoro wypisujesz takie bzdury.
      Pokoje - szkoda gadac... Syf, syf i jeszcze raz syf, za drzwiami od lazienki
      jakies wlosy i brudy, ktorych panie sprzataczki nie raczyly sprzatnac przez
      caly tydzien pobytu! Codziennie zmiana poscieli - nie zauwazylam, jesli chodzi
      o reczniki to jak sie zostawilo na podlodze to owszem wymienili..
      Urozmaicone jedzenie??? Sniadanie - ciagle to samo, obrzydliwa tlusta
      jajecznica, paskudna mielonka i ser zolty... Codziennie.. Podobno nawet o 7.30
      byly buleczki, niestety nigdy nie mialam okazji skosztowac...
      A obiadokolacje? Zero wyboru, wszystko jakies bez smaku i obrzydliwe. Jak
      podali kalmary to smakowaly jak tygodniowe... Nie wspomne juz o tym, ze ciagle
      brakowalo jedzenia. Kolacja byla podawana w godz. 19-21 i zazwyczaj o 20 juz
      nie bylo glownych dan!
      Absolutnie nikomu NIE POLECAM! Za te pieniadze naprawde mozna pojechac w duzo
      ciekawsze miejsce. Zreszta to nie tylko moja opinia, ale rowniez innych
      wczasowiczow, ktorzy jednego wieczoru nie wytrzymali i chcieli porozmawiac z
      managerem. Ten, niestety predko sie ulotnil jak tylko zaczelo sie cos dziac.
      I na koniec - najbardziej dziwi mnie fakt, ze tak renomowane biuro jak
      Neckermann sprzedaje taki chlam..
      • dackstab1 Re: JOAN PALACE - Rethymon - Kreta 20.06.06, 18:37
        Witajcie. Bylem tam i zgadzam sie z moim poprzednikiem ten hotel to porażka.
        Jedzenie przywożone z innego hotelu śmierdzące jajka codziennie i mielonaka..
        chyba sie zpawiuje ! obiady wątroba i wszelkiego rodzaju gów....no w ataku
        rozpaczy szedlem obok hotelu do pizzeri, juz nie wspomne że w wersji Al którą
        miałem piwo- szczochy po 12 kuflach 0,5l nic tylko wydęty brzuch, cola, fanta,
        sprite niczym z biedronki tragedia, średnia wieku w hotelu to 60 lat czułem się
        jak w domu spokojnej starości. Przeciekający "basen" na dachu pełen szczochów.
        Teraz kilka niejasności odnośnie Necerman Polska. Na miejscu po wylądowaniu
        totalna olewka nie bylo rezydenta ogólny chaos, autobus ktorym jechaliśmy z
        lotniska tragedia odpowiednik naszego "ogóra" stary zdezelowany bałagan. W
        hotelu brak koncika internetowego ( w ofercie mial byc) brak sauny (miala byc)
        barek na dachu zamknięty po 20.00( mial byc do 23.00) i sprzątaczki które
        ukradły z pokoju kraba którego kupilem i kolczyki.( oczywiście nikt nic nie wie
        i zero reakcji ze strony obslugi hotelu) kierowca ktory wiózł nas z lotniska do
        hotelu nawet nie mial pojecia gdzie sie ten hotel znajduje błądzil po mieście i
        pytal ludzi o drogę, wysadzil nas ok 400 metrów od hotelu i dalej pieszo na
        miejscu brak rezydenta kur......wa ten Necerman to wielka ku...pa.Konfort pokoi
        ściema brudne zagrzybione okna i odpadający tynk ze ścian.Nie ma spokoju hotel
        w centrum miasta hałas niesamowity. Obsługują tylko niemców którzy są prowadzeni
        za rączkę nawet bagaże wynoszą im do pokoju, a polak jest niczym w ich
        przekonaniu... jestem w szoku. I wiele innych rzeczy o ktorych nie mam nerów
        pisać bo jak sobie przypomne urlop to mnie skręca. Ludzie przestrzegam przed tym
        holelem szkoda kasy i nerwów. Na forum widzialem pozytywne opinie na temat JO AN
        Palace nie wieżcie tym ludzią zaufajcie ludzią ktorzy tam byli i przeżyli to
        piekło. Jako dowód każdemu kto się do mnie zgłosi (napisze na meila) przedstawie
        pełną dokumentacje fotograficzną z tego hotelu i filmki video. Mój meil:
        deka99@interia.pl Pozdrawiam
    • amabile Re: JOAN PALACE - Rethymon - Kreta 13.07.05, 15:36
      A ja z czystym sumieniem mogę ten hotel polecić!Wyjeżdżałam tam
      z mieszanymi uczuciami po przeczytaniu opinii na forum i zapoznaniu się
      ze zdjęciami w necie.W rzeczywistości hotel prezentuje się o wiele lepiej.
      Na szczęście,gdyż wolę miłe niespodzianki.Potwierdzam pierwszą opinię,
      jedzonko jest super i w dużym wyborze.Może dlatego,że gotują Polacy i jest
      też polska miła obsługa.Wybór dań spory,codziennie coś innego i pysznego,
      naprawdę duży plus dla kucharzy.Jechałam z nastawieniem,iż zrzucę troszkę kg,
      ale nie sposób było się oprzeć skosztowania wszystkiego,w małej ilości chociażby.
      Mimo,że nie przychodziliśmy pierwsi na posiłki,nigdy niczego nie zabrakło.
      W samym hotelu czyściutko,codziennie sprzątane pokoje,co 3 dni zmiana ręczników,
      3razy zmiana pościeli.W pokojach,co ważne klimatyzacja i lodówka bez dodatkowych
      opłat.Fakt,że basen nie był duży,ale wystarczający,w końcu trudno na dachu
      hotelowym o większy.Zresztą,jedzie się przecież nad morze głównie,basen to dodatek.
      Sama Kreta jest piękna,byłam tam po raz pierwszy,ale mam nadzieję,iż nie
      ostatni.Pozdrawiam i tym,którzy na urlop tam dopiero się wybierają życzę
      wspaniałego wypoczynku!
    • kowcik1978 Re: JOAN PALACE - Rethymon - Kreta 13.07.05, 16:10
      neronka - widze Cie na kilku forach wiec mniemam ze jestes mocno w temacie -
      pomoz zatem znalezc jakiekolwiek info o hotelu Triton / Kreta / Stalida...no
      nie moge nic wyszperac...
      cennik Auto Way mozesz podeslac?
      • grecja-hotele Re: JOAN PALACE - Rethymon - Kreta 09.08.05, 14:20
        Autor: ~Piotr 09-08-2005 13:54 wyślij odpowiedź

W hotelu Jo An Palace mieszkałem przez tydzień za pośrednictwem biura
        Neckermann. Oferta Hit, all inclusiv.
        Hotel: położony w centum miasta, do plaży rzeczywiście 600 m, ale położonej w
        porcie. Do "normalnej" plaży droga ok. 20 min. przez miasto.
        Wyzywienie: w ofercie bardzo bogaty bufet, a tymczasem: Bardzo ubogi bufet.
        Hotel nie ma własnej kuchni, jedzenie jest dowożone z hotelu oddalonego o
        kilkanaście kilomentów i podgrzewane na miejscu. Zdarzają się sfermentowane
        sałatki owocowe, warzywa, zepsute soki. Podgrzewane jedzenie jest po prostu
        niesmaczne. Często nie ma w czym wybierać. Produkty, które nie zostały zjedzone
        często są wielokrotnie przetważane (np. sos do spagheti, lasagne, kiełbaski).
        Napoje serwowane w hotelu są przeterminowane. Restauracja mała (15 stolików na
        150 osób). Nie ma też co liczyć na owoce. Podawane w małych ilościach kończą się
        po kilku minutach. Jedyna szansa na arbuzy.
        Na uwagę zasługuje polska obsługa w restauracji hotelowej oraz barach. Wielki
        plus!!! Polski sen o pracy za granicą polega jednak na tym, że właściciel
        hotelu, płaci młodym ludziom marne pieniądze za pracę 12 h na dobę przez miesiąc
        bez ani jednego dnia wolnego.
        Pokój: spełnił moje oczekiwania, zgodny z opisem katalogowym.
        Obsługa Biura: Z Neckermannem ja i moja rodzina podróżujemy od wielu lat. Ze
        smutkiem obserwuję, że Biuro "obniża loty" i to bardzo. Czas na zmianę Biura
        Podróży!!! Na lotnisku czekaliśmy na rezydenta w autobusie przez 30 min.
        Następnie kontrolował nasze vouchery i rozdawał nam karty z zaproszeniem na
        spotkanie powitalne przez 20 min. Pożegnał nas życząc miłego wypoczynku.
        Odjechaliśmy zatem bez rezydenta po 50 min. zdani na znajomość lub nie języków
        obcych naszą i obsługi hoteli.
        Pierwsze spotkanie z rezydentem w hotelu po dwóch dniach. A gdyby coś wcześniej
        się działo? Szukaj wiatru w polu! Rezydent najbardziej zainteresowany sprzedażą
        wycieczek. Zdecydowanie droższych niż na mieście. Nawet nie zapytał czy wszystko
        w porządku. Z wielkim zdziwieniem przyjął naszą informację o jakości wyżywienia
        w hotelowej restauracji. Przy okazji nastepnego spotkania nawet nie padło
        pytanie o jakość świadczonych usług.
        Serdecznie polecam inne hotele i inne biura!
        Piotr
        • grecja-hotele Re: JOAN PALACE - Rethymon - Kreta 03.07.06, 14:16
          www.ocenyhoteli.pl/index.php/hotele/zobacz/jo_an_palace
        • grecja-hotele Re: JOAN PALACE - Rethymon - Kreta 03.07.06, 14:17
          www.ocenyhoteli.pl/index.php/hotele/zobacz/joann_palace
    • grales1 Re: JOAN PALACE - Rethymon - Kreta 24.08.05, 13:02
      18 września jadę do tego hotelu, jeśli możesz podaj jeszcze trochę szczególów,
      czy jedzenie jest naprawdę dobre, a co z tą plażąprzy porcie , nie nadaje się
      na plażowanie? Jakie można najlepsze wybrać wycieczki? a może samochód
      wpożyczyć.będę wdzięczna. Pozdrowienia
    • grales1 Re: JOAN PALACE - Rethymon - Kreta 29.09.05, 14:32
      Pisałam,że wyjeżdżam 18.09. teraz właśnie wróciłam., wszystko było ok. naprawdę
      jedzenie dobre i smaczne, hotel i obsługa dobra, a najlepsza była obsługa
      polska, trzy siostry polki, żadko spotyka sie tak wspaniałą obsługę, zwasze z
      usmiechem, pomocą, radą. Oby hotele były takie jak ten. Pozdrowienia
      • k_asia2 Re: JOAN PALACE - Rethymon - Kreta 02.10.06, 21:03
        A ja dodam swoja bardziej swieza opinie w Joan Palace bylam od 15-22 wrzesnia 2006
        Z pobytu bylam bardzo zadowolona ( Neckermann All Incl)
        Do hotelu nie mam zadnych zastrzezen czystko elegancko dobre jedzenie w tym duzy
        wybor salatek i surowek.
        Basen na dachu bardzo przyjemny (czysty) choc mankamentem moze byc to ze w
        najplytszym miejscu ma ok 1,4m wiec raczej nie dla dzieci.
        W 1 dzien skorzystalismy z mozliwosci przejechania busikiem hotelowym do Joann
        Beach - duzy plus dla tego hotelu to plaza jednak tak duza odleglosc od centrum
        dla nas bylaby problemem.
        Jedzenie w Joan Beach podobne aczkolwiek po rozmowach z osobami ktore zostaly w
        centum jak sie okazalo mniejszy wybor.
        Co do rezydenta Neckermanna owszem byla 2* po 20 min i ogromnie polecala
        wyporzyczenie samochodu za ich posrednictwem, za cene 2 * wieksza niz w
        lokalnych wyporzyczalniach straszac nas konsekwencjami braku ubezpieczenia, co
        jak sie okazalo nie bylo prawda. Samochod porzyczylismy w wyporzyczalni greckiej
        z pelnym ubezpieczeniem ( identycznym jak proponowal neckermann)co bylo
        wyraznie zaznaczone w umowie. Polecam wycieczke do Elafonis i Chanii samochodem
        nie ma co wydawac kasy naorganizowane przez neckermana wycieczki duzo taniej
        wychodzi taki wyjazd na wlasna reke, aczkolwiek nie wszystko sie tak da.
        Zycze wsztskim wybierajacym sie na Krete udanego odpoczynku!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka