Dodaj do ulubionych

drogi na Krecie

IP: *.telsten.com / *.telsten.com 28.08.04, 16:01
Jestem ciekawa czy naprawde trasy do roznych ciekawych miejsc,ktore
opisujecie na forum sa tak niebezpieczne.Wybieram sie na Krete i mam zamiar
wypozyczyc samochod,ale po tym co przeczytalam strasznie sie boje czy poradze
sobie na gorskich drogach
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariusz Re: drogi na Krecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 17:46
      Bez przesady. Jeśli będziesz jeździć rozważnie bez nadmiernego ekscytowania się
      urwiskiem zwłaszcza w wyższych partiach gór to jazda samochodem nie jest
      specjalinie niebezpieczna. Tak zwana nowa droga ("autostrada") jest dobrej
      jakości, z szerokim poboczem więc nie ma czego obawiać się. Drogi górskie
      wymagają uwagi ale nie jest to balansowanie na linie. Będzie dobrze.
      Na marginesie liczne kapliczki obok dróg są także stawiane jako podziękowanie
      za np. uratowanie z wypadku, a nie tylko oznaczają miejsca gdzie ktoś zginął.
      Pozdrawiam i zazdroszczę.
    • Gość: Cortina Re: drogi na Krecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 18:10
      Co prawda nie jestem kierowca tylko pasazerką i na Krecie podczas naszych
      wypraw Fiatem Panda jeżdzilismy naprawde róznymi drogami , najciekawsze sa
      oczywiscie szutrowe. Musze przyznac ze jako pasazer mogłam podziwiac wszystkie
      widoki (cudowne) ale tez i widziałam okropne przepasci których moj maz nie
      widział prowadzacf auto, , przyznam ze sciskało mnie w zoładku.;))) Moze to i
      nie było straszneale ichnie drogi np w miasteczkach górskich prowadza przez
      cała wioske bardzo blisko domów i wiele jest tam niespodziewanych zakretów. Za
      jednym takim zakretem za którym oczywiscie nic nie widac wyjechał na nas grecki
      samochód dostawczy z bardzo duzą predkoscią. On nawet nie zwolnił a my hamując
      ostro najedlismy sie niezle strachu.Tak wiec musisz uwazac na greckich
      kierowców , oni sa u siebie i znaja te drogi z poza tym oni tak jezdza : bylo
      szybko i przed siebie.:))
      Zycze miłego zwiedzania i równiez zazdroszczę.
      • Gość: symfonia0 Re: drogi na Krecie IP: *.telsten.com / *.telsten.com 28.08.04, 18:33
        Dziekuje za pocieszajace wiadomosci
        Moze znacie ciekawe miejsca,ktore warto zobaczyc i nie wymagaja wspinania sie
        po zbyt niebezpiecznych drogach.
    • Gość: scorpi Re: drogi na Krecie IP: *.sieradz.mediaclub.pl 28.08.04, 19:32
      W przciągu czterech dni przejechałem zachodnią część Krety z północy na
      południe, poznając fantastyczne miejsca i lokalne drogi.
      Zachodnia część Krety to jedna wielka budowa.
      Większość dróg prowadzących na południowe wybrzeże jest w przebudowie.
      Stwarza to pewne problemy, kiedy dość wygodna i szeroka droga zamienia się w
      wąską ścieżynkę (szczególnie w miejscach niebezpiecznych nawrotów). Przebudowy
      tych miejsc za kilka lat pozwolą na komfortową jazdę, tymczasem są sporym
      utrudnieniem.
      Uważaj na ruch ciężarówek... (sam wycofywałem sią kilkadziesiąt metrów, aby
      umożliwić mijankę), oraz lokalne samochody osobowe... Ślady na ich karoseriach
      świadczą o raczej burzliwej przeszłości... Poza tym - nieco adrenaliny działa
      pozytywnie i wzmacnia doznania. Pozdrowienia... Miłych i niezapomnianych
      wakacji :) .
      • kastor7 Re: drogi na Krecie 31.08.04, 14:21
        Drogi są niezłe.
        Bez przesady. A jak jedziesz we wrzesniu to będzie mniej turytów i mniej aut na
        drogach.
        tadzik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka