Dodaj do ulubionych

Bebiaczek w Helladzie :)

01.09.04, 09:49
Wszystkich zaintersowanych losami Bebiaczka, uprzejmie informuję, że po
dokadnym spenetrowaniu wyspy Kafallonia, dzisiaj rano ok. 7:00 wypłynęła
promem na wyspę Itaka. Ma się bardzo dobrze i wszystkich serdecznie
pozdrawia :)
Obserwuj wątek
    • Gość: basta Re: Bebiaczek w Helladzie :) IP: *.sgib.com 01.09.04, 11:19
      no wlasnie brakowalo jej na forum ostatnimi czasy...przekaz jej pozdrowienia od
      Basty jak bedziesz z nia gadac:)))
      • martapodlesna Re: Bebiaczek w Helladzie :) 01.09.04, 12:20
        :)) niech łazikuje jej się wspaniale - chociaż to nie ulega wątpliwości, że tak
        właśnie jest.
        • Gość: mario29 Re: Bebiaczek w Helladzie :) IP: *.bphpbk.pl 01.09.04, 15:17
          Wlasnie... juz jej dawno nie widzialem... siem stesknilem ;))

niech dluugo podrozuje :))
          • aka10 Re: Bebiaczek w Helladzie :) 01.09.04, 15:59
            Duzo frappe pije,jak rowniez zajada jogurt z miodem.Wiadomosci z pierwszej
            reki:-)Pozdrawiam.
            • Gość: mario29 Re: Bebiaczek w Helladzie :) IP: *.bphpbk.pl 01.09.04, 16:20
              aka10 napisała:
              > zajada jogurt z miodem.

Ech, nawet mnie nie wkurzaj :)) Chyba sobie kupie miód po drodze do domu :))
            • elinida Re: Bebiaczek w Helladzie :) 01.09.04, 18:01
              Oj tak :) frapusia, jogurcik z miodem na Poros, tez bezposrednią wiesc
              otrzymalam ;)... A dzis Itaka :) Oj fajniscie się tam ma, fajniscie :) Niech
              sie cieszy tam i korzysta z kazdej chwili tam pobytu :)))))
              Niech moc bedzie z nią! :)
              Eli
    • chiara76 Re: Bebiaczek w Helladzie :) 01.09.04, 16:10
      czarodziejka1 napisała:

> Wszystkich zaintersowanych losami Bebiaczka, uprzejmie informuję, że po
      > dokadnym spenetrowaniu wyspy Kafallonia, dzisiaj rano ok. 7:00 wypłynęła
      > promem na wyspę Itaka. Ma się bardzo dobrze i wszystkich serdecznie
      > pozdrawia :)

nie powiem , że nie zazdroszczę, bo bym skłamała:) Ale cieszę się razem z Nią,
      że może tam być.
      • aka10 Re: Bebiaczek w Helladzie :) 02.09.04, 16:48
        Cytat Bebiaczka ,czwartek,16.43 :"Napisz ode mnie w tym watku gorace
        pozdrowienia dla ludzikow z tej boskiej wyspy i ze mam 160 zdjec".Nic nie
        pominelam,nic nie dodalam,czysty cytat :-)Pozdrawiam od smutnego
        Bebiaczka,ktory lada dzien musi opuscic raj i wrocic do domu.
        • arwena Re: Bebiaczek w Helladzie :) 02.09.04, 18:15
          Pozdrowionka dla wszystkich, dla Bebiaczka w szczegolnosci:)
          juz za pare dni, za dni pare... teraz ja!
          :)
          • gale Re: Bebiaczek w Helladzie :) 02.09.04, 21:36
            Bebiaczek zalewa sie lzami bo jedzie do Aten a juz w sobote do Polski :( Trudno
            kogos podtrzymywac na duchu sms-ami, szczegolnie z Polski...
            • bebiak Jestem, już jestem :-((((( 04.09.04, 09:10
              Jasas! Dokładnie o 6 rano czyli (buuu) trzy godziny temu mój samolot z Aten (ze
              mną niestety na pokładzie) wylądował na Okęciu:(
              Donoszę Wam w skrócie, że Kefalonia i Ithaka to boskie wyspy, które
              wyprostowały nieco moje wyobrażenia o Wyspach Jońskich - po podróży na Korfu
              bodajże 3 lata temu byłam nieco do tego archipelagu uprzedzona. Te dwie wyspy,
              z którymi się właśnie zaprzyjaźniłam, są tak urocze, że każdemu mogę je
              polecić.
              Teraz pójdę grzecznie spać (całą noc nie spałam) i będę śnić mój piękny sen o
              moim raju:) Dusza płacze, w oczkach kręcą się łezki, coś ściska w żołądku -
              ech, Hellado, Hellado ukochana, coś mi uczyniła?
              Na stole leżą świeże figi (nabyłam, nabyłam), są ciastka greckie (podjadamy),
              stoi butelka greckiego wina (czeka na wieczór), słuchamy najnowszego mego
              nabytku: to dwupłytowy album Giannisa Pariosa z jego koncertu na Likavitos w
              2001 roku:-))))
              Dzięki Wam za wszystko: za sympatyczne i takie ciepłe sms-y, za pozdrowionka,
              za podtrzymywanie mnie na duchu w ostatnim dniu mego pobytu w raju.
              Pozdrowiłam od Was Helladę i powiedziałam jej, że jeszcze tam powrócicie:)
              Ściskam Was mocno.
              Bebiak vel Betaki
              A wakacje miałam wspaniałe!!!!!!!! I żal, że "miałam" i już nie mam buuuu. I
              smutek taki.... I rozdarcie duszy... I... ech:(
              B.
              • aka10 Re: Jestem, już jestem :-((((( 04.09.04, 10:21
                Witam,Betaki.Fajnie,ze juz jestes w domu,ale przykro,ze musialas opuscic
                RAJ.Pozdrawiam.
              • gale Re: Jestem, już jestem :-((((( 04.09.04, 11:40
                Bebiaczku, oby do nastepnych wakacji, usmiechnij sie :) I ja dziekuje za SMS-
                y :)
              • elinida :-((((( 04.09.04, 21:12
                Eh..... az mnie sie lezki w oczach zakrecily.... ;(((((
                Usciski pocieszyciele.....
                Eli
              • Gość: mario29 Re: Jestem, już jestem :-((((( IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.04, 23:32
                witaj z powrotem... a moze w tym jest jakis cel ? zeby poznac chwile szczescia
                musza byc takze chwile smutku... przeciez niedlugo bedziesz tam znowu :))

ale wiesz ? dobrze ze jestes ...

• bebiak Re: Jestem, już jestem :-((((( 05.09.04, 16:39
                  Cześć:)

Gość portalu: mario29 napisał(a):

> witaj z powrotem... a moze w tym jest jakis cel ? zeby poznac chwile
                  >szczescia musza byc takze chwile smutku...

Czasem myślę, że ta olbrzymia tęsknota, ten olbrzymi smutek, choć okrutne, są
                  pełne uroku, bo potem kiedy przychodzi ten moment oderwania się od ziemi -
                  osiągam stan szczęścia absolutnego.

>przeciez niedlugo bedziesz tam znowu :))

Powroty we wrześniu są dla mojej duszy okrutne: właśnie dlatego, że nigdy nie
                  wiem kiedy i czy w ogóle jeszcze TAM pojadę:( Czy zdołam uzbierać pieniądze?
                  Póki co wczoraj śniła mi się Hellada i to był taki piękny sen:)
                  Teraz już tylko sny mi pozostały chlip chlip i obym je miała tak często jak
                  sobie tego życzę.

> ale wiesz ? dobrze ze jestes ...

Naprawdę???
                  Uściski wielkie:)
                  I pozdrowionka cieplutkie płynące z głębi serca. B.
                  • czarodziejka1 Re: Jestem, już jestem :-((((( 06.09.04, 10:09
                    Witaj Bebiaczku :) Cieszę się, że już wróciłaś cała i zdrowa, ale smucę się, że
                    jeteś taka zasmucona i nieszczęśliwa. Mario, bardzo trafnie to ujął. Aby
                    docenić w pełni szczęście, trzeba też trochę pocierpieć ... Moje serce też już
                    mocniej bije, gdyż za 5 dni i ja lecę do naszego raju. Moja Rodos na mnie
                    czeka :) Żebym nie zapomniała, dziękuję za przecudne pocztówki z Kefalonii i
                    Ithaki, które otrzymałam w poczcie. Faktycznie Kefalonia jest powalająca,
                    nawete bardziej niż Ithaka :)
                    • Gość: basta Re: Jestem, już jestem :-((((( IP: *.sgib.com 06.09.04, 10:15
                      witaj Bebiaczku:))) nie smuc sie zobacz jak wszystkim Ciebie tu brakowalo...tak
                      goracego powitania to nawet Grek nie powstydzilby sie:)) na pewno na nowo
                      bedziesz przezywac ostatnie odkrycia spisujac wspomnienia...juz nie moge sie
                      doczekac:)
                      • greeks Re: Hej Betaki:- 06.09.04, 14:44
                        Witaj Bebiaczku po powrocie:-) Byłem pewien,ze Ci sie spodoba... Ja wróciłem
                        wczoraj i odczucia podobne..Żal,Żal... Dziekuje za relacje-zrewanżuję sie
                        • bebiak Re: Hej Greeks:-) 06.09.04, 20:43
                          Witaj Greeks mou:-))

greeks napisał:

> Witaj Bebiaczku po powrocie:-) Byłem pewien,ze Ci sie spodoba...

Wiesz co? Wiedziałam, że będzie super bo jak może być w RAJU, ale że aż tak
                          super to chyba nie wiedziałam:)
                          W końcu, jak dobrze wiesz, wolę Egeo od Ionio, ale tym razem i Ionio zrobiło na
                          mnie wielkie pozytywne wrażenie:)

>Ja wróciłem wczoraj i odczucia podobne..Żal,Żal...

Rozumiem, rozumiem doskonale i współodczuwam, chlip chlip :-(((

>Dziekuje za relacje-zrewanżuję sie

Liczę, liczę bardzo na to:)
                          Dzięki serdeczne za wszelkie wskazówki i ukierunkowania przed moim wyjazdem -
                          myślę, że do tego monastyru Kipoureon dotarłam wyłącznie dzięki Tobie:-)
                          Efcharisto para poli Greeks!
                          Jak już wiesz - trzy nocki spedziłam w Agia Eufimia, ale nie jadałam kolacji w
                          tej tawernie, o której mi wspomninałeś, choć widziałam ją oczywiście.
                          Wyczytałam w moim Pascalu (wydanym w 1993 roku!), że tawerna Stavros Dendrinos
                          jest najlepszą na całej Kefalonii, i pierwszego wieczoru tam polazłam (tuż obok
                          hotelu, w którym znalazłam pokój, zupełnie z drugiego końca miasteczka niż ta
                          Twoja). I wpadłam w taki zachwyt nad tym co tam zastałam (wybór w karcie,
                          atmosfera, muzyka, widoki), że żadna siła już nie mogła mnie zmusić do zmiany
                          tawerny:-))) Signomi Greeks mou!

Muszę Ci publicznie powiedzieć jeszcze, że z uwagi na Twoje wskazówki strasznie
                          często mi w myślach towarzyszyłeś na Kefalonii - nawet wydrukowane Twoje
                          wypowiedzi pojechały ze mną:) Czułeś to, że tam jesteś?????

Ściskam Cię umiarkowanie - żeby nie udusić :) B.
                          • greeks Re: Hej Greeks:-) 07.09.04, 13:02
                            >Wiesz co? Wiedziałam, że będzie super bo jak może być w RAJU, ale że aż tak
                            > super to chyba nie wiedziałam:)
                            > W końcu, jak dobrze wiesz, wolę Egeo od Ionio, ale tym razem i Ionio zrobiło
                            na
                            >
                            > mnie wielkie pozytywne wrażenie:)

Troche kamień mi spadł z serca,bo czułem się w pewien sposób odpowiedzialny za
                            wybór przez Ciebie tego kierunku;-)I to ja namawialem Cie do małego skoku w bok
                            z Egeo na Ionio;-)
                      • Gość: mario29 Re: Jestem, już jestem :-((((( IP: *.bphpbk.pl 06.09.04, 17:01
                        Wlasnie to chcialem dodac :))

Ja nie dostawalem relacji smskieam ani pocztowka (a szkoda ;) a chcialbym sie
                        dowiedziec jak bylo :)) Bebiak - napisz cos :)) zdradz to sekretne miejsce
                        gdzie to znajde :)) chyba ze wolisz to opowiedz przy pifku ;) hihihihi
                        • bebiak Re: Jestem, już jestem :-((((( 06.09.04, 20:28
                          Cześć:)

> Ja nie dostawalem relacji smskieam ani pocztowka (a szkoda ;) a chcialbym sie
                          > dowiedziec jak bylo :)) Bebiak - napisz cos :)) zdradz to sekretne miejsce
                          > gdzie to znajde :)) chyba ze wolisz to opowiedz przy pifku ;) hihihihi

Hm, moja osobista stronka: www.betaki.friko.pl będzie zaktualizowana może w
                          przyszłym tygodniu, może ciut później (zdjęcia muszę wywołać i to wszystko
                          jakoś przygotować) i tam wszystko, wszystko będzie (narazie z radością
                          dostawiłam kolejne czerwone kropki na mapie!!!).
                          Natomiast, fakt, jest grupka osobników płci obojga, która z niecierpliwością
                          czeka na mój każdy przyjazd z Hellady i na moje wrażenia, stąd kiedyś tam
                          pzyjęłam zasadę, że natychmiast po powrocie przygotowuję tzw. relację i ją
                          rozsyłam (potem wprowadzam na stronkę - nieco okrojoną).
                          Ponieważ dałeś się na forum poznać z dobrej strony he he he to ja nie widzę
                          problemu i mogę Ci podesłać tę relację i kilka kartek dla pogapienia się, czemu
                          nie? Jeśli masz ochotę i takie życzenie to przyślij mi na bebiak@gazeta.pl swój
                          adres, a ja wyślę tę relację.
                          Nooo, chyba, że poczekasz na aktualizację stronki (tam zawsze zamieszczam w
                          galerii zdjęcia) - wybór należy do Ciebie:)
                          Pozdrowionka cieplutkie. B.
                          O pifku będę pamiętać!!! Efcharisto para poli, ale ja... pifka nie piję:(((
                          Wolę wino: białe, wytrawne, albo ouzo z wodą i lodem.... :))
                          • Gość: mario29 Re: Jestem, już jestem :-((((( IP: *.bphpbk.pl 09.09.04, 15:22
                            Chcialem powiedziec ze dostalem co mi obiecano :))) I... śniłomi się że... że
                            plaża,... że niebiesciutkie morze..., że jeszcze beardziej niebieściutkie
                            niebo... i te kozy cholerne przed maską mi chodzą ;)))

chyba sobie kupie hotel... da się na tym zarobić na życie ? :)))
                            • bebiak Re: Mario: jestem, już jestem :-((((( 09.09.04, 18:41

> Chcialem powiedziec ze dostalem co mi obiecano :))) I... śniłomi się że... że
                              > plaża,... że niebiesciutkie morze..., że jeszcze beardziej niebieściutkie
                              > niebo... i te kozy cholerne przed maską mi chodzą ;)))

Fajny sen - kocham takie i czasami mi się nawet zdarzają:)))

> chyba sobie kupie hotel... da się na tym zarobić na życie ? :)))

Myślę, że się da, ale ja sobie nie kupię, bo nie mam pieniędzy chlip chlip.
                              Nawet póki co na wywołanie zdjęć nie mam a co dopiero na hotel chlip chlip
                              Uściski
                              B.
                      • bebiak Re: Jestem, już jestem :-((((( 06.09.04, 20:53
                        Cześć Basto:)

Gość portalu: basta napisał(a):

> witaj Bebiaczku:))) nie smuc sie zobacz jak wszystkim Ciebie tu
                        >brakowalo...tak

Taaa, czy mam rozumieć, że lepiej jest jak siedzę tu niż TAM???????

> goracego powitania to nawet Grek nie powstydzilby sie:))

Takiego powitania absolutnie się nie spodziewałam - dzięki dzięki serdeczne
                        wszystkim, w tym i Tobie ofkors:-))))

>na pewno na nowo bedziesz przezywac ostatnie odkrycia spisujac
                        >wspomnienia...juz nie moge sie doczekac:)

Tak, wiele wiele razy jeszcze przemierzę obie te wyspy w każdą stronę, niestety
                        już tylko we wspomnieniach chlip chlip:(
                        Mam nadzieję, że do końca przyszłego tygodnia zarobię jakieś pieniądze i
                        wywołam zdjęcia (chwilowo jestem zupełnie spłukana) - wtedy szybciutko już
                        zaktualizuję stronkę:)

I donoszę Ci jeszcze, że Twoje pozdrowionka trafiły do mnie sms-em na
                        wyspę:-))) Dzięki bardzo bardzo!
                        Uściski wielkie i serdeczne. B.
                    • bebiak Re: Czarodziejka i Jej Rodos:-)) 06.09.04, 21:12
                      czarodziejka1 napisała:

> Witaj Bebiaczku :) Cieszę się, że już wróciłaś cała i zdrowa, ale smucę się,
                      >że jeteś taka zasmucona i nieszczęśliwa.

A Ty to niby wracasz jaka, co??? Też buczysz o tak: buuuu:(

>Mario, bardzo trafnie to ujął. Aby docenić w pełni szczęście, trzeba też
                      >trochę pocierpieć ...

Bo Mario jest prześwietlaczem dusz:) Kiedy rozum mną rządzi - wszystko sobie
                      potrafię wytłumaczyć, tyle tylko, że u mnie rozum tylko czasami wygrywa z....
                      Eee, co tam - nie ta epoka!

>Moje serce też już mocniej bije, gdyż za 5 dni i ja lecę do naszego raju.
                      >Moja Rodos na mnie czeka :)

I nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę, ale i cieszę się Twoją radością:)
                      Kiedy siedziałam w sobotę nad ranem na tym lotnisku w Atenach taka smętna, taka
                      żadna, to tak właśnie pomyślałam o Tobie: że ja taka :((( a Ty w tym samym
                      czasie - taka:)))

>Żebym nie zapomniała, dziękuję za przecudne pocztówki z Kefalonii i
                      > Ithaki, które otrzymałam w poczcie. Faktycznie Kefalonia jest powalająca,
                      > nawete bardziej niż Ithaka :)

Popieram przyszłoroczny pomysł, popieram i dodaję, że na wszelkie wskazówki
                      możesz ofkors liczyć:-)))
                      Ściskam Cię mocno: miej się tak super jak tylko na Rodos możesz się mieć,
                      Dodekanezomaniaczko:-)) B.
              • Gość: Lamus Re: Jestem, już jestem :-((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 20:15
                Hej Bebiaku. Mimo, że Ci to nie w smak ;-) - witaj w kraju :-)
                • bebiak Re: Jestem, już jestem :-((((( 06.09.04, 21:04
                  Gość portalu: Lamus napisał(a):

> Hej Bebiaku. Mimo, że Ci to nie w smak ;-) - witaj w kraju :-)

Oj Lamusie Lamusie, a ja zawsze myślałam, żeś Ty mi bratnią duszą:(((
                  No jasne, że wcale mi się to nie podoba, że przyjechałam tutaj buuu, wcale a
                  wcale mi się to nie podoba, ale ... powitaniami jestem zaskoczona!
                  Może warto było dla takich doznań przyjechać jednak?
                  Pozdrowionka cieplutkie. B.
              • mielin Re: Jestem, już jestem :-((((( 09.09.04, 10:16
                Cześć Bebiaczku!
                Cieszę się, że znów Cię słychać. Jednym słowem dobrze, że jesteś!
                Z niecierpliwościa czekam na Twoją relację na stronce, a i tą obszerniejszą,
                nie ukrywam bardzo bym się ucieszyła. Na pocieszenie twego popowrotnego z
                Hellady smutku, powiem Ci, że nie wszyscy, w tym roku dostapią możliwości
                odwiedzenia Grecji, np. Ja :-((((! Mimo dokładnego planu eksploracji Peloponezu
                z bazą w Nauplio (noclegi fajniutkie znalezione na Lonely Planet) i Aten, życie
                mi diametralnie zmieniło plany (powiększę niedługo swą rodzinę :-)))) czuję
                wielki żal, (że nie jadę a tak o tym marzyłam!), pomieszany z wielką radością,
                ale i tak wydaje mi się z powodu braku tej Grecji, że zostałam jakby troszkę
                ukarana. Tak więc pozostaje mi tylko czytać, ogladać i cieszyć się relacjami
                innych.
                Serdecznie pozdrawiam Bebiaczku - Mielin-ka!
                • bebiak Re: Mielinko: jestem, już jestem :-((((( 09.09.04, 18:35
                  mielin napisała:

> Cześć Bebiaczku!
                  > Cieszę się, że znów Cię słychać. Jednym słowem dobrze, że jesteś!
                  > Z niecierpliwościa czekam na Twoją relację na stronce, a i tą obszerniejszą,
                  > nie ukrywam bardzo bym się ucieszyła. Na pocieszenie twego popowrotnego z
                  > Hellady smutku, powiem Ci, że nie wszyscy, w tym roku dostapią możliwości
                  > odwiedzenia Grecji, np. Ja :-((((! Mimo dokładnego planu eksploracji
                  Peloponezu
                  > z bazą w Nauplio (noclegi fajniutkie znalezione na Lonely Planet) i Aten,
                  życie
                  > mi diametralnie zmieniło plany (powiększę niedługo swą rodzinę :-)))) czuję
                  > wielki żal, (że nie jadę a tak o tym marzyłam!), pomieszany z wielką
                  radością,
                  > ale i tak wydaje mi się z powodu braku tej Grecji, że zostałam jakby troszkę
                  > ukarana. Tak więc pozostaje mi tylko czytać, ogladać i cieszyć się relacjami
                  > innych.
                  > Serdecznie pozdrawiam Bebiaczku - Mielin-ka!

Jasu Mielinko:)
                  Targają mną sprzeczne uczucia tak jak i Tobą, ale się cieszę, bo to chyba
                  ważniejsze dla Ciebie, istotniejsze, może bardziej oczekiwane - sama wiesz
                  lepiej!
                  Don't worry - każdy tak ma, no, prawie każdy: taką lekką przerwę. Też miałam a
                  Tygrys ma już dziś 19 lat:)
                  Żeby Ci było jakoś bliżej może do Hellady to wyślę Ci dziś wieczorem (albo
                  jutro)kilka maili na adres gazetowy.
                  I ściskam Cię mocno:)
                  B.
          • bebiak Re: Arwenkooooooooo.....:-)))))) 06.09.04, 20:56
            Cześć:-)
            arwena napisała:

> Pozdrowionka dla wszystkich, dla Bebiaczka w szczegolnosci:)

Dziękuję, dziękuję bardzo:-)

> juz za pare dni, za dni pare... teraz ja!
            > :)

Arwenko, bardzo bardzo Ci kibicuję - wierzę, że będzie wspaniale.
            Nie pamiętam czy jeszcze jesteś ale pamiętaj o tym co Ci napisałam tuż przed
            moim wyjazdem: luz i nic na siłę! Raj zawsze jest rajem, nawet jeśli gdzieś nie
            uda się dotrzeć:-)))
            Uściskaj ode mnie boskie południe Peloponezu:)
            Pozdrowionka cieplutkie i .. powodzenia. B.
    • Gość: Aga Re: Bebiaczek w Helladzie :) IP: *.um.wroc.pl 09.09.04, 09:31
      Pozdrowienia dla Bebiaczka! Przepraszam, że troszkę nie na temat ale przez 2
      tyg. w greckiej telewizji leciała piosenka i tu tkwi problem! Nie wiem kto i
      nie znam tytułu bo niestety z greckim u mnie chwilowo słabo. Spiewa mężczyzna
      zdaje się, że nazywa się Giannis (Yannis) Tassos, teledysk do piosenki rozgrywa
      się na stacji kolejowej a konkretnie w poczekalni.Pomóżcie bo mi się podoba a
      nie jestem pewna jak i gdzie szukać???:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka