Dodaj do ulubionych

Korfu 2014

11.09.14, 12:35
Planuję wakacje na Korfu w przyszłym roku. Mam pytanie do samodzielnie organizujących wyjazdy.
Czy w tym roku było dostepne Korfu Rynaiarem wcześniej niż połowa czerwca? Czy tak R ma, że zaczynają latać dopiero od czerwca?

My lubimy latać koniec maja poczatek czerwca, wtedy temperatura jest dla nas idealna, tak przynajmniej było do tej pory na Krecie i na lądzie.

Czy ktoś z Was może polecić fajne miejscówki na nocleg z dziećmi (selfcatering)? Mam na myśli bliskośc plaży, albo choćby plac zabaw, pokoje z wyjściem na parterze :)
Obserwuj wątek
    • grekan Re: Korfu 2014 11.09.14, 13:31
      Expressrooms.com
      Bardzo korzystne ceny, np. 2 tygodnie apartament Valentinos, 4os. w Roda/dobre miejsce, bylem/ np. od 20 czerwca 2015 kosztuje tylko 1100 zl.
      Wybierasz dowolny termin, ilosc dni i kupujesz; jest wiele innych propozycji, tylko wybierac.
    • 82piterek Re: Korfu 2014 11.09.14, 15:26
      Ryan nie lata z Polski na Korfu bezpośrednio tylko Wizz, niestety w 2014 i 2015 tylko od połowy czerwca do połowy września. Ceny już są w systemie, niedawno były za ok 300 zł RT.
      • noemi27 Re: Korfu 2014 11.09.14, 15:48
        no to lipa, bo nie lubie Wizza za mały bagaż podręczny, aż takiej perfekcji nie opanowałam ;)
        Pakowanie do Ryanara na 2 tyg w podręczny z nocnikiem juz mamy opanowane, ale mały bagaż...

To może jedna pomyślę nad Kos, ale to malutkie jest strasznie :)
        • des4 Re: Korfu 2014 11.09.14, 18:12
          Kos jest niewiele mniejsze od Korfu, za to pogoda pewniejsza, poza tym na południe od Moraitiki w zasadzie nie ma już niczego ciekawego

w maju/czerwcu zresztą i tak wszędzie woda dość chłodna ni i nie ma owoców
          • noemi27 Re: Korfu 2014 12.09.14, 11:24
            No właśnie, jak z temperaturą? Na mapie Kos jest bliżej Turcji, czy jest tak ciepło jak na Krecie?

A kto pamięta kiedy zaczynają latać Rynairy na Kos? Maj czy czerwiec?
            • bachula_gr Re: Korfu 2014 12.09.14, 12:33
              Korfu to polnoc poludnia wiec poczatek czerwca raczej przyjemnie cieplo niz tropikalnie goraco...moze byc. Zato mnostwo zieleni wszedzie.
              • Gość: mona Re: Korfu 2014 IP: *.toya.net.pl 12.09.14, 12:59
                Potwierdzam w czerwcu na Korfu jest przyjemnie ciepło, lepiej jechać w okolicy drugiej połowy bo na początku możliwe są burze i opady deszczu. Jest pięknie zielono :)
                • wtopek Re: Korfu 2014 12.09.14, 13:49
                  zielono jest i we wrześniu, a wtedy pogoda pewniejsza niż w czerwcu, no i morze ciepłe...
                  • Gość: mona Re: Korfu 2014 IP: *.toya.net.pl 12.09.14, 16:14
                    we wrześniu pogoda też nie jest taka pewna.
    • bachula_gr Re: Korfu 2014 11.09.14, 18:16
      Mozna tez zapolowan na czartery na Korfu (Itaka, Tui I pare innych ma). Moje dziewczyny lecialy z Katowic na Korfu czarterem z 20kg bagazu +5kg podrecznego
      • pajoragnieszka Re: Korfu 2014 11.09.14, 18:24
        A podzielisz się info, kiedy ten czarter upolowały? I kiedy był wylot? Jak tak śledzę różne wątki, to dobre czartery są dostępne na krótko przed wylotem, a wtedy dla nas (2+3) ciężko znaleźć nocleg w akceptowalnej cenie. Też mi się marzy Korfu w przyszłym roku, ale do W-wy mamy daleko i dojazd tam generuje dodatkowe koszty... No i nie odważyłam się kupować biletów (wizz) na 10 miesięcy przed wylotem...
        • bachula_gr Re: Korfu 2014 11.09.14, 18:36
          Fakt, na tydzien przed wylotem. Poczatek sierpnia. Biura na ostatnia chwile wrzucaja to co im sie nie udalo upchnac innym kanalem.
          Moi rodzice upolowali w zeszlym roku tez Katowice-Korfu na wrzesien, dwa tygodnie przed wylotem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka