Dodaj do ulubionych

Star Beach Village Kreta

24.11.14, 17:41
Kochani,
Chciałabym prosić Was o opinie na temat tego hotelu. Czy byliście zadowoleni z pobytu?Jak Wam się podobał hotel, pobliska plaża i okolica? Co tam zwiedzaliście?
Chcemy się tam wybrać z dzieciakami 6 i 11 lat w sierpniu z biura Tui. W necie opinie są raczej pozytywne ale obawiam się trochę czy jest tam bardzo głośno bo niektórzy skarżą się na hałas z pobliskiego aquaparku. Jakie wybrać pokoje?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Tusia
Obserwuj wątek
    • sandra00 Re: Star Beach Village Kreta 25.11.14, 07:50
      Mnie osobiście hotel się nie podobał , standard dość niski - może ktoś chciał zrobić hotel jak w Jungle Aqua w Egipcie ale tam jest cisza w domkach i nikt nikomu nie przeszkadza no i ludzie z zewnątrz mają ograniczenia no i teren dużo dużo większy i atrakcje też ! Natomiast Hersonisoss przepiękne , byliśmy z 8 latkiem na weekend więc zwiedziliśmy jaskinię Zeusa , Herakilon i pobliskie miejscowości . Do hotelu bym już nie wróciła natomiast do Hersonissos napewno.
      • kasia6677 Re: Star Beach Village Kreta 25.11.14, 11:49
        Sandra 00 napisz coś wiecej, przeszukałam juz wszystkie oferty na Krete i ciężko cos wybrać, bo albo nic nie ma dla dzieci a jak juz cos jest fajnego to daleko do plaży albo nic nie ma koło hotelu zadupie i tyle.Jeszcze interesuje nas cos na ok 10, 11 dni dla 2 dorosłych i dziecka 5 i 14 lat.Nasze poszukiwania zatrzymaly sie na tym hotelu.Zdaje sobie sprawę ze moze byc tam glosno, ze przez hotel przechodza inni ludzie czyli wszyscy moga sie tam kręcić. Nam hałas imprezy nie przeszkadzaja.Nie lubie jak w hotelu o 23 jest kompletna cisza i wszyscy spia.Sandra napisz cos wiecej o tym hotelu, o jedzeniu itd A może umiesz cos innego polecić na Krecie.Sandra a jak Wam sie podobalo w tym roku w Turcji w hotelu Mukaranas, sory chyba nazwe przekreciłam.
        • sandra00 Re: Star Beach Village Kreta 25.11.14, 15:10
          Byłam w Star Beach naprawdę krótko szczerze to jadłam tylko śniadania w hotelu a kolację w knajpkach na mieście , nie lubię również hoteli w których wieczorem nic się nie dzieje , ale tak naprawdę nie zachęcił mnie niczym i wieczory również spędzaliśmy poza jego terenem , być może dlatego że przyzwyczaiłam się do czegoś innego , jednak to był jak pisałam krótki wyjazd i hotel nie miał znaczenia . Napewno ten hotel daje duży plus że jest tak blisko centrum ... W czasie jazdy samochodem mijaliśmy różne hotele , były faktycznie nieciekawie położone , dalekie od wyglądu z katalogu , wiem że w samym centrum był jeszcze niedaleko plaży hotel Hersonisoss obok Carefura ale chyba bez basenów no i w centrum taki z dyskoteką z basenami . Co do Mukarnas - mogę tylko powiedzieć super super i jeszcze raz super , chociaż bywałam w lepszych hotelach w Turcji , mogę go jednak każdemu polecić , każdy znajdzie w nim coś dla siebie , jedzenie bardzo dobre , hotel na plaży co jest dużym plusem , plaża bardzo dobrze zagospodarowana , baseny dla małych i dużych.
          • kasia6677 Re: Star Beach Village Kreta 25.11.14, 15:53
            Dzięki Sandra00 za odpowiedz.W Turcji bardzo prosto wybrać fajny hotel w dobej cenie.Kreta jakoś to juz inaczej wygląda.My jednak zdecydowaliśmy, ze pojedziemy koncem czerwca do Star Beach Village.Moze jeszcze ktoś był w tym hotelu i wyrazi swoja opinie.
          • x5656 Re: Star Beach Village Kreta 25.11.14, 22:39
            Zamień na Bella Bech byłem we wrzesniu -plaza piaszczysta, łagodne wejście do wody,plaża przy hotelu.
            • sandra00 Re: Star Beach Village Kreta 26.11.14, 09:42
              Ze względu na lokalizację zostałabym przy Star Beach Village , nie wiem czy oglądałaś na mapach jak nie to znajdź lokalizację na mapach google i potem " daj pomarańczowego ludzika " zobaczysz lokalizację w rzeczywistości ! Jak pisałaś trudno znaleźć coś fajnego na Krecie w dobrej cenie , chociaż w Turcji już też dobre hotele podrożały , a jak się widzi hotele zachwalane na np.na holidaychecku a rzeczywistość jest zupełnie inna ( w tym roku było takich kilka obok Mukarnasa ) . Nie wiem ile płacisz za ten Star ... ale na 4 osoby pewnie nie mało . Najważniejsze żeby dzieci były zadowolone w Chersonissos będziesz miała gdzie pospacerować w okolicy , jest ładny port , jeżdżi ciuchcia która zatrzymuje się przy Star i można zwiedzać całą okolicę są wycieczki godzinne i trzy godzinne , jedzie w góry do Old Chersonissos urocza wioska naprawdę , wynajmiesz samochód możesz podjęchać do jaskini ZEusa tam trzeba iść pod górę ale można wynająć osiołki super przygoda dla dzieci w drodze powrotnej możesz zwiedzić Agios Nicolaos tam jest duży port i ładne widoki . My napewno jeszcze do Chersonissos powrócimy , byłam w wielu miejscach w Grecji ale to miasteczko najbardziej mi się spodobało , nie wiem gdzie Ty wcześniej byłaś i czego od hotelu i miejsca oczekujesz .Pozdrawiam
              • kasia6677 Re: Star Beach Village Kreta 26.11.14, 10:16
                Dzieki Sandra00 pomoglas mi.Wpłacamy zaliczkę od 28 czerwca na 11 dni kosztuje nas to 12600 na 4 osoby.Nie jest źle bo mamy córkę 15 letnia i cena tu na nia wyszła fajnie, czesto przy 2 dzieciach córkę licza jak dorosły.Troszku juz pozwiedzalismy ale na Krecie nie bylismy.I przyzam, ze poraz pierwszy miałam problem w wyborze hotelu. Podobał mi sie jeszcze mikri poli, ale tam tyklo mozna bylo jechać na 7 lub 14 dni i troche na zadupiu.A star beach village zobaczymy jak bedzie, ma pewne wady, ale ideau nie znalazłam.Napeno nie bedziemy siedzieć caly czas w hotelu, auto chcemy wypożyczyć na 2, 3 dni moze.Reszta dni nasz 6 latek bedzie szalec na basenach, corka bedzie miec gdzie sie szwedac, bo nie lubi leżeć i sie opalać a my bedziemy mogli wieczorem wychodzic i korzystać z nocnych rozrywek.Wybralam ten hotel i miejsce bo z pośród całej oferty wydaje sie dla nas najbardziej odpowiednie.Dzieki Sandra
                • sandra00 Re: Star Beach Village Kreta 26.11.14, 11:09
                  NO I SUPER - szczerze to zazdroszczę że masz wybór za sobą , bo ja oglądam , oglądam i generalnie jak poczytam opinie to się odechciewa , wiem że wszystkimi się nie można sugerować , ale jakaś średnia musi być . W Chersonissos nudzić się nie będziesz jak masz "opiekunkę " dla dziecka to nocne rozrywki Cię nie ominą polecam New York Club ...
    • tusia31 Re: Star Beach Village Kreta 26.11.14, 11:19
      Sandra, dziękuję bardzo za opinie. Kasiu z jakiego biura jedziesz bo ja nie znalazłam wyjazdów 11 dniowych do tego hotelu.
      Pozdrawiam ciepło
      Tusia
      • kasia6677 Re: Star Beach Village Kreta 26.11.14, 13:32
        Tusia ja z nekermana itaka ma tez 11, 12 dniowe terminy, ale mi w itace na 11 dni wyszło 20 tys.Sandra dzieki zapolecenie lokalu, nianie mam to iimprezy będą. Sandra a Ty gdzie chcesz jechac jaki kierunek.
        • sandra00 Re: Star Beach Village Kreta 26.11.14, 15:25
          szczerze nie wiem - nie Kreta , nie Turcja , nie Egipt .... a coś polecasz ?
          • kasia6677 Re: Star Beach Village Kreta 26.11.14, 17:09
            Sandra a na Teneryfie byłaś ?
            • sandra00 Re: Star Beach Village Kreta 27.11.14, 07:48
              nie byłam ...
    • julit.a Re: Star Beach Village Kreta/ Podbijam. 12.02.15, 20:36
      Jestem bliska zrobienia rezerwacji na koniec lipca.
      Może jakieś nowe opinie się pojawią.
      Jest to jeden z nielicznych hoteli na Krecie, który spełnia moje wymagania.
      Nic szczególnego- trójka dzieci...
      • ggw1 Re: Star Beach Village Kreta/ Podbijam. 13.02.15, 13:26
        Witaj,

Byłam tam 6 lat temu, mój młodszy syn miał wówczas 8 lat, starszy 16.
        Niezapomniany wyjazd, obiecałam im, że jeśli się uda, to jeszcze tu wrócimy :0)
        W tym roku to się ziszcza - lecimy w lipcu, całą rodziną. Co prawda to wbrew naszym "zasadom" - co roku staramy się być gdzieś indziej (tyle jest miejsc na świecie), ale ze względu na to, że pobyt zarówno na wyspie jak i sam hotel jest naprawdę wspaniały, w tym roku wyłamujemy się :-)
        Nie wiem w jakim wieku masz dzieci, ale jestem pewna, ze zarówno i maluchy i nastolatki znajdą coś dla siebie. Hotel jest praktycznie przy samej plaży (piaszczysta), jest kilka basenów (ze słodką wodą), aquapark ze swoim barem all, pokoje może nie są strasznie duże, ale bardzo ładnie urządzone i czyste.
        Wieczorne imprezy są bardzo atrakcyjne, przyjeżdżają didżeje z całego świata, każda impreza jest tematyczna. Owszem, wśród bawiących się jest głównie młodzież, ale widzieliśmy sporo osób w nieco dojrzalszym wieku :). Drugie owszem - jest głośno, może tym, co mają małe dzieci i pokoje od strony aquaparku, mogło to dokuczać.
        Na plaży duży wybór sportów wodnych.
        Blisko miasta, sklepów - parę minut spacerkiem.
        Wyspa cudna, opisywana tu już wielokrotnie, więc się nie powtarzam.
        Gosia

• Gość: mcieslin Re: Star Beach Village Kreta/ Podbijam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.15, 00:32
          My się wybieramy z rodziną (córka 10 lat, synek 8 i maleństwo 6 mies) na koniec lipca/pierwsza pol sierpnia Na 2 Tyg. Hotel poleciła nam nasza agentka. Ponoć to najlepszy na Krecie dla rodzin z dziećmi. Szukamy towarzystwa dla naszych pociech:-) bo się martwią ze nikogo tam nie będą znać (znajomym niestety nie udało sę z nami jechac).
          • sandra00 Re: Star Beach Village Kreta/ Podbijam. 24.02.15, 10:39
            Napewno będą tam dzieci w tym okresie , ja byłam we wrześniu to w samolocie co mnie bardzo zdziwiło z dzieckiem " szkolnym " byliśmy tylko my , a prócz tego jeszcze tylko dwójka maluchów , w Hersonissos również w tym okresie było bardzo niewiele rodzin z dziećmi .
            • tom2235 Re: Star Beach Village Kreta/ Podbijam. 27.04.15, 16:36
              Przepraszam, że wciskam się w inny wątek ale... może tu ktoś zauważy moje pytanie. Poszukuję wycieczki ze Star beach village na Balos. Wyjeżdżamy z biurem wezyr, które nie oferuje takiej wycieczki . Wczasy 31sierpnia-7września wylot z Warszawy (2+2dzieci)
              pozdrawiam jeszcze raz prepraszam!
              • Gość: Kaska Re: Star Beach Village Kreta/ Podbijam. IP: *.adsl.alicedsl.de 28.04.15, 16:03
                na miejscu znajdziesz bez problemu lokalne biura podrozy organizujace wycieczke na balos i bedzie ona sporo tansza niz te organizowane przez polskie BP
                • kasia6677 Re: Star Beach Village Kreta/ Podbijam. 29.04.15, 10:04
                  Kaska orientujesz sie czy z Hersonissos organizuja wycieczki na Balos.Wiadomo biur organizujacych wycieczki jest sporo ale nam chodzi konkretnie o Balos.Czy ktos korzystał z takiej wycieczki, prosze o informacje gdzie zakupił itd.
                  • sandra00 Re: Star Beach Village Kreta/ Podbijam. 29.04.15, 10:28
                    Wychodzisz ze Star Beach w prawo i za chwilę zaczyna się długa ulica o nazwie Venizelou pełna biur podróży idąc nią kilkadziesiąt minut spacerkiem po lewej będzie stacja paliw Eko wtedy możesz skręcić w uliczkę w prawo trochę w dół i wyjdziesz na deptak przy plaży i znowu w lewo aż do portu zaczną się sklepy , knajpy i biura podrózy - proponuję przeanalizować jednak warunki jakie mają , osobiście nie korzystałam ale rozmawiałam z osobami który akurat kupowały i wiem że były różnice. A Wezyr na pewno nie organizuje ?
                    • sandra00 Re: Star Beach Village Kreta/ Podbijam. 07.05.15, 07:56
                      znalazłam program wycieczek z września 2014 z biura Wezyr z Krety ceny w euro:
                      SANTORINI 140+13
                      SPINALONGA 65
                      GRAMVOUSA BALOS 70
                      SAMARIA 63
                      WIECZÓR GRECKI 51
                      KNOSSOS 42
                      WATER PARK 33
                      JEEP SAFARI 80 DOROSŁY I DZIECKO
                    • kasia6677 Re: Star Beach Village Kreta/ Podbijam. 07.05.15, 10:15
                      Dzieki Sandra00.Zdecydujemy na miejscu zastanawiam sie zeby jednak wypożyczyć auto i samemu pozwiedzać. Na ta chwilę to mam dziecko w gipsie i nie wiem czy w ogóle pojedziemy.Sandra a Ty co masz w planach na tegoroczny wyjazd.
                      • sandra00 Re: Star Beach Village Kreta/ Podbijam. 07.05.15, 11:50
                        Oczywiście ! Kreta zachodnia Chania tym razem , ( ciekawe czy bardziej spodoba mi się niż wschodnia ) również będziemy zwiedzać samochodem - prócz oczywiście Santorini tam raczej wycieczka zorganizowana !
          • wladcapierscienia Re: Star Beach Village Kreta/ Podbijam. 02.11.15, 14:38
            Proszę wszystkich o opinie. Jak było w tym roku?? co z tym osławionym hałasem i jak z czystością??
            • Gość: kasia6677 Re: Star Beach Village Kreta/ Podbijam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.15, 22:37
              My byliśmy czerwiec/lipiec jesteśmy bardzo zadowoleni.Max 23.20 cisza dla nas az za cicho i za spokojnie.Czystoś ok.O gustach się nie dysutuje, każdy z nas jest inny, ma inne potrzeby.Ja polecam hotel.
            • ggw1 Re: Star Beach Village Kreta/ Podbijam. 11.11.15, 11:59
              Cześć, moja opinia tutaj:

www.holidaycheck.pl/hr/783b74e1-bf05-3dca-82cd-8097e01be8e1/-/review/36541fb7-3b7f-3b43-a313-d9b81454ce6f?reviewsOrder=0
              Szczerze polecam ten hotel.

Gosia
    • kl.zn Re: Star Beach Village Kreta 14.05.15, 11:02
      To mnie pocieszyliście swoimi opiniami nt. tego hotelu, okolicy :-)
      Będziemy tam z dwójka synów (10 i 12 lat) od 7 czerwca. Mam pytanie odnośnie różnicy w cenach jeśli chodzi o wycieczki organizowane przez pl biura, a te miejscowe? My będziemy tam tylko tydzień, ale jakieś 2 wycieczki chciałabym zaliczyć, Knossos-Heraklion i Spinalonga.

Troszkę dałam plamy, że nie sprawdziłam pogody jaka panuje w tym rejonie w czerwcu, ostatnio coś mnie kusiło by zacząć czytać na ten temat i opinie są różne co do temp wody, bo powietrza to taka w sam raz. :-/// Mam nadzieję, że to będą udane wakacje i jeszcze wrócimy, ale w inny rejon, bo z tej okolicy troszkę daleko do Wąwozu Samaria,a ten mi chodzi po głowie ostatnio bardzo ;-)

Pozdrawiam
      Ala
      • Gość: acek Re: Star Beach Village Kreta IP: *.static.cyta.gr 14.05.15, 12:34
        Właśnie jesteśmy z 2 dzieci w star Beach woda może nie zbyt ciepła Ale syn sie bawi super. Jeśli jedziesz z.rodzina zapewne dostaniesz pokój na końcu kompleksu. Teraz przy najmniej tam kwateruja rodziny
        • kl.zn Re: Star Beach Village Kreta 14.05.15, 14:35
          Zazdroszczę Wam, ja już nie mogę wysiedzieć w pracy i cały czas szperam po necie by poczytać o Krecie i jeszcze bardziej się nakręcić :-)
      • biomj Re: Star Beach Village Kreta 14.05.15, 13:02
        kl.zn napisała:

> To mnie pocieszyliście swoimi opiniami nt. tego hotelu, okolicy :-)
        > Będziemy tam z dwójka synów (10 i 12 lat) od 7 czerwca. Mam pytanie odnośnie ró
        > żnicy w cenach jeśli chodzi o wycieczki organizowane przez pl biura, a te miejs
        > cowe? My będziemy tam tylko tydzień, ale jakieś 2 wycieczki chciałabym zaliczyć
        > , Knossos-Heraklion i Spinalonga.
        >
        > Troszkę dałam plamy, że nie sprawdziłam pogody jaka panuje w tym rejonie w czer
        > wcu, ostatnio coś mnie kusiło by zacząć czytać na ten temat i opinie są różne c
        > o do temp wody, bo powietrza to taka w sam raz. :-/// Mam nadzieję, że to będą
        > udane wakacje i jeszcze wrócimy, ale w inny rejon, bo z tej okolicy troszkę da
        > leko do Wąwozu Samaria,a ten mi chodzi po głowie ostatnio bardzo ;-)
        >
        > Pozdrawiam
        > Ala
        Do Knossos mozesz wybrać się we własnym zakresie. Z hersonissos to niedaleko. Autobusem jedziesz do Heraklionu i po przesiadce kolejnym autobusem do Knossos.
        Oprócz niższych kosztów rozwiązanie to ma jeszcze jedną zaletę: możesz sobie wybrac odpowiadajaca Ci porę i pojechac np. wtedy kiedy nie bedzie tłumów i będzie można cos zobaczyć. Natomiast jezeli zalezy Ci na "oprowadzaczu"- jedź w porze przyjazdu większości wycieczek z biur-zawsze coś wpadnie w ucho, a można zwiedzać własnym tempem.
        Choc generalnie to według mnie przereklamowane miejsce-więcej tam współczesnego betonu niz starożytności.
        • kl.zn Re: Star Beach Village Kreta 14.05.15, 14:34
          Dzięki, myślę, że tak będzie można zrobić, a i więcej się zobaczy. To w takim razie jaki zamiennik Knossos byś poleciła?
          • biomj Re: Star Beach Village Kreta 14.05.15, 17:31
            Z tego co widzę w załaczonym wyżej wykazie wycieczek i z tego co pamietam, ze wschodniej Krety to w zasadzie zostaje tylko Spinalonga (byliśmy, choć bez "fajerwerków"). Pozostałe są chyba organizowane tylko z zachodniej Krety, bo za dużo czasu zabiera dojazd.
            My zawsze pożyczamy auto i przede wszystkim zwiedzamy sami. Już w opcji 2+dziecko chyba wychodzi taniej niż fakultet z biura (a dla 2+2 to na pewno).
            Ze wschodniej Krety poleciłabym płaskowyż Lashiti z grotą Zeusa oraz przejazd na południowe wybrzeże do Ierapetra+rejs na wysepkę Chrisi. Ale rozumiem, ze w Waszym przypadku samochód nie wchodzi w grę?
            Generalnie wchodnia Kreta mnie nie zachwyciła (oprócz wyżej wymienionych miejsc bylismy na Vai, w Matali, w klasztorze Arkadi, Heraklion+Knossos, oceanarium w Gouves - ale bylismy 2 tygodnie).

Natomiast na zachodnią Kretę , jeżeli dożyję :-), wrócę na pewno (póki co zwiedzam inne wyspy greckie)
            • kl.zn Re: Star Beach Village Kreta 14.05.15, 19:56
              Myślimy o wypożyczeniu auta, na razie robię rozeznanie, a potem trzeba będzie przekalkulować i wybrać najbardziej korzystną opcję. Przy tygodniowym pobycie nie chcę też tracić czasu na dojazdy w odleglejsze miejsca, więc raczej będziemy zwiedzać okolice i przy okazji smażyć się na słońcu. A propos, mam ciemną karnację, jaki filtr polecacie w czerwcu? Chciałabym troszkę złapać kolorek, ale też nie spiec się.:)

Jakoś ta zabrałam się za rezerwację od niewłaściwej ;-) strony, zabukowałam, a teraz dopiero sprawdzam co i jak. Nast. razem najpierw rekonesans na forach,a dopiero potem rezerwacja. W tym roku wschodnia część (tu też zależy od opinii, bo jak nie byłam jeszcze na żadnej wyspie to myślę, że i tak mnie urzeknie) z biegiem czasu i zaliczaniem kolejnych wysepek chciałabym wrócić na Kretę i tym razem na zachód.

Tak czy siak bardzo się doczekać nie mogę:)
              • biomj Re: Star Beach Village Kreta 14.05.15, 20:31
                Akurat wschodnia część Krety jest "węższa" i nie aż tak górzysta, jak zachodnia. Dlatego dojazd np. do Ierapetra to chyba ok. 40 km, z tego połowa po płaskim terenie. Na płaskowyż też tylko trzeba sie wdrapać na wzgórza, które widać z Hersonissos i później tylko płasko.
                My robiliśmy zawsze wypad połączony z plażowaniem, bo w Stalis, gdzie mieszkaliśmy plaża była taka sobie (nie wiem jaka jest w Hersonissos?). Syn miał wtedy 8 lat i tez by nie zdzierżył samego tylko zwiedzania.
                Ale naprawdę polecam wypożyczenie autka choć na 3 dni.
                • sandra00 Re: Star Beach Village Kreta 15.05.15, 07:56
                  Generalnie będąc w Hesonissos - wypożyczając auto w jeden dzień zwiedzisz Zeusa , Knososs i jeszcze wszystkie okoliczne miejscowości z Heraklion i Agios Nikolaos i jeszcze masz 6 dni na wypoczynek - koszt wycieczki na 4 osoby ze wstępem i osiołkami przy Zeusie , paliwem i autem mało ekonomicznym np.Oplem Insignia ( zawsze możesz wypożyczyć tańsze ) z wypożyczalni wyjdzie Cię taniej niż te wycieczki z biurem .
                  • kl.zn Re: Star Beach Village Kreta 15.05.15, 09:24
                    :-) to cenne wskazówki, bardzo dziękuję!!!
      • Gość: Daga Re: Star Beach Village Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.15, 10:20
        Ja się tam chyba wybieram 3-10.06. z synem 12 lat więc pewnie się spotkamy. Podaj namiary na siebie to z chęcią się podłączymy z synem - dzieciaki pewnie będą miały wspólny temat i my zapewne też :)
        Pozdrawiam
      • kasia6677 Re: Star Beach Village Kreta 15.06.15, 10:42
        Kl.zn dzieki za świeża opinie. Z jakiego biura byliście. Pokoj mieliscie jaki, ten najtanszy jedno pomieszczenie czy jaki.Bo byliscie z 2 dzieci tak.A animacje sa tez po Polsku czy nie, czy w klubiku jest ta Polka czy nie.Ciesze sie, ze jestescie zadowoleni bo wielu skarży sie na obniżenie jakości w Grecji.Byliscie na wycieczce ?
        • kasia6677 Re: Star Beach Village Kreta 15.06.15, 10:56
          Kl.zn dzieki za świeża opinie. Z jakiego biura byliście. Pokoj mieliscie jaki, ten najtanszy jedno pomieszczenie czy jaki.Bo byliscie z 2 dzieci tak.A animacje sa tez po Polsku czy nie, czy w klubiku jest ta Polka czy nie.Ciesze sie, ze jestescie zadowoleni bo wielu skarży sie na obniżenie jakości w Grecji.Byliscie na wycieczce ?
          • kl.zn Re: Star Beach Village Kreta 15.06.15, 12:24
            Wynajęliśmy auto (35 euro) i podjechaliśmy do pobliskiego (jakieś 30 km) Agios Nikolaos - miasteczko robi wrażenie, warto zobaczyć i przejść się stromymi uliczkami. Celem było zaliczenie Spinalonga, ale na miejscu byliśmy 5 min. po tym jak odpłynął statek, kolejny miał być dopiero o 12.30, czyli 2 i pół godziny trzeba by było czekać, za długo na takim słońcu, przepłynęliśmy się żółta łodzią podwodną, rejs trwał 1:25, oglądaliśmy sobie podwodne życie, a potem już siedzieliśmy na zewnątrz i podziwialiśmy zatokę Mirabelle z góry :-) potem kierunek w druga stronę Knossos, do Heraklionu już nam się nie chciało jechać, wszyscy byliśmy wymęczeni słońcem.
            Wykupiliśmy w lokalnym biurze wycieczkę na Wyspę Chrissi (47 euro od osoby dorosłej), będąc już w miejscowości gdzie odpływają statki uderzyliśmy się w głowę, że mogliśmy wynająć auto na dwa dni podjechać do portu i tam wykupić wycieczkę za 10 euro :/// - widoki tam niesamowite, ale muszelek tych z reklamy mało co widać, jest turkus morza - cieplejsze niż to Kreteńskie, ale był jeden MINUS i tu wprowadzono nas (i nie tylko nas) w błąd, a może inaczej, nie powiedziano prawdy, że niezbędne są buty do wody. Dzieci na szczęście miały założone sandały i w tych sandałach wchodziły, męża ratowały płetwy, a ja próbowałam na boso, w klapkach :/// i ciężko było, bo nie ma tam kamyczków, sa duże skałki, które są bardzo śliskie i naprawdę niekomfortowo wchodzi się do wody, ale jak już się wejdzie to zapomina się o złości na brak butów.
            Na inne wycieczki nie było czasu, byliśmy tylko tydzień. Rezydentka chciała nam za wszelką cenę wcisnąć Santorini za 153 euro na osobę - przy takich kosztach wakacji w ogóle, dla nas to było za dużo, taka sama wycieczką z lokalnego biura przykładowego 102 euro.

Udanych wakacji!!! Teraz to już tylko zostaje dla Was słońce, bo nam 2 dni z rzędu po 14.00 popadywało.Czyli te średnie 2 dni opadów w czerwcu już zostały wykorzystane :-DDD
        • kl.zn Re: Star Beach Village Kreta 15.06.15, 12:10
          Byliśmy z TUI, pokój jeden, łóżko małżeńskie i dwa pojedyncze dla synów, aneks - lodówka, mikrofala, duża szafa, komoda z lustrem,stolik, no i prysznic - bez rewelacji, ale nie jechaliśmy tam spać, więc mąż stwierdził, że niepotrzebnie narzekam :-) Są tam tez lokale dwupokojowe, ja po prostu przy wyborze oferty nie zauważyłam, że zamówiłam pojedynczy, a kiedy się zorientowałam stwierdziłam, że trudno się mówi :-)
          Animacje są ubogie, ale dla mnie akurat nie ma to znaczenia, był basen, skoki do wody,zjeżdżanie i chłopacy animacji nie potrzebowali.

Jest początek aerobowy w wodzie z piosenką przewodnią, potem są bule na boisku obok, następnie dart, aqua aerobik, ze 2-3 h później water polo, a później w zależności od dnia, również na boisku obok - siatkówka, koszykówka, piłka nożna.

Wieczorem minidisco dla najmłodszych i tam codziennie była Polka, wieczór kreteński z tańcami i obowiązkową zorbą.

Chyba tyle z tego, nam pasowało na tym basenie, leżaki, słonko, obok konkretne jeśli chodzi o % drinki,a dzieciaki mamy na tyle duże, że sami sobą się zajmowali :-)

Animacje - nastawienie na język angielski, w ogóle tam wszyscy po angielsku dają radę
          • kasia6677 Re: Star Beach Village Kreta 15.06.15, 12:34
            Poruszyłas temat % jak to wyglada robią jakies fajne drinki np.czy zrobia pinacolade jakies kolorowe drinki, czy tylko robia wódka plus cola, sprait lub sok.A piwko smaczne ? A jak jest z tymi leżakami wszedzie sa w cenie.Lezac na plaży daleko jest do picia i przekasek bo bary nie sa wszystkie obiete all tak.Wybacz, ze mam tyle pytań, ale za 2 tygodnie juz tam będę i bardzo pomocne sa takie świeże informacje.Z gory bardzo Ci dziekuje.Czyli mam rozumieć, ze jedynie do pokoju masz lekkie uwagi.A lody sa cały czas dostępne.
            • kl.zn Re: Star Beach Village Kreta 15.06.15, 15:05
              Jest kilka rodzajów drinków - sex on the beach, long island (daje kopa), blue lagoone - reszty kolorowych nie pamiętam - ale leżąc cały dzień na słońcu i pijąc to coś w pewnym momencie dotarło do mnie, że mam nieźle w czubie:-)) Piwo bardzo smaczne. Leżaki są w cenie, i na plaży, i na basenach w aquaparku, chodzi sobie pan po parku i dyskretnie sprawdza bransoletki, tych z zewnątrz kasuje, bo ma przy sobie terminal, podobnie jest ze zjeżdżalniami, dla tych z zewn. płatne. Wszystko jest b.dobrze opisane, gdzie jest all inclusive,zresztą w recepcji dostaniesz mapkę gdzie co i jak jest za free. Szczerze powiem, że na plaży byliśmy krotko, bo woda taka sobie, więc korzystaliśmy z baru Dionizos. W budynku głównym tam gdzie jest recepcja na końcu sali też jest drink bar i bardzo sympatyczny barman. Można sobie wypić pyszne cappuccino, winko, albo ouzo w towarzystwie barmana. Oczywiście lista drinków wszędzie ta sama - za free. Lody cały czas dostępne - pistacja, czekolada, truskawka, cytryna,śmietanka - i do tego polewy - czekoladowa, truskawkowa i karmelowa. W sali gdzie są wydawane posiłki, jest większy wybór plus posypki.
    • kl.zn Re: Star Beach Village Kreta 22.05.15, 08:37
      A mam takie jedno pytanko czy w Hersonissos są komary?
      • Gość: Kris76 Re: Star Beach Village Kreta IP: *.3s.pl 11.06.15, 10:38
        W Hersonissos są komary - szczególnie ujawniają się wieczorem i są mikroskopijne że czasem ich nie widać - sprawdzone na własnej skórze:) Dlatego bierzemy odstraszacz do gniazdka oraz spraye na owady dla złagodzenia.
    • ggw1 Re: Star Beach Village Kreta 07.06.15, 22:42
      Witam :) może ktoś podrzuci aktualną opinię? Dziękuję ;)
      • kasia6677 Re: Star Beach Village Kreta 08.06.15, 10:26
        Właśnie,może ktoś napisze świeżą opinie....proszę
      • ggw1 Re: Star Beach Village Kreta 10.06.15, 12:31
        znalazłam:
        pl.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g503710-d583778-r278417912-Star_Beach_Village-Hersonissos_Crete.html#CHECK_RATES_CONT
        • kl.zn Re: Star Beach Village Kreta 15.06.15, 09:54
          Wczoraj wróciłam i jestem mega zadowolona. Rodzina również. Najlepsze wakacje. Ośrodek super, jest w czym wybierać, różnorodność, obok morze - choć woda chłodnawa, jak znudzi się leżenie na jednym z basenów to można iść na trawę pod palmy i zjeżdżać sobie na zjeżdżalniach.
          Jedzenie różnorodne, ogromny wybór, codziennie bufet tematyczny - azja,meksyk,indie,europa,kreta. Obsługa przemiła, uwijają się szybciutko ze sprzątaniem,co chwila jest dokładane jedzenie, więc nie ma opcji, że czegoś zabraknie. Okolica przepiękna, wszystko dopieszczone, zadbane. Sympatyczni ludzie na animacji - Polka i dwóch zabawnych chłopaków Robert i Darren :-) Sprzątaczki też wywiązuję się ze swojej roboty, ręczniki wymieniane codziennie. Sejf mieliśmy w cenie, ale trzeba było wpłacić 5 euro kaucji za kluczyk, podobnie było z ręcznikami plażowymi - 10 euro od sztuki.

Jedyny minus to pokój, nasz miał dużą wilgoć i wszystko co było w środku było wilgotne, z tego co wiem, to inne były ok, to nam się taki musiał trafić w tej okolicy już na końcu - numerki zaczynające się od 8...

Całość generalnie oceniam na 5 i polecam innym.
          No i są komary, klimy nie używaliśmy, bo nam szkodzi, więc pierwsza nc była ciężka kiedy musieliśmy walczyć z komarami.

Poza tym pięknie, po prostu pięknie.
          • ggw1 Re: Star Beach Village Kreta 15.06.15, 10:17
            Dziękuję za informacje :) już nie mogę się doczekać :)
          • julit.a Re: Star Beach Village Kreta 17.06.15, 11:05
            Dzięki za aktualne info.
            Mogłabyś napisać dokładne godziny posiłków?
            • kl.zn Re: Star Beach Village Kreta 17.06.15, 12:02
              Nie pamiętam dokładnie, ale godziny końcowe to:
              śniadania - chyba od 7.30 do 10.30
              obiady od 12.30 - 14.30
              kolacje od 18.30 - 21.30
              • kasia6677 Re: Star Beach Village Kreta 20.06.15, 12:41
                Ja mam jeszcze pytania....czy w tym hotelu do posiłków jest wymagany odpowiedni stroj np.dlugie spodnie u mężczyzn, czy mozna iść w krótkich spodenkach i klapkach. Gdzie wypozyczaliscie auto, czy jest tam duzo tych wypozyczalni , płaciliscie gotówka czy karta.
                • Gość: Gość Re: Star Beach Village Kreta IP: *.static.cyta.gr 20.06.15, 13:29
                  Oficjalnie na kolacje panowie powinni mieć długie spodnie, ale nikt tego nie sprawdza i wszyscy chodzą jak chcą. Wypożyczalni obobok hotelu jest bardzo dużo, ceny zroznicowane, trzeba tylko uważać na rodzaj ubezpieczenia, ceny do negocjacji. Placilismy gotowka, my akurat skorzystalismy z wypożyczalni top rental
                  • kl.zn Re: Star Beach Village Kreta 20.06.15, 23:09
                    Ludzie chodzą jak chcą poubierani, ale widziałam tendencje przebierania się, nie było osoby żeby paradowała w samym stroju czy kąpielówkach.
                    My wypożyczaliśmy zaraz obok gokartów, ale UWAGA nasze auto miała coś przekręcone jeśli chodzi o licznik paliwa, w momencie kiedy zapaliła nam się kontrolka i zaczęliśmy uzupełniać paliwo kontrolka świeciła się cały czas, a licznik ani drgnąl - tak kombinują Grecy :-)
                    • kl.zn Re: Star Beach Village Kreta 20.06.15, 23:10
                      Płaciliśmy gotówką.
                      • kasia6677 Re: Star Beach Village Kreta 21.06.15, 10:38
                        Dziękuję za odpowiedzi a kl.zn w szczegolnosci.Jeszcze jedno pytanko w czym np.przy basenie podaja piwo i drinki czy w plastikach, czy szkle.
                        • Gość: Gość Re: Star Beach Village Kreta IP: *.146.76.184.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.06.15, 16:09
                          W plastikach, ze względu bezpieczeństwa.
                        • kl.zn Re: Star Beach Village Kreta 21.06.15, 22:19
                          Plastikowe kubki,ze względów bezpieczeństwa...nie wiem, mi to nie przeszkadzało. Bania była i bez szkła :-DDDD

Na prawdę SUPER wakacje, EXTRA miejscówka. Będziecie zadowoleni. Pozdrówcie Pana Barmana w Lobby od rodziki, która z z dwójka chłopców w co wieczór grała w karty i piła Blue Lagoone ewentualnie Sex od Beach, a dzieci oczywiście apple juice :-DDD
                          • niki1978 Re: Star Beach Village Kreta 22.06.15, 19:12
                            Mnie też nie przeszkadzał plastik, ale taka informacja o bezpieczeństwie widniała w barze :)
                            Potwierdzam, bardzo fajny hotel, wróciłam wczoraj :( szkoda, że 2 tyg tak szybko przeleciały.
                            Miłych wakacji :)
                            • ankapo Re: Star Beach Village Kreta 23.06.15, 11:55
                              A ja mam takie trochę przyziemne pytania:)))) czy w łazienkach są suszarki i czy na terenie hotelu jest pralnia?
                              • kl.zn Re: Star Beach Village Kreta 23.06.15, 12:24
                                Pralnia jest, oczywiście cennik również, nie korzystałam, ale na sejfie w szafie leżał cennik. Suszarka jaka? My mieliśmy tylko do włosów innej nie:-)
                            • ankapo Re: Star Beach Village Kreta 23.06.15, 11:56
                              I czy potrzebne sa dla dzieci buty do wody na plażę?
                              • niki1978 Re: Star Beach Village Kreta 23.06.15, 12:23
                                Tak, w pokoju jest suszarka. Żadnej informacji o pralni w pokoju nie było (ani cennika, ani torby na ubrania w szafie jak to często bywa), więc podejrzewam że nie ma, ale nie jestem na 100% pewna.
                                Do wody butów nie trzeba, plaża jest piaszczysta a do wody łagodne zejście :)
                              • kl.zn Re: Star Beach Village Kreta 23.06.15, 12:31
                                Na plaże tuz przy hotelu nie, ALE pojechaliśmy na Wyspę Chrissi i tam bez butów powodzenia! My strasznie się wymęczyliśmy wejściem do wody w sandałach, klapkach, płetwach na śliskich skałach.
                                Od wczoraj w Biedronce są buty za 15 zł do kupienia ja bym radziła wziąć ze sobą.
                                • ankapo Re: Star Beach Village Kreta 23.06.15, 12:50
                                  Tak, chodziło mi o suszarkę do włosów :) Bardzo dziękuję za informacje:) Myślałam o butach do wody dla dzieciaków też ze względu na gorący piasek.
                  • tom2235 Re: Star Beach Village Kreta 23.06.15, 13:00
                    Chciałbym się dowiedzieć co to znaczy uważać na rodzaj ubezpieczenia. Auta jeszcze nigdy nie wypożyczałem a znajomość angielskiego słaba. Na co uważać może w którejś wypożyczalni mówią choć ciut po polsku, a może zrezygnować z wypożyczania.
                    • tom2235 Re: Star Beach Village Kreta 23.06.15, 13:03
                      Może ktoś wybiera się dostar beach... 28.08-04.09.
                    • kl.zn Re: Star Beach Village Kreta 23.06.15, 18:46
                      My pierwszy raz wypożyczyliśmy i interesowało nas tylko to czy jest ubezpieczone ;-) Pojeździliśmy i tyle. Jedyne co nas zszokowało, to raczej celowo ustawiony wskaźnik paliwa, który ani drgnął przy uzupełnianiu paliwa w czasie gdy już zdążyła się zaświecić kontrolka, w związku z tym moja rada, lepiej zatankować przed wiedząc mniej więcej ile można wyjeździć, żeby nie było sytuacji, że pokazuje, że zbiornik jest pusty mimo, że wlało się sporo paliwa do baku. No i zachować paragony w razie dowodu. Nie mam pojęcia jak to jest z tym ubezpieczeniem, znajomi mieli wypadek na quadach i musieli zabulić 150 euro, szczegółów nie znam, ale rozwalili quady.
                      • sandra00 Re: Star Beach Village Kreta 24.06.15, 07:37
                        jak już pisałam jeżeli obawiacie się wypożyczać samochód " z ulicznej wypożyczalni " polecam wypożyczenie z biura którego jedziecie praktycznie zero formalności a wszystko załatwia rezydent !
                        • Gość: tom2235 Re: Star Beach Village Kreta IP: *.ustka.vectranet.pl 24.06.15, 08:57
                          Liecimy z wezyr em może się uda wypożyczyć tak jak piszesz
                          • Gość: tom2235 Re: Star Beach Village Kreta IP: *.ustka.vectranet.pl 24.06.15, 09:01
                            Czy ktoś wie kiedy odbywa się festiwal techno w aquaparku koło hotelu? Dopiero po wykupieniu trafiliśmy na info i filmy z tego festiwalu...
                            • sandra00 Re: Star Beach Village Kreta 24.06.15, 10:04
                              nie chciałam reklamować biura ale auto załatwiał Wezyr i polecam ...
                              • sandra00 Re: Star Beach Village Kreta 24.06.15, 10:07
                                co do festiwalu nie wiem ale techno muzyka i taka impreza w sezonie jest codziennie .... zresztą po to niektórzy wchodzą na teren hotelu ponieważ jest ogólnie dostępny dla wszystkich ...
                                • sandra00 Re: Star Beach Village Kreta 24.06.15, 10:12
                                  www.facebook.com/starbeachofficial?fref=ts
                        • kl.zn Re: Star Beach Village Kreta 24.06.15, 10:58
                          U nas rezydent TUI proponował za 70 euro, my wypożyczyliśmy z ulicy za 30 i oceniamy OK, poza tą rozregulowaną kontrolką stanu paliwa.
                          • kasia6677 Re: Star Beach Village Kreta 25.06.15, 17:33
                            Kl.zn mam pytanie chcemy popłynąć na Chrisii rano o 10, ile czasu trzeba być na tej wyspie.Czy statki odplywaja z Chrisii cały czas, czy dopiero ok 18.
                            • kl.zn Re: Star Beach Village Kreta 26.06.15, 18:07
                              Statek, którym płyniecie płynie około 50 minut, następne tym samym wracacie (on tam na Was czeka),a pobyt na wyspie to 4 i pół godziny. Nie ma innej opcji, że wsiadacie na inny statek, wszystko jest w systemie i bilety szczegółowo sprawdzane.
                              • kasia6677 Re: Star Beach Village Kreta 30.06.15, 16:40
                                Jestem aktualnie w star beach village.Potwierdzam bardzo fajny hotel od paru dni otwrli nowy bar przy morzu.Dyskoteka techno była w czoraj skonczyli ok11.30 tak jest wieczorem spokoj cisza mylalam ze bedzie bardziej imprezowo a tu w nocy cisza. Ktos ma pytania odpowiem internet smiga pisze z plazy.
                                • Gość: tom2235 Re: Star Beach Village Kreta IP: *.ustka.vectranet.pl 08.07.15, 09:06
                                  Jakie wycieczki można wykupić u rezydentów w hotelu? Interesuje mnie Balos. Czy wiesz kiedy jest festiwal techno? Jakie miejsca warto odwiedzic w okolicy?
                                  • kasia6677 Re: Star Beach Village Kreta 08.07.15, 10:42
                                    Nie bylam na spotkaniu z rezydentem...ale na ich tablicach nie maja oferty wycieczki Balos. Na miescie sa biura i sprzedaja Balos nie znam ceny.My wypozyczylismy auto i jechalismy na Balos droga fajna jechalismy 3.5 godziny z powrotem na Elafonisi 1,5 godz z Balos. Koszt auta paliwa picie jedz itd 100 euro na 4 osoby wyszlo. My bylismy na Vai jaskinia zeusa i Matala Agios Nicolos wszystko autem.Na miejscu wybor duzy to zdecydujecie co zobaczyc.Balos super mysle ze to jest numer 1do zobaczenia. Mozesz w poblizu na Spinalonge plynac na Chrisii.Rezydenci Knososs sprzedaja.Z jakiego biura lecisz. Festiwal techno jest ale nie codziennie i nie trwa to dlugo troche przy kolCji glosno bo jesz i masz na to widok wiec lepiej w te dni isc na kolacje do tawerny przy morzu tam ciszej. Koncza grac ok 23.30 potem cisza nic sie nie dzieje .lezakow w star beach jest tak duzo ze zawsze o kazdej porze sa jakies wolne. My na basen w village nie chodzilismy tam mniej lezakow. Bardzo fajny hotel my dzis ostatni dzien jestesmy. Samo Hersonissos fajne na spacer promenada az do portu.
                                    • tom2235 Re: Star Beach Village Kreta 08.07.15, 11:34
                                      Serdeczne dzięki! My lecimy z wezyr ,ale dopiero 28.08 (2+2 dzieci). Spróbujemy wypożyczyć auto, ale z angielskim kiepsko. Zobaczymy... gdzie wypożyczaliście auto, mieliście nawigację czy mapę (papierową)?
                                      • kasia6677 Re: Star Beach Village Kreta 08.07.15, 11:57
                                        My wypozyczylismy auto w Top Rent na 3 dni ale nie z rzedu . Za 120 ero auto kl c, z 100% ubezpieczeniem znaczy to ze nie ponosisz zadnych kosztow wrazie szkody.Jest to waze bo cokolwiek sie z autem stanie ty niczym sie nie musisz przejmowac. O jezyk sie nie martw dogadasz sie nie ty pierwszy nie umiesz jezyka angielskiego.Umowe ubezpieczenia maja po polsku wiec widzisz wszystko.Dogadasz sie napewno chodzby na migi.Tam nam dali mape duza papierowa i powiem ci ze mozesz na niej polegac do tego maz czasem sobie wlaczyl w telefonie gogle mape.Nie mielismy problemow z dojechaniem gdziekolwiek.Pierwsza wycieczka jaskinia zeusa dalej vai i agios nicolaos. Za dwa dni Balos z Hersonisos na sam Balos 3,5 godz jazdy tam pare godzin bylismy i pojechalismy do Elafonisii czas1,5 godz z Balos. Tam bylismy ok 2 godz i powrod do Hersonisos 3.15 na kolacje w hotelu. I ostatnia wycieczka to juz Matala czas dojazdu ok1,5 godz. Zrobilismy 1200 km poradzi sobie kazdy kto jezdzi autem nie tylko wokol swojego miasta.Trzeba czuc sie wmiare pewnie za kierownica drogi czasem mocno krete strome zato widoki przepiekne. My nie mielismy zadnych proble.ow a podrozowalismy z dziecmi najmniejszy to 6 latek. Zreszta na Bali przyjezdzali z takimi nawet 8 miasiecznymi dziecmi. Jesli cos to pisz nawet ci moge jedna mape wyslac do domu.😊

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka