Dodaj do ulubionych

Autobusy z Chanii- do Hersonissos

05.01.15, 14:04
Czy bez problemu można znaleźć takie połaczenie na miejscu,czy wcześniej należy rezerwować bilet?Jak dalekom jest z lotniska do miejsca odjazdu autobusów? Czy kursuje bezproblemowo jakaś komunikacja między nimi?
Obserwuj wątek
    • Gość: ad Re: Autobusy z Chanii- do Hersonissos IP: *.kablowka.waw.pl 05.01.15, 16:13
      Nie ma bezposredniego połączenia. Z lotniska w Chanii najpierw autobusem do dworca ,potem przesiadka do Heraklionu i w Heraklionie do Herssonissos.Takiego biletu nie zarezerwujesz,problemu nie ma z dojazdem w dzień ale na dworcach trzeba być bystrym i za kazdym razem lecieć do kasy po bilet. Podróz troszkę kosztowna na 1 os bo 2,3 + 13,7 +3,7 euro
      • Gość: jack448 Re: Autobusy z Chanii- do Hersonissos IP: *.myslenice.net.pl 05.01.15, 18:45
        Czy nie lepiej skorzystać np z resorthopa?
        • kasia25251 Re: Autobusy z Chanii- do Hersonissos 05.01.15, 21:20
          Resorthoppa wyliczył 2250 zł , tak wiec zostanę przy klasycznej komunikacji- czy długo zajmie taki transfer łączony?Czy trzeba czekać długo na poszczególne autobusy czy w miarę sprawnie to idzie?W strone Hersonissos jakoś sie wyrobie najwyzej pózniej przyjade ale czy z powrotem jak odlot z Chanii o 11.00?
          • meltibi Re: Autobusy z Chanii- do Hersonissos 05.01.15, 21:42
            A może warto zarezerwować samochód, który podstawią na lotnisko a oddacie w miejscu pobytu (w Hersonissos?)? Nie wiem ile osób Was jedzie, ale biorąc pod uwagę koszty wszystkich uczestników pobytu może wyjdzie korzystnie...
            • Gość: Andrzej Re: Autobusy z Chanii- do Hersonissos IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.15, 23:55
              Czasami lepiej lecieć do Heraklionu ,bo z lotniska jest bezposredni autobus do Hersonissos za 3,3 e. Jednak z tanich linii lata tam tylko Berlina EasyJet. Jesli musisz lecieć do Chanii Ryanem /tak myślę/ bo Wizzair już nie bedzie latał to tylko brać auto na lotnisku i tam oddać. Oddanie auta na miejscu docelowym to ok. 80-100 e dopłaty. Nawet ,aby dojechać z lotniska w Chanii na 4 os wyjdzie drożej jak autobus. Na 11 przed południem z Herssonisos na lotnisko w Chanii się nie dostaniesz. Bo musisz być o 10 najpóżniej, a z dworca w Chanii autobus jest o 8.45 a ten co przyjeżdza pierwszy z Heraklionu jest w Chanii o 9 . Czyli w Heraklionie musisz być o 5 rano a to niemożliwe z Hersonssos.
              Przestudiuj rozkład jazdy na Krecie ich PKS-u
              bus-service-crete.com/timetabledet.php?line=15&lg=2
              Każdy rejon ma swój rozkład Chania,Rethymon,Herakion
              A tak od siebie ,czy warto jechać w dwie lub trzy osoby z lotniska w Chanii do Herssonisos i płacić za bilety ponad 120 euro w dwie strony za 3 os, czy nie lepiej kosztem droższych noclegów zostać w pięknym rejonie Chanii??? Chyba ,że ktoś chce się za wszelką cenę zabawić w kurorcie.Jedank szczerze ,nie warto ,przereklamowane.
              • 82piterek Re: Autobusy z Chanii- do Hersonissos 06.01.15, 09:46
                Nie wiem czy masz już hotel zaklepany na cały pobyt (lub możliwość anulacji bądź zmiany terminu), jeśli nie to pomyśl czy nie podzielić urlopu na 2 miejsca noclegowe (lub więcej jeszcze lepiej), i np 2 tydzień, lub ostatni dzień lub kilka spędzić w okolicy Chanii (które uważam za najpiękniejsze miasto na Krecie). Dobrze inni Ci podpowiadają że Hersonissos nie ma wiele do zaoferowania (oprócz tanich noclegów i głośnych klubów). Już lepiej trochę dalej w Malii gdzie są ładniejsze plaże a noclegi również tanie) lub powyżej Hersonissos w malutkich ale ładnych i klimatycznych miasteczkach Piskopiano lub Koutouloufari ale tam do plaży daleko. Co do transferów to tam zajedziesz bez problemu, nazat musisz koniecznie dotrzeć do Heraklionu na 1 busa do Chanii o 5:30, jak z Hersonissos nic nie pojedzie wcześniej to zostaje taxi za ok 20e. Godziny i częstotliwość kursowania na pewno się jeszcze zmieni do wakacji, sam się martwiłem że nie dojadę do Plakias busami z Chanii więc zaklepałem transfer z hotelopia. Na kilka dni przed wylotem busów dołożyli więc bym dojechał nimi ale koniec końców taniej i dużo szybciej wyszło bezpośrednim transferem z lotniska.
                Pozdrawiam
    • kiviczek Re: Autobusy z Chanii- do Hersonissos 06.01.15, 09:07
      A nie lepiej zostać w Chanii? Duża ładniejsza niż Hersonissos, zresztą ta częśc wyspy gdzie jest Chania jest piękniejsza :)
      • kasia25251 Re: Autobusy z Chanii- do Hersonissos 06.01.15, 10:09
        Chętnie bym została w Chanii ale mam sprawy zawodowe w Hersonissos wiec nie jest to wyjazd wypoczynkowy , loty tylko do Chanii i to 1 raz w tygodniu wiec pozostaje mi chyba wziac ostani nocleg lub 2 w Chanii zeby nie spieszyć sie nad ranem.Jade sama wiec wszelkie składanie sie na samochód odpada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka