dwakloski 15.02.15, 16:37 Czy ktoś zna plaże Eristos na Tilos? Chciałbym wiedzieć czy nadaje się do kąpieli dla małych dzieci, to znaczy jest w miarę piaszczysta i gładko opadające w morze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebiakk Re: Plaże na Tilos 16.02.15, 00:35 O, cześć po latach :) Ja już brzegu plaży nie pamiętam co prawda (na Tilos byłam w 2007) ale doskonale pamiętam, że średnie wrażenie ta plaża na mnie wywarła. Na stronie napisałam tak: Z plaż na wyspie Tilos odwiedzam jeszcze któregoś dnia Eristos - bo bardzo to szczególna plaża, o której czytałam przed wyjazdem. Jak na Grecję - duża, bardzo duża, w tym przede wszystkim szeroka ale i ale niesamowicie zaniedbana. Pod niewielkimi rosnącymi na plaży drzewkami - całe miasteczko namiotowe, na środku plaży palenisko a obok wielka czarna flaga z białą trupią czaszką. Egeo wszędzie w tych zatokach takie cieplutkie, że z wielka przyjemnością chodzę po brzegu w tę i z powrotem choć od nadmiaru słońca robi mi się tak jakoś dziwnie. Z tej plaży piechotą, takimi polnymi drogami usiłuję przedostać się do jaskini Charkadio - sporo zdrowia mnie to kosztuje w tym upale, ale udaje się dojść. Nie wiem czy to "miasteczko namiotowe" nadal tam w porze letniej istnieje ale jeśli tak to wg mnie średni pomysł aby z dziećmi się tam wybierać choć dzieci widziałam :) Pozdrawiam serdecnzie. B. Odpowiedz Link Zgłoś