Dodaj do ulubionych

czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy

27.04.15, 06:41
czy znajdę tani All Inclusive w końcu czerwca za 1300 od osoby. Nie jestem osoba wymagającą, ale muszę jechać z dzieckiem - 2 lata, a sklepy w Grecji dość drogie- ceny z kosmosu / a kryzys mają?/. Czego mogę się spodziewać za taką cene?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.15, 08:51
      Moim zdaniem absolutnie nierealne, oferty z all inclusive w Grecji zaczynają się od 2 tys wzwyż, szczególnie pod koniec czerwca kiedy zaczyna się już szczyt sezonu, czyli wakacje szkolne. Może coś tańszego znalazłoby się w maju lub II połowie września, ale też nie za 1300.
      Może w Turcji udałoby się znaleźć tańszą ofertę, ale też poza sezonem.
    • Gość: zxa Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.15, 09:23
      Jeszcze niedawno sama z 2 letnim dzieckiem jeździłam i właściwie to ALL było zbędne, bo picie musiałam i tak kupować, bo przeważnie w hotelach jest gazowane, jadło tyle co nic. Tak że dziecku to jest nie potrzeban, to rodzic myśli że to konieczność.
      • volvo74 Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy 27.04.15, 09:35
        z dojazdem własnym to i za 700 za tydz z samolotem od 1500 za tydz można by odliczyć coś z zniżki dla dziecka niestety przeważnie jest to dla 2wójki rodziców
      • Gość: Kasia Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.15, 09:43
        Jadło tyle co nic?? Moje 2-letnie jadło wszystko w hotelu - na śniadanie np. jajka, sery, jogurty, naleśniki, pieczywo, na obiad czy kolację zawsze był jakiś ryż czy makaron do tego mięsko kurczak, indyk czy mielone, mnóstwo różnorodnych warzyw i owoców, nic nie musiałam dokupywać. A piciem też nie było problemów, były oczywiście napoje niegazowane, herbata, także owocowa, no i zwykła woda mineralna, najlepiej gasząca pragnienie gdy było gorąco. Zawsze też można poprosić o wrzątek, żeby dziecku zrobić np. ulubioną kaszkę, którą przywiozłam z Polski. All inclusive to świetne rozwiązanie gdy się jest z małym dzieckiem, odpada latanie po zakupy, nie zawsze też w pobliżu jest dobrze zaopatrzony sklep.
    • Gość: Ada Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.15, 09:38
      Zapomnij, nie ma szans w tym terminie za taką kasę. Ceny w Grecji nie są tak wysokie jak sądzisz.
      • volvo74 Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy 27.04.15, 09:41
        za 1300 to tylko Bułgaria ty wym terminie- a ceny w Grecji są znacznie niższe niż u nas , ale z dzieckiem warto All ciągle chce pić i lody
        • wtop.ek dziwaczny wątek 27.04.15, 09:54
          jaki jest sens jazdy do hotelu Ai z 2-letnim dzieckiem? tkai dzieciak to wciąż bardziej na słoiczkach bazuje niż na bufecie hotelowym

płacić za Ai kiedy dziecko skorzysta z tego co najwyżeju jedzac bułkę z masłem?

i cena z innej galaktyki...1300 zl, za tyle w tym terminie to cieżko w Grecji znaleźć hotel ze sniadaniem, nie wspominając o tym, że AI mozna ryzykować w zasadzie w hotelach 4* i więcej

i co mają ceny w sklepach do hotelu? bo knajpy nie są specjalnie drogie...

• sheeri Re: dziwaczny wątek 27.04.15, 10:19
            wtop.ek napisał(a):

> jaki jest sens jazdy do hotelu Ai z 2-letnim dzieckiem? tkai dzieciak to wciąż
            > bardziej na słoiczkach bazuje niż na bufecie hotelowym

I tu się mylisz, dwuletnie dziecko je już praktycznie wszystko i jak najbardziej może korzystać z jedzenia hotelowego, oczywiście nie wszystkiego, ale z pewnością spokojnie można wybrać dla niego odpowiednie potrawy w hotelowym bufecie i z pewnością nie będzie to tylko bułka z masłem, zresztą powyżej Kasia napisała co m.in może zjeść dwulatek, a to przecież nie wszystko.

A jeżeli chodzi o 1300 zł za all inclusive to oczywiście utopia, 3* hotel tylko ze śniadaniem trudno byłoby znaleźć w tym terminie, często dobre apartamenty bez wyżywienia są sporo droższe
            • wtop.ek Re: dziwaczny wątek 27.04.15, 10:51
              jaasne, dwuletnie dziecko będzie objadać się pizzą, lodami, wypijać litry coli i alkoholu :D

a za 1300 zł bufet na pewno będzie przebogaty, z szerokim asortymentm potraw dziecięcych :D
              • Gość: evulevu Re: dziwaczny wątek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.15, 11:16
                wtopek, chyba jednak nie masz do czynienia za dużo z dziećmi, bo normalnie chowany 2 latek to już dawno o słoiczkach zapomniał, ale ..... są różne dzieci , np mój zjadł w swoim życiu- do 1 roku może kilka sztuk słoiczkowego jedzenia , wolał "normalne" i zdrowiej i smaczniej, ale znam rodziców co i 4 latkowi słoiczki dają, a dla 2 latka chipsy, pizza czy cola to normalka, nie komentuję, każdy ma inny sposób na żywienie dzieci i siebie.
                Co do all, z własnego doświadczenia, gdy ciepło to i za bardzo jeść się nie chce i nam i maluchowi, moja pociecha bynajmniej przez cały dzień się nie obżera, na wakacjach również. W ciągu dnia albo jesteśmy w drodze na wycieczkach, albo na plaży i woli ganiać, ledwo coś gryźnie- jakaś mała kanapka czy owoc, ale za to przy obiadokolacji wsuwa, aż mu się uszy trzęsą. W naszym przypadku all nie ma kompletnie sensu, ceny picia nie są porażające, więcej się dopłaca do all niż HB + kupowanie czegoś na miejscu.
                A cena 1300- może ze śniadaniem się coś uda znaleźć, HB też raczej się nie znajdzie.
              • sheeri Re: dziwaczny wątek 27.04.15, 11:58
                wtop.ek napisał(a):

> jaasne, dwuletnie dziecko będzie objadać się pizzą, lodami, wypijać litry coli
                > i alkoholu :D

Chyba nigdy nie byłeś/aś w hotelu z all jeżeli piszesz, że żywią tam tylko pizzą i lodami, a do picia jest tylko cola i alkohol. Ja od lat jeżdżę z dziećmi do hoteli z all (pierwszy raz starszy synek miał 19 miesięcy) i osobiście pizzę jadłam może ze 2 razy, colę piję sporadycznie, alkoholu też niezbyt dużo, a dzieci jadły tylko w restauracji hotelowej i nie umarliśmy z głodu, wprost przeciwnie, nawet niejadki nie miały problemu z wyborem smacznych posiłków, często w hotelach jest nawet specjalne menu dla małych dzieci.
                A wszystkie te rzeczy wymienione przez ciebie to raczej przekąski podawane między posiłkami

> a za 1300 zł bufet na pewno będzie przebogaty, z szerokim asortymentm potraw dz
                > iecięcych :D

Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?? Przecież napisałam że all inclusive za 1300 zł jest nierealne.
                • wtop.ek Re: dziwaczny wątek 27.04.15, 12:17
                  nie neguję jeżdzenia z dziecmi do hoteli AI, natomiast sens jazdy do takiego hotelu z 2-latkiem jest wątpliwy

a to że niejadek dozna olśnienia na wakacjach i w greckim hotelu zacznie nagle jeść "menu dziecięce", zaliczyć można do mitów...

Ai ma jak najbadziej sens w stosunku do starszych dzieci, które spacyfikowane są wolnym dostępem do ulubionego jedzienia, slodyczy czy napojów, oszczędzejąc rodzicom tekstów maaaamo kuuuup mi loooodaaa itp, no bo nikt nie uwierzy w to że kilkulatki delektować się beda owocami morza, sałatkami czy pieczenią....

dlatego sensowniejszy dla małych dzieci jest model HB gdzie w ciągu dnia, kiedy i tak za bardzo jeść się nie chce, mozna dać dziecku drobna przekąskę....
                  • Gość: zxa Re: dziwaczny wątek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.15, 12:36
                    wtop.ek, popieram cię w 100%, właśnie też o to mi chodzi!

Mało znam 2 latków które dużo jedzą.

Sama też wyjeżdżam często z dzieckiem odkąd skończyło pól roku, tak że od prawie 9 lat wyjazdy z dzieckiem, do róznych hoteli i z all i na własną rękę.
                  • garwena Re: dziwaczny wątek 27.04.15, 13:21
                    wtop.ek napisał(a):

> nie neguję jeżdzenia z dziecmi do hoteli AI, natomiast sens jazdy do takiego ho
                    > telu z 2-latkiem jest wątpliwy..
                    > ..... no bo nikt nie uwierzy w to że
                    > kilkulatki delektować się beda owocami morza, sałatkami czy pieczenią....

Każde dziecko jest inne, ja ze swoimi jeżdżę od lat do hoteli z all i uważam, że to bardzo dobre rozwiązanie także dla najmłodszych dzieci. Przecież 2-latek je już wszystko, a w hotelu jest dostępne jedzenie właściwie takie jak w domu, tylko w ogromnym wyborze. Dwulatek przecież zje jajko, serek czy jogurt na śniadanie, na obiad ryż czy frytki z kurczakiem, a na kolację makaron czy pieczone ziemniaki z sosem i mielonym mięsem. I oczywiście zje tyle na ile ma ochotę, nie ma żadnego obowiązku jedzenia więcej niż zwykle, ważne żeby dziecko nie było głodne. W hotelach z all jest też na ogół bardzo duży wybór najróżniejszych owoców (banany, arbuzy, melony, pomarańcze, brzoskwinie czy winogrona) i warzyw i deserach nie wspomnę. Mój syn uwielbia małe pancakesy z czekoladą czy polewą owocową. Dziecko 2-letnie w hotelu będzie miało bardzo duży wybór potraw bez względu na to czy jest specjalny bufet dla dzieci. Będzie miało też okazję spróbować nowych potraw i smaków, z którymi nie spotkało się wcześniej w domu, może coś mu przypadnie do gustu.
                    Poza tym małe dziecko nie wytrzyma głodne od śniadania do kolacji (jak w przypadku HB), a ja wolę żeby zjadło coś sensownego na obiad niż kupować mu w barze pizzę czy innego hamburgera, bo tego akurat może faktycznie nie chcieć jeść. O wiecznej potrzebie picia też trzeba pamiętać, szczególnie w okresie dużych upałów, a kupowanie napojów w barach jest w sumie droższe niż w all.
                    Podsumowując uważam, że all jest bardzo dobrym rozwiązaniem, wygodnym i niekoniecznie dużo droższym niż HB, a jak jeszcze wliczy się drinki, koktajle i wino dla rodziców to już całkiem się opłaca :)
    • soul01 Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy 27.04.15, 11:33
      Pod koniec czerwca może być ciężko znaleźć coś za 1300zł, bo wtedy zaczyna się sezon i ceny idą w górę, myślę że minimum 1500zł coś by się znalazło, ale jako last minute. Za 1300zł to tak do końca maja spokojnie byś coś znalazł, ale też raczej jako last minute.
      • werkaem Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy 27.04.15, 12:08
        Pod koniec czerwca, a nawet poza sezonem (także w maju), nie ma najmniejszych szans znaleźć czegokolwiek z all za 1300 zł czy 1500 zł także w last minute. Takich cen po prostu nie ma na rynku, czasy taniochy w lastach już dawno się skończyły wraz z upadkiem biur podróży, które kiedyś oferowały takie lasty w cenie biletu lotniczego.
        Grecja to popularny kierunek i tu żadne super okazje nie istnieją, ciężko w lastach znaleźć nawet coś w tej cenie z HB.
        • Gość: Max Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy IP: *.static.ip.netia.com.pl 27.04.15, 13:36
          Najpierw piszesz, że ceny żywności w Grecji wysokie "z kosmosu" a potem oczekujesz taniego all inc. za 1300 zł. To czym mają cię w hotelu karmić za tę sumę - żarciem dla psów? Tym chcesz nakarmić swoje 2-letnie dziecko? Dziwny tok rozumowania...
        • volvo74 Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy 27.04.15, 16:04
          werkaem - znalazłem z RT,Wezyra i 7islands samolotem za 1500 z groszami za tydz nie tylko Chalkidiki, ale i Korfu ,i Kreta niestety gwiazdek od 2do 3 ale jest i basen i All
          • Gość: Majka Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.15, 16:55
            Z tego co zrozumiałam to autorka wątku chce sama pojechać z dzieckiem pod koniec czerwca, a cena 1500 to może być raczej tylko gdy jadą 2 osoby dorosłe, poza tym co może być za 1500 z all??? Badziewie?
            Moja znajoma (była jeszcze studentką) pojechała 2 lata temu do hotelu 2* z basenem na Krecie, położony w bezpośrednim sąsiedztwie hałaśliwej ulicy, z której można było oglądać kąpiących się w basenie, sam basen był wielkości wanny (gdy były 3 osoby to już był tłok), jedzenie najgorsze z możliwych, na śniadanie dało się zjeść tylko chleb z masłem (poza tym codziennie jajko i obrzydliwy ser), na obiad codziennie makaron z dziwnym niejadalnym sosem i ohydnym jedzeniem niewiadomego pochodzenia, do tego ogórki z niewielkim dodatkiem kilku plasterków pomidora, na kolację resztki z obiadu. Całe to ohydztwo przywoziły firmy kateringowe, bo hotel nie miał własnej kuchni. Pomimo all musieli kupować jedzenie na mieście, bo inaczej by głodowali. Napoje dostępne w all to woda i okropny gazowany napój cytrynowy lub pomarańczowy, z alkoholi ouzo i piwo (tylko z nazwy).
            Pokój w tym samym standardzie co jedzenie, dużo gorszy niż w akademiku, sprzątanie polegało na zabraniu worka ze śmieciami, o zmianie ręczników można było tylko pomarzyć, łazienka mikroskopijna, podczas brania prysznica woda całkowicie zalewała podłogę.
            Znajoma powiedziała, że nigdy już nie zrobi takiego głupstwa jak bardzo tani hotel o niskim standardzie, bo miała zmarnowany cały tygodniowy wyjazd, lepiej trochę dołożyć niż się męczyć.
            A już pobyt z małym dzieckiem w takich czy podobnych warunkach to totalne nieporozumienie.
            • Gość: Piotr Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.15, 17:40
              Dokładnie, nie ma nic za darmo. Szkoda marnować wakacji, lepiej dopłacić i mieszkać w przyzwoitych warunkach.
              Za 1300 all pod koniec czerwca - nierealne.
        • soul01 Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy 27.04.15, 19:24
          www.wakacje.pl/oferty/grecja/rodos/ialyssos/filerimos-village-228201.html?str-3,od-2015-05-09,do-2015-05-31,all-inclusive,z-warszawy
          www.wakacje.pl/oferty/grecja/korfu/sidari/summertime-village-207067.html?str-3,do-2015-05-31,all-inclusive,z-poznania
          www.wakacje.pl/oferty/grecja/kreta/hersonissos/porto-village-281828.html?str-3,od-2015-05-15,do-2015-05-31,all-inclusive,z-katowic

10 minut szukania, mogę Ci jeszcze z 10 takich ofer wkleić
          • Gość: Alex Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.15, 20:43
            To chyba nie są oferty na koniec czerwca. Poza tym naprawdę poważnie traktujesz oferty z wakacje.pl? Radzę poczytać opinie o tym portalu, to pośrednik, oferty są ważne godzinę lub wie, natychmiast trzeba przelewać pieniądze, potem np. okazuje się, że oferta była z HB (mimo, że na stronie była all) i jak chcesz jechać to musisz dopłacić 300 zł. I do tego kłamstwa, nawet w tych ofertach, do których podałeś linki, np. hotel Porto Village na Krecie ma w ofercie opinie 6,2/10 (nie wiadomo skąd te opinie), natomiast np. na holidaycheck.pl ten hotel ma ocenę 2,8, czyli dramat, za darmo nie warto jechać do takiego syfu.
            • soul01 Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy 27.04.15, 21:59
              Nie raz kupowałem wczasy na wakacje.pl i nie było problemu, mają ponad 70 salonów w całej Polsce, więc można kupić wczasy osobiście w salonie. Wiadomo że to pośrednik mają oferty wszystkich Polskich touroperatorów, można sobie wejść na stronę Itaki, Grecosa, Wezyra, TUI i innych i porównać, to są dokładnie te same ofert za te same pieniądze które widnieją na wakacje.pl. To że opinie na stronach touroperatorów różnią się od tych na holidaycheck to też wiadomo nie od dzisiaj. Podałem przykładowe oferty, nie patrzyłem na opinie o danym hotelu, z resztą autor postu podkreślil że nie jest osobą wymagającą.
    • potwor_z_piccadilly Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy 27.04.15, 21:48
      dymitr8 napisał:

> czy znajdę tani All Inclusive w końcu czerwca za 1300 od osoby.

Dołożysz troszkę kasy i masz fajne wakacje
      www.fostertravel.pl/hotele/grecja/rodos/genadi/ampelia-beach/
      Byliśmy i polecamy.
      Kiedyś ten hotel miał kiepską opinię, ale zmienili się właściciele. Dziś prowadzą go Węgrzy.
      1 - Kuchnia - udane połączenie Węgierskiej z Grecką.
      2 - Do morza (plaża kamienista) kilkadziesiąt metrów.
      3 - Basen - idealny dla dzieciaków (rodzice z wody ich nie mogli wyciągnąć) bo ciepły, w połowie swojej powierzchni płytki i nie oblężony, bo połowa gości tego hotelu tam tylko nocuje z HB, a dni spędza na serfowaniu w pobliskim Prasonisi.
      4 - Zakwaterowanie - grecki standard.
      5 - Hotel wypożycza auta (nie są drodzy)
      6 - Blisko do wioski Gennadi, czyli jest gdzie pospacerować po kolacji.
      7 - Miejsce dla ludzi lubiących spokojny wypoczynek.
      • grekan Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy 28.04.15, 01:45
        polecasz oferte poza sezonem, poczatek czerwca i wrzesien, a do All trzeba sporo dolozyc.
        • potwor_z_piccadilly Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy 28.04.15, 06:42
          grekan napisał:

> polecasz oferte poza sezonem, poczatek czerwca i wrzesien, a do All trzeba spor
          > o dolozyc.

Faktycznie, terminów i cen gruntownie nie zbadałem. To niech sami zainteresowani zbadają i co się da w BP wynegocjować, wynegocjują.
          Możliwe, że sezon mają już obłożony, ale wrzesień na Rodos, Czemu nie? Gorąc jaki był taki zostanie. Nawału turystów na wyspę jedynie się zmniejszy.
          A hotel poleciłem, bo tam naprawdę opłaca się dopłacić do All. Dobre żarcie dawali. Czy nadal dają, czy tego samego kucharza mają, tego nie wiem.
          Napisałem, że trzeba dopłacić do imprezy. Przy dzisiejszych cenach, to w Grecji normalka. O ile dobrze pamiętam, to w Grecji za 1300/tydz. można było znaleźć coś w okresie do roku 2010. Ale to przeważnie były hotele typu pułapka. Takie na które ludzie psioczyli z takiego, czy innego względu.
          Czyli dwie opcje:
          1 - Dopłacają i jadą.
          2 - Odkładają kasę na 2016 i już z trzylatkiem jadą.
          Druga opcja wydaje mi się rozsądniejsza. Będą mieć więcej kasy, to nie dość, że wypoczną, to jeszcze coś zwiedzą. No i może 2 tyg, a nie tydzień. Taniej wychodzi, a wczasy kompletne.
    • Gość: Anita Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.15, 10:44
      Może zainteresuje Cię oferta do Bułgarii, hotel ma niezłe oceny, a cena za osobę dorosłą + dziecko z all inclusive to do zapłaty niecałe 2500 zł za tydzień. Sądzę, że to lepsza oferta niż jakiś syfiasty hotel w Grecji. Dla maluchów jest brodzik i ładny plac zabaw.
      poniżej link do oferty
      www.tui.pl/wakacje-samolotem/blisko-i-cieplo/bulgaria/hotele;show,2443,park-hotel-continental-boj11060?hotel=9762&m=h&transport=1#/wylot=WAW&food=A&len=7&data_od=19%20Cze%202015&data_do=28%20Cze%202015&os_dorosle=1&dzieci=1&dt_from=19-06-2015&dt_to=30-06-2015
      • potwor_z_piccadilly Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy 29.04.15, 11:33
        Gość portalu: Anita napisał(a):

> Może zainteresuje Cię oferta do Bułgarii, hotel ma niezłe oceny, a cena za osob
        > ę dorosłą + dziecko z all inclusive to do zapłaty niecałe 2500 zł za tydzień. S
        > ądzę, że to lepsza oferta niż jakiś syfiasty hotel w Grecji.

Syfiasty powiadasz?
        Może Bułgaria to raj, a Grecja to syf, co?
        Kobito, ja wrzuciłem hotel, gdzie oni nie muszą wydać nawet jednego eurocenta. Wszystko tam mają. Zawożą ich, przyzwoicie przenocują, dobrze nakarmią i napoją (w ramach all napoje gazowane w barze, a niegazowane w dystrybutorach przy stołówce) i warunki do dobrego wypoczynku zagwarantują takie, że o parasole i leżaki przy basenie ścigać się z nikim nie muszą.
        A Ty co proponujesz?
        Hotele typu znak zapytania. Tanie i ładnie na zdjęciach wyglądające. Ale w google wejdź i otoczenie tych hoteli sobie oglądnij. Proszę, oglądnij to pokomunistyczne betonowo-asfaltowe blokowiska w Słonecznym Brzegu plus śmietniska przy drodze na plażę i samą plażę typu d..a na d...e. Policz też w hotelu (chyba drugim, tym droższym) ile hotel z ponad 90 pokojami, leżaków przy małym baseniku dla gości swoich przygotował, o parasolach nie wspomnę. Podpowiem Ci, mało, a jak mało, to tym którym doradzasz pozostaje:
        1 - Ścigać się o leżaki z innymi gośćmi, a jak je wywalczą, to smażyć się w pełnym słońcu, bo parasoli niet.
        2 - Dopłacić do interesu i wykupywać na plaży. Tu też kicha bo all przy hotelu trzyma, a nie jest prawdą (prawdopodobnie) szanowna pracownico TUI, że z hotelu do plaży jest 80 m. Owszem jest, ale w linii prostej przez rzekę, którą trzeba obejść co 80 m zmienia na ćwierć kilometra.
        Kręcicie jak gó...arze, którzy myślą, że są cwańszy od ludzi których w bambo robicie. No to róbcie tak dalej.
        3 - Pętanie się, troszkę tu, troszkę tam.

No i Bułgaria to cyrylica. Ja cały czas czułbym się jak w epoce socjalizmu.

> Dla maluchów jest
        > brodzik i ładny plac zabaw.

Brodziki są wszędzie, a dla placu zabaw, nie muszą do Grecji wyjeżdżać, bo te pewnie mają pod oknami swojego domu i w dodatku pewnie fajniejsze od tych w Grecji, czy Bułgarii.

• Gość: Anita Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.15, 12:44
          potwor_z_piccadilly napisał:

> Gość portalu: Anita napisał(a):
          >
          > > Może zainteresuje Cię oferta do Bułgarii, hotel ma niezłe oceny, a cena z
          > a osob
          > > ę dorosłą + dziecko z all inclusive to do zapłaty niecałe 2500 zł za tydz
          > ień. S
          > > ądzę, że to lepsza oferta niż jakiś syfiasty hotel w Grecji.
          >
          > Syfiasty powiadasz?
          > Może Bułgaria to raj, a Grecja to syf, co? .....

Człowieku co się wcinasz bez sensu??? Nie odnosiłam się ani do twojego wpisu ani do żadnego konkretnego hotelu, uważam tylko, że za te pieniądze (ok.2500złza rezerwację) nic w terminie czerwcowym z all w Grecji się nie dostanie, a przynajmniej nic gdzie można by bezpiecznie pojechać z dzieckiem.
          Sprawdziłam teraz jednak ten hotel, który polecasz i po pierwsze tydzień w I połowie czerwca z all inclusive kosztuje prawie 4 tys, więc jest to bardzo duży dodatek w stosunku do mojej propozycji (w II połowie czerwca) i jak ktoś szuka czegoś za 1300 od osoby to raczej nie ma kasy na wyjazd za 2 tys od osoby. Po drugie ten hotel w Bułgarii ma lepsze oceny na holidaycheck.pl - twój hotel 3,5, mój 3,8. Bardzo dobre opinie są na tripadvisor.pl, np. taka:

" “Mile wakacje”
          5 5 Zrecenzowano: 22 lutego 2015

Bardzo sympatyczna obsługa. Czyste pokoje, pyszne jedzenie. Świetnie położony hotel z dużym parkiem. Sam obiekt nie jest nowy, ale dobrze utrzymany. Byliśmy mile zaskoczeni. Basen duzy i bardzo zadbany."
          Więc twój bełkot o małym baseniku i betonowym blokowisku to zwyczajne kłamstwo.

Moja druga propozycja, którą znalazłam, ta za 2900 (też sporo tańsza od twojej) to hotel w Primorsku z oceną 5,4, więc co chcesz porównywać??? A położenie, które tak ci uwiera (przejście do plaży po moście przez rzekę) oceniane jest na 5,6, gastronomia na 5,2, a więc oceny często nieosiągalne dla hoteli 4 czy nawet 5*.

Wrzuciłam te linki żeby posunąć autorce wątku alternatywne wyjazdy w przystępnej cenie, nie jestem oczywiście pracownicą TUI, ale często z nimi wyjeżdżam i dlatego z ciekawości przejrzałam ich stronę internetową żeby się przekonać czy w ogóle mają coś w tej cenie i okazało się, że coś można znaleźć.
          To oczywiście tylko dymitr8 zdecyduje czy weźmie pod uwagę Bułgarię, ale ja osobiście mając do dyspozycji tak skromny budżet szukałabym coś sensownego w tej cenie, a Bułgaria wygląda nieźle.
          • potwor_z_piccadilly Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy 29.04.15, 16:18
            Gość portalu: Anita napisał(a):

> Człowieku co się wcinasz bez sensu???

Co, interesy Ci psuję?
            Co do "wcinania się", to pytania:
            Czy to forum dotyczy turystyki w Bułgarii, czy w Grecji?
            Czy założyciel wątku pytał o Bułgarię, czy o Grecję?

> Nie odnosiłam się ani do twojego wpisu an
            > i do żadnego konkretnego hotelu, uważam tylko, że za te pieniądze (ok.2500złza
            > rezerwację) nic w terminie czerwcowym z all w Grecji się nie dostanie, a przyna
            > jmniej nic gdzie można by bezpiecznie pojechać z dzieckiem.

Też tak uważam. Dlatego doradziłem: Dołożysz kasy, odpoczniesz jak człowiek, nie dołożysz, daruj sobie greckie lato w 2015.

> Sprawdziłam teraz jednak ten hotel, który polecasz, ten hotel w Bułgarii ma lepsze oceny na holidaycheck.pl - twój hotel 3,5,
            > mój 3,8. Bardzo dobre opinie są na tripadvisor.pl, np. taka:
            >
            > " “Mile wakacje”
            > 5 5 Zrecenzowano: 22 lutego 2015

Ja nie sprawdzam ocen zamieszczanych w internecie, bo nie wiem kto te oceny zamieścił.

> Więc twój bełkot o małym baseniku i betonowym blokowisku to zwyczajne kłamstwo.

Co znaczy "bełkot"?
            1 - Nie potrafisz posługiwać się mapami satelitarnymi, czy gusta masz typu homosovietikus?
            2 - Mam oczy i potrafię liczyć leżanki.
            3 - Jeśli jesteś pracownikiem TUI, to z pracy powinnaś wylecieć za ubliżanie klientom.
            4 - Jeśli nie jesteś pracownikiem TUI, to radzę argumentów osobistymi uliczkami nie okraszać. To źle świadczy o Twoim wychowaniu, a i w życiu taka maniera może Ci napsocić. Nie upilnujesz się, po bandzie pojedziesz i ktoś przejedzie się po Tobie bezpardonowo.

> hotel w Primorsku z oceną 5,4, więc co chcesz porównywać??? A położenie, k
            > tóre tak ci uwiera (przejście do plaży po moście przez rzekę) oceniane jest na
            > 5,6, gastronomia na 5,2, a więc oceny często nieosiągalne dla hoteli 4 czy nawe
            > t 5*.

Daj mi droga pani parę złotych, a zobaczysz jakie Ci super oceny wpiszę względem trudno sprzedawalnych kierunków.
            Biznes, to biznes.

> Wrzuciłam te linki żeby posunąć autorce wątku alternatywne wyjazdy w przystępne
            > j cenie, nie jestem oczywiście pracownicą TUI, ale często z nimi wyjeżdżam

Ja też (zdarza się) z nimi jeżdżę, ale uważam na nich. Troszkę kręcą. W 2012 na Sycylii w ofercie napisali, że za leżaki na plaży hotel pobiera 4 E. Na miejscu okazało się, że to 4, to była cena za jeden leżak z zestawu dwóch. Oczywiście nikt awantur nie robił, ale ludzie nieco zniesmaczeni byli gó....arskim kłamstewkiem tego BP.

z ciekawości przejrzałam ich stronę internetową żeby się przekonać czy w
            > ogóle mają coś w tej cenie i okazało się, że coś można znaleźć.

No to się różnimy.
            Ja uważam, że czegoś logicznego się nie znajdzie.
            Przykro, ale turystyka nie jest tana.
            • Gość: Andy Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.15, 17:29

> Daj mi droga pani parę złotych, a zobaczysz jakie Ci super oceny wpiszę względe
              > m trudno sprzedawalnych kierunków.
              > Biznes, to biznes.

Takiego aroganckiego typka to już dawno nie czytałem. Na portalach typu holidaycheck, tripadvisor opinie piszą oczywiście turyści (a nie żadne opłacone osoby) i dla mnie jest to bardzo wiarygodne źródło informacji, prawie zawsze ogólna ocena konkretnego hotelu się potwierdza, jeżeli hotel ma większość pozytywnych opinii to faktycznie okazuje się niezły i odwrotnie. Ja zresztą sam często piszę opinie o hotelach, w których byłem, bo wiem, że jest to potrzebne, ja nigdy nie wyjechałbym do hotelu, o którym nie przeczytam wszystkiego co się da w internecie.

A ty zrobiłeś z siebie niepoważnego gostka, bo polecasz jakiś słaby hotel (dość drogi), o którym nic nie wiesz jak sam piszesz, za to krytykujesz kogoś (zresztą w chamski sposób), bo polecił lepsze hotele niż twój "faworyt".

Po co w ogóle się produkujesz jak nie masz nic sensownego do powiedzenia.
              • potwor_z_piccadilly Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy 29.04.15, 22:09
                Gość portalu: Andy napisał(a):

> Takiego aroganckiego typka to już dawno nie czytałem.

Zawsze kiedyś musi być ten pierwszy raz.

> ja nigdy
                > nie wyjechałbym do hotelu, o którym nie przeczytam wszystkiego co się da w int
                > ernecie.

Jak dla mnie, to możesz czytać nawet modlitewnik.

> A ty zrobiłeś z siebie niepoważnego gostka, bo polecasz jakiś słaby hotel (dość
                > drogi), o którym nic nie wiesz jak sam piszesz,

No i czytać na dodatek nie potrafisz (ciekawe jak Ty te modlitewniki czytasz), bo w hotelu byłem, choć przyznaję (ponownie), że aktualnych cen nie analizowałem. Ale opinię o hotelu podtrzymuję i fakt, że na wczasy budżetowe, hotel jest jak w sam raz.

za to krytykujesz kogoś (zresz
                > tą w chamski sposób), bo polecił lepsze hotele niż twój "faworyt".
                > Po co w ogóle się produkujesz jak nie masz nic sensownego do powiedzenia.

A po co ty się produkujesz?
                Zaproponowałeś coś, poradziłeś.
                Nie, ty tylko krytykować potrafisz coś o czym nie masz pojęcia.
                I jeszcze pytanie:
                Gdzieś ty u mnie arogancję, czy chamstwo wyczytał?

Ps. Przepraszam, że z małej litery cie traktuję. Ale jak cie widzę, tak cię piszę.

• Gość: Andy Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.15, 11:09

> Jak dla mnie, to możesz czytać nawet modlitewnik.

Skończ waść i się nie kompromituj, możesz nic nie czytać (ja modlitewnika nie widziałem nigdy w życiu) i popisywać się swoją ignorancją, a potem polecać badziewiaste hotele. Nic nie czytasz, nic nie analizujesz, ale masz bardzo dużo do powiedzenia, szkoda tylko,że nic z tego nie jest sensownym argumentem.
                  I nie mam zamiaru ciągnąć tej bezsensownej dyskusji, więc nie oczekuj kolejnej odpowiedzi.
                  To na tyle.
    • Gość: Anita Re: czy znajdę tani All Inclusive plusy minusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.15, 11:22
      Hotel o wyższym standardzie z bardzo dobrymi opiniami i bardzo blisko plaży to koszt ok. 2900 (za osobę dorosłą + dziecko), ale może warto dopłacić za lepszy komfort

www.tui.pl/wakacje-samolotem/blisko-i-cieplo/bulgaria/hotele;show,2443,hotel-perla-sun-boj13010?hotel=5613&m=h&transport=1#wylot=WAW&food=A&len=ln68&data_od=19%20Cze%202015&data_do=28%20Cze%202015&dt_from=19-06-2015&os_dorosle=1&dzieci=1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka