Dodaj do ulubionych

sklepy w Kiotari

06.05.15, 21:55
ybieram się do Kiotarii na Rodos i wiem już że to malutka miejscowość i niewiele tam jest. Ale czy ktoś ma może aktualne informacje czy znajdę tam jakiś większy market? Lecę z maluchem i nie wiem czy na miejscu kupię np. pampersy itp czy mam jednak zabrac zapas.
Obserwuj wątek
    • masakrator66666 Re: sklepy w Kiotari 07.05.15, 17:41
      Warto się wybrać na pewno, co można tam zobaczyć :
      www.journeyguide.pl/rodos-co-zwiedzac-na-wyspie/
      • pszczoleczka16 Re: sklepy w Kiotari 07.05.15, 18:59
        Witaj Ewko
        W Kiotari,kilka minut pieszo w prawo od Hotelu Princess Adriana,po tej samej stronie ulicy(drogi) znajduje się supermarket Carrefour.W maju 2013r.był tam cały duży dział z artykułami dla maluszków.Widziałam pieluszki,soczki,kaszki,słoiczki,nawilżane chusteczki,kosmetyki do kąpieli,preparaty do ochrony przed słońcem,a nawet trochę zabawek i odzieży.Nie potrafię odpowiedzieć,jakich firm były to produkty,ale myslę,że znajdziesz to,czego używasz w Polsce.Niestety,nie potrafię podać Tobie cen tych artykułów,bo nie zagłębiałam się w ten temat:-).Może Iza,która od lat żyje na Rodos,podpowie w tym temacie cos więcej.
        Pozdrawiam,Maja
        • ewka-1978 Re: sklepy w Kiotari 07.05.15, 20:18
          Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Nie ma znaczenia jakich firm będą to produkty, zresztą myślę że firma Pampers jest wszędzie:-) Z cenami też jakoś się uporam, nawet jeśli coś dopłacę to nie będę musiała z Polski targać wielkiej paki pieluszek. To bardzo dobra informacja, że jest market! dziękuje:-)
          • Gość: Paula777 Re: sklepy w Kiotari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.15, 23:58
            Firma Pampers jest w Kiotari, ale.... z rozmiarami jest różnie. Szczególnie od 3 w górę jest już problem. To nie korytarz z pampersami, ale raczej wąska ścianka. Bez problemu kupisz mokre chusteczki, ale już z żelem do kąpieli jest problem. Zatem warto zabrać dwie paczki pampersów, bo potem może być różnie, szczególnie jeśli maluch waży więcej niż 9kg. W Kiotari jest też apteka, ale marnie zaopatrzona dlatego warto mieć zapas leków dla maluszka.
            Pozdrawiam, Paulina
            • ewka-1978 Re: sklepy w Kiotari 08.05.15, 21:29
              Oj to niedobrze bo moj maluch waży 11 kg i używa pieluch 4:-( a jak jest z dojazdem do jakiejś innej miejscowości? Może gdzieś niedaleko jest jakaś większa miejscowość gdzie będzie większy wybór?
              • izka7790 Re: sklepy w Kiotari 08.05.15, 21:57
                Nie ma powodu do obaw :) Dzisiaj przy okazji zakupów zaglądnęłam na dział dziecięcy Carrefour Expres i pieluchy jednorazowe są kilku firm: Pampers, Libero, Huggies i inne. Rozmiarówka do numeru 5. Ceny za opakowanie, zależą od rozmiaru i wielkości opakowania. Generalnie 7-8 euro za paczkę. Jak chcesz szczegółów to następnym razem mogę zapisać, albo fotki zrobić ;)
                Wprawdzie sklep ten nie powala wielkością, lecz i tak jest najlepiej zaopatrzonym sklepem w okolicy. Pieluch są 3 półki, kosmetyki dla maluchów i chusteczki to 2 kolejne regały, a osobny regał to jedzenie.
                Wybór słoiczków nie jest duży, ale jak zauważyłam zaczynają się od 4 m-ca. Soczek tylko jeden jabłkowo brzoskwiniowy. Poza tym jakieś mleka, kaszki i biszkopty.

Na pewno nie ma sensu targać pieluch z Polski. Miłego pobytu życzę :)

• ewka-1978 Re: sklepy w Kiotari 08.05.15, 22:34
                  O jak super:-) bardzo Ci dziękuję za takie szczegółowe informacje, naprawdę bardzo nam pomogłaś. Bo już widziałam siebie jak na wakacje targam walizki pieluszek;-) więcej szczegółow nie potrzebuję, z jedzeniem sobie poradzimy, bez soczków wytrzyma - woda zdrowsza;-) ważne że są pieluchy. Dziękuję i pozdrawiam.
                  ps a przy okazji czy z Kiotari do Lindos kursują jakieś autobusy/busy?
                  • izka7790 Re: sklepy w Kiotari 08.05.15, 22:54
                    Oczywiście, że są autobusy. Od 1 maja obowiązuje nowy rozkład jazdy, na razie ważny przez miesiąc. Niestety często się zmienia :/
                    Autobusów jest obecnie 12 w ciągu dnia, z Genadi, przez Kiotari , do Lindos i dalej do Rodos. Pierwszy wyjeżdża z Gennadi o 8 rano, więc w Kiotari powinien być około 10 minut później.
                    Dokładny rozkład powinniście dostać z hotelowej recepcji, na miejscu.
                    W Kiotari autobus zatrzymuje się w trzech miejscach: przy hotelu Rodos Princes, przy Carffour oraz przy hotelu Rodos Vilage.
                    • ewka-1978 Re: sklepy w Kiotari 11.05.15, 21:24
                      Dziękuje bardzo:-)
              • Gość: Paula777 Re: sklepy w Kiotari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.15, 23:39
                Nie martw się. Odświeżyliśmy z mężem naszą pamięć i w 2013 roku, w Carrefourze niedostępne były 3 oraz 5 i większe. Natomiast 4 i 4+ były. Cena to kilkanaście euro za 30 sztuk. My potrzebowaliśmy wtedy dla naszej małej 5. Zaopatrzyliśmy się w Polsce i płacąc za nadbagaż wyszło na to samo. Walizy 3, ale przynajmniej była pewność, że będzie sucha noc:). Nie warto natomiast brać ton mokrych chusteczek bo na miejscu są w polskich cenach i jest wybór. Jeśli chodzi o kremy do opalania to z dużym factorem jest gorzej i są dużo droższe niż w Polsce i wybór marny. Carrefour jest vis a vis hotelu Mitsis Rodos Maris.
                Jeśli chodzi o większe sklepy to na północ od Lindos ( przy głównej drodze wschodniego wybrzeża na wysokości miejscowości Vlicha) jest całkiem dobrze zaopatrzony supermarket. Poza tym, jadąc do stolicy wyspy za Faliraki są duże hipermarkety i Lidl. Natomiast jadąc od lotniska do Rodos też napotkamy na Carrefoura. W samym Lidos nie ma żadnych dużych sklepów. Na południe od Kiotari też już raczej dziko:). Pozdrawiam, Paulina
                • ewka-1978 Re: sklepy w Kiotari 11.05.15, 21:28
                  W tej sytuacji już nam nie potrzeba większych sklepów:-) Ze wszystkimi innymi rzeczami sobie poradzę nasz maluch ma już 10 mcy więc bez wielu rzeczy się obędzie. Tylko te pieluchy to trochę kłopot bo dużo trzeba i dużo miejsca zajmują. Super, że jest sklep i nie trzeba targać. A mieszkamy wlasnie w hotelu Mitsis Rodos Maris. Pozdrawiam serdecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka