Dodaj do ulubionych

Sentido Cypria Bay

05.06.15, 14:08
Witam czy ktoś wybiera się do tego hotelu, bo niby jest bardzo popularny ale na forach cisza. Jadę w drugiej połowie lipca 2+1 i chciałabym coś więcej wiedzieć ....
Obserwuj wątek
    • Gość: am42 Re: Sentido Cypria Bay IP: *.static.ip.netia.com.pl 05.06.15, 20:41
      Bylam tam na Wielkanoc
      • aldi1324 Re: Sentido Cypria Bay 06.06.15, 12:47
        A czy mogłabyś coś więcej opowiedzieć, jakie jest położenie hotelu czy znajdują się w pobliżu jakieś sklepy jak daleko jest do centrum i ogólne wrażenie......
        • Gość: am42 Re: Sentido Cypria Bay IP: *.static.ip.netia.com.pl 06.06.15, 16:46
          Polozenie przy malej plazy, na ktorej sa hotelowe parasole i lezaki, wejscie do wody skaliste ale pare metrow w bok piaszczyste, miedzy plaza a hotelem biegnie sciezka spacerowa, idac w prawo dojdziesz lub dojedziesz np rowerem do Pafos, do drodze w prawo i w lewo inne hotele, jak pojdziesz w lewo jest maly kosciolek i punkt widokowy do obserwacji pieknych zachodow slonca, niedaleko hotelu pare sklepow, ale nic szczegolnego, na zakupy lepiej przejechac sie autobusem do Pafos, kilka przystankow, przystanek niedaleko hotelu, na spotkaniu z rezydentem, jezeli jedziesz z biurem, powie Ci jaki nr autobusu, pamietaj, ze ruch odwrotny niz u nas, jesli chodzi o sam hotel to nam odpowiadal, bywalam w lepszych i gorszych, ten zgodny z opisem i bez zastrzezen, w Wielkanoc sladowe ilosci Rosjan jesli komus akurat przeszkadza ta nacja, nie wiem jak w sezonie, bylam 3 lata temu w czerwcu na Cyprze w hotelu , w ktorym 90% to Rosjanie i byl dramat, w Cypria wiekszosc to byli Niemcy,, Holendrzy i Anglicy, tez czasami glosni, ale oni czuja sie na Cyprze jak u siebie, w recepcji za kaucja mozna pozyczyc przejsciowke do kontaktu, bo tam angielskie wtyczki tylko pasuja, jedzenie ok, sniadanie jak we wszystkich hotelach
          • aldi1324 Re: Sentido Cypria Bay 07.06.15, 12:57
            Dzięki bardzo już wiem w którą stronę się kierować, a mam jeszcze pytanie co warto przywieźć z Cypru, coś smacznego, lub fajnego bądź jaką pamiątkę i z tego co przeczytałam byłaś tam drugi raz jak tam pogoda wygląda w realu w lipcu... byłam już w różnych miejscach położonych w pobliżu; Turcja Egejska i riwiera, Kreta , Rodos ....
            • Gość: am42 Re: Sentido Cypria Bay IP: *.static.ip.netia.com.pl 14.06.15, 21:23
              Sorry, ze dopiero teraz odpowiadam, ale dzis wrocilam dopiero z Turcji a na urlopie staram sie oderwac od komputera, bylam na Cyprze rowniez w drugiej polowie czerwca i bylo juz duszno i goraco, drugi raz gdybym miala wybierac tzw. miesiace wakacyjne to pierwsza polowa czerwca albo wrzesien, warto przywiezdz wino comandaria, oliwe z oliwek, ostra papryke w ziarenkach, pamiatki jak wszedzie w wiekszosci chinszczyzna z napisem cypr
              • Gość: kaja Re: Sentido Cypria Bay IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.15, 15:28
                Jeśli chodzi o pamiątki, to może mały przykład, ku przestrodze. Będąc w Pafos w maju kupowałam magnesy na lodówkę. Wybór był spory, ale moją uwagę zwróciły dwa z nich: piękna plaża Myrtos - wizytówka Kefalonii i białe domki na klifie nad kalderą w Oia na Santorini - chyba wszystkim znana fotka z Grecji. Na obu tych magnesach dumny napis "CYPR". Nie dociekałam, czy to dzieło Chińczyków, czy też jakiejś innej nacji. Po prostu absurd do potęgi.
                • Gość: Ralf Re: Sentido Cypria Bay IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.15, 08:40
                  A ja w Pafos widziałem ciupagę z napisem Zakopane welcome
                  • safcia.1 Re: Sentido Cypria Bay 17.06.15, 12:09
                    z tą ciupagą to hit sezonu :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka