Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Samos

21.09.15, 20:19
Kilka dni temu wróciłam z przepięknego Samos, jeśli ktoś ma pytanie dotyczące wyspy - chętnie odpowiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: dzieki bogu Re: Wróciłam z Samos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.15, 09:26
      Alleluja!
    • Gość: Porcze Re: Wróciłam z Samos IP: *.centertel.pl 22.09.15, 23:14
      Witam, mam zamiar pojechać w najbliższy weekend na Samos w okolice Karlovassi, chciałbym się dowiedzieć jak w tej okolicy wygląda obecnie sytuacja z uchodźcami ? Czy są widoczni na wyspie lub przy hotelach ? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
      • Gość: Andrzej Re: Wróciłam z Samos IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.09.15, 23:44
        Jesli są widoczni na Samos i przy hotelach ,to co ? nie pojedziesz? Kos i Samos to szlak przerzutowy z Turcji.Jedni odpływaja do Aten, a na ich miejsce pontonami przybywają nastepni.Wszyscy koczują w porcie. Karlovassi jest wolne od tej chołoty.
        Ps. byłem teraz na kilku wyspach greckich,płynąłem promem z Kos w towarzystwie setek uchodzców i powiem tak... nikt nikogo nie zaczepia,raczej wszyscy turyści odchodzą na bok,oni sa nieszkodliwi. Jesli kogos uraża śniada cera i żebrające dzieci to nic nie poradzę.
      • saba73 Re: Wróciłam z Samos 23.09.15, 08:10
        Wszystko zależy od dnia, raz uchodźców jest garstka (po zabraniu przez prom), innym razem w porcie koczuje mnóstwo osób, głównie młodych mężczyzn, rodzin z dziećmi widzieliśmy niewiele. Nie koczują przy hotelach, ale są wyjątki - np. hotel naszej rezydentki w centrum Karlovassi, niestety nie pamiętam nazwy. Największe skupisko jest w stolicy wyspy przy porcie, ale tak jak już ktoś tutaj napisał - uchodźcy nie są uciążliwi dla turystów, nikogo nie zaczepiają. Można ich spotkać też na drodze z Samos do Karlovassi, jednego dnia widzieliśmy kilkanaście grupek wędrujących do portu.
        W innych miejscach na wyspie (przepięknej) nie spotkasz uchodźców.
    • Gość: luis2 Re: Wróciłam z Samos IP: *.danex.net.pl 12.12.15, 21:10
      Ja również byłem przez dwa lata na wyspie Samos ,pracowałem w Kokarii przy storczykach i w okolicach kwietnia pragnę odwiedzić te miejsca.Nie wiem ile potrzeba kasy i czy ceny uległy zmianie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka