Dodaj do ulubionych

Korfu-Sentido Apollo Palace

10.05.16, 23:44
Witam serdecznie,to właśnie moje wakacyjne lokum.Będę wdzięczna za wszystkie nowe informacje związane z pobytem w tym hotelu.Być może zajrzą na to forum osoby,które już spędziły w nim majówkę .Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • priviat Re: Korfu-Sentido Apollo Palace 11.05.16, 23:08
      Jak każde Sentido bardzo dobry hotel. Poza tym najładniejsza wyspa w Grecji :)
      • aseretka Re: Korfu-Sentido Apollo Palace 12.05.16, 13:02
        > Poza tym najładniejsza wyspa w Grecji
        Z tym stwierdzeniem by polemizowała... Chociaż wyspa jest ładna to szczerze powiedziawszy ja czułam się troszkę rozczarowana, bo mało na niej prawdziwie greckich klimatów. Przez wieki bowiem Korfu było pod rządami Rzymu, Bizancjum, Wenecji i Turcji Osmańskiej, a następnie przechodziła w ręce Włochów, Austriaków, Anglików i Francuzów, co odbiło się na architekturze i sztuce. W Grecji jest dużo ładniejszych wysp, gdzie "czuć" jest Grecję. :)
        • potwor_z_piccadilly Re: Korfu-Sentido Apollo Palace 17.05.16, 06:46
          aseretka napisała:

> Przez wieki bowiem Korfu było pod rządami Rzymu, Bizancjum, Wenec
          > ji i Turcji Osmańskiej, a następnie przechodziła w ręce Włochów, Austriaków, An
          > glików i Francuzów, co odbiło się na architekturze i sztuce.

Oooo, widzę, że historia nie jest szanownej pani obca.
          To pytanie. Czy to szanowna pani moderuje to forum? Jeśli tak, to pytanie drugie. Dlaczego szanowna pani wybiórczo traktuje historię usuwając wpisy z zawartą w nich prawdą historyczną?

• aseretka Re: Korfu-Sentido Apollo Palace 17.05.16, 09:13
            Pytanie nie jest związane z tematem wątku, ale odpowiem Ci potworze. :) Niestety nie mam uprawnień do moderacji na forum Grecja. Nie sądzę jednak, żeby jakikolwiek moderator kasował posty zawierające prawdę historyczną. Oprócz tej prawdy, taki skasowany post zawierał zapewne treści niezgodne z regulaminem forum
            • potwor_z_piccadilly Re: Korfu-Sentido Apollo Palace 17.05.16, 21:48
              aseretka napisała:

> Niestet
              > y nie mam uprawnień do moderacji na forum Grecja.

No to przepraszam.
              Ale dlaczego niestety? Chętnie byś komuś przywaliła?

Nie sądzę jednak, żeby jakiko
              > lwiek moderator kasował posty zawierające prawdę historyczną.

Ja takim optymistą nie jestem.

Oprócz tej prawdy
              > , taki skasowany post zawierał zapewne treści niezgodne z regulaminem forum

Napisałem coś mało pochlebnego o obecnie panującej (dosłownie) w Grecji religii. Zrobiłem tak, bo w żadnym regulaminie tego forum nie wyczytałem, że o religiach można pisać jedynie pochlebnie.

• aseretka Re: Korfu-Sentido Apollo Palace 17.05.16, 23:20
                > Napisałem coś mało pochlebnego o obecnie panującej (dosłownie) w Grecji religii.
                > Zrobiłem tak, bo w żadnym regulaminie tego forum nie wyczytałem, że o religiach
                > można pisać jedynie pochlebnie.
                Jeżeli mas na myśli swój ostatni post zamieszczony na wątku Rodos/Kolymbia
                forum.gazeta.pl/forum/w,203,161459945,161459945,Rodos_Kolymbia.html
                to nigdy nie został on skasowany, bo i po co? Ty masz swoje zdanie, ja swoje (odnośnie zwiedzania nowego i starego klasztoru Tsambika na Rodos). Nawet nie komentowałam Twojej wypowiedzi. Więc nie wiem, czemu się mnie czepiasz człowieku?
                PS. Nie sądzę jednak, abyś udał się z pielgrzymką na trzeci palec Półwyspu Chalcydyckiego, bo tam tak łatwo nie wpuszczają. Więc i Tobie i mnie pozostało wyłącznie podziwianie klasztorów z pokładu statku wycieczkowego. :)
                • potwor_z_piccadilly Re: Korfu-Sentido Apollo Palace 18.05.16, 00:03
                  aseretka napisała:

> Jeżeli mas na myśli swój ostatni post zamieszczony na wątku Rodos/Kolymbia
                  > to nigdy nie został on skasowany, bo i po co?

Rzeczywiście, nie skasowany.
                  Co ślepemu po oczach.
                  Tym razem moderacji należą się przeprosiny, co czynię.

Nawet nie k
                  > omentowałam Twojej wypowiedzi. Więc nie wiem, czemu się mnie czepiasz człowiek
                  > u?

Już jestem pokorny.

> PS. Nie sądzę jednak, abyś udał się z pielgrzymką na trzeci palec Półwyspu Chal
                  > cydyckiego, bo tam tak łatwo nie wpuszczają. Więc i Tobie i mnie pozostało wyłą
                  > cznie podziwianie klasztorów z pokładu statku wycieczkowego. :)

Nie napisałem, że się tam wybieram. Wiem, że za specjalnym pozwoleniem na półwyspie dziennie może przebywać 100 wiernych i 10 ateistów lub innowierców. Dotyczy tylko mężczyzn. Kobiety nawet w stroju Belfegora, wstępu tam nie mają.
    • Gość: Lama Re: Korfu-Sentido Apollo Palace IP: *.play-internet.pl 12.05.16, 12:13
      Byliśmy rok temu w czerwcu. Bardzo fajny hotel. Położony w pięknym zielonym
      Rajskim ogrodzie. Pokoje dość spore codziennie sprzątane. Jedzonko smaczne. Plaża słaba oj słaba. Wrazie co odpowiem na pytania :)
      • nina-103 Re: Korfu-Sentido Apollo Palace 13.05.16, 00:45
        Bardzo się cieszę,czy możesz polecić jakąś knajpkę nad morzem lub w pobliskich miejscowościach? Zarezerwowaliśmy wycieczkę -Najpiękniejsze Widoki Korfu,czy orientujesz się,jak daleko jest przystanek autobusowy,by samodzielnie udać się do stolicy,czy lepiej zdecydować się na transport hotelowy? Pozdrawiam.
        • Gość: Lama Re: Korfu-Sentido Apollo Palace IP: *.play-internet.pl 13.05.16, 15:18
          Przystanek jest jakieś 350 m od hotelu. Może trochę więcej. Najlepiej to samochód wypożycz Np z auto way. W Polsce załatwisz sprawy a tam odbierasz autko.
          • nina-103 Re: Korfu-Sentido Apollo Palace 15.05.16, 23:19
            Dzięki Lamo,mam nadzieję,że odpowiesz jeszcze na pozostałe pytania.
    • x5656 Re: Korfu-Sentido Apollo Palace 12.05.16, 13:50
      www.holidaycheck.pl/hm/0e0f97f1-6ad5-3359-81ac-849c54516596/-/m/picture/mediaId/a7957dc6-5bf5-3525-a4eb-c4d6f77732af?mediaCategorySubId=47&mediaOrder=4 taka plaża z płatnymi leżakami...
      • nina-103 Re: Korfu-Sentido Apollo Palace 13.05.16, 00:21
        Dziękuję za wypowiedzi dotyczące wyspy,hotelu i plaży.Już się bałam,że będę musiała podbijać temat,ale na szczęście....Dzięki. Mam pytania dotyczące hotelu- czy restauracja przy plaży wchodzi w skład all?Teren hotelu jest wg katalogu ogromny,czy jakaś lokalizacja zakwaterowania jest polecana-szczególnie?O Moraitice i Mesonghi-czytałam tylko z Relacji z podróży- W Nieznane-na pewno warte na wieczorne spacerki,lecz ciekawa jestem opinii osób,które tam były.Czy woda w basenach w czerwcu była w miarę ciepła?Na razie serdecznie pozdrawiam.

/
        • Gość: gosc Re: Korfu-Sentido Apollo Palace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.16, 00:59
          A ile Ty, Priviat , tych wysp greckich widziałeś, żeby takie opinie wydawać?
          Ta jest kompletnie nietrafioną: Korfu najładniejsza grecką wyspą???
          Toż to kpina w biały dzień!
          Z zasady samej ładną wyspą nie może być taka, gdzie biura podróży wożą swoje zorganizowane grupy, w tym do hoteli takich jak ten: to psuje z gruntu atmosferę wyspy, a i Grecy nie są tacy jak są zazwyczaj, bo zmanierowani przez masową turystyke, nieautentyczni, sztuczni, naginający się. Hotele takie jak na Korfu psują krajobraz, psują klimat wyspy: stracona z zasady jest i taka wyspa, na której jest lotnisko, z powodów jak wyżej.
          Co Ty wiesz o wyspach greckich, skoro Korfu jest dla Ciebie najładniejsza...
          • nina-103 Re: Korfu-Sentido Apollo Palace 15.05.16, 23:15
            Witam,ale mi wystraszyłeś gości-już nikt się nie odzywa.Przecież niedługo będzie obawa by cokolwiek odpisać,by nie wystawić się na strzałki. Przecież nikt mi wyspy,ani hotelu nie wybierał,a ja sama jestem masową turystką i jeżdżę tylko z biurem podróży. Mnie to wystarcza, jak na razie jestem zadowolona i oby tak dalej.W tym roku chcę choć trochę poznać KORFU . W dalszym ciągu czekam na informacje.Lamo mam nadzieję,że też się odezwiesz.Pozdrawiam.
            • Gość: gosc Re: Korfu-Sentido Apollo Palace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.16, 00:19
              Nie mam nic do Twojego wyboru: wybrałaś Korfu, jedź na Korfu.
              Odniosłem się jedynie do wypowiedzi kolegi wskazanego z nicka i w temacie , który poruszył - nic więcej.
              Dobrych wakacji na Korfu!
              • nina-103 Re: Korfu-Sentido Apollo Palace 16.05.16, 18:29
                Dzięki serdeczne.Miłego dnia.
        • Gość: lama Re: Korfu-Sentido Apollo Palace IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.16, 12:23
          Hotel nie ma restauracji all inclusive na plaży. Leżaki są płatne dodatkowo. Plaża hmm ciężko to nazwać plażą, ale w katalogu jest napisane że to beton pokryty piachem do tego brudzącym. Hotel czy duży...zależy w jakich bywałaś wcześniej. Mały nie jest, duży też nie. Składa się z takich ślicznych jednopiętrowych willi. Basen ten przy restauracji jest większy, woda cieplutka ale taka że można sie przyjemnie schłodzić. Drugi basen obok recepcji głeboki bo chyba do 3m. Te śniadania dla śpiochów własnie są przy tym basenie, sa słabe bardzo słaby wybór. Ale to są śniadania dla śpiochów, a nie główne śniadanie. Wyspa jest przepiękna :) no poza południem wyspy. Nic tam nie ma i ta roślinność taka wyschnięta. Miasteczko Mesonghi to głównie sklepy i trochę tawern. Przemiła obsługa w recepcji :) nawet dziecku zreperowali rowerek.
          W tym roku zdobywamy ZAKYNTHOS :)
          • nina-103 Re: Korfu-Sentido Apollo Palace 16.05.16, 19:11
            Za dotychczasowe wypowiedzi dzięki.Powiedz mi proszę-na stronie Itaki jest restauracja a la carte Le Pecheur, a na stronie hotelu Armonia -czy to ta sama restauracja? Czy to tutaj spożywamy posiłki główne, czy jest poza all? Plażę widziałam wcześniej /nie wiedziałam,że piasek brudzi/, oglądnęłam też zdjęcia na holidaychecku /dzięki-x5656/ ,czytałam ,że w pobliżu jest dużo ładniejsza plaża,a serwis plażowy w tej samej cenie. Czy na plażę-tak,jak w opisie katalogowym rzeczywiście potrzebne obuwie do wody,czy wystarczą klapki? Wiem,że na plaży nie ma all, lecz gdzieś czytałam o restauracji przy plaży,no ale przy .....Jak długo trwał transport z lotniska ?hotele tylko dwa po drodze.Pozdrawiam.
            • nina-103 Re: Korfu-Sentido Apollo Palace 24.05.16, 00:37
              A może ......jednak ktoś się odezwie.Pozdrawiam.
            • Gość: lama Re: Korfu-Sentido Apollo Palace IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.16, 17:46
              Nie pamiętam jak nazywa się ta restauracja. Wiem jedno restauracja a la carte jest płatna. Jest jest resturacja główna i tam są wszystkie posiłki. Ładniejsza plaża...ta plaża obok jest bardzo wąska. 2 leżaki jeden za drugim się mieszczą i zaczyna się woda. Dno pierw kamieniste później piasek. Buty do wody obowiązkowo!! Przy tej wąskiej plaży jest jedna knajpka koło drugiej ale to oczywiście nie hotelowe. Długość Transportu z lotniska trwa oczywiście od pory dnia. Myśmy lądowali w nocy to było chyba z 30 min. Jeśli lądujecie w dzień to wyglądaj przez okno :) lotnisko na Korfu bardzo fajnie jest położone
              • Gość: Rudamama Re: Korfu-Sentido Apollo Palace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.16, 20:40
                Witam! Wybieramy sie ze znajomymi do Apollo Palac. Troche jestem przerażona ta plażą. W zeszłym roku bylismy na Krecie gdzie spędzaliśmy całe dnie na szerokiej pięknej plazy. Czy w pobliżu hotelu Sentino jest jakas ładna plaza?? Z góry dziekuje za odpowiedz.
                • Gość: Kama Re: Korfu-Sentido Apollo Palace IP: *.108.152.32.wlantech.pl 11.06.16, 14:35
                  Niestety nie ma. Plaża jest wąska bardzo, a hotelowa sztucznie usypana. Jedynie trochę lepszy plaża jest przy hotelu Mesongi. Piękna szeroka plaża na Korfu jest na północy w Sidari
                • Gość: rudamama Re: Korfu-Sentido Apollo Palace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.16, 21:38
                  Bardzo dziękuję za odpowiedz.
                  Proszę jeszcze o info czy restauracja na plaży o której jest napisane w ofercie Itaki jest w ramach all inclusive? Czy w pobliżu jest gdzie wyjść np na spacer czy do knajpki? Czy poza hotelem raczej nic się nie dzieje? Pozdrawiam
                  • Gość: Lama Re: Korfu-Sentido Apollo Palace IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.16, 21:52
                    Rok temu nie było restauracji all inclusive na plaży. Oj knajpek to dużo jest przy plaży, do miasteczka też bardzo blisko gdzie są sklepy.
                    • nina-103 Re: Korfu-Sentido Apollo Palace 13.06.16, 23:59
                      Witam.Ja już po wakacyjnym wypoczynku w Apollo.Hotel rewelacyjny.Super położony,plaża jak na zdjęciach -fatalna,ale o tym wiedziałam przed wyjazdem.Nie zepsuło mi to jednak błogiego wypoczynku na leżaczku i wpatrywania w przezroczystą wodę.Nad morzem delikatny wiaterek.Na plaży całe mnóstwo restauracji,miła obsługa.Nie ma restauracji z all na plaży.
                      • Gość: rudamama Re: Korfu-Sentido Apollo Palace IP: *.noc.fibertech.net.pl 14.06.16, 08:01
                        Bardzo dziękuje za odpowiedź. Jednym słowem Itaka wprowadza klientów w błąd. W atutach oferty wymienia restauracje na plaży...A czy da się popływać w morzu? Chodzi mi o wejście do morza? Czy jest kamieniste?Jest jakaś plaża strzeżona?
                        • nina-103 Re: Korfu-Sentido Apollo Palace 14.06.16, 08:25
                          W morzu swobodnie popływasz, od strony brzegu kamienie-lepiej mieć buty lecz od strony platformy są drabinki.Morze krystaliczne.Na platformie leżaki i parasol-tak,jak w zeszłym roku-6 E/spora ilość osób korzystała tylko z leżaków/. W tawernie po prawej stronie od wejścia na plażę-serwis plażowy w tej samej cenie,ale gratis dwie kawy lub dwa napoje, do tego wi-fi gratis.Niestety tam leżak na leżaku,jeden obok drugiego,więc wybieraliśmy platformę.W hotelu internet płatny-10 E na dobę,dostajesz bilecik z kodem.
                          • Gość: rudamama Re: Korfu-Sentido Apollo Palace IP: *.noc.fibertech.net.pl 14.06.16, 08:28
                            Dziękuję za inf. Jeśli mogę jeszcze zapytać o atrakcje dla dzieci. Wybieramy się z córkami 11 i 7 lat. Czy fajne mają animacje?
                            • nina-103 Re: Korfu-Sentido Apollo Palace 14.06.16, 09:13
                              Niestety nie korzystaliśmy-nie mogę się wypowiedzieć n/t jakości,ale tłumy z dziećmi ściągały ok.20'30 na program animacyjny .Przy recepcji w holu po prawej stronie wisi program animacyjny-są podane godziny rozgrywek w tenisa, babingtona,piłki wodnej,darta itp.
                              • Gość: rudamama Re: Korfu-Sentido Apollo Palace IP: *.noc.fibertech.net.pl 14.06.16, 09:20
                                Dziękuję.
                                • nina-103 Re: Korfu-Sentido Apollo Palace 14.06.16, 09:24
                                  W razie dodatkowych pytań-śmiało.My wróciliśmy bardzo zadowoleni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka