Dodaj do ulubionych

Cypr - co zobaczyć

13.02.17, 19:23
Macie jakieś podpowiedzi, co zobaczyć na Cyprze. Do dyspozycji mam tydzień czasu. O części atrakcji wiem, ale to wciąż zbyt mało. Na co więc zwrócić uwagę poza tymi rzeczami:
www.soshe.pl/2017/02/cypryjskie-must-see-10-miejsc-ktore.html
Co dorzucicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Cypr - co zobaczyć IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.17, 20:23
      Oby Ci tylko czasu wystarczyło. Z tych 10 must to połowa nie warta,ale co kto lubi i co go bardziej pociąga do zwiedzania. Dodam od siebie
      Kollosi Castle -zamek w Kolosi
      Ancient Kourion- teatr i ruiny w Kourion
      Moni Stavrovouni -klasztor
      Kerenia- stare miasto na północnym tureckiw wybrzerzu
      Famgausta-miasto 10 km od Agia Napa po tureckiej stronie
      Nikozja po tureckiej stronie i Katedra Selimi
      Stary port w Limasol
      Przejazd przez góry Z Limasol przez Trodos do Nikozji
      • jakaskasia Re: Cypr - co zobaczyć 10.03.17, 17:50
        Zapisuję na listę do zobaczenia, bo właśnie się wybieram. :)
    • grekan Re: Cypr - co zobaczyć 14.02.17, 01:35
      ...to zwiedzilem ale dodalbym Kourion/Curium / z pieknym amfiteatrem i wieloma zabykami archeologicznymi a dodatkowo jest tu przepiekny widok na morze..
    • mkintrab Re: Cypr - co zobaczyć 23.02.17, 21:30
      Na blogerach ze świata jest cała kategoria Cypr gdzie pisze Polka z Cypru. Napisała nawet książkę Moje długie cypryjskie wakacje. Opisuje nie tylko miejsca do zwiedzania ale też zwyczaje, kulinaria, kulturę anawet politykę lokalną na wyspie itp. Kilka fajnych wpisów to CHIROKITIA – KOLEBKA CYPRYJSKIEJ CYWILIZACJI, NA RUINACH AMATHUS, O METROPOLICIE PREWEZY I JEGO KOCHANCE
      • jakaskasia Re: Cypr - co zobaczyć 10.03.17, 17:50
        Super rada!
        Nie słyszałam o tej książce, a jadę na Cypr, więc chętnie się zapoznam. :)
    • Gość: Alara Re: Cypr - co zobaczyć IP: *.4-2.cable.virginm.net 24.02.17, 19:20
      Za Lomasol jadac w strone Paphos jest miejscowosc Episkopi z przepieknym amfiteatrem nad samym morzem i gajami cyrtusowymi. Mozna tez juz przkroczyc granice w Nikozji ( Ledra ) i przejsc na Turecka strone wyspy a tam zupelnie inny klimat. Do takich podrozy niezbedny samochod...sprawdz: herorentacar.com/partner/hounslow/
    • zotsu Re: Cypr - co zobaczyć 13.07.17, 16:35
      sprawdź na stronie biura podróży Yobboo yobboo.pl/cypr/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka