Dodaj do ulubionych

STARTER -TRIADA KRETA

IP: 150.254.191.* 19.04.02, 08:10
Mam pytanie czy ktos z was skorzystał z tej promocji. Z tego co znalazłem w
Internecie 2 tyg pobyt na Krecie w apartamentach 3 - gwiazdkowych w okolicach
Chani lub Heraklionu dla 2 osób kosztuje 1984 zł. Termin pobytu to 12.05 -
26.05 W tej kwocie są przeloty , opłaty lotniskowe, transfery i ubezpieczenia.
Jedynym minusem tej oferty jest brak wiedzy na temat konkretnej lokalizacji
apartamentów w których przyjdzie mieszkać, oraz brak wyżywienia. Co do
apartamentów to podobno są to te które mozna zobaczyć w folderze TRIADY.
Co sądzicie na temat tej promocji? Czy warto z niej skorzystać?

Pozdrawiam Raper

PS. Czy Triada jest dobrym biurem?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mike Odp: STARTER -TRIADA KRETA IP: 62.148.83.* 19.04.02, 09:52
      W zeszłym roku byłem na Krecie z Triadą i nie mam do tego biura żadnych
      zastrzeżeń.
      • Gość: Malgosia Re: Odp: STARTER -TRIADA KRETA IP: *.astercity.net 19.04.02, 10:59
        Nie jest to znowu taka rewelacja... Ja, ze ScanHoliday za ok. 2300 zl za dwa
        tygodnie w wybranym przeze mnie hotelu **** z dwoma posiłkami lecę od 26 maja
        do 9 czerwca na Rodos. Czyli praktycznie wyżywienie kosztuje mnie tylko 300 zl,
        no i hotel o wyższym standardzie. Triady nie znam, ale mogę polecić Ci
        ScanHoliday. Serdecznie pozdrawiam :)))
        • Gość: Malgosia Re: Odp: STARTER -TRIADA KRETA IP: *.astercity.net 19.04.02, 11:09
          Dopiero teraz doczytałam się, że ta cena to dla dwóch osób??!!?? Ja pisałam o
          cenie dla jednej osoby, sorry. To jakoś strasznie tanio...Szczerze mówiąc
          obawiałabym się takiej oferty. Ale jeśli się jednak zdecydujesz, to lepiej
          wybierz Chania a nie Heraklion. W ubiegłym roku zaliczałam Kretę i dość dobrze
          ją znam.
          • Gość: Raper Re: Odp: STARTER -TRIADA KRETA IP: 150.254.191.* 22.04.02, 09:32
            Dzięki za odpowiedzi :)
            Rzeczywiście oferta wydaje się bardzo tania i nie wiem czy się nie skuszę :)
            Za tę cenę nie ma co za bardzo wybrzydzać. Podejrzewam że sam przelot
            kosztowałby nas więcej gdybyśmy lecieli indywidualnie (na własną rękę).
            I tak zamierzamy wypozyczyc samochód i zwiedzać Kretę na własna rękę. Z tego
            powodu wolałbym równiez Chanię - wydaje mi się że te rejony są bardziej
            interesujace, niestety promocja polega na tym że nie wiadomo gdzie sie trafi
            czy w rejon Heraklionu czy Chani, jednak jak juz wspomniałem za te pieniądze
            nie ma to tak wielkiego znaczenia.

Pozdrawiam Raper
            PS. Mam jeszcze jedno a właściwie dwa pytania: czy do wypożyczenia
            samochodu/skutera potrzebne jest miedzynarodowe prawo jazdy czy też wystarczy
            nasze polskie (czy wogóle jest jeszcze cos takiego jak międzynarodowe prawo
            jazdy), drugie pytanie dotyczy pogody w maju, kiedyś juz o to pytałem ale,
            odzew był niewielki,a więc jeszcze raz jakiej pogody mozna spodziewać się w
            maju na Krecie?
            PZDR
            • Gość: Malgosia Re: Odp: STARTER -TRIADA KRETA IP: *.astercity.net 22.04.02, 09:50
              Aby wypożyczyć samochód na Krecie wystarczy nasze polskie prawo jazdy. Grecy
              bardziej zwracają uwagę na to abyś był pełnoleni, to znaczy powyżej 20 lat.
              Co do pogody, to niestety pierwsza połowa maja jest kapryśna. Ja właśnie byłam
              na Krecie w tym okresie i trafiłam na 3-dniowy sztorm, pochmurne i chłodne
              dni. Pamiętam to dobrze, gdyż wybraliśmy z moim mężem na spacer w białych
              spodniach i złapała nas ulewa. Oczywiście spodnie zrobiły się szare w czarne
              kropki. Oddaliśmy ubrania do pralni, ale to nic nie pomogło... Spodnie do
              wyrzucenia! Najlepszy okres na wyjazd to druga połowa maja lub początek
              czerwca. Nie jest upalnie i ceny są niższe niż w czasie sezonu.
              • Gość: Raper Re: Odp: STARTER -TRIADA KRETA IP: 150.254.191.* 22.04.02, 09:55
                Dzięki za informacje, co do pogody to "musi" byc ładnie :)
                Pozdrawiam Raper
            • Gość: AsiaW. Re: Odp: STARTER -TRIADA KRETA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 14:41
              Znam Kretę dość dobrze, w ubiegłym roku byłam tam właśnie z Triadą. Wróciłam
              bardzo zadowolona, też nie znałam hotelu, w którym miałam mieszkać, ale okazało
              się, że dostałam więcej niż się spodziewałam.
              W maju na Krecie temperatura powinna wynosić plus minus 25 stopni.
    • Gość: sandra Re: STARTER -TRIADA KRETA!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.04.02, 15:46
      Dowiedz się czy biuro ma prawo zmienić Ci apartament np. po tygodniu pobytu.
      Wiem, że są takie oferty. Ja specjalnie nie byłabym zadowolona ciągle się
      pakując i rozpakowując.
      • Gość: sandra Re: STARTER -TRIADA KRETA!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.04.02, 15:47
        Aha - chodzi oczywiście o zmianę apartamentu w innym hotelu, nawet miejscowości.
        • Gość: Raper Re: STARTER -TRIADA KRETA!!!! IP: 150.254.191.* 23.04.02, 09:41
          Cześć Sandra
          Troche mnie zmartwił Twój post :( (tz nie post ale to co w nim napisałaś)
          To prawda nie pytałem sie o takie rzeczy ale wydawało mi sie to niemozliwe aby
          cos takiego miało miejsce. Muszę się koniecznie dowiedziec czy nam to
          nie "grozi" :)
          Mam pytanie Jakie biuro stosuje takie praktyki? Mozesz bliżej to opisać?

Pozdrawiam Raper
          • Gość: em Re: STARTER -TRIADA KRETA!!!! IP: *.chomiczowka.net.pl 23.04.02, 15:55
            Ja z Triaą byłam na Riwierze Olimpijskiej, wybrałam sobie hotel z katalogu
            i ... trafiłam niedosyć, że do innego hotelu to jeszcze do innej miejscowosci.
            Wydaje mi sie, że oni mają taką taktykę: zachęcić klienta, żeby wykupił wczasy,
            a lokum znajdzie się na miejscu.
            • Gość: MM Re: STARTER -TRIADA KRETA!!!! IP: *.polcard.com.pl 23.04.02, 16:12
              Ja również byłam z nimi w tamtym roku na Riwierze i trafiłam do hotelu, który
              sobie wybrałam w katalogu.
              W tym roku jadę na Kretę z oferty starter i mam nadzieję że wszystko będzie ok.
              Poza tym za tą cenę nie ma co oczekiwać luksusów w stylu ofert TUI...
              A wpadki zdarzają się nawet najlepszym oczywiście byle ich było jak najmniej.
              Czego sobie i innym oczywiście życzę.

Pozdrawiam,
              MM.
              • Gość: Raper Re: STARTER -TRIADA KRETA!!!! IP: 150.254.191.* 24.04.02, 12:11
                Cześć MM
                Kiedy jedziesz na Kretę ze STARTERA i ile cię to kosztowało? Co wybrałeś
                Apartamenty czy Hotele?

Co do przenosin w ciagu turnusu to pytałem w biurze i nie ma podobno takiej
                mozliwości. A co do cen to uległy zmianie- wzrosły (dziwne czym bliżej wyjazdu
                powinny moim zdaniem spadać ???)
                Pozdr Raper
                • Gość: MM Re: STARTER -TRIADA KRETA!!!! IP: *.polcard.com.pl 24.04.02, 12:33
                  Jadę 2 czerwca na 2 tygodnie do apartamentów. Wyszło po 1150 pln na osobę.

Czemu ceny wzrosły?

Pozdrawiam,
                  MM.
                  • Gość: Anka Re: STARTER -TRIADA KRETA!!!! IP: *.polkomtel.com.pl 26.04.02, 13:49
                    Hej, co prawda z biurem Triada nie miałam jeszcze przyjemnosci podróżować, ale
                    jedyne co wiem to że Heraklion i okolice to właściwie jedno wielkie lotnisko i
                    leżąc na plazy możesz z bliskiej odległosci podziwiać samoloty. Życzę udanego
                    wypoczynku :)
                    • Gość: Raper Re: STARTER -TRIADA KRETA!!!! IP: 150.254.191.* 27.04.02, 12:57
                      To prawda że jest lotnisko w Heraklionie ale co to przeszkadza? W Warszawie też
                      jest i w Poznaniu i w wielu innych miejscach :)
                      Co do wzrostu cen w Triadzie to ma sie to z tego że skończyła się jedna
                      promocja i zaczyna inna. (taka jest wersja biura jak sie pytałem).
                      Pozdrawiam Raper
                      PS. Szłyszeliście cos o jakims wirusie grasujacym w Grecji? Podobno jest
                      podobny w objawach do grypy tylko bardziej niebezpieczny (śmiertelny :( ).
                      Przeczytałem o nim w jakiejs gazecie ale była to tylko mała notka, i nic więcej
                      na ten temat nie wiem.

Mimo wszystko nic nie jest w stanie zepsuc mi wakcji :)))) samoloty też :)
                      • Gość: Anka Re: STARTER -TRIADA KRETA!!!! IP: *.polkomtel.com.pl 29.04.02, 12:04
                        Hmm dla mnie to duża różnica czy będę wypoczywała w pięknym i spokojnym miejscu
                        czy w miejscowości gdzie lotnisko jest gigantyczne i pasy startowe kończą sie
                        przy samych hotelach a samoloty latają tuż nad samą plażą, ale gratuluję zapału
                        i podejścia. Na pewno dobry humor Ci się przyda na takich wakacjach ;)
                        Pozdrawiam
    • Gość: ania Re: STARTER -TRIADA KRETA IP: 217.67.202.* 30.04.02, 14:31
      W ubieglym roku bylam na Krecie z Triada i nigdy wiecej z nimi nie pojade. W
      katalogu hotel posiadal brodzik dla dzieci oraz plac zabaw (dla mnie bylo to
      wazne bo mam male dziecko), a w rzeczywistosci nie bylo ani jednego ani
      drugiego, dodatkowo klimatyzacja byla platna a ta informacja nie byla w
      katalogu zaznaczona. Pobyt rekompensowala bardzo mila obsluga hotelu (hotel
      Gorgona)i piloci wycieczek, ktorzy starali sie jako mogli. Najbardziej wkurzyla
      mnie rezydentka o imieniu Tamara, kompletne dno, ktore nic nie umialo/nie
      chcialo zalatwic. Dzieki Bogu nie wykupilam w Triadzie obiado-kolacji tylko
      zywilismy sie sami we wlasnym zakresie w tawernach (kolacja typu szwedzki stol
      z winem 1L kosztowala 30 PLN na osobe)- w ramach ich kolacji ludzie dostawali
      nedzna salatke i pomidora z ryzem. W tym roku tez jade do Grecji, ale na
      Riwiere Olimpijska ze Scan Holiday - moze bedzie lepiej.
      • Gość: Raper Re: STARTER -TRIADA KRETA IP: 150.254.191.* 07.05.02, 07:11
        Pozdrawiam
        Dla mnie najważniejsza jest pogoda (oby była ładna) i towarzystwo z którym
        jadę, a to czy hotel ma basen czy nie albo czy jest klimatyzacja to już sprawy
        drugorzędne (nie jadę tam po to aby siedzieć w hotelu czy apartamencie ale żeby
        dobrze się bawić :))) No ale jak ma sie małe dziecko to sprawy brodzika mogą
        byc ważne. Co do rezydentów to mam nadzieję że nie bedą mi do niczego
        potrzebi :)
        Pozdrawiam Raper

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka