clean1 24.10.18, 20:25 Czy ktoś był? Szukam chętnego do podzielenia się informacjami co i jak na miejscu... Wybieramy się w przyszłym roku (2019). Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clean1 Re: Korfu - Hotel Blue Princess Beach 27.11.18, 12:04 Nikt, nic? :-( Podbijam... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawełP Re: Korfu - Hotel Blue Princess Beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.18, 14:03 A nie łatwiej i szybciej zajrzeć choćby na przykład tutaj: pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g1073592-d480917-Reviews-Blue_Princess_Beach_Hotel_Suites-Liapades_Corfu_Ionian_Islands.html 160 recenzji po polsku, z czego kilkadziesiąt z ostatniego roku... Nigdy nie korzystasz z tego typu turystycznych serwisów konsumenckich? Odpowiedz Link Zgłoś
clean1 Re: Korfu - Hotel Blue Princess Beach 29.11.18, 13:55 Zawsze korzystam. Zawsze czytam opinie, informacje i oglądam fotki. Mam kilka pytań na które odpowiedzi nie znalazłem w opiniach innych. Mimo wszystko dziękuje... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
annajulia88 Re: Korfu - Hotel Blue Princess Beach 01.02.19, 18:21 hej :) ja coś tam wiem.. jedzenie dobre chociaż pewnie po 2 tygodniowym pobycie menu może wydawać się nudne i mało urozmaicone... Lokalizacja jest ŚWIETNA!! Przy samej plaży!! :) restauracja wygląda nowocześnie! clean1 napisz jakie pytania Cię nurtują to będzie łatwiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
clean1 Re: Korfu - Hotel Blue Princess Beach 04.02.19, 10:06 Wooooooowwwwwwwwww... A już straciłem nadzieję, że ktoś? Coś? :-) Jedziemy w lipcu, 4 osoby (2+2). Mamy pokój z widokiem na morze... i all inclusive... Jeżeli można... to cała masa pytań... :-) Jak duże sa pokoje, czy to jeden pokój czy studio? Pokój z widokiem na morze - co to znaczy, jaki to widok??? Czy ilość leżaków jest wystarczająca czy każdego dnia rano "ręcznikowa walka"? :-) Co w okolicy na spacery? Jak daleko do sklepu i co w nim można kupić? Chodzi mi czy to spożywka czy tylko pamiątki? Jak daleko jest przystanek autobusowy? Co z rozkładem jazdy? Pytam w kontekście ewentualnego wyjazd do Korfu? Najbliższy bankomat? W okolicy są ponoć piękne "dzikie" plaże. Czy warto na piechotkę, na spacer i jak są daleko od hotelu? Jakie usługi są płatne (wypożyczenie łódki, leżaki) i ile kosztują? To z kolei pytanie w kontekście chyba braku bankomatu w pobliżu i przygotowania się, oszacowania potrzebnej gotówki. Jak temperatura? W lipcu teoretycznie najbardziej gorąco ale... ponoć tutaj wieje od morza i nie jest zbyt upalnie... Ponoć dość zimna woda w morzu??? Gdzieś wyczytałem, że wszędzie stromo... Na ile jest to problematyczne? Raczej nie mamy większego problemu z kondycją ale... Generalnie co warto zobaczyć na Korfu? Gdzie się wybrać? Będę wdzięczny za wszelkie informacje... i z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
annajulia88 Re: Korfu - Hotel Blue Princess Beach 05.02.19, 17:45 hej, hej :) Niestety nie znam odpowiedzi na wszystkie pytania.. nie mam pojęcia jakie są pokoje ani jak wygląda sprawa z ręcznikami i leżakami przy basenie.. miałam okazję być w hotelu jako osoba towarzysząca w imprezie pracowniczej. Wiem jak wygląda restauracja.. jakie jest położenie hotelu, jedzenie :) hotel usytuowany jest przy samej plaży więc myslę, że jeżeli macie pokój z widokiem na morze to taki bedzie :) wioska Liapades jest nieco rozległa więc troszkę trzeba będzie się naspacerować i trochę pod górkę.. są sklepy spożywcze więc nie ma się o co martwić. z tego co pamiętam przystanek autobusowy kawałek drogi od hotelu. bankomat wydaje mi się był obok marketu.. Plaże owszem.. nie koniecznie dzikie.. jeżeli chodzi o takie kameralne to tak, ale trzeba będzie wynająć łódkę motorową i 'wybrać' sobie jedną z tych plaż dostępnych tylko od strony morza :) więc tak na samej plaży przy hotelu jest możliwość wynajmu łódek i leżaków :)leżaki zwykle to jakieś 5-10Euro za komplet z parasolem a łódkę można wynająć za jakieś 50-100Euro bo lipiec to wysoki sezon. 50Euro to cena w miejscowości Paleokastritsa. Widziałam standy z taka oferta ale nie mam pojęcia za jaka łódke. Bardziej nastawiałabym się na cenę bliżej stówki. trochę ciężko jest mi też pomóc odnośnie gotówki, któą warto jest mieć przy sobie. prawie wszędzie można płacić kartą. Temperatury wysokie ponad 30stopni C. Nawet jak wieje to wciąż jest gorąco. Ostatnie sezony płatają figle. Nawet w lipcu może padać deszcz!! <lol> woda jest rzeczywiście w tej części wyspy najzimniejsza dlatego, że jest najbardziej czysta i dno jest głebokie. Jeżeli chodzi o zwiedzanie to owszem jest pełno miejsc do zobaczenia. Ja byłam na świetnych wycieczkach fakultatywnych z polskim pilotem. Polecam odwiedzić stronę internetowa --> salatka po grecku w podróży :) dziewczyna - pilotka pisze również bloga pod tą samą nazwą --> salatka po grecku i tam jest mnóstwo informacji o Korfu - może akurat coś się przyda :) świetnie opowiada podczas wycieczek, ja byłam zachwycona!! Mam nadzieję, że te wyrywkowe info choć trochę się przydało.. oczywiście gdybym mogła jeszcze w czymś pomóc - śmiało pytaj :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
clean1 Re: Korfu - Hotel Blue Princess Beach 05.02.19, 21:53 Bardzo, bardzo ślicznie dziękuję... Odpowiedz Link Zgłoś
annajulia88 Re: Korfu - Hotel Blue Princess Beach 06.02.19, 15:48 nie ma za co :) mam nadzieję, że info na coś się przyda :) Odpowiedz Link Zgłoś
clean1 Re: Korfu - Hotel Blue Princess Beach 09.02.19, 14:39 Oczywiście, że tak. Jeszcze raz ślicznie dziękuję.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
annajulia88 Re: Korfu - Hotel Blue Princess Beach 10.02.19, 10:47 bardzo się cieszę w takim razie :) Mieszkam na Korfu już całą dekadę, więc chętnie służę pomocą w razie pytań :) Odpowiedz Link Zgłoś