Gość: wojtek IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.05.02, 21:01 MIESZKAŁEM TAM 10 LAT KTO MA JAKIES PYTANIA TO CZEKAM. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dami Re: ZNAM BARDZO DOBRZE CYKLADY IP: *.orlen.pl 20.05.02, 10:22 a jak Twoja wiedza o południowo-wschodniej Krecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: ZNAM BARDZO DOBRZE CYKLADY IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.05.02, 22:23 A co cie interesuje?Irapetra czy Matala? A moze Vai? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dami Re: ZNAM BARDZO DOBRZE CYKLADY IP: *.orlen.pl 22.05.02, 08:53 Interesują mnie okolice Irapetra - wykupiłem 2 tygodnie w sierpniu w hotelu Eden Rock, bardzo proszę, jeżeli można o kilka informacji jaki to region: * atrakcje turystyczne? * czy plaże są piaszczysta czy żwirowe? * jakie są w tym rejonie lokale gastronomiczne? * czy nawet w małych osadach można wypożyczyć samochód? * jak kursuje komunikacja lokalna (przystanki, punktualność, jak często)? * czy w tym rejonie są warunki (atrakcyjne życie podwodne) do amatorskiego nurkowania (bez akwalungu, ale tylko w płetwach, z maską i fajką)/ czy sprzęt można wypożyczyć, czy przywieźć z Polski? uff, jeżeli przesadziłem to przepraszam. Cisną mi sie kolejne pytania, jeżeli moje pytania są za szczegółowe, to proszę o kilka uwag na temat tego regionu Krety. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: ZNAM BARDZO DOBRZE CYKLADY IP: *.polbox.pl / *.hfp.com.pl 22.05.02, 14:37 A jak jest na Paros? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: ZNAM BARDZO DOBRZE CYKLADY IP: *.polcard.com.pl 22.05.02, 14:58 A wiesz coś może na temat miejscowości Aghia Pelagia na Krecie. Będę wdzięczna za wszelkie info na ten temat. Pozdrówka, MM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: ZNAM BARDZO DOBRZE CYKLADY IP: *.qdnet.pl 23.05.02, 12:16 Gość portalu: MM napisał(a): > A wiesz coś może na temat miejscowości Aghia Pelagia na Krecie. Będę wdzięczna > za wszelkie info na ten temat. > > Pozdrówka, > MM. Zakochałam się w Cykladach od pierwszego wejrzenia (narazie byłam tylko na Santorini). Czy możesz coś mi napisac na temat Paros, Mykonos, Naxox i Amorgos. Będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: ZNAM BARDZO DOBRZE CYKLADY IP: *.nowy-sacz.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 12:13 bylem na paros Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: gdzie jest Wojtek? IP: *.acn.waw.pl 24.05.02, 11:00 Oj Wojtek, Wojtek... Narobiłeś ludziom smaku i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: gdzie jest Wojtek? IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.05.02, 20:37 jestem po dłuzszej przerwie przepraszam choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moon Re: gdzie jest Wojtek? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.05.02, 13:51 Fajnie,ze wyzdrowiales,bo mam nadzieje ze powiesz cos niecos na temat tego jak mieszka sie na greckich wyspach nie bedac rodowitym nawet nie Grekiem ale wyspiarzem.Bylem tam juz z 15 razy i w koncu chyba wreszcie osiade na stale, aczkolwiek nie na Cykladach tylko na dodekanezie.Jak sie zyje w tamtejszych ukladach,w dodatku jesli ma sie zamiar prowadzic hotel,a wiec bylo nie bylo konkurencje dla miejscowych.Dlaczego w ogole wrociles z tak swietnego klimatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alis Re: gdzie jest Wojtek? IP: *.proxy.aol.com 07.06.02, 23:20 Wojtku!Czy mieszkales moze na Santorini (w Thirze) w 1988?(konkretnie sierpien) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: ZNAM BARDZO DOBRZE CYKLADY IP: 213.76.59.* 11.06.02, 16:53 Od początku śledzę ten temat i zastanawiam się po co Wojtek wrzucił to hasło. Trochę tam bywałem i bardzo bliska jest mi cała morska Grecja a Cyklady szczególnie. Mogę coś na ten temat powiedzieć. Jednakże moja wiedza jest zupełnie innego rodzaju, byłem chyba na wszystkich no może prawie wszystkich wyspach Cyklad, na wielu z nich wielokrotnie. Moje pobyty to krótkie postoje w portach, wycieczki motorowe po wyspach, kolacje w tawernach, długie nocne imprezy z grecką muzyką, żeglarskimi pieśniami, często w wielonarodowym towarzystwie. Natomiast wiedza o hotelach, pensjonatach, campingach prawie żadna. Poza najbardziej znanymi (Kreta, Santorini, Rodos) Polaków nie spotyka się wcale. Co najwyżej mieszkającyh tam i pracujących. Poza wymienionymi szczególne wrażenie robi na mnie Tinos, Sifnos, Ios, Amorgos, Folegandros, to Cyklady, Simi - Dodekanez, Egina i Hydra - Zatoka Sarońska i wiele innych. Tak naprawdę to każda jest na swój sposób urocza i wracam tam z największą przyjemnóścią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: ZNAM BARDZO DOBRZE CYKLADY IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.06.02, 21:52 zastanawiam czy chciałes sie pochwalic ze widziałes kilka wysp greckich cy cos innego?bo ja kolego znam je nie od portów i tandetnych knajp nastawionych na to zeby złupic naiwaniaków takich jak ty ale od strony codziennego zycia.i to ze wymieniłes kilka nazw (pewnie z atlasu)nie daje ci prawa do uwazania sie za specjaliste.ahoj marynarzu!nie byłem na santorini w 1988 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: ZNAM BARDZO DOBRZE CYKLADY IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 19:13 Myślę że na takim pozimie trudno prowadzić jakąkolwiek rozmowę. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś