Dodaj do ulubionych

rodzina 4osobowa - tak mało ofert....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 12:54
Snieg za oknem a ja marzęo słoneczej Krecie, okolice Chani. Przeglądam
katalogi i bierze mnie mała "załamka". Tak mało ofert dla rodzinki
(dwupokojowy apartament z aneksem kuchennym), chciałabym z basenem. Naprawdę
nie ma w czym wybierać. W zeszłym roku byłiśmy w okolicach Heraklionu w
Stalidzie. Super hotelik - Katia Maria. Szukam czegoś podobnego...Przglądałam
katalogi Triady, Itaki i nic mi nie wpadło w oko. Może Wy cośd doradzcie?
Kasia
Obserwuj wątek
    • neronka Re: rodzina 4osobowa - tak mało ofert.... 25.01.05, 14:00
      Zobatrz aparthotel Myrtilos w Kissamos. Ma go Itaka.
      Bardzo fajny dla dzieci. 2-pokoje z kuchnią. Możliwość wykupienia posiłków.
    • Gość: Laura Re: rodzina 4osobowa - tak mało ofert.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 14:10
      triady nie polecam. Zobacz Atena travel, bylam w zeszlym roku, b.blisko CHANII,
      cudownie bylo.
      Bylam w hotelu Minerva Dore i tam bylo sporo osob z dziecmi.
      pzdr
      • Gość: Basia Re: rodzina 4osobowa - tak mało ofert.... IP: 62.233.214.* 25.01.05, 14:32
        Neckermann ma w każdym prawie swoim hotelu ofertę powiększenia o pokój
        rodzinny. Myśle ze tez w innych biurach mozna pytac o taką możliwość. A na
        miejscu to napewno.
    • Gość: apja Re: rodzina 4osobowa - tak mało ofert.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 09:03
      Wlaśnie mamy ten sam problem. tzn nie ja tylko kolezanka z którą chcę jechac.
      Napisz jak bylo w tej katia maria. Ile w sumie zaplacilaś za was i dzieci. Czy
      za dzieci placisz tyle samo co za doroslych? Gdzie się żywilaś i ile mniej
      więcej to kosztowalo. Przepraszam że tak wypytuje ale jadę pierwszy raz. Ja mam
      dzieci 8 lat i 1 rok a koleżanka 8 lat i 4 lata. Chodzi mi o to żeby mieć
      jedzenie i nie gotować bo dość mam tego w domu, ale też nie biegac po calej
      miejscowości i nie szukać gdzie taniej. Jak nie chcesz pisać na forum prosze
      napisz na apja@gazeta.pl Ja mam katalog traveltime z orbisu. Wlaśnie wstępnie
      wybraliśmy Marilene z Ammoudara tam można z dwojgiem dzieci i klima jest
      gratis.Tyle że jest to hotel. A jak z klimą w Katia Maria?
      • Gość: Kasia Re: rodzina 4osobowa - tak mało ofert.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 20:29
        Byliśmy w Katia Maria w drugiej połowie sierpnia. Podobało nam się to, że jest
        to kameralny hotelik, z okna mieliśmy widok na basen -dość głęboki od 1,4m do
        2,5m chyba. Nasza 6 letnia córcia nauczyła się w nim pływać.Do plaży,kameralnej
        blisko. Jedzenie sami sobie organizowaliśmy - jak mieliśmy ochotę to
        ugotowaliśmy sobie makaron z jakąś pastą, ryż itp., ale pochodziliśmy też po
        tawernach. Sniadania robiliśmy sobie samii wykorzytywaliśmy produkty z
        Polski:). Była to tania oferta i dlatego nas mile zaskoczyła. PLaciliśmy chyba
        około 7200 za 4 osoby. Dzieci żadnej zniżki nie miały. Byłto apartament 4
        osobowy. Wchodziłosię do pokoju z aneksem kuchennym i było tam jedno łóżko,
        wejście do łazienki,i wejście do sypialni z podwójnym łózkiem i pojedyńczym,
        taletką i wyjściem na tarsik, na którym były krzesełka i stolik. Cudowne
        miejsce na wieczorne piwko. A te cykady...Zakochaliśmy się w Stalidzie,
        wieczorem cudownie było przejść się kolorową uliczką, wejść do pabu na coca
        colę,dzieci czasami oglądały filmy (np. Shreka 2)w tych pabach, zachwyciło mnie
        to poczucie bezpieczeństwa. Niestety, jest tam dużo motorów,Malia pod tym
        względem jest okropna. Wg mnie zdecydowanie nie nadaje się na odpoczynem z
        dziećmi, jest głośna, mnóstwo rozbawionej młodzieży. Klimatyzacja była
        dodatkowo płatna 6e za dzień.My nie korzystaliśmy, ale było nam aż tak gorąco.
        Jakieś pytania jeszcze? Chętnie odpowiem
        • Gość: Ika Re: rodzina 4osobowa - tak mało ofert.... IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 28.01.05, 08:42
          Czesc
          Fajnie że tak dużo inforamcji umieściłaś, ale mam jeszcze jedno pytanie, jakie
          sa ceny produktów żywnościowych na Krecienp. chleb, mięso, mleko jajka.
          Jedziemy tam z rodzinką we wrześniu, ale raczej chcemy sami sobie gotować więc
          chciałąby się zorientowac ile trzeba zabrac pieniedzy na 4 osoby na 2 tygodnie??
        • Gość: Ika Re: rodzina 4osobowa - tak mało ofert.... IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 28.01.05, 08:45
          Aha i jeszcze jedno: czy masz moe jakieś zdjęcia z wnętrza tych apartamentów,
          jeśli tak czy mogłąbyś mi przysłać: iwwa29@poczta.onet.pl
          • Gość: Kasia Re: rodzina 4osobowa - tak mało ofert.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 21:48
            zdjęcia mam,ale prześlę dopiero w niedzielę (problemy techniczne). Ceny są
            niestety wyższe niż u nas. chleb dosyć drogi,dobrze nie pamiętam ale takie
            wieksze bułeczki około 0,6e,. Wszyscy zachwycają się na tym forum greckimi
            knajpkami, nas jedzonko nie powaliło. Moje dzieci jadły tylko frytki i
            szaszłyki drobiowe,a ja sałatkę grecką. Owoców morza nie lubimy. Musaka też
            dzieciakom nie smakowała. Na sniadania wzieliśmy polskie wędliny i nabiał,tam w
            zasadzie w sklepach to samo tylko droższe,a dzieciaki mają swoje
            przyzwyczajenia i nie lubią eksperymentować. Kupowaliśmy jajka, olej, paluszki
            rybne, wodę w supermarkecie -było zdecydowanie taniej. Kupowaliśmy winogrona,
            chyba 1,5E kg. Byliśmy w sierpniu, a to jednak szczyt sezonu i cen.Mój mąż
            upatrzył sobie piwo PAulaner i było ono zdecydowanie tańsze niż w Polsce,
            niestety..:)Na forum w zeszłym roku było dużo watków z cenami. Drogie były lody
            gałka 1e. My zakupy zrobilismy gdy wypozyczyliśmy samochód ipodjechalismy do
            jakiegoś supermarketu. apartamenty były raczej skromne, ale miały styl, (oprócz
            łazienki, która była mała, bez wentylacji).Zakoczył mnie brak komarów. I te
            cudowne, wszędzie słyszalne cykady oraz kolor ziemi -czerwony. Posciel,ręczniki
            czyste i zmieniane dwa razy w tygodniu. Drobny szczegół-w papier toaletowy
            samemu trzeba się zaopatrzyć. Nam się bardzo podobało również położenie tego
            hoteliku - kameralnie a jednak blisko do kafejek, supermarketu, morza. Mogłabym
            tak pisać, ale nie chcę aby ktoś mnie wykasował,więc kończę
        • Gość: EWA Re: rodzina 4osobowa - tak mało ofert.... IP: 82.146.225.* 29.01.05, 23:34
          Kasiu dziękuję za tak szczegółowy opis . bardzo mnie zadowolil bo jak wiesz
          każdy jest ciekawy tym bardziej jak jedzie się pierwszy raz . Ciekawi mnie z
          jakiego biura turystycznego jechaliście bo my jedziemy 1 września i płacimy
          5080zł za 4 osoby z Orbisu na 2 tygodnie, a Ty piszesz ze tanio płacoliście te
          7200., czy ja wiem czy to tak tanio .Niby mówi się że Orbis jest drogim biurem
          podróży a porównując to jednak nie.Czy tam na prawdę jest tak głośno to nie
          mozna nic wypocząć ,to co tak bardzo Wam się podobalo że aż zakochaliście się w
          Stalidzie??Czy oprócz lezenia na plaży jest tam dużo do zwiedzania. bo ile
          można się smazyć w slońcu, a nie nawidzę nudy moze troche o tym napiszesz oraz
          jaką kasę należy wziąć na te 4 osoby orientacyjnie. Pozdrawiam i z góry bardzo
          Ci dziekuję .
          EWA
          • Gość: Kasia Re: rodzina 4osobowa - tak mało ofert.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 00:16
            Do tej ceny doliczyłam opłaty lotniskowe.Jechaliśmy z TravelTime, czyli ta
            tańsza oferta Orbisu. Byliśmy jednak w tym droższym,bo sierpniowym terminie.
            Stalida bardzo nam się podobała, choć faktycznie dużo się na plaży i
            basenie "byczyliśmy". Miło wspominam spacery brzegiem morza w kierunku Malii.
            Jest todobry punkt wypadowy do zwiedzenia Knossos. Bylismy też jeden dzień w
            aquaparku Anapolis, potem pojechaliśmy do Matali (cudo), Lashiti -też
            przejechaliśmy i jaskinię gdzie urodził (taka legenda oczywiście) się Zeus, a
            jeden dzionek pświęciliśmy na Santorini,tam też pewnie powrócimy. Tyle
            zwiedziliśmy, pogoda była jednak bardzo rozleniwiająca. My chcieliśmy
            przedewszystkim odpocząć, nie gonić nigdzie i oddać się słodkiemu lenistwu,co
            nam się udało. Pamiętam, że na którymś spacerze oglądaliśmy ogromny hotel w
            Malii -kombinat,potem w jakimś katalogu zobaczyłam, żedwa tygodnie tam kosztują
            około 5000 zł! A to był dla mnie koszmar. Ten hotelik był kameralny, w zasadzie
            nic specjalnego, a my pewnie nie jesteśmy wymagający. Było skromnie ale czysto.
            Basenik pod oknem -frajda dla dzieciaków, i najczęściej pławiły się tam same -
            nie było tłumów. Wszystkich Polaków (około 4 rodzin) szybkopoznaliśmy i było
            symatycznie,raz nawet wybraliśmy się na wspólną kolację. Co do kasy to trudno
            powiedzieć - na kolację trzeba liczyć min.8e na osobę,ale to naprawdę minimum.
            My chodziliśmy tak co drugi dzień,chociaż kebaby na ulicy też były bardzo
            sycące i po 2e. Trochę zapasów mieliśmy z Polski, pamiątek żadnych
            kosztowniejszych nie przywiozłam (torebka i olejne obrazki do sypialni i dzieci
            jakieś duperelki). Na szczęście nie potrzebowaliśmy wydawać nic na lekarza,
            choć pod koniec córce mojej bardzo spuchła powieka - to był jedyny minus. Ważne
            jest nastawienie z jakim się jedzie. Stalidama w sobie dużo uroku,to jeden
            długi,kolorowy deptak nad brzegiem morza, z mnóstwem urokliwych pabów, tawern
            i sklepów z pamiątkami. Malia już taka nie jest,jest głośniejsza, więcej tam
            szalejącej młodzieży. Pozdrawiam
          • Gość: EWA Re: rodzina 4osobowa - tak mało ofert.... IP: 82.146.225.* 31.01.05, 16:48
            Kasiu dziękuje bardzo za zdjęcia ktore rozjaśniły nam trochę sytuacje , bo
            mieliśmy taki problem czy 1 loże można przenieść do drugiego pokoju bo na ten 4
            osobowy apartament jadą 2 małżeństwa czyli mlodzi i rodzice , nie chcielismy
            sobie wzajemnie przeszkadzać i każda rodzinka miała być w swoim pokoje ale
            widzę że to sie nie uda jak łóżka są betonowe , a 2 osobowych apartamentu nie
            było już więc wzieliśmy jeden czteroosobowy i kombinujemy, ale nic się nie uda
            i jeden rodzic będzie musiał pilnować młodych , ha ha ha ha .Dziękuję jeszcze
            raz za wyczerpujące informacje i życzę udanego i atrakcyjnego urlopu. Musicie
            się szybko decydować bo Orbis już ma mało propozycji co atrakcyjniejsze to
            sprzedane
            EWA
    • gale Re: rodzina 4osobowa - tak mało ofert.... 28.01.05, 22:58
      Mysle, ze Sunny Bay (Kissamos Palace) w Kastelli bylby dobrym wyborem dla Was.
      Bedac tam widzialem zadowolone rodziny z dziateczkami :) O ile wiem, Triada ma
      na ten rok Sunny Bay. O Kastelli pisalismy dosc duzo na Forum.

Milego,
      • Gość: Kasia do Gale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 13:42
        Hotel fajny, ale dla rodziny z dwójką dzieci?
        Pokoje 2 osobowe, co prawda możliwość 1 dostawki..., przy dwójce dzieci to już
        ciasno i mało intymnie:) brak aneksu kuchennego...Naprawdę jest duzym
        ułatwieniem gdy ma się alegricznego niejadka na diecie...
        • Gość: Etaltravel Riwiera? IP: *.zax.pl / *.zax.pl 31.01.05, 14:34
          A na riwierze taki apartament dwusypialniowy w nei pori was interesuje?
          info na wczasy@etaltravel.com
      • Gość: Z pierwszej reki [...] IP: *.otenet.gr 10.05.05, 12:48
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka