Dodaj do ulubionych

plaże na Thassos

IP: 195.94.207.* 25.03.05, 12:21
Ostatnio spotkałam się z opiniami (w internecie), że plaże w okolicach
Limenarii, a zwłaszcza Trypiti Beach są niezbyt fajne dla dzieci, gdyż dno
morza jest skaliste, są jeżowce i w ogóle bez gumowych butów lepiej nie
wchodzić. Trochę mnie to zmartwiło, jadę do popularnych na forum apartamentów
Green Bay, moze ktoś kto tam był, powie, jak naprawdę jest z tą plazą?
Obserwuj wątek
    • Gość: mali_na Re: plaże na Thassos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 21:32
      Niestety potwierdzam, na plaży kamienie, a w wodzie jezowce. Buty do morza
      konieczne, dodatkowy problem to śliskie kamienie porośnięte chyba jakimiś
      glonami, czy mchem
      Parasol na plaży darmowy, ale za to łóżko 2 euro/dzień
      • Gość: Rob Re: plaże na Thassos IP: *.kpwig.gov.pl 29.03.05, 10:22
        Witam,
        jako że też się wybieram na Thassoss mam prośbę, gdzie można nabyć takie obuwie
        antyjeżowcowe. A swoją drogą plaża oglądana w internecie (tripiti) wygląda
        niczego sobie.
        Dzięki i pozdrawiam,
        p.s. a jak tych jeżowców będzie dużo to będę siedział na basenie.
        • Gość: klaryma Re: plaże na Thassos IP: 195.94.207.* 29.03.05, 10:24
          Obuwie antyjeżowcowe w Warszawie mozna z pewnoscią nabyć na Puławskiej w takim
          sklepie dla nurków. Tylko, że w zeszłym roku dziecko zgubiło w wodzie specjalny
          but już pierwszego dnia i nie udało się go odnaleźć, wiec nie wiem, czy warto
          inwestować w buty dla całej rodziny :(
          • Gość: Rob Re: plaże na Thassos IP: *.kpwig.gov.pl 29.03.05, 10:56
            Dzięki, kiedy jedziesz ? My wybieramy się na początku sierpnia do Green Bay.
            R
            • klaryma Re: plaże na Thassos 29.03.05, 11:01
              A ja wracam z Green Bay 1.08, więc się miniemy :)Mam nadzieję, że pomimo
              ewentualnych problemów z dnem morskim będzie jednak miło i pięknie!
    • Gość: Ariadni Re: plaże na Thassos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 11:55
      Wybieram sie równiez na Thassos w sierpniu.Czy ktos może wie jaka plaża jest w
      okolicah Limenas a konkretnie w miejscowości Glykadi?Bede wdzięczna za kazdą
      informację. Pozdrawiam Ariadni
      • Gość: lamia68 Re: plaże na Thassos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 18:50
        Są dwie piekne plaże - Golden Beach, długo płytko oraz Paradise Beach - obie na
        wschodzie wyspy, który zarazem jest najpiekniejszy.
      • Gość: Rob Re: plaże na Thassos IP: *.kpwig.gov.pl 29.03.05, 10:24
        www.thasos-island.com
      • Gość: bah7 Re: plaże na Thassos... IP: *.portgdansk.pl 29.03.05, 11:50
        Może się przyda?...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=21062214&a=21213795

Pzdr.

bah7
      • Gość: Krzysiek Re: plaże na Thassos IP: *.nowa-ruda.sdi.tpnet.pl 19.04.05, 10:19
        Byliśmy z dziewczyną na Thassos w sierpniu 2004.Spaliśmy w hotelu Astriss
        Sun.Jeżeli chodzi o plaże to MISTRZOSTWEM jest plaża Psili Ammos(5 min na
        pieszo od hotelu).Plaża średniej wielkości,w 90% piaszczysta-ŻADNYCH
        JEŻOWCÓW.Wiadomo w zakolach plaży przy kamieniach są ale tam pływają "nurkowie
        amatorzy".Na plaży wielka tawerna z muzyką Reegae która roznosi się na całą
        plażę.Wiadomo Goleden Beach i Paradise Beach też są piekne-ale Psili Ammos
        wogóle im nie odstepuję.POLECAMY BYŁO SUPEERRRR!!!!!!!!!
    • dekar Re: plaże na Thassos 31.03.05, 14:25
      Również potwierdzam, na plaży w Trypiti dno skaliste, ledwo wszedłem do wody, a
      już miałem rozciętą stopę, więc bez butów, ani rusz. Ja jednak bym nie
      panikował jest naprawdę wiele plaż z zejściem do wody po piaszczystym dnie,
      wystarczy wynająć samochód i poszukać.
      • Gość: klaryma Re: plaże na Thassos IP: 195.94.207.* 31.03.05, 15:44
        To ja jeszcze bym prosiła o informację, czy do tych innych, lepszych plaż można
        dojechać jakąś normalną drogą, nie po górskich serpentynach, bo jestem świeżo
        upieczonym kierowcą i nie wiem, czy porywać sie na wynajem samochodu (czy dam
        sobie radę z prowadzeniem)?
        • dekar Re: plaże na Thassos 07.04.05, 13:52
          Z tym jest różnie, do niektórych zjazdy naprawdę są trudne bądź skomplikowane
          ze względu na brak oznaczeń (ale sa to też zazwyczaj najładniejsze "perełki"),
          do innych wystarczy zaparkować przy drodze (droga praktycznie przebiega wzdłuż
          plaży), więc nie powinnaś mieć kłopotów ze znalezieniem Ci odpowiadającej.
          Najlepiej wynając samochód na 1,2 dni porozglądać się i potem do upatrzonej
          plaży podjeżdżać już autobusem.
    • Gość: mali_na Re: plaże na Thassos IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.03.05, 18:24
      To może z codziennych samochodowych podróży na plażę zrezygnuj. Droga główna
      wiedzie naokoło wyspy ok. 100km, miejscami jest kręta, a we wschodniej części
      górzysta. Zresztę wynajem samochodu podroży imprezę. Musisz codziennie jeździć
      na plażę?
      • Gość: klaryma Re: plaże na Thassos IP: *.chello.pl 31.03.05, 18:55
        Oczywiscie, ze nie musze, myslalam raczej o jednym, dwoch wypadach na te
        najpiekniejsze.
        • Gość: A.E. Re: plaże na Thassos IP: *.tauzen.net 20.04.05, 00:38
          Czy na Thassos można wynająć skuterki? Chcielibyśmy objechać wyspę, ale mamy
          zamiar odpocząć od samochodu.
          • dekar Re: plaże na Thassos 20.04.05, 12:49
            Gość portalu: A.E. napisał(a):

> Czy na Thassos można wynająć skuterki? Chcielibyśmy objechać wyspę, ale mamy
            > zamiar odpocząć od samochodu

Można bez problemu, wypożyczalni jest dużo.
            • Gość: ron5 Re: plaże na Thassos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 07:38
              A nie wiecie czy na Thassos ,konkretnie w Limanarii mozna wypożyczyć rower? I
              ile to kosztuje??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka