Dodaj do ulubionych

GOLDEN BEACH - RETHYMNON, KRETA

17.06.05, 19:42
Planuje wyjazd do tego hotelu w sierpniu. Czy macie jakies doświadczenia?
Hotel oferuje TUI, ma 3 i pół gwiazdki. Niestety nie ma strony internetowej.
Będe wdzięczna za informacje o waszych wrażeniach z pobytu tam
Obserwuj wątek
    • mika_forum Re: GOLDEN BEACH - RETHYMNON, KRETA 28.07.05, 00:38
      Mnie tez chodzi o Golden Beach II w Rethymno - Adelianos Kampos. Prosze o info!
      • mala07 Re: GOLDEN BEACH - RETHYMNON, KRETA 29.07.05, 09:40
        hej - ja tez szukam czegos z opiniami o GB II w Rethymnonie - czeka wiec nadal
      • jarekm4 Re: GOLDEN BEACH - RETHYMNON, KRETA 12.08.05, 22:20
        Witam wszystkich!!!
        Również poszukuję informacji na temat GB II. Czy ktoś tam byl?hotel jest w
        ofetcie Scan Holiday.
        Z góry dziejuję za info!

Jarek
      • dawid_kp Re: GOLDEN BEACH - RETHYMNON, KRETA 13.09.05, 14:36
        mika_forum napisała:
        > Mnie tez chodzi o Golden Beach II w Rethymno - Adelianos Kampos. Prosze o info!
        Byliśmy w tym hotelu na początku września 2005 ze Scan Holiday.

Plusy:
        - położony przy samej plaży, całkiem przyzwoitej, piaszczystej w dużej części
        - codziennie porządnie sprzątane pokoje
        - niektóre pokoje z widokiem na morze - nam się udało i to bez żadnej dopłaty
        - niezłe śniadanie, obiadokolacji nie jedliśmy z założenia w hotelu (mimo że była)

Minusy:
        - absolutnie podstawowy standard. Większość pokojów bez klimatyzacji.
        - z niektórych pokoi kiepski widok na plac typu nieużytek albo parking. Obawiam
        się że to większość pokoi.
        - brzydkie łazienki z prysznicem z foliową szmatą. Nawet czyste, ale nieprzyjemne.
        - stare wyposażenie pokoi, choć jak wspomniałem czysto na ile to możliwe
        - niewygodne materace w łóżkach.
        - jeżeli klima już jest w pokoju (u nas nie było), to płacisz 6 EUR za dzień jej
        używania.

Podsumowując, mniej więcej tego się spodziewałem. Hotel ma absolutnie podstawowy
        standard, a założeniem było zamiast dopłacania do hotelowych luksusów wypożyczyć
        na cały pobyt samochód, a kolacje jeść w tawernach bez liczenia. Następnym razem
        jednak dopłaciłbym do lepszego hotelu, bo do tego pokoju nie chciałbym wracać.
    • anovi20 Re: GOLDEN BEACH - RETHYMNON, KRETA 09.07.06, 22:31
      Witam. Znam ten hotel,(GB - Adelianos Kampos) ale on ma juz 4**** i moze sa to
      slabe 4 gwiazdki,(jak to na Krecie) ale ma dobre polozenie, dobry dostep do
      plazy. Jest to ciche i spokojne miejsce. Klima powinna byc wliczona w cene, tez
      to bez tego nikt nie jedzie w takie gorace miejsca. i plusem jest to ze nie
      polozony bezposrednio przy drodze.
    • maribel.verdu Re: GOLDEN BEACH - RETHYMNON, KRETA 22.07.06, 18:15
      Witam, w hotelu Golden Beach mieszkałam podczas zeszłorocznych wakacji.
      Od początku byłam nastawiona na zwiedzanie Krety, a hotel miał być jedynie bazą
      wypadową i sypialnią, nie liczyłam na luksusy.
      I nie zawiodłam się.
      Akurat mieliśmy szczęście, bo udało się dostać pokój z widokiem na morze.
      Standard hotelu - absolutnie podstawowy. Plusy: miła obsługa, recepcja
      angielsko- i niemiecko- języczna, dobre jedzenie (kilka razy udało nam się
      zdążyć na kolację) - trochę dań kontynentalnych na przemian z potrawami
      tradycyjnej kuchni greckiej, blisko do plaży, stosunkowo daleko od ruchliwej
      drogi, cisza i spokój.
      Minusy: małe łazienki z niewygodnymi kabinami, klima za dopłatą, leżaki przy
      basenach gratis ale już na plaży płatne, w morzu niedaleko brzegu są duze
      głazy, hotel nastawiony głównie na turystów z Niemiec w starszym wieku, co samo
      w sobie oczywiście jest ok, ale niestety wiąże się (ok.2 razy w tygodniu)z
      częstym wysłuchiwaniem różnych przyśpiewek i tzw. animacji często do późnych
      godzin nocnych.
      Ogólnie mogę ten hotel polecić, ale raczej osobom, które tak jak ja, nastawiają
      się głównie na zwiedzanie pięknej wyspy, jaką jest Kreta.
      Jeżeli ktoś planuje więcej czasu spędzić w hotelu, radziłabym jednak rozejrzeć
      się za ośrodkiem o nieco wyższym standardzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka