Dodaj do ulubionych

RAINBOW TOURS

IP: *.bsk.vectranet.pl / *.gazeta.pl 24.07.02, 23:07
Nie spotkałem się dotychczas z opiniami na temat biura Rainbow Tours. Czy
nikt z nimi nie latał? Najbardziej interesuje mnie Kreta.
Obserwuj wątek
    • Gość: Art Re: RAINBOW TOURS IP: 212.244.146.* 25.07.02, 09:39
      Byliśmy w zeszłym roku z tym biurem na Krecie na przełomie września i
      października.
      Lokalizacja wybranego przez nas apartamentu zupełnie nie zgadzała się z opisem
      w katalogu, więc na miejscu zaczęło się nerwowo. Reklamowaliśmy imprezę po
      powrocie - skutecznie po trzykrotnej wymianie korespondencji z biurem.
      W tym roku nie ma tego apartamentu a na pozostałe nikt nie narzekał. Jesli
      wolisz bardziej rozrywkowe miejsce polecam Platanias. Ale najlepszy wybór ta
      Agia Marina (kilka minut spacerem do Platanias). Ładna, piaszczysta plaża. W
      Maleme plaża jest piaszczysto-żwirowa i wąska. W połowie października była to
      już właściwie plaża kamienista. Miejsce spokojniejsze. Ze wszystkich miejsc
      blisko do cudownej Chanii (pół godziny autobusem).
      Na rezydentkę w zeszłym roku nie można było narzekać.
      Jeśli masz jakieś pytania - pisz.
      Pozdrawiam i gorąco polecam Kretę - szczególnie ten region.
      • Gość: mli Re: RAINBOW TOURS IP: *.bsk.vectranet.pl / *.gazeta.pl 25.07.02, 10:09
        dzięki za odpowiedź
        i jeszcze pytania: czy to co widać na zdjęciach w katalogu tak wygląda w
        rzeczywistości (Agia Marina-Galini to dosłownie przepych),
        czy z oferty last minute można wybrać konkretny hotel czy na miejscu dostaje
        się co się trafi,
        czy na Krecie nie ma problemu z płaceniem kartą Maestro czy też lepiej wziąć Vis
        a ???
        pozdrawiam
        • Gość: Art Re: RAINBOW TOURS IP: 212.244.146.* 25.07.02, 10:57
          Wyglądają podobnie. W Galini od września biuro kwaterowało w zastępstwie
          najtańszego w katalogu apartamentu, który był wtedy remontowany. Pewnie od
          zeszłego roku wygląd wiele się nie zmienił. Choć czasem różnie bywa.
          W last minute można wybrać (o ile jest dostpny) konkretny apartament/hotel.
          Wyjazdy z Rainbows są tygodniowe i w zeszłym roku pierwszy tydzień wykupiliśmy
          z last minute a drugi wg ceny z katalogu (samo zakwaterowanie). W tym roku, z
          tego co obserwuję, biuro oferuje też pobyty 2-tyg. w last minutr. A w tym
          tygodniu pojawiła się po raz pierwszy właśnie oferta "no name" i wtedy pewnie
          kwateruj gdzie mają wolne miejsca.
          Najlepiej zajrzyj na stronę internetową biura:
          www.rainbowtours.pl/lastminute/index9.aporaz
          www.rainbowtours.pl/oferta/index9.ap
          Na Krecie nie ma raczej problemów z płaceniem kartą Maestro czy Visa, chociaż
          Visa jest bardziej rozpowszechniona w małych sklepach i w restauracjach.
          Bankomat znajduje się w Platanias, z tym, że o ile pamiętam bez Maestro. Nie ma
          problemów z bankomatami w Chanii.
          Musisz jesdnak wziąść pod uwagę, że płacenie kartą Visa jest droższe (prowizje)
          Od Maestro podobnie jak w Polsce nie prowizji. Płaciłem w sklepach i Maestr i
          Visa i po powrocie przelicznik z karty Maestro był korzystniejszy. Podobnie
          było z wypłatą z bankomatu (ten sam bankomat i ta sama kwota - tylko różne
          karty). Ja Vise wyrobiłem przed wyjazdem, gdyż sądziłe, że będzie potrzebna do
          wynajęcia samochodu. Praktycznie w żadnej wypożyczalni nie wymagali
          zabezpieczenia z karty.
          Pozadrawiam
          • Gość: mariusz Re: RAINBOW TOURS IP: 195.205.44.* 25.07.02, 12:24
            a czy byl ktos z nimi na wycieczkach objazdowych np szwajcaria?
          • Gość: mika Re: RAINBOW TOURS IP: *.bsk.vectranet.pl / *.gazeta.pl 25.07.02, 16:14
            Art, bardzo dziękuję za konkretną i wyczerpującą odpowiedź. Już wiem na pewno,
            gdzie chcę jechać, pozostało pytanie z kim - chodzi o biuro.
    • Gość: mik Re: RAINBOW TOURS IP: *.bsk.vectranet.pl / *.gazeta.pl 25.07.02, 16:35
      I jeśli można to jeszcze jedno. Z Rainbow Tours są loty do Chanii a z innych
      biur, z tego co się zorientowałam, do Heraklionu. Czy to w ogóle brać pod uwagę?
      Trochę się w tym wszystkim gubię.
      • Gość: Art Re: RAINBOW TOURS IP: 212.244.146.* 29.07.02, 07:53
        W zeszłym roku lot był do Chanii z międzylądowaniem właśnie w Heraklionie. Z
        powrotem powrót bezpośrednio z Chanii do Warszawy. Nie wiem jak jest w tym
        roku. Dowiedz się bezpośrednio w biurze Rainbow.
        Co do lądowania w Heraklionie musisz się po prostu liczyć z przejazdem
        autokarem do hotelu w granicach 3-4 godz. - (Heraklion - Chania 160 km - o ile
        zdecydujesz się na okolice Chanii). To już zależy od Ciebie. Z tego co się
        orientuje inne biura też mają w swojej ofercie przeloty do Chanii.
        Jeszcze raz polecam okolice Chanii. My byliśmy w takiej mniejszej miejscowości
        tylko z paroma hotelami i jak rankiem wychodziłem po zakupy to
        starsze "pocztówkowe" panie w czerni witały mnie na ulicy (pewnie każdemu
        mówiły dzień dobry). To też pewien "klimat" zachodniej Krety.
    • Gość: ewa Re: RAINBOW TOURS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 22:48
      W ubiegłym roku byłam z nimi na Rodos - wszystko było OK tzn zgodnie z
      oferowanym standardem. Rezydent też był w porządku - nie migał się od
      rzeczowych odpowiedzi.
      Byłam mile zaskoczona tym biurem (wcześniej podróżowałam z Big Blue).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka