Dodaj do ulubionych

Studia i Apartamenty Dimitrios Village - kto był?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:46
Wybieramy się do tego hotelu z dwójką dzieci (5 lat i 3 lata), może nam ktoś
coś powie o tym hotelu (warunki mieszkalne, jedzenie).
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: edyta Re: Studia i Apartamenty Dimitrios Village - kto IP: *.gliwice.hyperion.pl 04.07.05, 19:27
      Wraz z mężem też się wybieramy do dimitrios village, ale w sierpniu, wiec po
      powrocie coś napiszemy - chyba że Ty tam bedziesz wcześniej - jeżeli można
      spytać w jakim terminie jedziecie??
      Właśnie nikt nic nie pisze, a też jesteśmy ciekawi wrażeń.
      pozdrawiam
      • Gość: Renia Re: Studia i Apartamenty Dimitrios Village - kto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:49
        Hej!!!
        My wybieramy sie dopiero 8 wrzesnia.
        Licze na wasza odp.o tym hoteliku.
        Zycze udanych wakacji.
        Pozdrawiam, papa
        • Gość: edyta Re: Studia i Apartamenty Dimitrios Village - kto IP: *.gliwice.hyperion.pl 04.07.05, 22:17
          W takim razie nie zapomnę przekazać szczegółów.
          Również pozdrawiam.
          • Gość: Renia Re: Studia i Apartamenty Dimitrios Village - kto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:31
            Ok, dzieki
            Jeszcze raz zycze udanych wakacji:)))
          • Gość: Renia Re: Studia i Apartamenty Dimitrios Village - kto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 13:04
            Jesli juz wrocilas, daj znac.
            Dzieki
            • Gość: edyta Re: Studia i Apartamenty Dimitrios Village - kto IP: *.gliwice.msk.pl 29.08.05, 12:19
              Tak wróciliśmy cało, zdrowo i szczęśliwi bardzo bo wakacje były ekstra!!!
              Wrażeń wiele, pogoda wspaniała,a hotelik ok!!! czysto, schludnie, śniadanka i
              obiadokolacje w porządku przez tydzień potem juz nudno, ciągle to samo ale nikt
              nie zmuszał do jedzenia:))postaram się opisać wszytko po troszku ale jak
              bedziesz mieć pytania to służe pomocą!!!
              po przylocie wsiadamy do autokaru i 1 godz. 1,5 jesteśmy przy holteliku - w
              zasadzie wysiada się na ulicy obok sklepiku a tam już czeka recepcjonistka i
              ładuje wasze bagaże na autko i odjeżdża !!! oczywiście wczesniej was kieruje do
              hoelu, idzie się cały czas prosto mija małe skrzyżowanko ze sklepikiem na rogu
              i jeszcze troszkę prosto i już - nawet nie 5 min!! dużo zieleni!! baseny czyste
              co wieczór pan ok. godz 21-22 dosypywał chlor wiec nocne kąpiele nie wskazane!!
              pokoik schludny - na początku nieodpowiadał mi zapach ale kupiliśmy odświeżacz
              powietrza i ok!! nie chodzi odur żaden niech tego nikt nie interpretuje w ten
              sposób, poprostu specyficzny zapach, w kążdym domku inaczej pachnie :)) komarów
              w pokoju nie było więc urządzenie antymoscito przyleciało spowrotem nawet nie
              otwarte - ale na mieście mnie pozarły troche i co dziwne mojego męża nie!
              sprzątają codziennie, co drógi dzień ręczniki, na zmianę z pościelą!!
              szklaneczki, filiżanki talerze naczynia, kuchnia do gotowania, deska do
              krojenia, lodówka, oczywiście klimatyzacja zawodowa.
              Plaża o tzw. "rzut beretem", piasek pażył w odpowiednich porach, leżaczki, ale
              spokojnie można zabrać własny parasol jak ktoś chce, piaseczek i żwirek troche
              kamieni.Morze ciepłe i baardzo słone :))) promenada nie daleko i cuż we
              wszystkich sklepikach drogo, jeżeli macie zamiar się sami stołować to zachecam
              odziedzic tamtejszego lidla albo spar-ka!! uprzedzam kreteńczycy jeżdżą
              nieziemsko tzn. trąbią, wciskają się, stop - jaki stop, itp.ogólnie do
              śmiechu :))atmosfera przyjazna, wieczory piękne, zachęcam do częstego
              odziedzania centrum rethymnonku i zwiedzenia kretki!!
              pisz, bo trudno tak o wszystkim :))
              pozdrawiam
              • Gość: Renia Re: Studia i Apartamenty Dimitrios Village - kto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 13:21
                Hej
                No to super, właśnie na takie info czekałam:)))
                Już nie moge się doczekać!!!
                Mam jeszcze pytanko, czy z jedzenia można było coś wybrać dla dzieci i czy
                owoce, lody jakieś były serwowane.
                A i z jakiego biura lecieliście i skąd.
                Bo ja z Neckermanna i z Katowic, a wylot mamy 8 września o 23.
                Pozdrawiam i dzięki za informacje.

Renia
                • Gość: edyta Re: Studia i Apartamenty Dimitrios Village - kto IP: *.gliwice.msk.pl 30.08.05, 11:06
                  NO to ciesze się, że rozjaśniłam Ci troszkę sprawę.
                  Lecieliśmy z Neckermana - pierwotnie mieliśmy lecieć z Katowic właśnie, ale
                  zdecydowaliśmy się na Kraków! Odnośnie lini lotniczych - do Heraklionu bez
                  opóźnień i wszystko dobrze, natomiast spowrotem lot się opóźnił o prawie 3
                  godz. więc na lotnisku 5 godzin spedziliśmy, ale obsługa Neckermana cały czas
                  nas informowala i przy odprawie każdego była, dostaliśmy bony na posiłek :)) a
                  w samolocie taki mały poczestunek, ale wiesz jak masz być o 24 godz. w
                  Krakowie, a tu dopiero wsiadasz do samolotu to rozumiesz - żal mi było tylko
                  tych dzieciaczków!!
                  Ogólnie to dużo osób leci z dzieciaczkami - małymi i większymi. Na miejscu w
                  naszym przypadku było mało polaków, ale pod koniec naszego pobytu chyba ze 6
                  rodzin przyleciało :))i jeżeli jakaś uwaga mi się nasówa to z naszej strony nie
                  mogę nic złego powiedzieć na rodaków - że niby źle się zachowują, śmiecą czy
                  coś!!! Niektórzy niemcy, a przede wszystkim włosi na nich uważajcie bo
                  hałasują, śmiecą i zero rozumieją tylko po włsoku zajeżdzają - oczywiście "fuck
                  off" znają!!Ale to taka uwaga odnośnie całego pobytu a nie dimitriosa :))
                  Co do jedzonka: śniadania: wędlina serwowana przez hotel specyficzna, może
                  komuś zasmakować -zazwyczaj w trzech rodzajach podawana ale smakuje tak samo~~
                  jajecznica na ciepło, jakaś zapiekanka lub coś na kształt pizzy, kawa, herbata,
                  soki - pomarańczowy i grejfrutowy, pieczywo 3 rodzaje + maszynka do opiekania i
                  to mnie się akurat podobało:) zółty ser, feta, i biały, pomidory,
                  cebulka,ogóreczek, jajka na twardo, sałatki, no a na słotko, duży wybór dżemów,
                  płatki śniadaniowe, jakieś rodzynki i orzechy, miodek, w każdym razie wiem, że
                  dużo osób ten biały serek polewało właśnie "czymś" czekoladowym :) morele w
                  syropie i arbuzy, ciasteczka :))kolacja to duży wybór sałatek - dobra jest z
                  tuńczyka i z wędzonej rybki, zawsze jakieś ciasto, arbuz, galaretki, jakieś
                  deserki :)) na ciepło codziennie jakaś zupa, i warzywka na ciepło, mięsko
                  duszone różne,oraz zraziki albo zapiekanki, makarony - w tym jakieś "lazanie",
                  była też rybka po grecku, kartofle - ale mocno "pire" oczywiście do kolacji się
                  płaci za napoje 1,50 e za cocacole, sprite, fanta, sok ze świeżych owoców 3,0 e
                  a piwko czy winko powiem że nie wiem bo na to chodziliśmy do centrum!!spokojnie
                  można wszystkim się częstować i jak masz ochotę na dokładkę to idziesz :))
                  Oczywiście jest tak że ten bufet na kolacje składał się z zupy jakiegoś
                  makaronu, mięska, warzyw, a na drugi dzień było coś innego- to taki opis
                  poglądowy był- ale zawsze coś wybierzesz - chyba że nic ci nie odpowiada i
                  wogóle bedziesz niezadowolona to rozmuiesz :))Pewnie nie opisałam wszystkiego
                  bo jeżeli chodzi o kolację to cały drugi tydzień byliśmy w mieście albo
                  wracaliśmy z wycieczki, jak nie będzie was na śniadanku to zgłoście to dzień
                  wcześniej a po 22 odbierzecie swoje porcje- w prawdzie nic specjalnego ale
                  zawsze lepiej to niż nic.Tak samo z kolacją jest jeszcze serwowanapotem dla
                  niektórych.(śniadanka były od 7*30 do 9*30 a kolacje od 19 do 21). Jeżeli
                  chodzi o knajpy to drogo a szczególnie w tym malutkim porcie - z widokówek :))
                  Co jest specyficzne że przechodząc obok jakiejś kanjpy kelnerzy zapraszają cię
                  do stolika - zastawijając ci drogę i bardzo "soczyście" zachęcają abyś usiadł
                  własnie tu- wykorzystują do tego znajomość kilku słów - i owszem na takie
                  piękne "dzieeń dobry" możesz się skusić :))) ale tak jak mówię ceny niektóre
                  kosmiczne :)) jest też taka knajpa prawie na końcu promenady obok portu-
                  głównego, cały budynek na żółto -dwa pięterka, gdzie dobrze zjecie i winko
                  lokalne jest po 3,6e za litr:))i wiem że dużo osób sobie chwali, osobiście po
                  sprawdzeniu innych knajpek wino tam najtańsze i pycha, a jedzonko też niczego
                  sobie:))jak zamówicie pitta-gyros ale to wszędzie- do środka łądują oczywiście
                  zawartość właściwą ale też frytki i biały ser, gdyby nie smakował taki zestaw
                  można zamówić bez tych dodatków:)))no i cuż znowu rozpisalam się o wszytkim:))
                  mam nadzieję że wasz urlopik też bedzie udany i wrocicie zadowoleni:))pozdrawiam
                  • Gość: edyta Re: Studia i Apartamenty Dimitrios Village - kto IP: *.gliwice.msk.pl 30.08.05, 11:12
                    polecam zabrać kawę :))
                    w pokoju zaparzycie po swojemu:))
                    • Gość: Renia Re: Studia i Apartamenty Dimitrios Village - kto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 11:24
                      Uuuuhhhh dużo tego wszystkiego i same dobre wiadomości!
                      Ale mam jeszcze parę pytań.
                      Ile czasu zajmuje na piechotkę dojście do Rethymnon?
                      I z jakiej firmy mieliście wypożyczony samochód, no i ile sobie cenili za
                      wypożyczenie?
                      Jeszcze raz wielkie dzięki za info:)))!!!
                      Pozdrawiam

PS.
                      A kawę koniecznie zabierzemy!

Renia
                      • Gość: edyta Re: Studia i Apartamenty Dimitrios Village - kto IP: *.gliwice.msk.pl 31.08.05, 16:55
                        hej
                        wiesz nie chce szczelac - nam dojście do portu zajeło w ostatni wieczór ok 50
                        min. ale wszystko zależy, kawałek drogi jest, niemniej jednak ławeczki na
                        promenadzie są i zawsze coś się dzieje więc nawet nie zwracasz uwagi.ale myslę
                        że godzinka to tak spokojnie (+-) kwadrans :) a autko wypozyczalismy z greenway-
                        ok 42e za dzień.gdybyscie szli na promenadę nie plażą tylko uliczką to
                        bedziecie mijać drugi hotel dimitrios i greenway jest zaraz na przeciw.10min
                        drogiz naszego hotelu.
                        pozdrówka
                        • Gość: Renia Re: Studia i Apartamenty Dimitrios Village - kto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 08:13
                          Hej
                          Baaardzo, ale to baaardzo dziękuję za te wszystkie informacje.
                          Mam nadzieję, że również będziemy zadowoleni.
                          A po powrocie odezwe się i wymienię swoje doświadczenia.
                          Pozdrawiam, papa
                          • Gość: edyta Re: Studia i Apartamenty Dimitrios Village - kto IP: *.gliwice.msk.pl 01.09.05, 11:09
                            Pozdrawiam i życze udanego urlopu, wiem że każdy ma inny punkt widzenia i
                            gusta, ale nie powinniście żałować było ok:)) biorąc pod uwagę te wszystkie
                            przypadki nadużyć.
                            no i nie ma za co :))
                            pa
                            • Gość: Tomek Re: Studia i Apartamenty Dimitrios Village - kto IP: *.jmdi.pl 17.09.05, 19:13
                              Również dziękuję za linka do Twoich wypowiedzi.
                              Wyjeżdżamy 23.09. Jak wrócimy - oczywiście będzie opis pobytu.
                              Pozdrawiam.
                              • Gość: Renia Re: Studia i Apartamenty Dimitrios Village - kto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 13:41
                                Właśnie wróciłam z tego hotelu.
                                Kreta, morze, hotel suuuuperrrr, ale jedzenie TRAGEDIA.
                                Śniadania jako takie, szło nawet coś wybrać (nie wspomnę o suchym,twardym
                                chlebie), ale obiadokolacje koszmar.
                                Twarde niedogotowane ziemniaki, to co zostało z jednego dnia, przerobione i na
                                drugi dzień w innej postaci serwowane.
                                Arbuzy stare, brzoskwinie w syropie nieświeże, pomidory z paru dni, normalnie
                                koszmar.
                                Nie było jakiegokolwiek wyboru w jedzeniu, albo podano ryż, albo ziemniaki albo
                                makaron. Dlatego jeśli ktoś nie lubił ryżu musiał jeść tylko same mięsko.
                                Mięsa też tylko jeden rodzaj, czasami była "lasagne", o ile można to tak
                                nazwać, po prostu ohyda.
                                Nie jestesmy ludźmi wybrednymi, ale tam nie dało się tego jeść.
                                Brudne sztućce, parę razy czekaliśmy na naczynia, brakowało.
                                Obrusy na stolikach nie za czyste, panie "kelnerki" nie nadążały z czyszczeniem
                                stolików po gościach.
                                Byłam już w wielu zakątkach świata, ale z takim czymś spotkałam się po raz
                                pierwszy.
                                O pani rezydent też mam swoje zdanie.
                                I dziwne jest to, że spotkało mnie to z BP Neckermann.

Renia
                                • Gość: Tomek Re: Studia i Apartamenty Dimitrios Village - kto IP: *.jmdi.pl 20.09.05, 18:38
                                  No dzięki :(
                                  Ale przezornie mamy wykupione tylko śniadania.
                                  Zamierzamy stołować się w tawernach.
                                  Biuro również Neckermann - może rezydent będzie inny ;-)
                                  Wylatujemy 23.09 z W-wy.
                                  Pozdrawiam.
    • Gość: beata Re: Studia i Apartamenty Dimitrios Village - kto IP: *.aster.pl 22.09.05, 17:19
      wróciłam 18.09; hotel jak na 3+ pozostawia wile do zyczenia; pod koniec pobytu
      towarzyszyły nam karaluchy!; jedzenie fatalne - moja 5-letnia córka prawie nic
      nie jadła; usytuowanie holtelu nieciekawe - wokół dość bruno, co więcej plaża
      także a i woda w morzu miała dziwną tłustą maź; zdecydowanie polecam wycieczki
      (wypozyczonym w autoway samochodem) na południe Krety!, my na 13 dni 10 bylismy
      w podrózy...warto!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka