Dodaj do ulubionych

GONDOLA - Rodos - Faliraki

24.06.05, 09:54
grecja-hotele 12.06.2005 20:26 + odpowiedz

Rodos - Hotel Gondola. Super imprezowa miejscowosc Faliraki, hotel znajduje
sie na uboczu, co ma jednak swoje plusy - 10 minut spacerem do centrum i 500
metrow na boczna plaze, na ktorej nie ma tlokow i mozna super wypoczac.
Hotel 3 gwiazdkowy i ma wszystko co trzeba. TV, sniadania zadny luksus, ale
mozna sie najesc (ten sam asortyment codzien, ale ile sie chce szynki, sera,
jajek...) Sniadanie w bardzo przyjemnym barku w hotelu.
Warto kupic obiadokolacje, ale w restauracji przy hotelu, bardzo smaczne,
bardzo mila obsluga. (w ofercie Triady wykupuje sie w Polsce). Wychodzi
taniej niz kupujac samemu (na Rodos bardzo wysokie ceny jak na studenta z
Polski:)

Z miejscowosci mozna robic super wypady do miasta Rodos - autobus kosztuje
chyba z 1 Euro w jedna strone. Miasto genialne i mozna go sobie zwiedzac caly
dzien (tak zeby zdazyc na obiadokolacje).

Rezydentka z Triady mila, nie potrzebowalem jej, wiec nie wypowiadam sie czy
byla dostepna. Tym bardziej smutno mi ze Triada ma tak zle opinie, w kazdym
razie Hotel Gondola jest sprawdzony.
Obserwuj wątek
    • grecja-hotele Re: GONDOLA - Rodos - Faliraki 24.06.05, 09:55
      utor: ~Jola 18-06-2005 23:50 wyślij odpowiedź

Witam!
      Bylam wlasnie w zeszlym roku w tym hotelu z Triadą...
      Jak dla mnie nie bylo zle, pokoje nie duze ale z klima , z lodowka a to nie
      czesto sie zdarza w hotelach tej klasy, zadnych robali :), my mielismy tylko
      sniadania-czyli raz zolty ser raz cos ala szynka a do tego zawsze jajka gotowane
      ,dzemy itd-to byl"szwedzki stól" ;). Przydalby sie generalny remont ale czy
      hotel jest taki wazny :)
      Ja zwasze jezdze tak zeby bylo jak najmniej opłat dla biura a na maxa korzystam
      na miejscu-wzielismy auto na dwa dni a inne wycieczki kupowalismy z miejscowych
      biur zawsze taniej niz te z Triady.
      hotel jest jakies 150 metrow od plazy(troche dziwna) i ciut dalej za cypelkiem
      jest plaza dla naturystow :)))
    • grecja-hotele Re: GONDOLA - Rodos - Faliraki 24.06.05, 09:55
      Autor: barbarsia 23-06-2005 23:06

Witam, ja w zeszłym roku byłam też z Triadą i "bagna" nie było. Pokój nieduży
      ale z klimą i TV. Byłam sama a pokój miałam dwuosobowy. Żadnych robali i syfu.
      Śniadanka trochę cienkie, obiado-kolacji też nie polecam w tym hotelu, można
      zjeść w okolicy dużo taniej i smaczniej. Plaża niedaleko hotelu, nawet
      przyjemna. Leżaki i parasole płatne z tego co pamiętam. Plaża nudystów zaraz
      obok. Hotel jest w cichej okolicy Faliraki, trzeba się przespacerować do
      większych marketów i barów oraz klubów. Ale to chyba zaleta. Naprawdę polecam
      ten hotel.
      • neronka Re: GONDOLA - Rodos - Faliraki 24.06.05, 21:21
        cytat:
        Autor: ~Sylvi@ 24-06-2005

Właśnie wróciłam z Rodos i mieszkałam w Gondoli. Z Triadą :)
        odnosi sie wrażenie żeHotel położony troszkę na uboczu, jednak tak naprawde to
        krotki spacerek do centrum i blisko plaży. plaża piaszczysta ale to niestety nie
        znaczy że najładniejsza. lezaki ok 3 euro.napisze potem nazwy tych plaż ktore
        warto zobaczyc.piękne. w pokoju klimatyzacja, lodówka i tel (dla mnie telew był
        zbędny).pokoje skromne jednak czyste. codzinnie swieze reczniki i przescieradła.
        udało nam sie nawet "przemycić" kolezanke (ktora miała wykupiony tylko przelot)
        i załatwic jej dostawke za 40 euro za tydz!
        jesli jestes zainteresowany klubami napisz-byłysmy tam przez tydzien i
        codziennie ganiałysmy po imprezach. sa lepsze i gorsze miejsca ale to tez zalezy
        od gustu.A co do hotelu to zeczywiscie mozna trafic na gorszy pokoj.sa poprostu
        na parterze i ma sie widok na gorke suchej ziemi(tam wszystko jest ususzone).w
        srodku nie byłam.ale wydaje mi sie za za taka cenę warunki sa ok.
        Pozdrawiam
        Sylwia
        • ela1001 Re: GONDOLA - Rodos - Faliraki 29.06.05, 15:04
          Tydzień temu wróciłam z tego hotelu i chciałabym wtrącić swoje " 3 grosze".
          Rozpoczyna się sezon i niestety część turystów może trafić do pokoi w
          przyziemiu bez klimatyzacji. Byłam świadkiem gdy 2 osoby z następnego turnusu
          dostały taką "ofertę". Doszło do awantury no ale że hotel miał jeszcze coś
          wolnego to im zamienili na lepsze warunki. Pokoje w przyziemiu są fatalne-
          ciemne i podobno czuć w nich stęchlizną.
          Ja mieszkałam na I p. i miałam bardzo miły pokój z klimatyzacją , TV i lodówką
          co w tym klimacie jest b. przydatne. Ogólnie czysto- cidziennie zmieniają
          ręczniki.
          Śniadania są monotonne ale w formie bufetu więc można jeść do oporu.
          Obiadokolacji nie polecam - o wiele przyjemniej jest w knajpkach przy plaży.
          Proponuję tawernę Maria (blisko portu dla łódek)- stoliki nakryte ceratą ale
          dobrze karmią. Do 2 dania dostaliśmy grecką sałatkę gratis.
          Sam hotel ma b. dobre położenie - blisko miasta Rodos, z dala od zgiełku i
          blisko niezłej plaży- najlepsza jest ta na lewo od portu.
          Najtańszy sklep spożywczy w okolicy to FOODMARKET AB przy głównej ulicy, wina
          najtaniej kupicie w minisklepiku o szumnej nazwie TESCO.
          Dobra i tania wypożyczalnia znajduje się tuż obok hotelu ( chyba "Epsilon").
          Ogólnie polecam ten hotel - byle nie trafić do wspomnianych pokoi. Ryzyko jest
          chyba wyłącznie w szczycie sezonu.
        • zdravko1 Re: GONDOLA - Rodos - Faliraki 31.07.05, 18:09
          Miałbym do was krótkie dwa pytanka dotyczące bardziej miejscowości a mniej
          hotelu (o którym już sporo się z tych postów dowiedziałem :) )
          - Jak wygląda miejscowość pod względem imprezowym w II poł. września? (wstępnie
          chciałbym jechać od 15-29). Nie chciałbym trafić bowiem do miejscowości w
          której po sezonie większość dyskotek, pubów itp.będzie pozamykana.
          - Jaką bazę sportów wodnych oferuje Faliraki? Czy w tej miejscowości uprawia
          się windsurfing?

Dzięki z góry za jakiekolwiek informacje

Pozdrawiam,

Leszek
          • 01alex Re: GONDOLA - Rodos - Faliraki 16.08.05, 09:47
            Hotel, zgoda, calkiem przyzwoity za te pieniadze, tylko sniadania tragicznie
            monotonne, no i ten soczek z proszku...
            Natomiast imprezy... Klubow i barow jest pelno i kazdy z nich tak samo pusty.
            Naciagacze probuja zwerbowac klientele, ale nie bardzo im to wychodzi.
            Odnioslam wrazenie, ze wszyscy goscie siedza pozamykani w hotelach. Dziwne, bo
            wydawalo sie, ze to taki rozrywkowy kurort. No chyba, ze tanczy sie tylko w
            klubach zamknietych, tam nie zajrzalam, wiec nie wiem.
    • maxowa Re: GONDOLA - Rodos - Faliraki 02.11.05, 13:15
      Byłam w Gondoli. ZALETY: duży basen, klima we wszystkich pokojach(działa i nie
      śmierdzi), co 2 dni zmieniają pościel i ręczniki, czysto, miła obsługa (w
      tawernie przy basenie do głównego zamówienia dokładali z 5 talerzyków przekąsek
      gratis), śniadania(co drugi dzień to samo ale można sie najeść), materace
      bardzo wygodne, do plaży z 300 metrów, boisko do gry w śiatkówkę, brodzik dla
      dzieci, plaża nudystów około 700 metrów.
      WADY: meble nie najnowsze i popsute radio (ale w wiekszości pokoi tv i nawet
      polonia jest).
      Dla mnie hotel był super, śniadania też bo zapłaciłam 700 zł za tydzień we
      wrzesniu ze wszystkimi opłatami. Za ta cene spodziewałam się gorszych warunków.
      Tylko ceny na rodos sa kosmiczne: za obiad na 1 osobe to 7 eur i to jest prawie
      najtaniej, przejechałam cała wsype i taniej nie znalazłam.
      W hotelu obok chyba mauses czy jakoś tak jest bardzo mały basen a w basenie
      dużo ludu.
      czekam na pytania: maxowa@interia.pl
      • grecja-hotele Re: GONDOLA - Rodos - Faliraki 09.12.05, 12:38
        Autor: ~zaba agata 27-11-2005 15:04

BYlam z chlopakiem w Faliraki w hotelu Gondola.Bylismy oboje pozytywnie
        zaskoczeni, hotel w porzadku, czysto, reczniki czesto zmieniane, lozka scielone
        codziennie, warunki naprawde ok, chyba ze ma sie niewiadomo jakie
        wymagania!(ludzie-nie spodziewajcie sie krolewskich apartamentow za tak niska
        cene!!!!).
        Wszystko bylo ok, ale oczywiscie oslawiona triada musiala na koniec wywinac
        numer-otoz mielismy wykupiony lot z rodos do poznania, a okazalo sie ze samolot
        dolecial do warszawy,a tam podstawili nam autobus do poznania!tak wiec
        dostalismy gratisowo dodatkowe 5 godzin podrozy i tluczenia sie zdezelowanym
        autobusem!oczywiscie bez slowwa wyjasnienia od organizatorow!Chyba nie po to
        wykupywalam lot do poznania, zeby potem tluc sie autobusem!prawda?
        wyslalam do triady list z reklamacja, ale minelo juz 2 miesiace i zero odzewu.to
        banda oszustow i tyle-robia ludzi w konia notorycznie ale niestety maja tak
        sprytnie skonsruowane umowy, ze nie mozna ich zagiac.to rozboj w bialy dzien!tak
        wiec ostrzegam!!!!! aaa, co do Gondoli to przypomnialo mi sie, ze sniadania sa
        masakryczne-codziennie to samo, tylko zmienia sie ser i pseudo
        szynka,ochyda!pozatym bardzo w porzadku. zycze milych wakacji!
    • anewo Re: GONDOLA - Rodos - Faliraki 03.09.06, 18:30
      Czy są tam balkony/tarasy przy pokojach?
      • z_gred57 Re: GONDOLA - Rodos - Faliraki 03.09.06, 22:32
        są( loggie na I p )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka