Dodaj do ulubionych

tanie spanie

05.07.05, 15:33
Wylosowalismy darmowy przelot do Rodos. jestesmy szczesliwi, ale i
zaniepokojeni, bo nie mamy gdzie spac i co jesc. Czy mozna nam ktos doradzic,
gdzie bezpiecznie i tanio spac? Szukamy schronienia na dwa tygodnie; chcemy
zwiedzac mnostwo,ale brak nam pieniazka, wic prosze o informacje, czy
pracownicy naukowi maja jakies znizki? legiymacje - cokolwiek co umozliwi
tanie zwiedzanie.
prosze o garsc informacji
Obserwuj wątek
    • kaniini Re: tanie spanie 05.07.05, 15:43
      Jedyne co mi przychodzi do glowy a propos tanie spanie to schronisko czy jakiś
      hostel - jakkolwiek się to nazywa :)

www.bugeurope.com/reviews/Greece/Dodecanese_Islands/Rhodes/gr007/
      • Gość: joli24@gazeta.pl Re: tanie spanie IP: *.autocom.pl 05.07.05, 16:18
        Dzieki za info; z przerazeniem stwierdzilam ze za 2 tygodnie zaplacimy ponad
        200Euro - moze taniej bedzie wynjac pokoj z kuchnia? Jak sadzisz?
        Jola
        • ewamalgorzata Re: tanie spanie 05.07.05, 20:54
          Wiesz, nie napisałaś, kiedy chcesz jechać - czy w sezonie, czy poza nim. Ale
          IMHO ok 20E za pokój trzeba przyjąć- choć nie wykluczam, że może poza sezonem
          znajdzie się taniej.
          Znalazłam w necie info, że na Rodos jest camping niestety, nie ma żadnych
          bliższych info poza tymi:
          www.camping-in-greece.gr/Details.asp?id=67 Chyba musisz zadzwonić i
          zapytać po prostu.
          A może rozważ potraktowanie Rodos jako punktu przesiadkowego i udaj się promem
          na jakąś pobliską, mniej obleganą przez turystów wyspę? Zawsze możesz zabrać
          mały namiot, śpiwory - i od czasu do czasu spędzać noc na kampingu a od czasu
          do czasu na plaży (wtedy już bez namiotu;-))
          • Gość: kaniini Re: tanie spanie IP: 193.0.117.* 06.07.05, 08:45
            Szczerze mówiąc to nie wiem, ale kiedy wynajmowałam pokój (co prawda byłam sama
            to płaciłam zań ok 20 euro - na róznych wyspach) to na jedną noc - może na
            dłuższy czas jest taniej? Ale chyba nie taniej niż w schronisku czy na
            kempingu. Może poszukać czegoś w mniej turystycznym rejonie wyspy, czyli na
            przeciwległym końcu, co miasto Rodos albo jak radzi Ewa Małgorzata siedzieć na
            innej wyspie?
            • Gość: kaniini Re: tanie spanie IP: 193.0.117.* 06.07.05, 08:55
              Jeszcze coś takiego jako camping - ale nie ma więcej wiadomości niż te:
              AGHIOS GEORGIOS LARDOS RHODES
              Lardos, Lindos Rhodes
              Tel: 0244-44203 Fax:
              Open April-October
              GNTO License No 11314/26-4-91
              • arwena Re: tanie spanie 06.07.05, 12:05
                wyrobcie sobie legitymacje ITIC - 65 zł, w almaturze, wazna niestety tylko do
                konca roku kalendarzowego (chyba ze wyrobicie po 01.09 - wtedy wazna do konca
                przyszlego roku kalendarzowego, 31.12.2006) - w tym jest dosc fajne
                ubezpieczenie KL i NW (nawet z kosztami ratownictwa), ja bralam jeszcze do
                Grecji E111, poza tym wstep do muzeow, twierdz, wykopalisk - mialam bezplatny
                (normalnie wejscie kosztowalo 2-3 EUR). Poza Akropolem:( tam zadne znizki chyba
                nie dzialaja.

te 65 zl to nie jest malo, ale jesli chcecie sporo pozwiedzac, takze poza tym
                wyjazdem, albo macie w planach inne wycieczki - to warto. czesto pisza ze
                znizki takie jak na ISIC, ja po prostu zawsze wyciagam ta legitymacje i
                probuje:)
                pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka