Dodaj do ulubionych

Kreta - Sissi Bay - BigBlue

IP: 213.77.28.* 05.08.02, 18:43
Hejki,

Planuję 2 tygodnie na Krecie - znalazłam całkiem sympatyczną ofertkę hotelu
Sissi Bay - wyjazd organizowany przez BigBlue. Czy może ktoś był w tym hotelu
z tą firmą? Warto?
Obserwuj wątek
    • byzia Re: Kreta - Sissi Bay - BigBlue 06.08.02, 16:28
      Hej, bylam tam w czerwcu. Wg mnie warto, ale zalezy co kto lubi. I za ile. Ja
      bylam w kompleksie 3*, tylko ze sniadaniami i tylko za 900 PLN. Zadaj konkretne
      pytania to odpowiem. Pozdrawiam
      • juliet_ Re: Kreta - Sissi Bay - BigBlue 06.08.02, 17:03
        byzia napisała:

> Hej, bylam tam w czerwcu. Wg mnie warto, ale zalezy co kto lubi. I za ile. Ja
        > bylam w kompleksie 3*, tylko ze sniadaniami i tylko za 900 PLN. Zadaj
        konkretne
        >
        > pytania to odpowiem. Pozdrawiam

Czesc. Cop prawda to nie ja wczesniej pytalam o Sisi Bay hotel ale jestem w
        podobnej sytuacji mnie rowniez moze dotyczyc pobyt w tym hotelu (na dzis dzien
        po prostu jeszcze nie wiem ktory hotel wiem ze na krete)wiec jesli bylabys tak
        uprzejma napisac jaka jest lokalizacja hotelu tzn czy znajduje sie w poblizu
        wrecz najlepiej sasiedztwie jakiegos centrum miejscowosci, czy jest w okolicy
        najprosciej mowiac tzw. "zycie towarzyskie", mam na mysli restauracje, puby,
        sklepy, bazary wypozyczalnie samochodow itp nie koniecznie dyskoteki. No i jak
        wygladaja te sniadania czy dla doroslego nie odchudzajacego sie czlowieka to
        wystarczy jako sniadanie?
        z gory dziekuje i cieplutko pozdrawiam!
        • byzia Re: Kreta - Sissi Bay - BigBlue 07.08.02, 09:41
          Odpowiadam: miejscowosc Sissi nie jest kurortem, jest to male sympatyczne
          nadmorskie miasteczko. Oczywiscie sa puby, restaruracje i tawerny, pewnie
          dyskoteki tez, ale nie jest to na full, tak jak np. w miejscowosci Malia,
          polozonej 5 km od Sissi, gdzie zycie towarzyskie kwitnie od rana do rana. Ale
          Sissi tez ma swoj urok. Hotel Sissi Bay zlokalizowany jest nad morzem, z tym ze
          do plazy (kamienistej) trzeba troche dojsc. Przy hotelu (kompleks sklada sie z
          apartamentow 4* i 3*) sa dwa baseny, nie za duze, ale poplywac mozna. Pokoje
          sa klimatyzowane, przy wiekszosci sa balkoniki, ewentualnie wygrodzone miejsca
          odpoczynku. W hotelu sa 2 bary i jadalnio-restauracja (przy basenie).
          Sniadania byly w formie bufetu, urozmaicone i bez ograniczen. Nawet postawny
          mezczyzna mogl najesc sie do syta. Do wykupienia na miejscu byly tez
          obiadokolacje (chyba 8 lub 10 EUR od osoby), ale tego nie polecam - lepiej za
          te same pieniadze poprobowac jedzonka w miejscowych tawernach. Obsluga w hotelu
          mila (z wyjatkiem zatrudnionego w barze Polaka. Ogolnie czysto i sympatycznie
          chociaz bez luksusow. Nie polecam tez wycieczek organizowanych przez BB -
          b.drogie. Samemu mozna zorganizowac sobie wszystko za polowe ceny. Wypozyczalni
          samochodow i motorow wszedzie moc, informacja turystyczna niezla. Sissi to tez
          niezly punkt wypadowy do zwiedzania - 40km od Heraklionu, 70km od Agios
          Nikolaos. Czy to wystarczy ? Jak nie to pytaj dalej. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka