IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:26
interesuje mnie wyjazd na Mykonos.Czy ktoś mógłby mi polecić jakieś
rzetelne biuro organizujące tam wyjazdy
Obserwuj wątek
    • bebiak Re: Mykonos 13.07.05, 22:45
      Cześć,
      jakoś sobie nie przypominam w Polsce biura, które organizowałoby tam wyjazd.
      Przy wyższych nakładach finansowych (niestety, to zawsze tym skutkuje) można
      polecieć do Aten, potem bez problemu autobusem (spod lotniska) do portu w
      Rafinie (w blisko) i stamtąd promem albo delfinem na Mykonos. Proste i
      niekłopotliwe tylko finanse...
      Ja się tak dwa lata temu wybrałam na Tinos i tu zamieszkałam na tydzień. Z
      Tinos popłynęłam sobie (to blisko) na Mykonos (i dalej Delos).
      W pensjonacie na Tinos, w którym wynajmowałam pokój przestrzegano mnie przed
      noclegami na Mykonos - ponoć drogie (nie sprawdzałam).
      Co do zasady Mykonos jest wg mnie droga: piłam tam najdroższą frappe mego
      życia - 5 euro - ale to w Małej Wenecji a to szczególne miejsce:-)
      Powodzenia. B.
      • pigula65 Re: Mykonos 13.07.05, 23:38
        dzieki za informacje:)
        • amigo50 Re: Mykonos 14.07.05, 04:05
          Ale Mykonos trzeba zobaczyć, nawet jeśli jest trochę droższa niż inne wyspy.
          Proponuję jednak tej drożyzny tak nie demonizować. Rzeczywiście, są tam nieco
          wyższe ceny. Sałatka tzw. grecka kosztuje np 4 euro i może się zdarzyć, że jak
          pójdziesz na samą sałatkę (toż to micha zieleniny!!!), to mogą Ci jej w
          Mykońskiej Wenecji nie podać (tak też bywa!).
          Wyspa Mykonos ma jedne z najpiękniejszych plaż na całych Cykladach a miasto
          Mykonos jest jednym z najpiękniejszych miast i to chyba nie tylko na Cykladach
          ale w całej Grecji.
          Metoda jaką podał Bebiak (pozdrawiam i ściskam!!!) na dotarcie na Mykonos jest
          metodą bardzo dobrą. Ja preferuję jednak promy z Pireusu, bo choć to trochę
          dalej, to promów jakby więcej.
          Pozdrawiam.
      • pigula65 Re: Mykonos 17.07.05, 22:19
        A może polecieć na Santorini i stamtąd promem na Mykonos.Płynęłam tak kiedyś na
        Paros.Dzięki wszyskim za porady,tak czy tak wybiorę się tam kiedyś ,tęsknię za
        tym bardzo:)
    • foreks Re: Mykonos 26.07.05, 16:35
      to ja jeszcze zapytam, ile trwa rejs z hersonissos do mykonos i jak daleko z
      portu do paradise beach? rgds :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka