Dodaj do ulubionych

Apollo - Kreta

02.08.05, 20:28
Wybieram się z Itaki do hotelu Apollo na Krecie. Będę bardzo wdzięczny za
jakiekolwiek opinie.
Obserwuj wątek
    • resz_ka Re: Apollo - Kreta 04.08.05, 09:09
      Mi sie hotelik podobał. Napisałam już troszke o nim w wątku
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=26278297&a=26278297 Jak masz
      jakieś konkretne pytania to pisz?

pozdr.
      ReszKa
      • tynia22 Re: Apollo - Kreta 13.08.05, 17:30
        Witam,bardzo miły,przytulny hotel, chyba 50 pokoi.Czysto,codziennie zmieniana
        pościel/ręczniki i prześcieradła/ myta podloga i WC.Bardzo przytulnie,wręcz
        kameralnie.Jedzenie 3 posiłki w opcji allc.wystarczy za wszystko,aż nie chce
        wychodzić sie po za hotel.Bar zaopatrzony piwo ich wino, ouzo rakija dowoli tak
        zwana kana galilejska.Dla dzieci fanta ,cola itp, kawa frappe, siedzisz przy
        basenie i dowolnie wybierasz.Wspaniały ,gościnny właściciel,jeżeli zdecydujecie
        się jechać serdecznie pozdrówcie go od Eli i Zygmunta z Krakowa.My byliśmy z
        biura Itaka,gwarancja pomocy we wszystkich możliwych problemach.Polecam ten
        hotel,szczególnie dla rodziców z dziećmi.Miejscowość mała, cicha,kilka tawern,
        nie ma dyskotek,cisza i spokój.Do morza dowozi z hotelu, bus hotelowy
        praktycznie o każdej porze.Plaża piaszczysta,czysta,duża, morze długo nie
        głębokie,czyste rewelacja! Polecam,byliśmy bardzo zadowoleni.Konkretne pytania
        odpowiem.Pzdrawiam tynia 22
        • grecja-hotele Re: Apollo - Kreta 05.09.05, 14:39
          Witam, miałam okazję być w tym hotelu w czerwcu. W większości zgadzam się z
          opinią Tyni22. Faktycznie - obsługa ze strony greckiej super, gorzej z
          kontaktem z kimkolwiek z Itaki. My niestety nie możemy powiedzieć aby
          pracownicy biura interesowali się co z nami się dzieje w tym miejscu - poza
          informacją wstępną i wykupem wycieczek.
          Niesamowity barman Jorgo i szalenie miła Monika oraz super-kucharz Vadim są
          gwarancją dobrej obsługi ( swobodnie porozmawiasz w języku angielskim,
          niemieckim czy rosyjskim ); natomiast uśmiechnięty i przyjacielsko nastawiony
          właściciel Ioanni prawia, że czujesz się jak ktoś specjalny............. to
          wszystko pod warunkiem, że mieszkasz w Apollo a nie Apollo II !!!
          No i koniecznie musisz lubieć trochę agroturystykę ! Miejsce jest bardzo
          spokojne i co ważne - czujesz się bezpiecznie; trochę jak na wsi - kozy,
          baranki, pola,etc.
          Jeśli preferujesz "szalone wakacje" to z pewnością nie polecałabym tego hotelu.

Po wynajęciu samochodu można naprawdę spokojnie zjeździć pół wyspy w dobrym
          czasie. Na komunikację publiczną bardzo bym nie liczyła bo czas to rzecz
          względna a rozkład jazdy wysoce orientacyjny.

Jedyny mankament to ............... cena wyjazdu określona przez Itakę !
          Przy wszystkich walorach obsługi cena 5.900,- za pobyt 2 osób (2 tyg.w czerwcu)
          to wielkość przesadzona. Ten standard hotelu w tym miejscu nie wart jest tej
          ceny-mamy skalę porównawczą. Jesteśmy z mężem generalnie zadowoleni; nie
          nleżymy do tych, którzy szukają "dziury w całym" i malkontencą jednak to trochę
          za duża kasa jak na oferowane usługi.
          No i jeszcze jedno - w czerwcu nie można liczyć na żaden transfer na plażę -
          jedyny to własne nogi.
    • ipnet Re: Apollo - Kreta 13.09.05, 11:34
      Jesli jechac na Krete to do jakiegos wiekszego hotelu, bo w tym masz oczy wlasciciela wlepione w kazdego turyste, poklepywanie po plecach ze slowami "my friend", kiedy masz jakis problem i aptekarskie praktyki wydzielania wszelkich tzw."dóbr all inclusive".
      Jesli masz problem to po angielsku z wlascicielem sie nie dagadasz, po niemiecku owszem. Bedac 2 tyg mielismy okazje widziec, jak co tydzien przyjezdzala jakas rodzina i nie miala miejsca w hotelu. Pani rezydent ze stoickim spokojem odpowiadala na zaistniala sytuacje "Ale czego Panstwo ode mnie oczekujecie?"
      Pomoc rezydentki we wszelkich wycieczkach ogroman, ale jak przyjdzie wyegzekwowac cos od wlasciciela, to rozklada rece, nieboraczka.
      Jesli chcecie nie miec co kilka dni cieplej wody wieczorem i rano, to tu to macie. Jesli przyjedziecie z dziecmi malymi, to przygotujcie sie, ze nie bedzie Was na liscie w rezydenta, albo w hotelu.
      A i o jednym najwazniejszym nie powiedzialem: jest Apollo I i Apollo II (czytaj dwa), oddalony od pierwszego o 100 metrow (dojscie zwykla ulica, wcale nie sa polaczone), w ktorym oprocz pokoi nie ma nic, wiec przygotujcie sie na wycieczki do Apollo I by zjesc, skorzystac z barku, basenu i innych "atrakcji".
      Obsluga owszem mila, nawet syn wlasciciela i jego kuzyn wam naleje drinka czy piwo, no ale czesto brakowalo jakis potraw, czy chleba w trakcie posilkow.
      Reglamentacja? :)

Jesli macie wybor, to wybierzcie inny hotel, NIE TEN.
      • koni70 Re: Apollo - Kreta 16.09.05, 13:39
        ipnet napisał:

> Jesli jechac na Krete to do jakiegos wiekszego hotelu, bo w tym masz oczy
        wlasc
        > iciela wlepione w kazdego turyste, poklepywanie po plecach ze slowami "my
        frien
        > d", kiedy masz jakis problem i aptekarskie praktyki wydzielania wszelkich
        tzw."
        > dóbr all inclusive".
        > Jesli masz problem to po angielsku z wlascicielem sie nie dagadasz, po
        niemieck
        > u owszem. Bedac 2 tyg mielismy okazje widziec, jak co tydzien przyjezdzala
        jaka
        > s rodzina i nie miala miejsca w hotelu. Pani rezydent ze stoickim spokojem
        odpo
        > wiadala na zaistniala sytuacje "Ale czego Panstwo ode mnie oczekujecie?"
        > Pomoc rezydentki we wszelkich wycieczkach ogroman, ale jak przyjdzie
        wyegzekwow
        > ac cos od wlasciciela, to rozklada rece, nieboraczka.
        > Jesli chcecie nie miec co kilka dni cieplej wody wieczorem i rano, to tu to
        mac
        > ie. Jesli przyjedziecie z dziecmi malymi, to przygotujcie sie, ze nie bedzie
        Wa
        > s na liscie w rezydenta, albo w hotelu.
        > A i o jednym najwazniejszym nie powiedzialem: jest Apollo I i Apollo II
        (czytaj
        > dwa), oddalony od pierwszego o 100 metrow (dojscie zwykla ulica, wcale nie
        sa
        > polaczone), w ktorym oprocz pokoi nie ma nic, wiec przygotujcie sie na
        wycieczk
        > i do Apollo I by zjesc, skorzystac z barku, basenu i innych "atrakcji".
        > Obsluga owszem mila, nawet syn wlasciciela i jego kuzyn wam naleje drinka czy
        p
        > iwo, no ale czesto brakowalo jakis potraw, czy chleba w trakcie posilkow.
        > Reglamentacja? :)
        >
        > Jesli macie wybor, to wybierzcie inny hotel, NIE TEN.

Skąd tyle złośliwości...jeśli się jedzie na jedną z najtańszych ofert z
        katalogu. Sądząc po czasie to byliśmy w tym samym hotelu 31/08-14/09 ale opis
        mi nie pasuje...może należy przed wyjazdem przeczytać ofertę z katalogu i
        dopytać sie w biurze sam na tym forum szukałem info i znalazłem.
        Hotel 3gwiazdki, mały basen, zielono jakieś 500m od morza. All inclusive to tak
        naprawdę 3 posiłki (nigdy niczego nie brakowało jak coś sie kończyło to zaraz
        było donoszone) napoje to lokalne odpowiedniki coli, fanty, sprita , piwo i
        raki+kawa i herbata wszystko do 23 a i długo po tym czasie nie było problemu z
        piciem. Na umowie zapewne miała pani wpis Apollo lub Apollo II (trzeba czytać).
        A menager w hotelu jak tylko ktoś zgłosił cheć zmiany pokuje zgadzał się od
        razu. A dla czytających oferta kosztowała ok 2300 Pln. W hotelu część personelu
        była polska tym bardziej nawet dla osób bez znajomości języków obcych kontakt
        był łatwy.

• neronka Re: Apollo - Kreta 24.01.06, 15:05
          cytat z wspomnienia-wakacje.pl
          Autor wspomnień: maciek krk z krakowa (maciekkrk@interia.pl)

Data publikacji: 2005-08-20

Z biurem ITAKA bylismy 2 razy na Krecie, raz w pazdzierniku rok temu i teraz w
          sierpniu. W pazdzierniku mielismy mieszkać w Chanii tymczasem pokuj dostalismy w
          Rethymno....Ty razem bylismy w miasteczku Kavros obok Georgioupolis. Hotel
          Apollo reklamowany w folderach tej firmy jako all inclusiwe z basenem i barem w
          żeczywistosci podzielony jest na 2 budynki Apollo i Apollo2.Owszem budynek
          apollo spełnia wszystkie oczekiwania jednak o budynku Apollo2 nie ma mowy w
          żadnym folderze firmy ITAKA...Oczywiscie zostalismy zakwaterowani w budynku
          Apollo2, w którym ani nie ma basenu, ani baru. Budynek Apollo oddalony jest o
          500metrów i tam to własnie mielismy korzystać z basenu i z opcji all inclusiwe,
          za każdym razem odbywając podróż pół kilometrową trasą...jest to absurd kiedy
          np. chcesz sie napić szklanki wody z baru...Nie mówiąc o tym że jestem po
          wypadku samochodowym i ciężko mi sie poruszać. O budynku Apollo2 dowiedziałem
          sie przed wyjazdem z komentarzy internetowych. Przed wyjazdem zaniepokojony
          poszedłem do biura ITAKA w Krakowie przy ulicy Zwierzynieckiej. Powiedziałem w
          czym problem,że nie będe w stanie dochodzić 500metrów i żadam gwarancji że będe
          zakwaterowany w budynku Apollo a nie Apollo2. Panie z biura oswiadczyła że nie
          ma żadnego problemu i na 100% będziemy w budynku z barem i basenem. Po
          przyjezdzie na miejsce wysadzono nas z autobusu pod budynkiem Apollo2, na nic
          sie zdały moje prostesty gdyż w budynku Apollo po prostu nie było wolnych pokoi.
          NIE DAŁO SIE NIC ZAŁATWIC GDYŻ REZYDENTKA BIURA ITAKA KTÓRA MA OBOWIĄZEK POWITAĆ
          GOŚCI W HOTELU POJAWIŁA SIE DOPIERO PO 14 GODZINACH OD MOMENTU NASZEGO PRZYJAZDU
          DO HOTELU!!!!!!. Zostalismy po prostu oszukani, nie tylko my ale wszyscy ludzie
          którzy z nami przylecieli....To jest po prostu skandal,biuro ITAKA pobrało od
          nas pieniądze za hotel z basenem i barem a dostalismy budynek bez
          niczego.Powiedziano nam zebysmy dochodzili 500metrów za każdym razem kiedy
          chcemy coś zjeść, wypić czy wykąpać sie w basenie. JAK MOŻNA OFEROWAĆ WYJAZD Z
          OPCJĄ ALL INCLUSIVE SKORO W BUDYNKU NIE MA NAWET BARU!!!!!!??????? PONIEWAZ
          BUDYNEK APOLLO2 MA 20 POKOI. Z POWODU URAZU NOGI PO WYPADKU MIAŁEM ZMARNOWANY
          CAŁY WYJAZD!!!! A OBIECANO MI ŻE NIE BĘDZIE TAKIEGO PROBLEMU :-((( .
          ZAPŁACILISMY 5200 ZŁ A WOLAŁBYM MIESZKAĆ W NAMIOCIE PRZY PLAŻY , NIE MUSIAŁBYM
          DOCHODZIC KOLEJNYCH 1000 METRÓW DO PLAŻY. W REZULTACIE Z OPCJI ALL INCLUSIVE NIE
          SKORZYSTAŁEM WOGULE... JEST MI STRASZNIE PRZYKRO, TO MIAŁY BYĆ SUPER WAKACJE,
          KTÓRE PLANOWAŁEM OD ZESZŁEGO ROKU...nie mówiąc juz o przypadku pewnej rodziny z
          Wrocławia o którym na pewno przeczytacie w gazecie wyborczej. Rodzina z dwójka
          dzieci (w tym 2 letni chłopiec) po przylocie nie została w ogule wpuszczona do
          autobusu przez pracowniczke biura ITAKA. twierdziła ona że sa skreśleni z listy
          bo ponoć przecierz zrezygnowali z wycieczki. W srodku nocy z dwuletnim dzieckiem
          musieli dojechac taxówką z Chani do Kavros.około 70 km !!! Po przybyciu na
          miejsce okazało sie że pokoju dla nich nie ma... po całodziennym oczekiwaniu na
          rezydentke biura ITAKA w holu hotelu po wielkich kłotniach dostali pokuj w
          górach, 5 km od morza, bez klimatyzacji, bez basenu. Państwo Ci wykupili opcje
          all inclusive i polecono im żeby dochodzili 4 km do budynku Apollo!!! Po 6
          dniach łaskawie przeniesiono ich do Apollo... także pół wyjazdu zmarnowane
          mieli. NIE POJMUJE TEGO!!!!! ALE OCZYWISCIE W POLSCE ZA PIENIĄDZE DA SIE
          WSZYSTKO ZAŁATWIĆ...A BIURO ITAKA NAOSZUKIWAŁO TYLE LUDZI ŻE MA TYCH PIENIĄŻKÓW
          NAPRAWDE WIELE.... M.Grabarczyk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka