madeleine7 04.08.05, 09:29 Pytanie do tych co wrócili z Rodos - jakie wysokie filtry trzeba mieć, żeby po 2 dniach nie wyglądać jak po sianokosach ? :-) W Polsce wystarcza mi 6 ale coś mi się wydaje, że w Grecji to co najmniej 20... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tzw Re: Rodos - opalanie IP: 192.11.224.* 04.08.05, 09:43 z 20-ka to będziesz wygladała jak pracownica młynu. Myślę że 8ka bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Rodos - opalanie IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.08.05, 09:58 my smarowaliśmy się 20-stką, a dziecko nawet 40-stką, dobrych firm, wróciliśmy ładnie i równo opaleni, bez żadnych problemów wieczorami z usuwaniem skutków poparzeń, dziecko jest również super opalone, opalasz sie wszędzie, więc nie ma problemu że będziesz "pracownica młynu", a po co masz siedzieć w koszulce, chroniąc poparzone ciało.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: Rodos - opalanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 14:12 Wazna jest karnacja. Dobrze jest kilka dni przed wyjazdem przyzwyczaic sie do opalania, nawet w solarium. Ja akurat mam przecietna karnacje, raczej opalam sie na brazoWo- stosowałam PRZEDE WSZYSTKIM 30 i byłam bardzo zadowolona. Osoby ktore smarowaly sie mniejszymi filtrami po kilku dniach przychodzili na plaze w dlugich koszulach i ogromnych kapeluszach. Oprocz tego u niektorych pojawily sie przebarWIenia co bardzo brzydko wyglada( np twarz w ciapki). zloty srodek jest najlepszy POLECAM Z MOCNIEJSZYM FILTREM NP 30 I SLABSZYM NP 8 ( JA TAK ZROBILAM) I CO DRUGI DZIEN SMAROWAC SIE INNYM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shaman Re: Rodos - opalanie IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 06.08.05, 14:33 solarium nie przyzwyczaja do słońca. To jeden z mitów. Lampy generują tylko UVA. Odpowiedz Link Zgłoś
madeleine7 Re: Rodos - opalanie 04.08.05, 10:13 Lubię po prostu, żeby skóra miała zdrowy wygląd a nie stary i zniszczony słońcem. Poza tym będę pływać na desce - woda potęguje opalanie. W Polsce po paru dniach na wodzie używam totalnego blokera, tam bedzie jeszcze gorzej.Dlatego pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoli Re: Rodos - opalanie IP: 62.233.204.* 04.08.05, 09:55 Ja miałam na pierwsze dni 15. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika30 Re: Rodos - opalanie IP: 217.8.166.* 04.08.05, 11:08 Pytanie jest chybione - wszystko zależy od skóry. Ja opalałam się na Rodos z nr.2 bo mam ciemna karnację i opalam się na gorzką czekoladę. Byli z nami Angole smarujące sie 30-tkami i więcej i stawiali się różowi jak świnki... Dostosuj faktor do skóry i czasu przebywania na słońcu. Odpowiedz Link Zgłoś
madeleine7 Re: Rodos - opalanie 04.08.05, 11:22 Chyba nie koniecznie chybione. Ja też mam ciemną karnację a jednak czasem zdarza mi sie poparzyć. Widać, ze większosć oscyluje wokół 15-20 wiec jakiś pogląd to daje. Wątpię czy nad naszym morzem używają takich wysokich faktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: Rodos - opalanie 04.08.05, 13:53 Wrocilam pod koniec lipca z Rodos. Przez pierwsze dni uzywalam 25, potem 10, ostatnich 5 dni - 2. Karnacje mam raczej sniada, opalam sie co roku na poludniu i jest to moj sprawdzony sposob na piekna opalenizne. Poza tym w sezonie raczej nie bedziesz w stanie wylezec na Rodos na plazy dluzej niz 10 minut, trzeba sie schlodzic, chyba, ze bedziesz w bardzo wietrznej miejscowosci, wtedy nie odczuwa sie tak intensywnie goraca i latwo sie poparzyc. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mada Re: Rodos - opalanie IP: 193.212.132.* 08.08.05, 15:07 bylam we wrzesniu w Egipcie i wystarczyla mi 10-tka,a jak sadze w Egipcie mozna sie spodziewac,ze slonce bardziej przypieka niz w Grecji.Karnacje mam srednia,jak juz przyzwyczaje sie do opalania,opalam sie na brazowo albo ciemny braz jesli trwa to dluzej:).Wg mnie 10 powinna wystarczyc-taka mam nadzieje,bo jade za 2 tygodnie na 7+7 z Rainbow, i bedziemy wypoczywac na Riwierze Odpowiedz Link Zgłoś