Dodaj do ulubionych

Rodos - opalanie

04.08.05, 09:29
Pytanie do tych co wrócili z Rodos - jakie wysokie filtry trzeba mieć, żeby
po 2 dniach nie wyglądać jak po sianokosach ? :-) W Polsce wystarcza mi 6 ale
coś mi się wydaje, że w Grecji to co najmniej 20...
Obserwuj wątek
    • Gość: tzw Re: Rodos - opalanie IP: 192.11.224.* 04.08.05, 09:43
      z 20-ka to będziesz wygladała jak pracownica młynu. Myślę że 8ka bedzie ok.
      • Gość: :) Re: Rodos - opalanie IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.08.05, 09:58
        my smarowaliśmy się 20-stką, a dziecko nawet 40-stką, dobrych firm, wróciliśmy
        ładnie i równo opaleni, bez żadnych problemów wieczorami z usuwaniem skutków
        poparzeń, dziecko jest również super opalone, opalasz sie wszędzie, więc nie ma
        problemu że będziesz "pracownica młynu", a po co masz siedzieć w koszulce,
        chroniąc poparzone ciało..
        • Gość: beti Re: Rodos - opalanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 14:12
          Wazna jest karnacja.
          Dobrze jest kilka dni przed wyjazdem przyzwyczaic sie do opalania, nawet w
          solarium.
          Ja akurat mam przecietna karnacje, raczej opalam sie na brazoWo- stosowałam
          PRZEDE WSZYSTKIM 30 i byłam bardzo zadowolona. Osoby ktore smarowaly sie
          mniejszymi filtrami po kilku dniach przychodzili na plaze w dlugich koszulach i
          ogromnych kapeluszach. Oprocz tego u niektorych pojawily sie przebarWIenia co
          bardzo brzydko wyglada( np twarz w ciapki).
          zloty srodek jest najlepszy POLECAM Z MOCNIEJSZYM FILTREM NP 30 I SLABSZYM NP 8
          ( JA TAK ZROBILAM) I CO DRUGI DZIEN SMAROWAC SIE INNYM
          • Gość: Shaman Re: Rodos - opalanie IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 06.08.05, 14:33
            solarium nie przyzwyczaja do słońca. To jeden z mitów. Lampy generują tylko UVA.
      • madeleine7 Re: Rodos - opalanie 04.08.05, 10:13
        Lubię po prostu, żeby skóra miała zdrowy wygląd a nie stary i zniszczony
        słońcem. Poza tym będę pływać na desce - woda potęguje opalanie. W Polsce po
        paru dniach na wodzie używam totalnego blokera, tam bedzie jeszcze
        gorzej.Dlatego pytam.
        • chiara76 Re: Rodos - opalanie 04.08.05, 10:17
          sprawdź pocztę;)
    • Gość: Zoli Re: Rodos - opalanie IP: 62.233.204.* 04.08.05, 09:55
      Ja miałam na pierwsze dni 15.
    • Gość: Monika30 Re: Rodos - opalanie IP: 217.8.166.* 04.08.05, 11:08
      Pytanie jest chybione - wszystko zależy od skóry. Ja opalałam się na Rodos z
      nr.2 bo mam ciemna karnację i opalam się na gorzką czekoladę. Byli z nami
      Angole smarujące sie 30-tkami i więcej i stawiali się różowi jak świnki...
      Dostosuj faktor do skóry i czasu przebywania na słońcu.
      • madeleine7 Re: Rodos - opalanie 04.08.05, 11:22
        Chyba nie koniecznie chybione. Ja też mam ciemną karnację a jednak czasem
        zdarza mi sie poparzyć. Widać, ze większosć oscyluje wokół 15-20 wiec jakiś
        pogląd to daje. Wątpię czy nad naszym morzem używają takich wysokich faktorów.
        • ddb2 Re: Rodos - opalanie 04.08.05, 13:53
          Wrocilam pod koniec lipca z Rodos.
          Przez pierwsze dni uzywalam 25, potem 10, ostatnich 5 dni - 2.
          Karnacje mam raczej sniada, opalam sie co roku na poludniu i jest to moj
          sprawdzony sposob na piekna opalenizne. Poza tym w sezonie raczej nie bedziesz
          w stanie wylezec na Rodos na plazy dluzej niz 10 minut, trzeba sie schlodzic,
          chyba, ze bedziesz w bardzo wietrznej miejscowosci, wtedy nie odczuwa sie tak
          intensywnie goraca i latwo sie poparzyc. Pzdr.
    • Gość: Mada Re: Rodos - opalanie IP: 193.212.132.* 08.08.05, 15:07
      bylam we wrzesniu w Egipcie i wystarczyla mi 10-tka,a jak sadze w Egipcie mozna
      sie spodziewac,ze slonce bardziej przypieka niz w Grecji.Karnacje mam
      srednia,jak juz przyzwyczaje sie do opalania,opalam sie na brazowo albo ciemny
      braz jesli trwa to dluzej:).Wg mnie 10 powinna wystarczyc-taka mam nadzieje,bo
      jade za 2 tygodnie na 7+7 z Rainbow, i bedziemy wypoczywac na Riwierze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka