Dodaj do ulubionych

Kreta - hersonissos

IP: *.bigram.com.pl 31.08.05, 11:18
Czesc,

wybieram sie ze znajomymi na kretę, i mam ptanko co warto zwiedzić. bedzimy
tylko tydzień więc chciałabym tez miec czas na plaże i oplaanie ale tez
zobaczyć ciekawe miejsca.
Obserwuj wątek
    • goldeneye Re: Kreta - hersonissos 01.09.05, 16:57
      Cześć, jeżeli lecisz na tydzień, to musisz dobrze rozplanować sobie podróże, bo
      Kreta jest dosyć duża. Ja byłem w lipcu. Wypożyczyłem samochód na jeden dzień i
      pojechałem do Ksossos, a z powrotem na południe przez góry, małe wsie. Dalej
      pojechaliśmy wybrzeżem. Największe wrażenie zrobiła na mnie ta niekomercyjna
      część Krety. Nie zdziw się, jak w pewnym momencie w górach skończy się asfalt i
      dalej przez kilka kilometrów będziesz jechała po szutrze.

Udanego wyjazdu
      Krzysiek
    • Gość: jagniak Re: Kreta - hersonissos IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.05, 23:15
      zależy co wolisz; Knossos można " zaliczyć", ale ja żałowałam tych 60 zł na
      bliety, w Iraklione (Heraklionie)dość fajny targ-bazar z oliwami, miodami i
      innymi ziołami czy gąbkami, ale gdzie indziej też są dostępne...
      jeśli wolisz tak ja my nieziemskie krajobrazy to plecam totalnie dzikie plaże w
      retatokambos i Tsoutsouros (dokładnie w dół palcem po dokładnej mapie); warto
      zjechać wybrzerze na wschód od Herssonisos- zobaczyć koło Elounda (Shisma)
      wyspę Spinalonga, gdzie jest takie kamienne miasto (można kupić bilet na rejs)
      wyworzona tam kiedyś trędoawtych, podczas epidemii na Krecie. Można zachaczyć
      też o Agnos Nicolaos, chyba właśnie tam było takie jezioro głębokie na 70m.
      życzę miłego urlopu i niezapomnianych pozytywnie wrażeń. Korzystałam z
      przewodnika Nelles Plus.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka