Dodaj do ulubionych

Grecja z Itaką

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 21:24
z powodu paskudnej pogody we Włoszech koniecznie muszę szybko zmienić plany
wakacyjne i poszukać last minute w Grecji..
myślę o wyjeździe z Itaką ale nie mam pojęcia co wybrać- może Chalkidiki-
Athos?
Proszę o poważne potraktowanie pytania i szybkie odpowiedzi bo urlop od
poniedziałku :(
Obserwuj wątek
    • Gość: Jola Re: Grecja z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 08:36
      TYLKO NIE Z ITAKĄ, MOŻESZ TRAFIĆ DOBRZE, ALE OGÓLNIE TO KIEPSKIE BIURO I DUŻO LUDZI SIĘ SKARŻY.
      • Gość: aside Re: Grecja z Itaką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 09:16
        Tui za drogie , Neckrerman jak wyżej a na Triadę też dużo skarg widzę :/
        Mnie niedawno polecił znajomy co z Itaką podróżuje...
        • Gość: Robert Re: Grecja z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 10:08
          Byłem w sierpniu na Krecie w Hersonissos ze Scan Holiday. Ok. Polecam
          • vicky97 Re: Grecja z Itaką 18.09.05, 13:32
            Cześć!!!
            byłam w sierpniu z Itaką na płw. Athos w hotelu Akti Ouranoupoli. Jestem w 100%
            usatysfakcjonowana i z hotelu (SUPER!!!!) i z biura. Nie mam im nic do
            zarzucenia....Polecam
        • Gość: martin Re: Grecja z Itaką IP: *.citibank.com 20.09.05, 18:24
          ja bylem z Itaka na krecie i nie narzekam za bardzo... pokoje w hotelu dosc
          male ale reszta OK
    • pietnacha40 Re: Grecja z Itaką 18.09.05, 21:14
      Dwa razy z Itaką-raz Kreta,raz Thassos,hotele ***,bez uwag,wszystko ok.
    • Gość: Ola Re: Grecja z Itaką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 12:39
      Byłam z Itaką na Krecie, wszystko bez zarzutów, w przyszłym roku pewnie też ich
      wybiorę.
    • aniko16 Re: Grecja z Itaką 20.09.05, 09:50
      Byłam z Itaką na Krecie w Hotelu Santa Marina. Bardzo polecam.
    • Gość: Zuzia Re: Grecja z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 10:20
      Witam!

Bylam z ITAKA na Rodos w hotelu Avra Beach. Wszystko w jak najlepszym porzadku.
      Napewno mniej ryzykujesz wybierajac to biuro niz Triade, EccoHoliday,
      OpenTravel itp. W ubieglym roku bylam z Neckermannem - to dobre biuro i
      mozna "ustrzelic" wczasy w przystepnej cenie! Co do TUI, rzeczywiscie ceny
      powalaja. Zycze udanego urlopu!!! Oooo, jak zazdroszcze...
    • Gość: Zuzia Re: Grecja z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 10:21
      ...aaaa, jeszcze jedno. Rozmawialam z czlowiekiem z Rodos - teraz tam 23
      stopnie. Czyli tez zadna rewelacja. Ale co kto lubi...

Pozdrawiam!
    • magmmma Re: Grecja z Itaką 20.09.05, 14:54
      Witaj,

bylam z Itaka na Athos w Hotelu Philippos. Wrocilam 12.09. Jestem naprawde
      bardzo, bardzo zadowolona. Hotel bardzo czysty, reczniki wymieniane codziennie,
      posciel 3 x w tygodniu, basen czyszczony codziennie, a jedzenie pyszne.
      Jak chcesz moge wyslac Ci kilka fotek. Rezydentka caly czas dostepna.
      Organizacja wycieczek w porzadku.
      Chalkidiki sa fantastyczne. Jesli nie lubisz zatloczonych kurortow to miejsce
      jest w sam raz dla Ciebie.
      Jesli chesz moge wyslac Ci fotki. Podaj prosze adres mailowy.

M
    • Gość: Tania Re: Grecja z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 19:30
      Mnie Itaka wyrolowała na Thassos:(
      Zakwaterowała w hotelu o niższej kategorii i po drugiej stronie wyspy
      A osoba rozpatrująca reklamację zakończyła korespondencję sugestją bym więcej
      nie pisala bo i tak nie ma po co.
      • magmmma Re: Grecja z Itaką 22.09.05, 10:24
        Gość portalu: Tania napisał(a):
        Nie wyobrazam sobie tego, ze mogli zakwaterowac Cie gdzie indziej. Mialas
        podpisana umowe na inny hotel i wyladowalas w innym? Powiem szczerze, ze tego
        nie rozumiem...Na Twoim na miejscu zrobilabym awanti, a na Thasoss, a nie po
        wakacjach piszac reklamacje...

M

> Mnie Itaka wyrolowała na Thassos:(
        > Zakwaterowała w hotelu o niższej kategorii i po drugiej stronie wyspy
        > A osoba rozpatrująca reklamację zakończyła korespondencję sugestją bym więcej
        > nie pisala bo i tak nie ma po co.
        • Gość: Tania Re: Grecja z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 19:25
          Po wyjściu z samolotu każdy zgłasza sie do rezydentki. Prawda?
          Wtedy to usłyszeliśmy,że niestety nie możemy być zakwaterowani w hotelu Achillion
          w miejscowości Skala Potamias ponieważ wynikły jakieś problemy.Okazało się
          potem,że Itaka nie podpisała wogóle z nimi umowy, a hotel sprzedawała.
          Będziemy zakwaterowani w innym trochę skromniejszym hotelu:)
          Prośliśmy o możliwość powrotu do kraju( wg prawa jest to obowiązkiem biura)
          Na to rezydentka,że nie ma takiej możliwości i albo bierzemy co daje, albo
          radźcie sobie sami:)
          Co byś zrobiła o 3 nad ranem na pustym lotnisku z usypiającym dzieckiem?
          • magmmma Re: Grecja z Itaką 27.09.05, 10:59
            W takim razie nie powinnas skladac reklamacji, tylko zalozyc im sprawe...Z
            pewnoscia wygralabys ja.

Pozdrawiam,
            M
            • Gość: Tania Re: Grecja z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 18:42
              To wydaje sie tylko takie proste. Radziliśmy się adwokata i powiedział,że to
              zabawa dla własnej satysfakcji i pognębienia biura.
              Wyliczył,że potrwa to z dwa lata i to co dostaniemy w większości pochłoną koszty.
    • Gość: Tania Re: Grecja z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 19:28
      To częsty proceder Itaki. Oto relacja z innego wyjazdu z tym biurem
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=24088393&a=25171154
    • Gość: Sara Re: Grecja z Itaką IP: 195.20.110.* 30.09.05, 11:02
      Ryzyko jest zawsze. My też przeszliśmy zmianę terminu i miejsca wylotu przez
      Itakę , a do tego także hotelu. Wiązało się to ze stressem i zmianą planów. Ale
      ostatecznie wyszło wszystko ok i byliśmy z pobytu bardzo zadowoleni. Natomiast
      wiem jedno : jeżeli taki przypadek ma miejsce, do konca trzeba egzekwować
      rekompensatę od biura podróży (każdego). Nam się udało, pokryli nam koszty
      przejazdu samochodem do Warszawy, parking i klimę. I oczywiście gwarancja ceny
      pierwotnej, mimo zmiany hotelu na droższy. Oferta wyszła bardzo korzystna i
      Itaka zachowała sie w porządku. Na miejscu organizacja bez zarzutu.
    • moriach Re: Grecja z Itaką 31.10.05, 16:19
      Myśmy byli w tym roku z Itaką w Turcji i nic w rodzaju zmiany hotelu, miejsca
      odlotu czy godziny nam sie nie przytrafiło. Także mogę śmiało polecić to biuro.
      • Gość: Jola Re: Grecja z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 21:13
        Zawsze jakimś dziwnym trafem znajdują się osoby bardzo zadowolone ITAKĄ, ludzie biuro jest beznadziejne, jak wszystkie biura w Polsce to banda złodzieii i oszustów.

Ja byłam tylko raz na wakacjach z biurem podróży, raz i ostatni, zaznaczam że jestem osobą która ma sporo pieniędzy ale już nigdy nie dam się skusić urlopem z biura podróży. Za rok do rodzinki na wieś, chociaż spędze wakacje sopkojnie a nie cała w nerwach kłucąc się z beznadziejną rezydentką
        • uunnii Re: Grecja z Itaką 07.11.05, 19:34
          Ja bylam w tym roku z Itaka. Spotkamy sie jeszcze najwyzej raz, ale w sadzie.
          Otrzymalam odpowiedz na reklamacje, teraz skaladam odwolanie i czekam na efakt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka