Gość: Raphal IP: *.tuchola.sdi.tpnet.pl 23.07.01, 15:07 Byłem w maju na Krecie (caly wschód od Rethimn po Vai). Postaram się odpowiedzieć na pytania - raphal@poland.com Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mike Odp: Bylem na Krecie - pomogę IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 18:54 Czy aby jeździć autem na Krecie potrzebne jest międzynarodowe prawo jazdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Odp: Bylem na Krecie - pomogę IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 22:02 Nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Odp: Bylem na Krecie - pomogę IP: *.itme.edu.pl 20.08.01, 07:27 Poprawka: nikt nie wymaga międzynarodowego prawa jazdy i na ogół nikt się nie czepia, ale formalnie to trzeba je mieć. Ja nie miałem i wszystko buło OK, ale nic złego" się nie zdarzyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raphal Re: Odp: Bylem na Krecie - pomogę IP: *.tuchola.sdi.tpnet.pl 01.08.01, 14:15 Gość portalu: Mike napisał(a): > Czy aby jeździć autem na Krecie potrzebne jest międzynarodowe prawo jazdy? Teoretycznie tak. W praktyce wiele małych wypożyczalni tego nie przestrzega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Odp: Bylem na Krecie - pomogę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 23:10 Gość portalu: Raphal napisał(a): > Gość portalu: Mike napisał(a): > > > Czy aby jeździć autem na Krecie potrzebne jest międzynarodowe prawo jazdy? > > Teoretycznie tak. W praktyce wiele małych wypożyczalni tego nie przestrzega. Chyba w jakieś wielkiej teorii. Żadnego międzynarodowego prawa jazdy tam nikt nie uzywa i nie wymaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Bylem na Krecie - pomogę IP: *.man.bialystok.pl 06.08.01, 10:38 Za 2 dni jade z dwójką dzieci (5 i 10 lat) do Hersonissos ze Scan holiday. Zamierzamy przede wszystkim korzystać ze słońca i cieplej wody. Podobno w poblizu sa dwa (jeden mniejszy jeden wiekszy ) parki wodne. Co o nich sadzisz? Jak podróżuje sie taksówką? Trochę przerazili mnie dyskutanci, którzy piszą że najlepiej jechać samochodem mocno z prawej strony i wszystkim ustępować. Daj znać, z góry dziekuje. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Bylem na Krecie - pomogę IP: 10.10.3.* / *.mrkch.pl 06.08.01, 13:05 Hersonissos - dobrze znam to miejsce. Jest urocze i myślę, że dobrze wybrałaś. Rzeczywiście są dwa parki wodne. Jeden przy samej plaży w Hersonissos - mały, ale dzieciaki mają frajdę. Drugi znajduje się kilka kilometrów od Hersonissos - jest duży i mogą bawić się tam dorośli. Spędziłam tam cały dzień i nie żałuję. Spokojnie można wypożyczyć samochód - tym bardziej, że po wyspie jeżdżą głównie turyści. Drogi są dobrze utrzymane i jest bezpiecznie. Poza tym Grecy są bardzo mili. Troszkę Ci zazdroszczę już bliskiego wyjazdu i życzę udanego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Bylem na Krecie - pomogę IP: *.man.bialystok.pl 07.08.01, 09:41 Ewo, dziękuję za odpowiedź, może pamiętasz ceny z tych parków, czy ok stu zł. dziennie starczy na atrakcje (posiłki mamy wykupione) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Bylem na Krecie - pomogę IP: 10.10.3.* / *.mrkch.pl 07.08.01, 10:24 Park wodny w Hersonissos przy plaży jest bezpłatny. Aqua Park kilka kilometrów od miasta jest dość drogi - z tego co pamiętam przejazd + wstęp to wydatek około 40-60 zł od osoby. Informacje te ważne były 2 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Bylem na Krecie - pomogę IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 15:52 Wielki park niedaleko Hersonissos nazywa się Aqua Splash. Dojazd jest super oznakowany. Płaci się za wstęp ( przy czym od 14.00 jest spora zniżka ). Dobrze już nie pamiętam, ale za 2 dorosłe osoby + dziecko zapłaciliśmy ( ze zniżką ) ok. 9000 drachm. Jest jeszcze Water Park ( też duży ), tam z kolei wstęp jest darmowy, ale za każdy zjazd płaci się osobno. Bezpłatne wodny park, o którym była mowa, jest przy plaży i należy do jakiegoś hotelu. Życzę miłych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś