Dodaj do ulubionych

ASTAKOS !!! ETOLOAKARNANIA - gdzie to znaleźć???

IP: *.pl / 80.51.191.* 27.12.05, 18:15
witam,
na wakacje chcialabym pojechac a przynajmniej jestem zaiteresowana miastem
Astokosw Grecji centralnej jednak niie umiem nigdzie znalezc zdjecia tego
miasta albo okolic albo hoteli.... w internecie nie ma szans.. czy ktos zna
cos co mogloby mi pomoc??
Obserwuj wątek
    • Gość: ala666 Re: ASTAKOS !!! ETOLOAKARNANIA - gdzie to znaleźć IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.05, 19:29
      czy o to jest to?
      www.astakos.com.gr/astakos.html
      www.gto.gr/eng/accomm/loc/tlist.php?loc=Astakos&prov=ETOLOAKARNANIA
      • Gość: kora Re: ASTAKOS !!! ETOLOAKARNANIA - gdzie to znaleźć IP: *.pl / 80.51.191.* 08.01.06, 20:24
        nie wiem bo nigdy tam nie bylam. dzieki teraz przynajmniej bede wiedziec jak
        tam jest.

pozdrawiam
    • Gość: Marek K. Re: ASTAKOS !!! ETOLOAKARNANIA - gdzie to znaleźć IP: *.genpat.UU.SE 04.01.06, 17:50
      Witaj, niewiele ludzi jest zainteresowanych miejscowosciami takimi jak Astakos.
      A szkoda bo to i relatywnie tanie, krajobrazowo interesujace, swietny punkt
      wypadowy w zachodnie strony srodkowej Grecji (Lefkada, Kefalonia, Ithaka), a co
      najwazniejsze jest to miasteczko greckie nawet w srodku sezonu. Turysci to
      tylko ci co przyplyneli swoimi (pozyczonymi)lodkami. Znam Astakos prawie jak
      swoja wlasna kieszen, bylem tam wiele razy. Pytaj o konkrety a postaram Ci
      odpowiedziec.
      Pozdrowienia
      • Gość: kora Re: ASTAKOS !!! ETOLOAKARNANIA - gdzie to znaleźć IP: *.pl / 80.51.191.* 08.01.06, 20:20
        Marek spadłeś mi z nieba !!!! chciacalbym sie tam wybrac na wakacje a wybralam
        ta miejscowasc z mapy bo wydaje mi sie dobrze usytuowana. jest nad morzem i
        kolo niej jeste wiele malych wysepek na ktore mozna sie wybrac. zawsze
        intrygowala mnie turkusowa woda ( przynajmniej podobna) a to miejsce wydaje mi
        sie byc wlasnie takie. interesuje sie nim takze dlatego ze nie jest to miasto
        turystyczne a zatem tansze jak sądze i to plrzede wszystkim ze wzgledu na
        noclegi. mam racje?? moze powiedzialbys mi cos o plażach, ludziach i cenach w
        hotelach lub pensjonatach. moj mail to budd@tlen.pl - tak chyba bedzie
        wygodniej . z gory dziekuje!!

pozdrawiam
      • Gość: kora Re: ASTAKOS !!! ETOLOAKARNANIA - gdzie to znaleźć IP: *.pl / 80.51.191.* 08.01.06, 20:28
        i jakby pan mogł panie Marku zobaczyc zdecia ktore zamiescila pani na tym
        temacie i powiedziec mi czy to ta miejscowaosc??
        • Gość: Marek K Re: ASTAKOS !!! ETOLOAKARNANIA - gdzie to znaleźć IP: *.genpat.UU.SE 13.01.06, 18:38
          Koro,wyslalem e-mail na adres ktory podalas. Czy doszedl do Ciebie?
          Pozdrowienia
          • Gość: do Marka K Re: ASTAKOS !!! ETOLOAKARNANIA - gdzie to znaleźć IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.06, 19:33
            Witam, proszę również o przesłanie informacji dot. Astakos jak i okolic.
            Zainteresowałam się tym regionem szukając informacji dla Kory. Może jeszcze
            napisz jak tam najlepiej dotrzeć. Mój adres teresa21alicja@op.pl
            Pozdrawiam i z góry dziekuję za wszelkie informacje.
            • Gość: ala666 Re: do Marka K IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.06, 19:36
              To co jest wyżej to też pisałam ja, oczywiście w tutule miałam wpisać "do Marka
              K" a wpisałm że to autor.Przepraszam.
            • Gość: Marek K Jak tam dojechac IP: *.genpat.uu.se 15.01.06, 18:35
              To zalezy od tego jak sie dostajemy do Grecji. Jezeli wlasnym autem/motocyklem
              to tak jak mapa prowadzi albo (jezeli plyniemy promem z Wenecji lub Ankony) to
              wysiadamy w Igoumenitsy lub w Patra (niewielka roznica w kilometrach)i jedziemy
              do Astakos. Jezeli jednak mnie pamiec nie myli to wszystkie promy zachodza do
              Igoumenitsy pozno w nocy aby potem wczesnie rano dobic do Patra - poniewaz
              jazda po nocy nie jest najmilsza wiec polecam wariant przez Patra. Wersja
              promowa dotyczy takze tych ktorzy jada z plecakiem i bez auta. Komunikacla
              autobusowa w Grecji jest wspaniala choc autobusy sa czesto stare i bez
              klimatyzacji. Dla wszystkich juz na miejscu a nieposiadajacych wlasnego auta
              polecam goraco wypozyczanie mopedu. Troche ciezko ale i dwie osoby sie zabiora
              nawet z ograniczona iloscia bagazu. Pozyczajac moped uwazac aby nie przeplacac.
              Mozna juz dostac za 50-60 euro na tydzien i uzywac na wszystkich zwiedzanych
              wyspach(w Astakos nie ma wypozyczalni).
              Dla tych co leca do Aten (mniemam nie ma charterowych lotow z Polski do
              Prevezy) tez nie ma problemu. Z Aten do Astakos sa conajmniej trzy bezposredne
              polaczenia autobusowe. Trzeba sie dostac w Atenach na ich glowny dworzec
              autobusowy. Kilka lat temu najwczesniejszy autobus odchodzil o godz 7 z
              minutami i przychodzil do Astakos (stacja koncowa) okolo 14-tej.
              Jest tylko jedna wazna sprawa - po co wy tam chcecie jechac? Pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka