Dodaj do ulubionych

gdzie jechac na Krete??

IP: 82.177.0.* 15.02.06, 13:15
Witam Was;)
W masie tych wypowiedzi nie moge doczytac sie gdzie tak wlasciwie na Krecie
jest najpiekniej i ktore miejsce wybrac..
Moj chlopak uporczywie chce jechac do Hersonissos.
Zastanawiam sie czy nie ma ladniejszych miejsc..no i czy w tym calym zgielku
mozna odpoczac??
Lubimy nocne zycie, ale bez przesady..
Poradcie gdzie najlepiej sie wybrac??
pozdr
Obserwuj wątek
    • jacek_1966 Re: gdzie jechac na Krete?? 15.02.06, 16:17
      Witam... !
      jesli szukacie spokoju, ale i czasami mozliwosci "wyskoku na szalenstwo" i np.
      shopping po sklepach, to polecam w kolejnosci -od "najglosniejszego" zaczynajac:
      Chersonissos ,Malia, Rethymnon, Chania... !-we wszystkich tych miejscowosciach
      polecil bym hotel o pare km. oddalony od centrum, co zapewnia w nocy W MIARE
      spokoj w hotelu...!

- jest takie (-moim zdaniem...!) idealne miejsce, pomiedzy Chersonissos i
      Stalis ! - jest to Hotel King Minos Palace**** ! - a ze juz w paru hotelach na
      Krecie bywac mi dane bylo, powiem tylko ze hotel ten jest NA PRAWDE dobry-pod
      wzgledem wyposazenia, wyzywienia i obslugi...!

-pozdrawiam...!-Jacek
      • Gość: agnieszka Re: gdzie jechac na Krete?? IP: 82.177.0.* 15.02.06, 16:36
        Dzięki bardzo Jacku ;)
    • gkamilla Re: gdzie jechac na Krete?? 15.02.06, 18:02
      Ja polecam okolice Chanii (miejscowość Kato Daratsou 5 km od Chanii), przepiękne
      plaże (piasek), doskonałe miejsce; , bliskośc dużego miasta sprawia, że kiedy
      tylko chcesz możesz szalec w dyskotece. Poza tym świetna baza wypadowa do
      zwiedzania zachodniej części wyspy...no i nie ma tylu turystów:-)
      • Gość: iwona Re: gdzie jechac na Krete?? IP: 195.94.206.* 16.02.06, 13:34
        w tych okolicach godny polecenia jest hotel Sirios Village, ma bardzo dobre
        opinie pod wzgledem lokalizacji, pokoi, bliskości do Chanii
        • neronka Re: gdzie jechac na Krete?? 16.02.06, 15:27
          Na pierwszy pobyt zach część Krety czyli na wsch od Rethymonu.
          Cisza, spokój, z dala od cywilizacji -ok. Kissamos, Stavros
          Ładna szeroka plaża, bliskość Chanii i Rethymonu - ok. Georgioupoli
          lub Kato Stalos, Kato Doratsos - niezłe plaże, blisko do Chanii i wieczornych
          rozrywek
    • Gość: magda Re: gdzie jechac na Krete?? IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 15:52
      czesc agnieszko. bylam na krecie 2-krotnie. raz w chanii - przepiekna,
      malownicza (i romantyczna) miejscowosc. 2 raz w elundzie. rybacka ale w poblizu
      agios nicolaos. do polecenia obie. ogolna zasada jest taka na zachodzie-mniej
      turystow. polecam male tawerny ktore z pozoru moga wygladac przerazajaco.
      sewruja zawsze dobre pastitio:) do zobaczenia koniecznie: wawoz samaria (wez
      dobre buty, a wojtka zostaw w hotelu). sciskam.

• Gość: agnieszka Re: gdzie jechac na Krete?? IP: 82.177.0.* 16.02.06, 16:14
        :)) dziekuje za wszystkie rady..a Wojtek napewno bedzie moczyl sie w basenie
        dwa tyg, wiec ja pozwiedzam chetnie:)
        • jacek1f ja bardzo proszę! nie wysyłajmy WSZYSTKICH 16.02.06, 16:45
          do Stavros na Akrotiri:-)))))

Parakalo!
          • Gość: know Re: ja bardzo proszę! nie wysyłajmy WSZYSTKICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 17:37
            stavros ok:), ale to co Ci ludzie wypisuja tu wola o pomste do nieba!!!! w
            jakiej oni byli Chanii!? byli w kurortach typu greckie Mielno w okolicach
            Chanii najblizej 5 km z kiczowatymi sklepikami i barami. To nie Kreta!!! Jak
            slysze ze ktos byl na wakacjach w Chanii to smiac mi sie chce bo Chanai to
            drugie co wielkosci miasto na Krecie z ogromnym tlokiem i ruchem ulicznym
            pomijajac przepiekna starowke i port.Ale w samej Chanii nikt nie wypoczywa bo
            tam nie ma typowo wakacyjnych hoteli. Taki sam kicz i chłam to Hersonissos z
            piajnymi angolami i skandynawami!!! Chesz wypoczac na Krecie? Jedz do Agios
            Nikolaos, Eloundy, Matali, Agia Pelagia lub Bali piekne okolice, klimat Krety
            mozna tam jeszcze odczuc, fajne zatoczki bez tloku i komercji natarczywej!!!
            • jacek_1966 Re: ja bardzo proszę! nie wysyłajmy WSZYSTKICH 17.02.06, 18:13
              Gość portalu: know napisał(a):

> ... Chesz wypoczac na Krecie? Jedz do Agios
              > Nikolaos, Eloundy, Matali, Agia Pelagia lub Bali piekne okolice, klimat Krety
              > mozna tam jeszcze odczuc, fajne zatoczki bez tloku i komercji natarczywej!!!

-noooo, jesli RZECZYWISCIE SZUKASZ SPOKOJU, to watpliwa propozycja sa te
              wszystkie przez Ciebie w/w miejscowosci...!- moze nie tak zatloczone, ale za to
              NIESTETY TAKZE PELNE TURYSTOW !!! -a pytanie Agnieszki brzmialo -"MAZ CHCE DO
              HERSONISSOS, A JA CHCE SPOKOJU ... ?" -i tutaj nalezy znalesc jakis kompromis,
              czym na pewno nie jest propozycja oddalona o 50 km. Chersonissos..., no nie ;-
              ) ...?!
              - jesli Agnieszka szukala by tylko i piaszczystych, samotnych plaz (- z tym
              drugim jest niestety coraz gorzej na Krecie ...!) i spokoju na pewno
              zaproponowalbym jej poludn.zach. wybrzeze Krety (Frankokastello, Chora Sfakion,
              Sougia, czy tez Palehora...), a nie "Herso"+full-touristas ...,!- tego mozesz
              byc pewny... !

- pozdrowienia! -Jacek
              • Gość: know Re: ja bardzo proszę! nie wysyłajmy WSZYSTKICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:21
                jacek masz o tyle racje ze te miejsca sa fantastyczne jednak ja skupilem sie na
                tych, ktore oferuja biura turystyczne w polsce a przy tym maja smak krety bo
                przyznasz ze te ktore wymienilem o niebo lepsze sa od gouvesow, stalid,
                hersonissosow i innych platamoniasow:)
                • jacek_1966 Re:@---> know 17.02.06, 18:43
                  Gość portalu: know napisał(a):

> jacek masz o tyle racje ze te miejsca sa fantastyczne jednak ja skupilem sie
                  na
                  >
                  > tych, ktore oferuja biura turystyczne w polsce a przy tym maja smak krety bo
                  > przyznasz ze te ktore wymienilem o niebo lepsze sa od gouvesow, stalid,
                  > hersonissosow i innych platamoniasow:)

-ABSOLUTNIE MASZ RACJE, KNOW...! -tylko chodzi o pytanie, ktore zadala
                  Agnieszka z w nim zawarta uwaga o Hersonissos ...! -przeciez sie dzieczyna
                  zchlopem o urlop "chandroczyc" nie bedzie, kiedy JEST MOZLIWY KOMPROMIS, co z
                  pwenoscia pozytywnie wplynie na ich stosunki malzenskie..., -czyz nie ;-) ...?
                  Swoja droga, nasze poczatki "milosci do Krety" byly w "Herso" i musze
                  powiedziec, ze wystarczy wyjechac parenascie km. poza Hersonissos i mamy
                  piekne, male kretanskie wioski, gdzie malo ktory turysta zaglada ( -ale za to
                  jakie tsikoudia dziadkowie tu pedza ... ??? -PIERWSZA KLASA, po prostu CYMESIK,
                  a Ty juz wiesz o czym ja teraz mowie, no nie ;-) ...?!) ... !

-pozdrawiam sedecznie...!-Jacek
                  • Gość: know Re:@---> know IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 14:53
                    Chodzi Ci o Piskopiano i Koutulofari czy moze bardziej Lassithi?:)
              • Gość: :) Re: ja bardzo proszę! nie wysyłajmy WSZYSTKICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:22
                nie powiesz mi ze matala wieczorami jest pelna turystow chyba?:)
                • jacek_1966 Re: ja bardzo proszę! nie wysyłajmy WSZYSTKICH 17.02.06, 18:47
                  Gość portalu: :) napisał(a):

> nie powiesz mi ze matala wieczorami jest pelna turystow chyba?:)

- w sezonie niestety tak ..! -czasy slodkich hippisow spiacych w jaskiniach
                  niestety dawno sie skonczyly i Matala jest teraz takim samym punktem "przewalu"
                  turystow jak np. Vai, czy Bali... !

-pozrawiam...!-Jacek
                  • Gość: :) Re: ja bardzo proszę! nie wysyłajmy WSZYSTKICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:51
                    ale nie wieczorami, matala wieczorem pustoszeje a na plazy sami spalismy last
                    year i bylo pusciutenko i spokojnie
                    • jacek_1966 Re: ja bardzo proszę! nie wysyłajmy WSZYSTKICH 17.02.06, 19:33
                      Gość portalu: :) napisał(a):

> ale nie wieczorami, matala wieczorem pustoszeje a na plazy sami spalismy last
                      > year i bylo pusciutenko i spokojnie

-musze przyznac ze w Matala nie bylem nigdy noca, a nawet nie z wieczora... !-
                      a wiec, skoro tak mowisz ;-) ...?

-pozdrawiam... !-Jacek
                      • Gość: mysz_bis Re: ja bardzo proszę! nie wysyłajmy WSZYSTKICH IP: *.remedium.bochnia.pl / *.remedium.bochnia.pl 17.02.06, 21:16
                        Ja wybrałam SFAKAKI hotel EKAVI i myślę że to całkiem niezłe posunięcie na
                        ciszę ,bliskie i dalsze wypady /oczywiście biorę pod uwagę SANTORINI/
                        • Gość: mysz_bis Re: ja bardzo proszę! nie wysyłajmy WSZYSTKICH IP: *.remedium.bochnia.pl / *.remedium.bochnia.pl 19.02.06, 21:29
                          a tak mało w necie o EKAVI na KRECIE /sorry rym całkiem nie zamierzony/SFAKAKI
                          też niewiele
    • Gość: agnieszka Re: gdzie jechac na Krete?? IP: *.icpnet.pl 21.02.06, 17:46
      :)) z tym mężem to sie troche pospieszyliście :))
      ..ale dzięki wam mam kilka Kreteńskich typów, zobaczymy co mi sie uda wynegocjować z moim Wojtkiem (dla niego najważniejszy jest basem i piwo:))
      pozdrawiam was ciepło z Poznania
      AGA
      • meisser :))))))))))) 22.02.06, 11:30
        Gość portalu: agnieszka napisał(a):

> :)) z tym mężem to sie troche pospieszyliście :))
        > ..ale dzięki wam mam kilka Kreteńskich typów, zobaczymy co mi sie uda
        wynegocjo
        > wać z moim Wojtkiem (dla niego najważniejszy jest basem i piwo:))
        > pozdrawiam was ciepło z Poznania
        > AGA
        ----------------------
        Chyba dobrze,ze to nie mąż... Bo jak dla niego najwazniejszy jest basen i
        piwo,to ech...
        • Gość: agnieszka Re: :))))))))))) IP: *.icpnet.pl 22.02.06, 18:07
          no nie.. na szczęscie ja jestem na czele tej listy:)
          Jedni wolą spędzać czas aktywnie a inni wypoczywaja tylko biernie.
          pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka