Dodaj do ulubionych

Mistral ***+ Kreta

23.02.06, 14:16
Szukam opinii o tym hotelu.
Obserwuj wątek
    • grecja-hotele Re: Mistral ***+ Kreta 23.03.06, 12:45
      Ja tez szukam opinii o nim oraz o hotelu Marmin Bay k.Elounda, tudziez opinni o
      biurze Grecos Holiday. Moze teraz ktos sie odezwie?
      • grecos_daga Re: Mistral ***+ Kreta 11.04.06, 11:41
        Ja jestem z Grecos Holiday:) nie będę zachwalać naszego biura też poczekam na
        opinie innych:) zajrzyj na naszą stronkę www.latowgrecji.pl/web/?page=dokumenty
        mamy wszystkie wymagane dokumenty i certyfikaty więc na pewno nasze wycieczki
        odbędą się w wyznaczonych terminach:)Nie spotkałam krytycznych opinii na nasz
        temat no ale może.......Na stronie zamieściliśmy własne zdjęcia (pażdziernik
        '05) z Marmina www.latowgrecji.pl/web/?page=hotel_marminbay.Polecam!
        • grecja-hotele Re: Mistral ***+ Kreta 14.07.06, 14:19
          Witam,
          byłam w Hotelu Mistral - koniec czerwca i na początku lipca 2006.
          Jeśli chodzi o sam hotel – oddalony o 10 km od Agios, przepięknie usytuowany na
          zboczu góry, składający się z kilku połączonych ze sobą budynków. Rewelacyjny
          widok na całą zatokę i Agios Nikolaos zarówno z większości pokoi jak i z całego
          kompleksu kawiarniano-jadalnego, który znajdował się na kilku poziomach w
          otoczeniu kwiatów, palm, winogron, kaktusów i kolorowej roślinności.
          Miła obsługa, jedzenia bardzo dużo w wersji All Inc. (naprawdę!) - mimo, iż
          niektórym średnio smakowało - twierdzili, że monotonne, zbyt europejskie
          i "mało" Greckie, ale przy takiej ilości jaka była podawana i różnorodności,
          można było coś dla siebie wybrać. Słowo!  Przykładowy lunch lub kolacja -
          kilka rodzajów makaronu, frytki, pieczone ziemniaki, jakieś pierożki, ze 2
          rodzaje mięsa lub ryb, jakiś grecki specjał, do tego bar sałatkowy i deser –
          lody, pudding lub owoce, choć tych mogłoby być znacznie więcej. Mnogość napoi
          orzeźwiających, alkoholowych i piwa bez ograniczeń. I tu też znalazły się słowa
          krytyki na „rozcieńczone drinki”, ale trzeba było być ogromnym malkontentem,
          aby narzekać.
          Pokoje schludne, skromne i czyste – żadnych „wielonożnych” współlokatorów. W
          środku oprócz łóżek była toaletka, lodówka, telewizor i suszarka. Łazienka w
          miarę spora, jedyny problem to „kusa” zasłonka prysznicowa. W ciągu tygodnia
          była jedna zmiana ręczników i pościeli.
          Plaża PRZEŚLICZNA! Miękki piaseczek, woda turkusowa i przejrzysta, dno
          mięciutkie i płaskie, żadnych dołów, kamieni czy jeżowców. W bezwietrzne dni,
          kiedy nie było fal, można było zobaczyć nawet małe ławice kolorowych rybek.
          Pełno leżaków i parasolek – płatnych, ale przy takim piasku nie były tak często
          potrzebne. Biuro lojalnie ostrzega, że zejście do plaży jest strome i może być
          trochę problemu z zejściem. Nie było tak źle i wcale nie daleko! Od hotelu do
          zejścia na plaże 123 kroki, a po samym kamiennym zejściu 188 kroków. 
          2 baseny, może niezbyt duże, ale z wystarczająca ilością leżaków, a przy nich 2
          pool barami serwującymi w określonych godzinach lody, napoje, alkohole i kawę.
          Brak animacji czy „dudniącej” muzyki uważam akurat za duży plus.
          Miejscowość bardzo spokojna, dobre połączenie autobusowe z Agios i innymi
          regionami – bilet 1,2 Euro. Możliwość wynajęcia samochodu zarówno w samych
          hotelu jak i przez rezydenta – bez najmniejszych problemów. Hunday Athos na
          jeden dzień kosztował nas 45 Euro.
          Jeśli chodzi o Grecos – w 100% mogę przyznać, że wywiązywali się w pełni ze
          swoich obowiązków, rezydent (Damian) miły, chętny do udzielenia pomocy i
          podpowiedzi. Wszystko działało sprawnie i w wyznaczonym czasie – wylot,
          transfery, opieka. Jedynym minusem były ceny wycieczek fakultatywnych – ale w
          większości biur tak jest, więc jeśli to tylko możliwe, zachęcam do zwiedzania
          Krety we własnym zakresie lub z lokalnymi biurami.
          Ogólne podsumowanie – udane wakacje, fajne miejsce, pozytywna ocena Grecos.
          • grecja-hotele Re: Mistral ***+ Kreta 14.07.06, 14:23
            Przepraszam, za brak podpisu jeśli chodzi o mój opis Mistrala - Agnieszka :)
            • neronka Re: Mistral ***+ Kreta 27.07.06, 11:59
              cyat:

-Autor: ~agapeso 27-07-2006 11:00 wyślij odpowiedź

Czesc!

Własnie wrocilismy z hotelu Miatral bylismy tam dwa tyg. bez wycieczek
              zanudzilbysmy sie tam. powiem ze z wakacji jestem srednio zadowolona.
              Hotel ma swoje plusy i minusy:

Minusy:
              1. JEDZENIE NIE DOBRA I MONOTONNE.
              Nigdy jeszcze nie zjedlismy tylu jajek w tak krótkim czasie. Obidy zazwyczaj
              nniedosolone lub przesolone wszystko. Nie mja co sie nastawiac na tradycyjna
              kuchnie grecka, pon iewaz wszystko jest ustawione pod Angoli.
              2. NIE MIŁA OBSŁUGA
              szczegolnie okularnik z recepcji, na samym poczatlu dowiedzielismy sie ze za
              wszystko jest penalty- kara pieniezna, jesli cos zepsujesz itp
              3. ALL INCLUSIVE
              dostajesz dodatkowo lunch o 13, kawe o 17 i napoje i drinki. Nie spodiewajcie
              sie wyszukanych drinków- bo za takie trzeba sobie zapłacic nawet w tej opcji.
              Wiezorem w barez do wyboru: rozwodnione piwo, najtansza metaxa, blue kiraso, gin
              itp z cola lub sprite. Jesli ktos kupil opcje HB i jest w grupie osob ALL-
              (ktore maja zielone bransoletki na reke dla identyfikacji) to grupa jest stale
              obserwowana przez barmana czy Ci z ALL nie przynosza drinków tym z HB. I w
              dodatku barman stale powtarza I'M WATCHING YOU. ŻENUJACE I UPOKARZAJĄCE
              4. PRYWATNE ZEJSCIE DO PLAZY
              sa to strome schody na ktorych bardzo łatwo o kontuzje.
              5. BASEN
              2 ale bardzo male i duzo chloru, dziecko naszych znajomych dostalo anginy
              chlor+klimatyzacja byly przyczyna tego.
              6.BARDZO DALEKO
              Daleko do wszystkich najwiekszych atrakcji na wyspie, zawsze mistral byl
              pierwszym punktem skad zbierano gosci na wyciezki i do samolotu.
              7 LUNCH BOX
              jesli nie zgolsisz do 18 dnia wczesniejszego ze chcesz -nie dostaniesz

PLUSY:
              1. Przepiekne widoki na zatoke Mirabello
              2. Super plaza
              3. Doswiadzceni rezydencji - przewodnicy

Drugi raz nie wybralabym tego hotelu siwdomie i swoim zanajomym nie polecilabym
              go, przede wszystkim z powodu atmosfery w nim panujacej,
              • grecos_daga Re: Mistral ***+ Kreta 07.08.06, 14:01
                Witam
                Przykro nam czytać, że wrócili Państwo nie zadowoleni z hotelu Mistral ponieważ
                w naszej opinii hotel ten oferuje dobry standard za adekwatną cenę.
                Pozwoli Pani,że odniosę się do kilku wymienionych przez Panią "minusów", a
                mianowicie:
                ad.7 lunch box-jest to standardowa reguła, która obowiązuje w hotelach, że jeśli
                nie zgłosi się chęci otrzymania lunch boxu do 18 to nie zostanie on przygotowany.
                ad.6 BARDZO DALEKO - dokładna informacja o położeniu hotelu jest zamieszczona
                zarówno w katalogu, jak i na stronce www.latowgrecji.pl/web/?page=hotel_mistral
                dlatego nie rozumiem dlaczego była Pani (niemiło) zaskoczona
                ad.4 PRYWATNE ZEJSCIE DO PLAZY - o tym także informujemy (w katalogu i na
                stronce) i w rozmowach telefonicznych podkreślamy, że jeśli ktoś ma problemy z
                chodzeniem powinien wybrać inny hotel. Co do kontuzji to tak naprawdę jeśli ktoś
                nie uważa to wszędzie może sobie zrobić krzywdę.
                ad.3 ALL INCLUSIVE - nie chcę się powtarzać:) ale o tym także informujemy- o
                której i co dokładnie:), co do lokalnych napojów alkoholowych to myślę, że to
                kwestia gustu. Przykro mi słyszeć o przytoczonej przez Panią reakcji barmana, na
                pewno jest ona spowodowana niemiłym doświadczeniem (najwidoczniej ludzie z ALL
                przynoszą drinki swym znajomym z HB co jest przecież niedopuszczalne).
                ad. 3 NIE MIŁA OBSŁUGA - w sposób jaki Pani opisuje osobę z recepcji świadczy o
                tym, że faktycznie nie polubiła jej Pani. Od innych klientów mamy pochlebne
                opinie nt. obsługi więc nie wiem czy inne osoby pracowały podczas Pani pobytu
                czy może zraziły czymś Panią do siebie. Myślę, że dobrze na początku pobytu
                dowiedzieć się o ewentualnych konsekwencjach zniszczenia jakiegos sprzętu niż
                być później nieprzyjemnie zaskoczonym.
                ad.1 JEDZENIE NIE DOBRE I MONOTONNE - no cóż, nie wiem czego Pani oczekiwała i
                rozumiem, że po 2 tyg. można znudzić się wyborem który oferuje hotel jeśli nie
                do końca "trafia" on w nasze gusta.
                Cieszę się, że pod kilkoma względami pobyt zalicza Pani do udanych i mam
                nadzieję, że przed kolejnymi wakacjami wybierze Pani hotel, który spełni Pani
                oczekiwania w 100%.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka