Dodaj do ulubionych

Santorini z Eccoholiday

IP: *.chello.pl 16.05.06, 08:07
Czy wyjeżdżaliście z tego biura na odpoczynek w Kamari?
Podzielcie się wiadomościami nt hoteli, plaży, wycieczek, warunków wynajmu
samochodu, cen żywności ( hotele gwarantują tylko śniadanie).
Każda informacja mile widziana pod warunkiem,że prawdziwa.
Obserwuj wątek
    • Gość: viola Re: Santorini z Eccoholiday ? IP: *.chello.pl 17.05.06, 07:33
      Ponawiam pytanie.
    • Gość: viola Re: Santorini z Eccoholiday IP: *.chello.pl 19.05.06, 09:41
      Nadal czekam na odpowiedź oglądając w wolnym czasie zdjęcia z wyspy umieszczone
      na sąsiednim forum:-).
    • ben07 Re: Santorini z Eccoholiday 19.05.06, 15:24
      Gość portalu: viola napisał(a):

> Czy wyjeżdżaliście z tego biura na odpoczynek w Kamari?
      > Podzielcie się wiadomościami nt hoteli, plaży, wycieczek, warunków wynajmu
      > samochodu, cen żywności ( hotele gwarantują tylko śniadanie).
      > Każda informacja mile widziana pod warunkiem,że prawdziwa.

Co prawda byłem na Santorini w Kamarii 3 lata temu ale mam nadzieję że kilka
      informacji będzie jeszcze aktualnych.
      Mieszkałem w hotelu "Astro"***+ , hotel niezły, kameralny, nie było klimy tylko
      wiatrak na suficie ale to zupełnie wystarczyło, zaznaczam byłem tam w sierpniu.
      Do morza było jakieś 150 metrów główną drogą. Wszystkie hotele które widziałem
      w Kamarii były niezbyt duże. Z reguły miały baseny. Ale najlepiej mieszkać
      gdzieś w odległości góra 300 metrów od morza, bo sama miejsocwośc Kamarii
      roziąga się na dużej powierzchni, cześciowo w stronę gór. Plaza jest ładnie
      zagospodarowana, wzdłuż plaży ekstra deptak, bulwar - bardzo dużo knajpek, gzie
      mozna ześć coś dobrego, w iektórych knajpkach naet menu było po polsku, sporo
      naszych pracowało w tych knajpkach. W hotelach śniadanie jest kontyntalne,
      bułeczki, masełko, dzemik, serek żółty, biały jakieś pomidor - ale jak mówiłem
      można zjeść przy plaży w bardzo licznych knajpkach. Co do cen to się nie
      wypowiadam bo mogły od tego czasu ulec dużym zmianom. Jak byłem ceny były na
      zupełnie do zaakceptowania. Plaża jest żwirkowa,kamienista. Żwir jest czarny i
      bardzo sie nagrzewa w ciągu dnia, ale są drewniane pomosty na plazy. Z plaży
      mozna popłynąc łódką do Arotirii na różową plażę (pumeks) i na wykopaliska,
      warto się wybrać. Ponadto można z Kamarii wyjść na szczyt góry która wzosi się
      nad Kamari 2-3 godziny marszu po fajnej drodze. Ekstra widoki na wyspę - tego
      się nie zapomina. Po wyspie mozna poruszć się ichniejszym PKS-em dużo kursów,
      cena przystępna. CO do wynajmu samochodu, to trzeba uważać bo na drogach często
      jest dużo kamieni i żwiru, a drózki są wąskie, mozna uszkodzić auto. Tak że
      przy wynajęciu auta trzeba pamiętać o ubezpieczniu i innych warunkach wynajmu.
      Wyspa jest nieduża. Mozna ją zjezdzić cała w 2-3 dni. Poleca wypad do Oii na
      zachód słońca, trzeba się tam liczyć z dużym tłumem gości. Oczywiście rejs
      statkiem po kalderze wulkanu i odwiedzeni sąsiedniej wysepki - gwarantuje że
      takich widoków nie zapomnicie. To samo jest w stolicy wyspy ok.35 minut
      autobusem od Kamarii, koniecznie trzeba sie tam wybrać i zobaczyć widoki na
      kalderę i urwisko. Chętnie bym jeszcze raz wrócił na Santoryn.
      Pozdrawiam
      • Gość: Kretka Re: Santorini z Eccoholiday IP: *.acn.waw.pl 19.05.06, 15:49
        będąc w Kamari KONIECZNIE idźcie (lub podjedźcie skuterem) coś zjeść do
        Psistaria O Kritikos (za Kamari przy drodze do Messarii. To tawerna z grillem,
        jagnięcina śni się po nocach mężowi od 6 lat :)))) Trafiliśmy tam z polecenia
        i to był strzał w 10

zwiedzanie na Santorini: oczywiście zachód słońca w Oia, czarna plaża w
        Perissie, czerwona w Akrotiri, b ciekawe wykopaliska tamże, sama stolica, Fira,
        choć oferuje piękne widoki jest mocno skomercjalizowana i to tam spotkałam
        jedynych jak na razie nieprzyjemnych tubylców.
    • Gość: viola Re: Santorini z Eccoholiday IP: *.chello.pl 25.05.06, 09:29
      Czy ktoś jeszcze był na Santorini i podzieli się wiadomością?
      • Gość: D. Re: Santorini z Eccoholiday IP: *.era.pl 25.05.06, 09:42
        Ja bylam ale chyba 4-5 lat temu. Spedzilam tam tydzien, w hotelu Orion.
        Wyspa piekna, zachod slonca w Oia cudny!
        Generalnie uwazam ze "grzeche," jest plynac np. z Krety na Santorini tylko na 1
        dzien.
        Potwierdzam ze plaza zwirowa i goraca!
        • Gość: viola Re: Santorini z Eccoholiday IP: *.chello.pl 20.06.06, 06:30
          Owszem plaża żwirowa i gorąca ale woda w morzu koloru kryształu i wiaterek to
          dodatkowe atrakcje powodujące,że nie odczuwa się upału.
          Pobyt na Santorini uważam za wyjątkowy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka