Dodaj do ulubionych

Kavala - Lucy

IP: *.um.krakow.pl 24.07.06, 15:13
Jakie warunki panują w Kavali w hotelu Lucy. Czy ktos może był tam ostatnio.
Hotel podobno 3 gwiazdkowy , ale wygląda na blokowiec. Intereseują mnie
warunki wewnątrz ewentualnie jakość i forma posiłków. Każda informacja cenna.
Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: remi39 Re: Kavala - Lucy IP: *.kom / *.os1.kn.pl 24.07.06, 23:40
      Byłam w zeszłym roku.
      Hotel z zewnątrz jest niezbyt piękny,bo w wielu miejscach odrapany.
      Wewnątrz hol,jadalnia całkiem dobrze się prezentuje.Natomiast same pokoje
      niewielkie, ale sprzątane codziennie.Mnie osobiście zaszokowała łazienka,bo
      maleńka z prysznicem,który ma zawieszoną ceratową zasłonkę,z koszmarnymi
      kafelkami szro-białymi ( taki kamień chyba najgorszego gatunku ).Całość wygląda
      bardzo obskórnie.Jednak ta łazienka była codziennie sprzątana,dość często były
      wymieniane ręczniki.
      Jeżeli nie jest się bardzo wymagającym to zupełnie spokojnie mozna funkcjonować.
      W hotelu jest miła obsługa i przede wszystkim bardzo,bardzo sympatyczny i
      pomocny rezydent.
      Posiłki są w formie bufetu.Jest dość duży wybór potraw,tylko niestety jak chyba
      w całej Grecji rzadko gorące raczej letnie.
      Niedaleko hotelu jest supermarket i mała plaża z ograniczoną liczbą leżaków,za
      które się nie płaci tylko trzeba zamówić coś do picia ,ponieważ lażaki należą
      do właściciela knajpki przy której jest plaża.
      Zapomniałam napisać,że w tym hotelu bardzo dobrze działa klimatyzacja
      indywidualnie sterowana.
      Do centrum jest dość daleko,ale dobrze funkcjonuje komunikacja autobusowa.

Jeżeli będą pytania,chętnie odpowiem.
      • Gość: arsek Re: Kavala - Lucy IP: *.um.krakow.pl 25.07.06, 09:19
        Serdeczne dzięki za informacje. mam jeszcze pytanko czy plaża piaszczysta i
        czysta.
        • Gość: orange Re: Kavala - Lucy IP: *.canea.com.pl 25.07.06, 13:58
          Obok Lucy są 3 plaze.Dwie piaszczyste,z tym,ze jedna taka trochę
          dzika,niezagospodarowana,druga większa z leżakami,parasolkami i barem.Trzecia
          plaza,tuz przy bocznym wyjściu z hotelu żwirowo-kamienista.Są tam nawet jakies
          parasolki i krzesełka,mozna tez przysiąść pod skałą.

pozdrawiam
          • Gość: bakalia Re: Kavala - Lucy IP: *.nat.renicom.pl 25.07.06, 22:44
            Czy możesz npisać tak orientacyjnie - jak daleko jest w rzeczywistości do
            centrum? Z katalogu wynika, ze 1,5 km. Czy dookoła hotelu jest "pustynia", czy
            można wieczorem spacerować?
            • Gość: bylem_w_Lucy Re: Kavala - Lucy IP: *.be.jnj.com 26.07.06, 10:42
              autobus do centrum jedzie ok. 10 - 15 min. można spokojnie zrobić to spacerem,
              a w najbliższej okolicy hotelu także można pospacerować choćby drogą wzdłuż
              morza a przy okazji odwiedzić jedną z kilku tawern usytuowanych przy/na plaży
              polecam zwłaszcza rybną.
            • Gość: orange Re: Kavala - Lucy IP: *.canea.com.pl 26.07.06, 10:42
              Hotel jest polożony na przedmiesciach Kavali,do centrum rzeczywiście jest
              ok.2km.Mozna iść chodnikiem wzdłuz wybrzeża po jednej stronie i ulicą po
              drugiej,mozna pojechać autobusem.Przystanek bliso hotelu.

Obok hotelu jest supermarket (ale uwaga:w niedziele zamknięty),idąc ulicą w
              górę masz jakieś sklepiki,aptekę, knajpki,a tuz przy plaży bar i dwie
              tawerny.Żadna pustynia.W razie wątpliwości pytaj,chętnie odpowiem.
              • Gość: bakalia Re: Kavala - Lucy IP: *.nat.renicom.pl 26.07.06, 11:18
                Bardzo dzięuję, bo myślałam że dookoła pustkowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka