Dodaj do ulubionych

dobry pomysl ze zdjeciami...?

28.07.06, 23:08
a wlasnie, tak sobie pomyslalam, co by moderator rzekl, gdyby w osobnym watku
(np tym) gromadzic linki do zdjec z Grecji autorstwa naszego, forumowiczow?
Ja bardzo bym chciala zobaczyc zdjecia z innych wysp, oraz Grecji
kontynentalnej, ale nie takie katalogowe, tylko "na zywo"-tym bardziej ze
sama odwiedzilam dotychczas jedynie Krete i Santorini...podzielmy sie
wrazeniami wizualnymi!
co moderator na to?:)
Obserwuj wątek
    • amigo50 Re: dobry pomysl ze zdjeciami...? 28.07.06, 23:27
      To zapraszam jeszcze do poznania Naxos
      www.amigo.ao.pl/
      • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: dobry pomysl ze zdjeciami...? IP: *.zvid.net 28.07.06, 23:33
        A trochę fotek z Korfu możesz zobaczyć tutaj:

www.ocenyhoteli.pl/forum/read.php?69,20
        • azulejo Re: dobry pomysl ze zdjeciami...? 29.07.06, 12:09
          amigo, zdjecia z naxos swietne, szczegolny "zew" poczulam do kato sagros...
          ocenyhoteli(marcinie?:), kerkira piekna, az sie czlowiek chce zerwac i odleciec
          tam juz, teraz...tylko skrzydel brak.
          ja nie wiem, czy to w ogole ta grecja taka piekna, fascynujaca-mimo
          wszystkich "ale"-, ze niezaleznie ktore miejsce by wybrac, i tak bedzie
          rewelacyjnie?
          rozumiem bebiaka doskonale.
          a moze i ona zalaczy linka do swoich zdjec?

jeszcze raz kilka moich:
          photos.yahoo.com/solyhielo
          • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: dobry pomysl ze zdjeciami...? IP: *.zvid.net 29.07.06, 12:38
            A któż u zdrowych zmysłach by się oparł tym błękitom i turkusom Grecji?;)

Nie wspominając już o kuchni i błogim spokoju, gdy się go odrobinkę poszuka...

Twoje zdjątka też urzekające, szczególnie potwory morskie na talerzu;)

Pozdrawiam

Marcin

• azulejo Re: g-shark 29.07.06, 16:01
      www.album.com.pl/album.php?id=9881
      pozwalam sobie wkleic tu zdjecia g-sharka z watku Rodos od A do Z.
      mam nadzieje ze autor zdzierzy taka samowolke:)
      • g_shark Re: g-shark 29.07.06, 20:11
        azulejo napisała:

> www.album.com.pl/album.php?id=9881
        > pozwalam sobie wkleic tu zdjecia g-sharka z watku Rodos od A do Z.
        > mam nadzieje ze autor zdzierzy taka samowolke:)

Zdzierży ;-)
        www.album.com.pl/album.php?id=9881
    • ewamalgorzata Re: dobry pomysl ze zdjeciami...? 29.07.06, 19:11
      Z tego, co wiem, na TYM forum nie da się zamieszczać zdjęć. Ewentualnie można
      to robić na Podróżach.
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=91
      A dla zainteresowanych - Kreta podzielona na dwie części, Rodos, Kos i Nissyros.
      www.travel.stt.pl/grecja/index.htm
      • Gość: jurek Re: dobry pomysl ze zdjeciami...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 19:45
        Popieram pomysł.
        Jestem za tym aby utworzyc sub-forum z odnośnikiem z głównej strony.

Pozwole sobie wrzucic dwa sznurki - krete i rodos:

www.jerzy-ulman.neostrada.pl/Albumy/Kreta/index.html
        www.jerzy-ulman.neostrada.pl/Albumy/Rodos/index.html
        Pozdrawiam
        Jurek
        • azulejo Re: dobry pomysl ze zdjeciami...? 30.07.06, 12:17
          no wlasnie, tylko ze forum o podrozach jest bardzo anonimowe, w zasadzie
          moloch.chodzi mi bardziej o taka forme, jaka wlasnie rozwijamy:)-linki do
          wlasnych albumow ze zdjeciami z Grecji.
          a kto w ogole moderuje to forum? nie zagladalam przez czas jakis, i sie
          pogubilam.wiem, ze wczesniej byl gale.co sie z nim stalo?

w kazdym razie, dziekuje za odzew i mam nadzieje, ze watek nie spadnie wsrod
          natloku pytan o hotele...:)
          • amigo50 Re: dobry pomysl ze zdjeciami...? 01.08.06, 04:24
            I tak wątek nam się rozwija. Przybywa nowych linków, choć moderator pomysłu nie
            podjął.
            No to dorzucę jeszcze jednego linka. Tym razem do albumu z I części mojego
            rejsu z 2005 r.

www.amigo1.ao.pl/
            Czas ku temu był najwyższy, bo kolejny rejs blisko.

• azulejo Re: dobry pomysl ze zdjeciami...? 02.08.06, 07:09
              bardzo ladne, amigo.pozazdroscic tego rejsowania...zeby tak czlowiek dostal
              dluzszy urlop, to mozna by pomyslec o takiej przygodzie...a tymczasem poogladam
              zdjecia:)
              a gdzie inni "stali bywalcy"? i inni, ktorzy maja albumy z grecji?
              pokazcie zdjecia, nie badzcie samolubni!:)
            • amra Re: dobry pomysl ze zdjeciami...? 25.10.06, 10:22
              Mod czyta, patrzy i nie przeszkadza. W każdym razie pomysł fajny i będziemy nad
              nim myśleć;) Jeśli galerii będzie więcej zrobimy może coś jak ABC forum, ale
              zdjęciowe co myślicie o taki pomyśle? Oczywiście jak tylko wątków ze zdjęciami z
              grecji i cypru będzie dużo pewnie pojawi się dedykowane fotoforum.
              Ale na razie piszcie i wrzucajcie;)
              --
              a
    • bah77 Re: dobry pomysl ze zdjeciami...? 23.10.06, 07:33
      Fotki z wycieczki samochodowej m.in. po Grecji kontynentalnej i kilku greckich
      wyspach:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,50565337,50565337,0,2.html?v=2

bah77
    • Gość: ewa Re: dobry pomysl ze zdjeciami...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 06:45
      to ja dorzucę zakynthos:
      "zakynthos.blog.onet.pl"
      • bah77 Re: dobry pomysl ze zdjeciami...? 25.10.06, 08:56
        Witaj Ewo!

Stworzyłaś bardzo ciekawy przewodnik po Zakinthos, gratuluję!

Najbardziej zainteresowała mnie Twoja opinia n.t. rejsu wokół wyspy.
        Sam uważam taką wycieczkę za jedną z największych atrakcji turystycznych w
        Grecji.
        Odbyłem ją we wrześniu b.r. - było wspaniale, widoki takie, że zrobienie
        kilkudziesięciu zdjęć nie stanowiło żadnego problemu. Kilka z nich zamieściłem
        na FotoForum: czy Ci się podobają?; czy dołożyć jeszcze parę?
        Ponieważ czytałem, że zbierasz różne info, więc dodam, że "mój" rejs
        stateczkiem trwał ok. 7.5 h, kosztował 15,- EUR od osoby, zaczynał się i
        kończył w miasteczku Zakinthos, po drodze miałem 3x postój na kąpiel (po
        kilkadziesiąt minut), niestety nie było już czasu na postój w Zatoce Laganas na
        fotografowanie żółwi (widzieliśmy z górnego pokładu dwie sztuki, płynące przy
        samej burcie)...

Zdziwiło mnie jednak to, że uznałaś, że na Zakinthos jest więcej atrakcji niż
        na Krecie.
        Ile czasu zajęło Ci zwiedzanie Krety? Gdzie byłaś?

Pozdrawiam

bah77
        • Gość: ewa Re: dobry pomysl ze zdjeciami...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 09:04
          Witaj
          cieszę się, że przewodnik podoba się :) powstał z myślą o innych, ale w ten
          sposób pielęgnuję też swoje wspomnienia z pobytu na tej wyspie.
          Jeśli chodzi o Kretę - to pewnie z rozpędu źle doczytałeś: napisałam, że choć
          zante nie ma tylu zabytków co kreta i rodos - warta jest na pewno zobaczenia i
          jest wyspą bardziej widokową
          na krecie byłam 2 x: raz 8 lat temu w ammoudarze i 2 lata temu koło rethymnonu;
          ze względu na małe dzieci mój pobyt za drugim razem był mocno ograniczony jeśli
          chodzi o zwiedzanie, ale zjechaliśmy prawie całą wyspę za pierwszym razem.
          Troszkę tylko kreta zrobiła się mocno komercyjna: czasami zastanawiam się nad
          pytaniem: ile prawdziwej grecji w grecji ? Wydaje mi się, że 8 lat temu było
          milej i sympatyczniej - teraz to chyba zarabianie pieniędzy na turystach...
          Będę bardzo wdzięczna za umieszczanie wszelkich informacji na moim blogu
          chociażby w ramach komentarzy (może takie info przyda się innym)
          A przede wszystkim cieszę się że dołączyłeś do sympatyków wyspy zakynthos :)
          teraz przeskakuję na inne forum oglądać twoje zdjęcia :)
          • bah77 Re: dobry pomysl ze zdjeciami...? 26.10.06, 11:50
            Witaj Ewo!

> Jeśli chodzi o Kretę - to pewnie z rozpędu źle doczytałeś...

Staram się czytać bardzo uważnie, szczególnie wtedy, gdy się z czymś nie mogę
            zgodzić.

> napisałam, że choć zante nie ma tylu zabytków co kreta i rodos - warta jest
            > na pewno zobaczenia i jest wyspą bardziej widokową...

I właśnie w to jest mi trudno uwierzyć.

> zjechaliśmy prawie całą wyspę za pierwszym razem.

Przy pobycie stacjonarnym i intensywnym zwiedzaniu potrzeba na to minimum
            miesiąc.

Ile widziałaś z 12 najpiękniejszych miejsc widokowych na Krecie, które tu
            wymieniłem:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=31874981

Pozdrawiam

bah77
            • Gość: ewa Re: dobry pomysl ze zdjeciami...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 14:29
              my chyba nadal się nie rozumiemy :)

Zante jest po prostu wyspą bardziej widokową niż mającą do zaoferowania zabytki
              a nie wyspą bardziej widokową niż np. kreta czy rodos (tu chyba tkwi błąd
              zrozumienia)

dla mnie Kreta jest przepiękną wyspą, też widokową i z całą masą zabytków;
              natomiast zante NIE MA do zaoferowania wielu zabytków, ale MA za to przepiękne
              miejsca widokowe
              Tak napisałam na blogu - i chyba większość się ze mną zgodzi.

Na Zante byłam tydzień - za mało aby zajrzeć w każdy kącik.
              Na Krecie byłam w sumie 4 tygodnie (z czego 2 z dziećmi co raczej wyklucza
              swobodne poruszanie się po wyspie) i chciałabym zajrzeć jeszcze w kilka miejsc:
              chociażby w te kilka które wymieniłeś na innym forum (chyba 4 z nich nie
              widziałam :( a na pewno warto) dodałabym do tych miejsc jeszcze kilka (min,
              spinalongę , moni priveli, kato zakros) i pewnie jeszcze wiele o których i ty wiesz

serdecznie pozdrawiam

• bah77 Re: dobry pomysl ze zdjeciami...? 26.10.06, 19:28
                Ewciu, teraz dopiero pojąłem Twoje intencje. :)

A po zwiedzaniu Peloponezu stwierdziłem, że zarówno tam, jak i na Krecie są
                piękne widoki, ale na Krecie zabytki - choć urocze - są jednak mniej liczne i
                bardziej... kameralne. ;)

Pozdrawiam serdecznie

bah77
                • Gość: ewa Re: dobry pomysl ze zdjeciami...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 21:30
                  mam nadzieję, że uda mi się kiedyś wyprawa samochodem do grecji kontynentalnej
                  tak na dłużej, aby móc poszukać właśnie takiej grecji jak na twoich zdjęciach -
                  chwilowo nie jest to w zasięgu mojej ręki, ale kto wie...
                  serdecznie pozdrawiam
                  • Gość: gosi Re: dobry pomysl ze zdjeciami...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 00:02
                    hej
                    a nikt nic z cypru nie wrzuci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka