Dodaj do ulubionych

nietypowe pytanie - kreta

IP: *.outsourcing.atman.pl 01.08.06, 09:26
znalazłem tani hotel bez wyzywienia. wychodzi 1200zł na osobę za dwa tygodnie
z przelotem. nie zalezy mi na wielkim wypasie. mam tylko dylemat czy
zakładając ze zabiorę z polski jakieś zupki i suchy prowiant na kolację i
śniadanie. dam radę zmieścić się w 10euro dziennie na obiady i jakieś owoce?
czy w ogóle lecieć na krete z tak niskim budżetem? chciałbym przeznaczyć na
wypoczynek 2000zł i pojechać tez na jakąś wycieczkę aby zobaczyć troszkę wyspę
Obserwuj wątek
    • Gość: agnieszka Re: nietypowe pytanie - kreta IP: *.3bk.com.pl 01.08.06, 09:28
      witam
      z tego co się dowiadywałam to obiad na krecie w restouracji kosztuje od 5 euro
      do 10 euro a wypozyczenie auta na 1 dzień od 20 do 30 euro myślę że powinnaś
      dac rade i zmieścić się w budżecie jaki zamierzasz przeznaczyć na wyjazd
      powodzenia i miłych wakacji
    • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: nietypowe pytanie - kreta IP: *.zvid.net 01.08.06, 09:33
      Jeżeli te 10 euro ma być na 1 osobę to tak. Skromnie, ale tak. Będziesz musiał bazować na pitach i kanapkach grillowanych, bo są najtańsze i sycące...

Z owoców myślę, że też się coś znajdzie. Co do niskiego budżetu to zależy od Twojej świadomości. Jeśli chcesz tam jechać i siedzieć przy hotelu to trochę mija się to z sensem, bo hotel będzie zapewne słaby. Co tu się oszukiwać. Jeśli będziesz miał plan zwiedzania lub sposób na te wakacje i będziesz go realizował to pewnie, że się opłaca.

O ile rozumiem, na wydatki zostaje Ci 200 EURO. Z tego też musisz się najeść. Odliczając 10 euro na 13 dni (bo 1 pewno i tak wyjdzie ścięty) to zostaje Ci 60 euro na cokolwiek innego. Myślę, że na kilka dobrze zaplanowanych wycieczek starczy, ale będziesz musiał szukać oszczędności na każdym kroku...
    • Gość: ania Re: nietypowe pytanie - kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:34
      Też zamierzamy w tym roku tak sobie wyjazd zorganizować - mam nadzieję, że sie
      uda.
      W związku z tym, mam Mariusz do Ciebie pytanie - z jakiego biura masz taką
      fajną ofertę? Opłaty lotniskowe i ubezpieczenie są w tej kwocie?
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka