Dodaj do ulubionych

pojechali na Kretę

29.08.06, 08:50
W tym roku chyba niestety nie uda mi się odwiedzić Krety (może w
październiku?). Ale wczoraj wysłałam syna i jego dziewczynę do Amudary z
ecco, hotel Handakas. Jako studenci wybrali najtańszą opcję na 10 dni,
zabrali jednak sporo kasy w celu wspomagania miejscowych restauracji oraz
odbywania licznych podróży po wyspie.
Wylot mieli o 9 (żadnych opóźnień). Jedyna niedogodność na lotnisku to 1
osoba obsługująca pasażerów z ecco. A ponieważ odprawa dotyczyła 2 samolotów
odlatujących na przestrzeni 20 minut, niektórzy zaczęli zachowywać się dość
nerwowo.
Na miejscu bez problemów. Hotel czysty i sympatyczny położony nieco na
uboczu. Pokoik malutki, ale wystarczający na nocny wypoczynek. Łazienka
ciasna, ale czysta.
Także póki co wszystko zgodnie z ofertą.
Acha wyjazd wykupiony w laście w sobotę, a wylot jak mówiłam w poniedziałek.
Obserwuj wątek
    • Gość: nadja Re: pojechali na Kretę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 08:58

Zaraz powiedza, ze jest Pani podstawiona...

n.
      • azra19 Re: pojechali na Kretę 29.08.06, 08:59
        wiem, już mi od dawna to mówią:)
        albo, ze miałam szczęście i się udało:)
        • jacek1f :-)) albo że nie wybredna jesteś:-) ... ? 29.08.06, 11:00
          :-)
    • Gość: Olga Re: pojechali na Kretę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:49
      Hello! No to fantastycznie! Tez chciałabym być w Grecji w tym roku, dlatego
      poszukuję jakichs ciekawych ofert last minutowych. Mozesz powiedziec, z jakiego
      biura jechali Twoj syn z dziewczyna? Marzy mi sie Kreta, ale oferty dla osob,
      ktore chca jechac same, sa jak najbardziej krzywdzące :(
      pozdrawiam
      • Gość: azra Re: pojechali na Kretę IP: *.com.pl 30.08.06, 13:52
        z ecco. Za 10 dni zapłacili 1241 PLN/os. W tym hotelu trafia się dopłata do
        jedynki 150 PLN/tydz. więc nie tragiczna. Sama się przyglądałam jak myślałam,
        że mi się uda z nimi pojechać. No bo z nimi jakoś bez sensu mieszkać:)
        • Gość: justyna Re: pojechali na Kretę IP: *.outsourcing.atman.pl 30.08.06, 14:24
          hej
          z jakiego biura pojechali? też chciałabym na 10dni. na 14 tzreba mieć troche
          więcej kasy a na 7 to jakoś tak krótko ;)
          • Gość: azra19 Re: pojechali na Kretę IP: *.com.pl 30.08.06, 14:42
            Z Eccoholiday
            • Gość: dorota Re: pojechali na Kretę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 15:34
              byłam w zeszłym roku z ecco na krecie, co prawda nie w handakisie, a w hotelu
              lili...było bardzo fajnie!byłam w terminie 28.08-11.09 i jesli chodzi o koszta
              (w amudarze),to na wrzesien wcale nie potrzeba dużo pieniędzy!najesc sie mozna
              za duzo mniejsze piniadze niz informuja w biurach!(np za pite z gyrosem,
              frytkami zapłaci sie ok 2 euro, a za zestaw suvulakow-5 sztuk- z frytkami i
              surowka 5 euro-to nie jest dużo jak na wielkosc porcji)a jedzenie maja tam
              dobre!jestem pewna,ze po takiej wyciecze pozostana niezapomniane wspomnienia!
              jeszcze jedno, jakby ktos chcial zwiedzac to proponuje na wlasna reke, np z
              amudary do heraklionu kursuje autobus(1 euro bilet) i mozna samemu pozwiedzac,
              dosc do knossos(biuro oferuje taka wycieczke za 30 euro-ta było w zesżłym
              roku). pozdrawiam serdecznie
    • Gość: Eda Re: pojechali na Kretę IP: *.chello.pl 30.08.06, 17:59
      Co do hotelu Handakas to powiem tak:Jest to hotel prowadzony przez grecka
      rodzine .Ciezko lapia po angielsku no moze troche po niemiecku,Ale poniewaz
      jest to gosc pod 50 lub ma iwecej alt:)) ona chyba podobnie to mozna
      wybaczyc co do czystosci to fakt da sie wytrzymac ,staraja sie.Hotel polozony
      jest ciutek z boku trzeba do niego dojsc droga wzdloz rzeczki ktora jest
      zarosnieta i jak goraco potrafi smierdziec ale nie zawsze:0.Coz sami sie
      przekonacie ze kreta do naczystrzych miejsc nie nalezy wystarczy tylko sie
      rozejzec:).Jesli wykupujecie jedzenie to poiwem tak bardzo fajnie gotuja.Mam
      na mysli obiadki ew kolacje.Smacznie i taniej niz w centrum.Sniadania jak
      zwykle dzem chleb kawa ewen kawalek wedliny.Basen jest w hotelu z lezakami
      super dla rodzin z dziecmi.Tylko jedna uwaga przy rezerwacji zglaszajacie
      ze nie chcecie pokoju na partarze przy wyjsciu na basen.Nikt o tym nie mowi ,a
      sa to fatalne pokoje zal mi ludzi ktorzy tam trafia bo jak trafi sie grupa
      zabawowej moloziezy lub starszych to sie nie wyspicie bo okna wychodza na"
      tawerne" i na basen ,kazdy przechodzac zapuszcza zurawia do pokoju.Najlepsze
      sa pokoje od strony ogrodu.Ogrod jest nie duzy stanie kilka lezakow i w
      drugiej czesci mniejszej kobitka uprawia warzywka.Ogolnie hotel na4.To by bylo
      na tyle.Grecy sa sympatyczni i nie robia wiekszych trudnosci.Pzdr Eda
    • Gość: azra19 Re: pojechali na Kretę IP: *.acn.waw.pl 01.09.06, 09:55
      Może kogoś zainteresuje informacja, że studenci (z polską legitymacją) wchodzą
      do Knossos i do Muzeum Archeologicznego za darmo:)
      • Gość: nadja Re: pojechali na Kretę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 15:19

A mnie kazali zaplacic 3euro (z karta euro 26)
        no trudno ;-)

n.
    • hania404 Re: pojechali na Kretę 01.09.06, 13:19
      dzis rano wrocilysmy z handakasu, bylam z corka tydzien, bo to juz drugi raz w
      tym sezonie:-)
      z hotelem i pobytem organizowanym przez ecco - absolutnie wszystko w porzadku -
      nie ma obaw!!!
      juz tesknimy za Kreta ktora wczoraj wieczorem naprawde plakala zegnajac nas -
      deszcz w Heraklionie po polnocy wart zobaczenia!!!
    • azra19 Re: pojechali na Kretę 07.09.06, 09:13
      Minęło 10 dni i wrócili. I na dodatek zadowoleni, mimo wyjazdu z ecco:)
      Przeloty w obie strony bez opóźnień i problemów. Hotel skromny ale
      wystarczający - typowa noclegownia. Z rezydentami 0 problemów. Powycieczkowali
      trochę (korzystając z KTEL-a). Polscy turyści na miejscu też nie dali im się we
      znaki - rozśmieszyła ich tylko jedna pani narzekająca na biały serek (fetę):)
      Widać jak rodzice farciarze, to i na dziecko się przeniosło i wyjazd mu się
      udał:)
      Wybrali tanią ofertę i dostali to czego należało się spodziewać: bezproblemowy
      transport w obie strony, czysty, skromny hotel, piękną pogodę i możliwość
      pozwiedzania:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka